FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Uğur UYAR 23 Nisan 2021 489 Görüntüleme

Mehmet ERTANIROĞLU (TARSUS & MERSİN İDMAN YURTLARININ FUTBOLCUSU) MEMİK

     Mehmet ERTANIROĞLU (TARSUS & MERSİN İDMAN YURTLARININ FUTBOLCUSU)

   MEMİK

Oynadığı dönemlerde Tarsus İdman Yurdu ve Mersin İdman Yurdu taraftarlarının sevgilisi olan Mehmet (Memik) ERTANIROĞLU’nun futbol yaşantısı evlerine çok yakın olan stadyumun yanındaki dış sahada başlar. 1974-1979 yılları arasında Tarsus Gücü takımında oynar. Takımı 1. Amatör kümeye çıkartırlar. Ticaret Lisesi’nin futbol takımında da yer alır. Tarsus Gücü takımında göstermiş olduğu performans onu Tarsus İdman Yurdu’na taşır. İlk yıl profesyonel takımda amatör olarak çok başarılı maçlar çıkartır.

  1. yılında profesyonel yapılır ve müthiş bir gelişim gösterir. 1981 yılında 1.5 Milyon Türk Lirası karşılığında Mersin İdman Yurdu’na transfer olur. 2. ligde mücadele ettikleri ilk yılda takımına 9 gol ve çok sayıda asistle katkı sağlar ve takım şampiyon olarak 1. lige çıkar, yani şimdinin süper ligi.

     Bu arada askerlik görevine başlar. Urfa’daki ilk ayından sonra Adana’ya gelir. Takım Türkiye kupasında çok başarılı olur. Yarı finalde Trabzonspor’u elerler. İlk maç 1-1 biter, rövanş maçı 0-0 biter ve Fenerbahçe ile final oynayıp kaybederler. Aynı yıl süper ligde küme düşmemek için mücadele ederler. 6 gol ile takımın en çok gol atan oyuncusu olur. Ligin son maçında Samsun Sporla oynarlar. Son dakikada attığı golle Samsun Sporu küme düşürür ama bu gol Mersin İdman Yurdu’nu küme düşmekten kurtaramaz. Aynı puan ve gol averajına sahip Antalyaspor fazla gol attığı için kümede kalır. Son maçta Antalyaspor Altay’ı 5-2 yenmiştir! 1 sezon daha MİY’da oynar, şampiyonluğu kaçırdıkları o sezonda da 14 gol ve çok sayıda asist ile takımına katkı sağlar. 

Mersin İdman Yurdu’nda geçen 3 başarılı yıldan sonra çok sayıda süper lig takımından teklif alır, Bursa Sporla anlaşır.  İmza aşamasına gelmişken Mehmet Yenice gider ve aynı miktardaki parayı TİY Erkut Spor için teklif eder, Memik ikna olur ve Tarsus’a döner. TİY Erkut Sporda 2 yıl üst üste şampiyonluk kaçar, özellikle 85-86 sezonunda son dakikada kaçan şampiyonluk taraftarı büyük hayal kırıklığına uğratır. TİY’da 3 sezon daha oynar ancak kendine bakmayıp fazla kilo aldığı için 29 yaşında futbolu bırakır…

Futbolu bıraktıktan sonra A lisans diploması alan Mehmet (Memik) ERTANIROĞLU Anamur Spor, Kız Kalesi Spor gibi amatör takımlarda antrenörlük yapar.1993-1994 yıllarında Tarsus İdman Yurdu’nda idarecilik yapar, ancak 1994-2019 yılları arasında yıllarca hizmet ettiği ve karşılığını da alamadığı Tarsus İdman Yurdu’nda kendisine görev verilmez!

Bir Mehmet (Memik) ERTANIROĞLU, Fettah DİNDAR ve Mehmet YERDEKALMAZ dâhil 11 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir. Allah vergisi bir sol ayak, fizik güç, üst düzey oyun zekâsı yani bir futbolcularda arayacağınız çoğu özelliklere bir arada sahip olan kardeşim Mehmet (Memik) ERTANIROĞLU çok daha büyük işlere imza atabilecekken futbolculara yeteri kadar sahip çıkılmadığından, sağlıklı yaşam yaşayamadıklarından sağlık sorunlarının oluşması üzerine 29 yaşında futboldan kopmuş…

Şimdilerde MEMİK AĞBİMİZLE BİR ANIMIZ

Solda Ben Uğur UYAR, Ortada Mesut BİLİR (Eski TİY Futbolcusu) ve MEMİK – Mehmet ERTANIROĞLU

Memik Kardeşime; “Futboldan ne kazandın” diye sorduğumda bir tek MİY’ndan aldığı parayı söylüyor, Tarsus’ta ise memleket çocuklarına haklarının verilmediğini ekliyor ve her defasında iç çekerek yüzü hüzünleniyor…

Haber-YORUM: Uğur UYAR

Eski Tarsus İdman Yurdu Spor Futbolcusu (KALECİ)

2 Nisan 2021’de TİY Spor Tesislerinin Toplantı Salonunda Tarsus İnternet Gazetecileri Derneğimizin ve Tarsus İnternet Gazetemizin Kurucusu Beyhan BALABAN’ın da aramızda olduğu; soldan sağa Mehmet (MEMİK) ERTANIROĞLU, Beyhan BALABAN, Uğur UYAR, Halil SAÇIKARA ve Uğur SANDAL ile birlikte çekildiğimiz fotoğrafımız.