FLAŞ HABER:
Ana Sayfa SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ 2 Nisan 2022 262 Görüntüleme

Uğur UYAR Yazdı; TARSUS İDMAN YURDU PLAYOFF’A KOŞUYOR

TARSUS İDMAN YURDU PLAYOFF’A KOŞUYOR

Şehrimizin Güzide Futbol Takımı Tarsus İdman Yurdu; 2021-2022 Futbol Sezonuna son yıllarda olduğu gibi yine takım içindeki sıkıntılarla devam ediyordu. Fakat son haftalarda üst üste aldığı galibiyetlerle yeniden motivasyon gücünü kazanan futbolcularımız, bizleri Playoff’a kalma ve Şampiyonluğunu kazanabilme umudunu tekrar verdi.   

TİY 2021-2022 Futbol Sezonunu çok sancılı geçirirken, sürekli değişen Kulüp Başkanları takımın sıkıntılarını maddiyatta çözseler de; nedendir bilemiyorum, bilerek veya bilmeyerek takımımız kamuoyunda ve sosyal medyada çok yıpratıldı. Bu yıpratmanın sürekli yapılması yorgunluk, bıkkınlık yaratarak futbolcularımıza yansıdı. Her defasında, hangi olumsuzluk yaşanırsa yaşansın, Futbolcularımızı TARSUSLU Teknik Futbol Hocalarımız toparladılar ve motive ettiler. Bu ayrıntıyı her zaman hatırlayalım…

Yarın 3 Nisan 2022’de Tarsus Şehir Stadyumunda TİY-Kırklareli Futbol karşılaşmasını izleyeceğiz. TİY Sportif Direktörü Armağan YAPICI ve Ramazan ÇAKTUR, Birol EROL, Sinan ATUM, Cem GÖKAYAZ, Rıza ALTINTAŞ Hocalarımızın önderliğinde maça çıkacak olan TİY Sporlu Futbolcularımıza Tarsus Halkının destek vermesi lazım.

TİY-Kırklareli Futbol maçı öncesinde Kulüp Yöneticisi Erdoğan ASLAN ve Kulüp Teknik Direktörü Armağan YAPICI Tarsus Gazetecileriyle 1 Nisan’da toplantı yaparak bilgi verdiler. TİY’nun başarısını ve önümüzdeki süreçteki hedeflerini anlatan Armağan Hoca, öncelikle Playoff’a kalabilmeyi hedefliyor. Daha sonra şampiyonluğu hedefleyerek basamak basamak misali, adım adım misali hem futbolcuların motivasyonunun bozulmaması, hem de hedefi garantilemek için tüm Hocalarımızla birlikte canla başla çalışıyorlar. Kulüp Yönetimi, Teknik Hocalar ve Futbolcular yine birlik olmayı başardılar. TİY ne zaman birlik, bütünlük içinde olsa, o zaman üst üste maçları kazanıyor.

Tarsus Halkının; TİY Futbol Takımı, Tarsus Belediye Başkanı, TİY Futbol Kulübü Yöneticileri ve Başkanından tek isteği 2023 yılında 1. Futbol Ligine TİY’nun 100. Yaşında çıkabilmesiydi. Cumhuriyet tarihi açısından önem arz eden 2023 Futbol Sezonu sonuna kadar 1. Lige çıkmak ve ŞAMPİYONLUĞU 100. Yaşta yakalayabilmek için herkesin sadece TİY’nu ve TARSUS’U düşünmesi gerekiyordu. AMA OLMADI. Tüm yaşanan olumsuzlukları kimler yarattı? İlgili olan herkesin şehrimize ve takımımıza verdikleri zararları ellerini başlarının arasına alarak düşünmeleri lazım. Bir daha böyle hatalar yapılmaması lazım…  TARSUSLULAR TİY’nun ŞAMPİYON olmasını geçmişte yaşanan üzüntüler açısından da çok istiyordu. Bunun dışındaki hiçbir konu, hiçbir BOŞ SÖYLEM, BOŞ LAFLAR ve İÇİ BOŞ YAZILAR Tarsusluyu ilgilendirmiyordu. Ama şampiyonluk hedefinden TİY’nu edenleri de artık Tarsus Halkı biliyor. TİY’nu değil de, kişileri öne çıkaran yazılar, haberler, paralı işler, sorgulamalar, hal ve hareketler futbolcularımıza zarar veriyor. TİY temalı çalışmaların dışına çıkmanın takıma zarar verdiğini son 3 yılda çok net gördük, o halde bu yanlışları yapanlar bir daha yapmamalı ve yapacaklarsa engellenmelidirler…

Fotoğraf: Tarsus İdman Yurdu Tesislerinde Tarsus Yıldırım Spor Başkanı Mehmet Uğur SANDAL ve Uğur UYAR Birlikte

Sonuç olarak TİY’nun Playoff’a kalabilmesi konusunda sorumluluk duyması gereken her kim varsa, olumsuz hiçbir şeye izin vermemesi gerekiyor. Tarsus’taki tüm Mülki Amirler, tüm Kurum ve Kuruluş Yöneticileri ne kadar yetkili varsa üzerlerine düşeni sonuna kadar yapmalıdırlar. TİY’na sahip çıkmalıdırlar…

Tarsus İnternet Gazetemiz adına TİY Yöneticimiz Erdoğan ASLAN ve TİY Hocamız Armağan YAPICI’ya yapmış oldukları önemli açıklamalardan dolayı çok teşekkür ederiz.

TİY’nu yeniden toparlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN ve TİY Kulüp Başkanı Ali İLK’e başarının devamını diler ayrıca teşekkür ederiz.

Tarsus İdman Yurdu Spor FUTBOLCULARIMIZA, Yarın Tarsus Şehir Stadyumunda Oynanacak Kırklareli Futbol Maçında Gönülden Başarılar Dileriz.

Uğur UYAR

Tarsus İnternet Gazetesi Spor Koordinatörü