FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Seyhan İPEKOĞLU 23 Nisan 2021 401 Görüntüleme

TARSUS İNTERNET GAZETECİLERİ

TARSUS İNTERNET GAZETECİLERİ

Tarsus Basın Dünyasına bir güneş gibi doğdu TARİGDER.

Yani açılımı ile anlatacak olursak..

“Tarsus İnternet Gazetecileri Derneğimiz resmen kuruldu.

Dünya genelinde hızla etki alanı yaygınlaşan, ülkemizde de bu etkisi hissedilen İnterneti biz gazeteciler de mesleki açıdan en iyi şekilde  kullanmaktayız. Yada kullanmaya çalışıyoruz.

Her ne kadar yazılı basın varlığını sürdürse de, git gide azalan yazılı basın tirajları, İnternet gazeteciliğinin önemini artırıyor.

Özellikle genç nesil  internet bağımlısı oldu. Üstelik internette bilgilere ulaşmak daha kolay,.

Bilgileri paylaşmak daha çok insana ulaştırmak da internet sayesinde kolaylaştı.

Yani dünya artık avucumuzun içinde. Bir masa üstü bilgisayar yada bir  akıllı cep telefonunuz varsa, internet kanalıyla sesinizi, görüntünüzü dünyanın dört bir yanına anında, saniyeler içinde ulaştırabiliyorsunuz.

Hızlılık, serilik, ulaşımda kolaylık interneti olmazsa olmaz yapıyor.

Düne kadar bizlerde yazılı basın dalında gazetelerimizi çıkarıyorduk.

Ancak birincisi genç okur kitlesi, yazılı basına ilgi göstermiyor.

İkincisi insanların alım gücü düşünce, yazılı gazetelere abone olmuyor, yada gidip  bayiden gazete almıyor.

Üçüncüsü yazılı basının yayını zorlaştı.  Kağıt, kalıp, aydınger masrafları dolara ve euoya endekslendi. Bu döviz kurları sürekli yükseliş gösterince yazılı basının maliyetleri arttı. Birde çıkardığımız gazeteler anlık  eskimeye başladı. Her ne kadar üzerinde günün tarihi yazsa da aynı gün içinde bile bir insan yazılı basına el sürmez oldu.

Yani taze bir ekmek gibi gazete çıkınca, öncelikle  sabahları okunuyor. O da bir yazılı gazete bir insanın elinde 10-15 dakika kalıyor. Öğleden sonra gazete okuyan kalmadı. Yazılı  basının gazetesi yerine, verdiği bulmaca ekleri insanların vakit geçirme aracı oldu.  Dolayısıyla birçok ulusal basın bile gazete satabilmek için bulmaca ekleri vermeye başladı. Spor gazeteleri de at yarışı bülteni yada iddia bülteni ekleri sayesinde satıyor. Yoksa yazılı basına para veren yok, gazeteyi eline alan yok denecek kadar az.

Haliyle çağımızın da internet çağı olması, internetin hızla yayılması, herkesin elinde bir cep telefonu yada evinde, işyerinde bilgisayar olması internet gazeteciliğine adım atmamızda etken oldu.

Aslında bizler geç bile kaldık.

Sağolsun Mersin’de Vahap Şehitoğlu, bir İnternet Gazetecileri Derneği kurdu. Sonra Tarsus’ta gazeteci kardeşimiz  Beyhan Balaban bu işe öncü oldu. Böylece kentimizde Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği kurularak faaliyete geçti.

Kurucu başkanımız olan gazeteci,yazar  ve  Cumhuriyetin kalemi olan güçlü bir Türk kadını olarak yanımızda olan,bizlere öncü olan Beyhan Balaban ile  bizlerde artık TARİGDER’deyiz.  Yani Tarsus İnternet Gazetecileri Derneğinde bir aradayız.

Derneğimiz ve yeni meslek alanımız hayırlı olsun.

Gelecek internette..

İnternet gazeteciliğinde…

Biz bunun için varız. Sizlerin desteğiyle var olmaya devam edeceğiz.

 

Seyhan İPEKOĞLU