FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Beyhan BALABAN 6 Temmuz 2021 302 Görüntüleme

Mersin EMEKLİLER Derneği 16 Temmuz’da Olağan Genel Kurulunu Yapıyor 

Mersin EMEKLİLER Derneği 16 Temmuz’da Olağan Genel Kurulunu Yapıyor 

     Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi 16 Temmuz 2021’de Mersin Büyükşehir Kongre ve Sergi Sarayı’nda 23. Olağan Genel Kurulunu yapacak. Genel Kurul saat 10:00’da başlayacak.  

     Covid-19 Virüsü Pandemi Genelgesi nedeniyle, ülkemizde ve dünyada resmi işlerin aksaması, olağan kurulların ertelenmesiyle tüm olağan genel kurulların önümüzdeki yaz aylarında yapılıp tamamlanması gerekiyor. Tüzükleri gereği 3 yıllık yönetim kurulu görevini tamamlayan tüm dernekler, virüsten dolayı tam kapanma döneminde 3 yıllık zaman aşımını geçmeleri nedeniyle en kısa sürede kurullarını tamamlayacaklar. Mersin Emekliler Derneği’nin son genel kurulu Nisan 2018’de idi.

     Mersin Emekliler Derneği bünyesinde 8 yıl yönetim kadrosunda katkı sağlayan Cemal AKBUDAK son iki dönemdir mevcut başkanlığında ekibiyle birlikte yeni çalışmalarıyla başarı kaydetti. Mersin Emekliler Derneği Başkanı Cemal AKBUDAK, Eğitimci kökenli, sosyal faaliyetleri yüksek ve toplumda sosyal faaliyetlere yüksek katılım sağlayan, sporcu, sporda Judo Federasyonu Mersin İl Temsilcisi, birçok dalda eğitimci ve gönüllü işler yapan kişiliği ile toplumda çok sevilen, sayılan, girişimci, toplumcu çalışan bir insan. Derneğe çalıştığı yıllardan itibaren yeni bir imaj, yeni bir boyut, yeni bir bakış açışı, yeni bir çalışma anlayışı ve uygulaması getirdi.  Emeklilerle birebir istişareler kurarak, emekliler için çok çaplı bireysel ve aile destek çalışmaları, toplumsal aydınlanmaya faydalı işler ve emeklilerin faydalanabilecekleri her alandaki çok önemli başarılı çalışmalarıyla son 6 yıla ekibiyle birlikte imzasını attı.

     Cemal AKBUDAK ve Yönetim Kurulu Döneminde Yapılan Önemli Çalışmalar 

     Ekibiyle birlikte, son 6 yıllık görev süresinde; 16 BİN 500 olan emekli üye sayısını, iki katına çıkararak, Mersin Emekliler Derneğini 30 BİN’i geçen üye sayısına ulaştırdılar. Böylece emekliler kendi seslerini duyurabilecekleri, zor zamanda kapısını çalacakları kendi derneklerindeki çalışmalara iki kattan fazla katılım sağladı. Emekliyi evden çıkaran, hakkını aramayı hatırlatan, öğreten ve her konuda yardımcı olan Başkan Cemal AKBUDAK Döneminden Mersin’in emekli camiası yüksek düzeyde memnun…

     Son 3 yılda Devlet veya Özel Kurum ve Kuruluşlardan, emekli aylığı sağlıklı yaşamaya yetmediği için, emeklilerin sağlıktan alışverişe kadar tüm indirimlerden vb. haklardan yararlanma anlaşmaları ve desteğini 13’den 115’e yükselttiler.

     Bu başarının Türkiye’de bir benzeri yok, kısa zamanda 115 sayıya yükselen emekliye el uzatan indirim ve yardım destekleriyle Cemal AKBUDAK ve EKİBİ sürekli takdir ve güven kazanıyor. 

     Evi olmayan emekliler için TOKİ Projesinde öncülük yaparak, şu an tamamlanmış 262 KONUT kuraları çekilerek daireler hak sahiplerini bulmuş ve yakında hak sahipleri evlerine yerleşecekler. Türkiye’de yine çok ender başarılmış, emeklilerin ev sahibi olma projesi emekliler için önemli bir yaşam artısı. Yıllarca emekçi olup, işçi veya kurum statüsünde çalışıp, ne evi ne barkı olmayan insanlar sağlıklı yaşayabilmek için Mersin’de derneğin girişimleri ve çalışmayı etkin yürütmesi sayesinde ev sahibi oldular. Emeklilerimizin tüm yurtta ev sahibi olabilmeleri için bu projenin çoğaltılması, emeklilerin bu konuda yüksek sesle ev edinebilme haklarını daha yaygın talep etmeleri gerekir. Dernek bu konuda diğer İllerle geleceğe yönelik istişare yapıyor.  

     Mersin EMEKLİLER Derneği Mahalle Sorumluları Görevlendirdi 

     Derneğin önemli diğer çalışmalarında; Mersin’in her mahallesinde emeklilerin içinden emeklilerle ilgilenecek, nitelikli Mahalle Sorumlusu tespit ederek görevlendirip, emeklilerin sıkıntılarını ve sorunlarını dinleyip, not alıp derneğe aktarmalarını, emeklinin sorunlarını çözmek için her konu ile ilgili bir çözüm yolu oluşturup çalışmalar yapılması emeklinin birçok çözümsüz çıkmazlarını çözdü.

     100’ü geçkin Muhtarlıkla emekli sorunlarını çözmek için birebir çalışıldı. Yapılan çalışmalar daha verimli şekilde yaygınlaştıkça, sıkıntılar çözüldükçe derneğe güven ve katılım artıyor.

