FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Seyhan İPEKOĞLU 3 Temmuz 2021 335 Görüntüleme

EMEKLİLER  İLGİ BEKLİYOR

EMEKLİLER  İLGİ BEKLİYOR

..

Öncelikle Emeklilerimizin 30 Haziran Emekliler Gününü kutluyorum.

Çünkü bende bir emekliyim.

Tarsus’ta 30  Haziran’da  kutlanan Tüm Emeklilerin günü kutlu olsun.

Bildiğiniz üzere Emekliler bugün zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.  Öncelikle Emeklilerin yaşam seviyesinin yükseltilmesi lazım.

Yıllarca, iş hayatı alanında, emek verip çalışmış emekli olmuş, tüm Emeklilerimizin 30 Haziran Emekliler Gününü kutlarken yaşam şartlarının iyileştirilmesi, aldığı bayram ikramiyelerinin en az 2 bin TL olması gibi taleplerimizi buradan hatırlatmak istiyorum.

..

Evet bu 30 Haziran’da  Emekliler gününü yine buruk kutluyoruz.

Bu önemli tarih  Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli olduğu 30 Haziran 1927 tarihi olarak baz alınmıştır ve bu nedenle emekliler günü 30 Haziran’da kutlanmaktadır.

Dün olduğu gibi bugün de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren emeklilerimizin yaşam standartlarının en güzel bir noktaya gelmesini istiyoruz.

..

Unutulmasın ki emeklisini mutlu eden devletlerin toplumsal barışa da katkı yapar..

Emekli aylıklarının seviyesine bakıldığında, emeklilerin bayramlara buruk girdiği zaman bayram coşkusu yaşanmaz. Esas olan insanca yaşamaya yetecek bir aylığın ödenmesi için Hükümet’e de büyük görev düşüyor.

STK ‘lar emeklilerin haklarının korunması ve iyileştirilmesi için mücadele etmeli.. Emeklilerimizin de tatil yapması ve torunlarıyla bayram coşkusu yaşaması için ödenen aylıkların iyileştirilmesi gereklidir. Tabi birde önümüzde Kurban bayramı var. Bu bayramda ödenecek bayram ikramiyesinin de iyileştirilerek 2 bin TL olarak ödenmesi emeklileri biraz olsun rahatlatacaktır. bunu da emeklilere çok görmeyin diyorum.

..

91. YIL

 30 Haziran Emekliler Günü  91  yıl önce ulu önderimiz Atatürk de emekli olduğu gün olan 30 Haziran’ı tüm emekliler adına kutluyorum.

 

Seyhan İPEKOĞLU

Çukuroava’ya TERCUMAN Gazetesi Sahibi

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Başkan Yardımcısı