FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Seyhan İPEKOĞLU 27 Kasım 2021 273 Görüntüleme

BAŞKAN SEÇER’İN HİZMET AŞKI

BAŞKAN SEÇER’İN HİZMET AŞKI

Tarsus Yarı Maratonunun tanıtım toplantısına davet edildiğimiz Gözenler Restaurant’tayız.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, daire müdürleri ve basın olarak kahvaltıda buluştuk.

İlk amaç,  13. Uluslararası Yarı Tarsus Maratonunun tanıtımı idi.

Daha önceki yıllarda dönemin Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz zamanında  2004 yılında başlatılan ve  aradan geçen 17 yılda 12 kez düzenlenen maraton bazı yıllar ve en son Corona-Virüs’tan dolayı uygulanan Pandemi genelgesi nedeniyle yapılamamıştı. 3 yıl aradan sonra start alan maraton için kentimize gelen Başkan Seçer ve kurmayları, basının karşısına çıktı.

Kahvaltının amacı ve  gayesi 13. Uluslararası Yarı Tarsus Maratonu tanıtımı idi. Başkan tüm basını bu maratona davet ederek maraton hatırası olarak birer de tişört hediye etmişti.

 Tabi tanıtım ve açıklamalardan sonra Basınla sohbet etmek olmazdı. Başkan Seçer basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Salonda bulunan basın mensuplarından kimisi başkanın çalışmalarını överken kimisi ise vatandaşın beklediği bazı hizmetleri ve Tarsus’un eksikliklerini, Tarsus’ta yapılması gerekenleri de sordu.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık’ta bölgemize gelerek bir nevi seçim startını Mersin’den verecek olmasından  döviz fiyatlarının artışı da soruldu başkana. Başkan Vahap Seçer; “Biz TL bazında borçları ödüyoruz. Ama döviz fiyatları çıkınca ödediklerimiz havada kalıyor. Belediyenin bütçesi yaklaşık 5.5 milyar TL, ama şu anda da borçları ödememize rağmen 3 milyar TL borcumuz bulunuyor. buna rağmen tüm kurum ve kuruluşlar, işadamları belediyemizle iş yapmak istiyor. Çünkü borçları yapılandırarak ödemeye devam ediyoruz” dedi.

Kentimizde uzun yıllar önce yaptırılan Toros mevkiindeki yürüyen merdivenin miadının dolması ve sık sık arızalanması yüzünden insanların çektiği sıkıntıya çözüm bulan Başkan Seçer’e teşekkür edildi.

Mersin Büyükşehir sorumluluk alanında olan konularla ilgili soru ve görüşleri de değerlendiren başkan Seçer, gerek Tarsus gerekse Çamlıyayla ile ilgili sorunlar hakkında da görüşlerini açıkladı.

Tarsus’ta yeni yollar açılıp alt ve üstgeçitler yapılmaya başlanacağını Tarsus-Çamlıyayla yolunun Kaplan petrolden Takbaş bölgesine kadar olan bölümünün en kısa zamanda ele alınacağını söyleyen Seçer, yol genişletme ve yol yapımı ile ilgili bilgi verdi. Kaplan petrolden Takbaş’a kadar olan  bölümdeki yolun genişletilmesinin en kısa zamanda başlayacağını belirten Seçer “Tarsus’un yayla istikametindeki çıkışında dar olan yolu genişleteceğiz. Burası proğrama alındı. Takbaş’a kadar olan bölge için kamulaştırma ve örtü bedelleri bitirildi. Burası en kısa zamanda genişletilip trafiğin rahatlaması sağlanacak” derken Yeni Devlet Hastanesi kavşağının tehlike saçtığı sorusu üzerine de “D 400 karayolunda Devlet Hastanesi kavşağındaki düzenlemeyi biz yapmadık. Orası Karayollarına ait. Sıkıntıları anlattık. Karayolları yetkilileri “Burada yeni düzenleme yapmak için ödeneğimiz yok. Bizim yapmamıza izin verin dedik. Karayolları da olumlu cevap verdi. Biz bu nokta için yeni proje hazırlatıyoruz. Projeyi en kısa zamanda gerçekleştirip sıkıntıyı ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

İşten çıkarılan 208 güvenlik görevlisinin daha önceden fazladan işe alınan kişiler olduğunu anlatan Seçer, Mersin’deki hafriyat dökümü sorunundan, Mersin maratonuna, Tarsus’un  ve Mersin’in Kurtuluşunun 100. yılları kutlamalarına kadar her soruya içtenlikle yanıt verdi.

Bu davet ve bilgilendirme için ben Başkan Seçer ve ekibine teşekkür ediyorum.

Seyhan İPEKOĞLU

Tarsus’a Tercüman Gazetesi Sahibi 

TARİGDER Başkan Yardımcısı

İlginizi çekebilir

BAŞKANLARIN DAYANIŞMASI

BAŞKANLARIN DAYANIŞMASI