FLAŞ HABER:
Ana Sayfa EKONOMİ-TİCARET, GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ 26 Kasım 2021 252 Görüntüleme

CHP TARSUS İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL, KADIN EMEKÇİLERİ ZİYARET ETTİ 

CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL, KADIN EMEKÇİLERİ ZİYARET ETTİ 

VARAL: “TÜM KADINLARIMIZA ŞİDDETTEN UZAK, EŞİT, ADİL, ÖZGÜR  BİR DÜNYA DİLİYORUM” 

 CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ve yöneticiler, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla tekstil atölyesinde emek harcayan kadınları ve Er-Za tarım işletmesinde alınteriyle evlerine ekmek götüren  kadın emekçileri ziyaret ettiler. 

 Kadın emekçilere gün dolayısıyla çiçek ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Şiddetle mücadele rehberi” ile “Mersin’de değişimin adı kadın” broşürlerinden veren CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Tarsus Belediyesi’nin kadınlara yönelik yürüttükleri projelerin her geçen gün daha da arttığını belirtti. 

 Varal ” açıklamasını, 

“Her türlü şiddetin bir insan hakları ihlali olduğunu biliyoruz. 

Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu 2018 Cinsiyet Eşitliği Raporuna göre 149 ülke içinde 130’ncu sırada yer alıyor. İstatistiklere göre son 7 yılda kadına yönelik şiddet yaklaşık yüzde 1400 artmış.  

Kadınların katledildiği, şiddet gördüğü, ötekileştirildiği bir düzene alışmayacağız.  

İş hayatında ve sosyal yaşamda kadınlara yöneltilen her türlü şiddetin tam karşısında duruyoruz.  

Tüm bu sorunların kaynağında yatan şeyin, kadına yönelik şiddet konusundaki cezai yaptırımların yetersizliği ve sosyo-kültürel çalışmaların eksikliği olduğunu bir kez daha dile getiriyoruz. Unutmayalım şiddeti uygulayanın da, cinayeti işleyenin de yanına kâr kalıyor. Şiddeti normalleştirmeye ve meşrulaştırmaya izin vermiyoruz! 

Ve hiçbir zaman yinelemekten bıkmayacağız;  

İstanbul Sözleşmesi Yaşatır !”  şeklinde sürdürdü. 

 Tüm kadınların yüzlerinin güldüğü bir Türkiye ve dünya dileklerini ileten Başkan Ozan Varal, “Şiddet sarmalının en çok etkilediği kadınlarımızın yüzlerinin gülmesi en büyük amacımızdır. Bugün tekstil atölyesinde, tarım işletmesinde veya her hangi bir iş kolunda, emek harcayan, ayakları üzerinde duran, ekonomi dişlisine destek olan kadınlarımızı gördüğümüzde gerçekten mutlu olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.