FLAŞ HABER:
Ana Sayfa DERNEĞİMİZİN HABERLERİ, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ 23 Nisan 2021 373 Görüntüleme

TİG Basın Yayın Hayatına CUMHURİYET MECLİSİMİZİN 101. Yıl Dönümünde Başladı – TARSUS İNTERNET GAZETESİ YAYINA BAŞLADI

TİG Basın Yayın Hayatına CUMHURİYET MECLİSİMİZİN 101. Yıl Dönümünde Başladı

TARSUS İNTERNET GAZETEMİZ YAYINA BAŞLADI

18 Mart 2021 (Çanakkale DENİZ ZAFERLERİNİN 106. Yıl Dönümü) ‘de kurduğumuz TARSUS İNTERNET GAZETECİLERİ Derneğimizin (TARİGDER) çatısı altında açtığımız TARSUS İNTERNET GAZETESİ (TİG)  bu gün 23 Nisan 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisimizin (TBMM) 101. Yaş Gününde Basın Yayın Hayatına başlamıştır. Öncelikle Tarsus Halkı olmak üzere; ADANA-TARSUS-MERSİN Bölge Halkına uğurlu olsun.

Tarsus İnternet Gazetemiz (TİG) bir Dernek Gazetesidir ve ÜCRETSİZDİR.

Tarsus İnternet Gazetemizin (TİG) www.tarsusinternetgazetesi.com İnternet Sitesi Basın-Yayın Menümüzde;

ANA SAYFA

  • YAZARLAR
  • SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
  • 1. ETKİNLİKLER
  • 2.EYLEMLER
  • 3.KUTLAMALAR
  • 4.DERNEĞİMİZİN HABERLERİ

 

  • GÜNDEM

1.YEREL GÜNDEM

2.TARSUS MEKTUBU

3.TARSUS TARİHİ

  • HABERLER
  1. SİYASET
  2. EKONOMİ-TİCARET
  3. BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ
  4. EĞİTİM-TİYATRO-EDEBİYAT-ŞİİR-MÜZİK
  5. TARİH-FELSEFE-KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  • KADININ SESİ
  • SPOR

Bölümleri yer almaktadır. İleri tarihlerde ilgilenebildiğimiz yeni alanlar haber menümüze eklenecektir. Haber Sitemizin yukarısında ATATÜRK ve LOGO Resmimiz, yanında Ana Sayfa Girişi, İletişim, Video Galeri ve Foto Galeri bulunur. Hemen yanında Dolar, Euro ve Efektif Alış-Satış günlük birimleri ve tüm İllerimizin adını girip tıklayarak bakabileceğiniz Hava Durumu butonu yer alır.

Cep telefonunuzdan ve bilgisayarınızdan olduğu gibi tüm menülere girebilirsiniz. Sitemizin sol yanında Logomuz ve TÜRK BAYRAĞI, ortada ATATÜRK’ÜN Basın Mensupları için yazdığı fotoğraflı sözü ve Gazetemizin Adı, sağ yanında ise sadece Tarsus İnternet Gazetecileri Derneğimizin yıl boyunca resmi bayramlar kutlamaları yer alacaktır.

Sitemizin aşağı doğru listesi haber menülerinin sıralaması ve en altta, Adana-Tarsus-Mersin Önemli Telefonları, Adana-TARSUS-Mersin TREN SAATLERİ ve KÜNYE-İLETİŞİM Bilgilerimiz yer almaktadır.

Tarsus İnternet Gazetemizin önceliği; Yerel Etkinlikler, Sivil Toplum Örgütleri Haberleri, Yerel Yönetimler, Toplumsal Haberler, Dernek Üyesi Yazarlarımızın Köşe Yazıları, KADININ SESİ bölümünde siyasi görüş, ırk, dil, din vs. fark etmeksizin Kadın Haberleri, Tarsus İdman Yurdu Spor ve Diğer Tarsus Spor Kulüpleri, Mersin İdman Yurdu Spor ve Diğer Mersin Spor Kulüpleri ile Adana Spor Kulüplerinin haberleridir. İstediğiniz (yayın ahlakına uygun) haberleri, sıkıntılarınızı, çözülemeyen kamu ve kurum işleriniz hakkındaki yazılarınızı, haberlerinizi tarsusinternetgazetesi@gmail.com e-posta adresimize gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz yazılar değerlendirmeden geçip www.tarsusinternetgazetesi.com internet sitemizde yayınlanacaktır. Ayrıca Facebook Sayfamız (Facebook Hesabı DEĞİL) olan Tarsus İnternet Gazetesi – TARİGDER Sayfamızda yayınladığımız haberler paylaşılacaktır, takip edebilirsiniz.

Bizim ve TARSUSLU HEMŞERİLERİMİZ için ONUR verici olan Tarsus İnternet Gazetecileri Derneğimizin 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Yıl Dönümünde kurulması ve Derneğimizin kurduğu Tarsus İnternet Gazetemizin Türkiye Büyük Millet Meclisimizin (TBMM) 101. YAŞI olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında internet üzerinde Basın-Yayın Hayatına başlamasıdır.

15 BİN Yılın üzerinde tarihi geçmişe sahip olduğu arkeoloji vb. canlı ve yazılı belgelerle kanıtlanmış olan TARSUS 1846 yılına kadar SANCAK (Vilayet)’tı. Adana Tarsus’un İlçesiydi, o zamana göre kasabasıydı. Mersin diye bir yerleşim yeri 1800’lerin sonuna kadar yoktu. Fransızların yaptığı eski Adana-Tarsus-Mersin Tren yolu yapıldıktan sonra ticarette iskele olarak kullanılan Mersin, 1870’lerden sonra zamanla Akdeniz ticareti yapan özellikle RUM aileleriyle sahil sınırında yapılan evlerle kurulmaya başlandı. Bu nedenle Adana-Tarsus-Mersin ÜÇGENİ diye adlandırdığım, Halk dilinde Çukurova dediğimiz bölgemizde, üç kentimiz ve üç kentimizin Halkını birbirinden ayırmayız. Üç kentimiz birbirinden doğmuştur, kültürleri ve tarihi birbirleriyle yoğrulup hamurlaşmıştır, bu hamurun adı ÇUKUROVA’dır. Bizler üç kentimize ÇUKUROVA, Halkına ise ÇUKUROVALI deriz.

CUMHURİYET MECLİSİMİZİN 101. Yaş Gününde Basın-Yayın hayatına başlayan Tarsus İnternet Gazetemiz; ÇUKUROVA Halkına ( ADANA-TARSUS-MERSİN) Hayırlı ve Uğurlu Olsun.

 

Haber-Yorum

 Beyhan BALABAN

Cumhuriyet’in KALEMİ