FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Mehmet OKSAL 23 Nisan 2021 462 Görüntüleme

BAŞLARKEN…

       BAŞLARKEN…

Değerli okurlar, ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasal alanlarında gündemdeki sorunlar hakkında görüş ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak, ortak akılla, ortak bir paydada buluşmak için arada bir yazmaya karar verdim.

Ayrıca geçmişte Devlet Memurluğu hizmeti mesleğimle ilgili, Tarsus Belediyesindeki görevim ve Tarsus CHP İlçe Başkanlığım döneminde yaşadığım siyaset ve halkımız adına güzellikleri, olumsuzlukları, haksızlıkları, çirkinlikleri de zaman zaman sizlerle paylaşacak, gerçeklerin ortaya çıkmasına yardımcı olmaya çalışacağım.

Değerli okurlar siyasetin yaşantımızda hayati önem taşıdığı yadsınamaz bir gerçektir. Siyasiler tarafından alınan her karar, olumlu veya olumsuz biz yurttaşları etkilemektedir. Siyaset kurumu,  halkın sorunlarını çözmenin, halka hizmet etmenin aracı olarak kullanılması gerekirken ne yazık ki 1980’lerden itibaren, uyanık olup köşeyi dönmenin, zenginleşmenin, geçinmenin aracı olarak kullanılmaya başlanmış, bu nedenlerle siyaset kurumu yozlaşmış, çürümüş, kokuşmuştur. İdeolojiler, ilkeler, etik değerler unutulmuş, bir kenara itilmiş, dürüstlük enayilik sayılmış, dürüst, erdemli, nitelikli, liyakatli insanlar beceriksiz ve iş bilmez denilerek sakıncalı piyadeler hâline getirilmiştir. 1980’den bu yana izlenen bu çarpık ve yanlış uygulamalar, bugün ki ortamın oluşmasına vesile olmuştur.

Değerli okurlar bugün içinde bulunduğumuz durum bir sonuçtur. Sebep, sonuç ilişkilerini araştırmadan, sorgulayıp yargılamadan, kısaca izleyerek objektif analizler yapmadan bu kısır döngüden kurtulamayız. Refaha kavuşamayız. Bundan sonraki yazıda buluşmak dileğiyle sağlıkla sevgiyle kalın.

Mehmet OKSAL

Benzer Haberler

İlginizi çekebilir