     Mahalle Sorumlularına eğitim seminerleri verilerek emeklilere TÜKETİCİ HAKLARI ile ilgili bilgiler aktarıldı. Seminerler pandemi genelgesiyle bilim kurulu normal hayata dönüş kararları aldıkça yeniden önceki yıllarda olduğu gibi artacaktır.

     Mersin Barosunun bahçesinde 100’ü geçkin Muhtara kahvaltı verilerek bilgi alış verişinde bulunulup, emeklinin çözümsüz durumları tespit edildi. Hukuksal işlerde, Muhtarlık sorunlarında, Emekli sorunlarında neler yapılması gerektiğiyle ilgili bilgiler vererek seminerleri her alanda konusuna göre çoğalttılar. Muhtarlar bu seminerlerden oldukça bilgilenmeye devam ediyor. Ücretsiz verilen HUKUK seminerleri emeklinin yarasına merhem oldu.  

     Mersin Emekliler Derneği emekli üyelerini; Özel ve Hukuk sorunlarında derneğin eliyle ücretsiz yardımlar yapıp, Avukatlardan faydalandırarak yararlandırıyorlar. Üyeler bizzat dernek tarafından avukatlara yönlendiriliyor ve hiçbir ücret alınmıyor.  

     Üyelerin Banka İşleri sorunlarını gidermek için, dernekte Banka Sorumluları görevlendirip emeklilerin banka işlerine yardımcı olunuyor, sorunları birebir yardımla anında veya konusuna göre takiple çözülüyor.  

     6 yıl öncesinde dernek lokali yoktu böyle bir lokal çalıştırılmıyordu. Geçen dönem yeni binaya geçen yönetim kurulu bu konuda emeklinin evi gibi uğrayıp dinlendiği, kitap okuduğu, sohbet ettiği faydalı bir lokali dernek bünyesinde 1. Katta 3 yıldır ücretsiz hizmet vererek çalıştırıyor. Günlük gazetelerini ve kitaplarını okuyan, televizyonunu seyreden, dinlenen ve faydalı sohbetler eden, gurup söyleşileri düzenleyen, sosyal işlerden haberdar edilip emekliyi evden çıkarmaya teşvik eden bu sağlıklı ortamdan Mersin Emeklisi çok memnun.

     Mersin Emekliler Derneği Mezitli Belediyesi’nden arazi temin ederek, ağaçlar dikip KAYISI KORULUĞU yetiştirdi. Buradan gelecek gelirle yardıma muhtaç kız çocuklarının okutulması amaçlandı. Dul ve Yetim aylığı alanların kız çocukları, dar gelirli emekli çevrelerinin kız çocukları Kayısı Koruluğundan elde edilen gelirden faydalanacak.

     Mersin Emekliler Derneğinin EMEKLİ EVLERİNİ Yaygınlaştırma Çalışmaları 

     2. BAHAR Emekliler Evi Mersin Emekliler Derneği Başkanı Cemal AKBUDAK’ın düşünce ve teşvikleriyle geçen dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ işbirliği ile kurulup açılmıştı.  Emekliler Evinde sosyal işlerde emeklilerin birlikte hareket etmeleri, içindeki kütüphaneden faydalanmaları sağlanıyor. Emekliler, emekli evlerinde çok rahat ve memnunlar, dışlanmadıklarını söylüyor, kendi evleri gibi rahat oturup zaman geçirdiklerini, çaylarını kahvelerini içtiklerini anlatıyor ve Cemal Bey’in bu en önemli çalışmasına destek vererek Emekli Evlerinin her ilçede oluşturulmasını Cemal Başkan önderliğinde gündeme getiriyorlar. 

     Bu çalışma ile Mersin Emekliler Derneği SAHİLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE EMEKLİ EVİ AÇILMASINDA ÖNCÜLÜK Yapmış Oldu.

      İlçelerimizden Mezitli’de Mezitli Belediye Başkanı Neşet TARHAN tarafından açılan Mezitli Emekli Evinde toplantılar yapılarak emekliler bir araya getiriliyor. Emekli Evlerinin açılması için derneğin girişimleri sonuç veriyor.

      DERNEĞİN; MERSİN’in HER İLÇESİNDE EMEKLİ EVİ KURULABİLMESİ İSTİŞARELERİ DEVAM EDİYOR. Cemal Başkan Emekli Evlerinin tüm yurtta açılmasını, emekliyi evlerinden dışarı çıkarıp, yürümelerini, sosyal hayattan kopmamalarının sağlanmasını sürekli gündeme getiriyor.  

     EMEKLİNİN GÖZ BEBEĞİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPILAN ANLAMLI ÇALIŞMALAR 

     Günümüz Türkiye’sinde emeklinin daha sağlıklı yaşayabilmesi, sadece gereksinimlerini satın almakla maaşını sınırlı harcayan emeklinin göz bebeği çocukları için Mersin Emekliler derneği boş durmuyor.

     Üyelerin çocuklarına ve torunlarına Kitap ve Kırtasiye yardımı yapılıyor. Son 3 yılda 2 Bin 500 çocuğa Kitap ve Kırtasiye yardımı yapıldı.  

     ÇOCUKLARIMIZ ÜŞÜMESİN KAMPANYASI ile BOT- MONT TEMİN EDİLDİ 

     Tamamen Emekliler Derneği Başkanı, Yönetimi ve Üyelerinin şahsi katkı ve destekleriyle,  duyarlı vatandaşların da yardımlarıyla gönüllü maddi yardım çalışması yapıldı. Kış aylarında üzerine üst baş alamayan dar gelirli vatandaşların çocukları tespit edilerek, aynı şekilde emeklinin çocukları tespit edilerek yoksul çocuklar giydirildi…

     OKUYALIM OKUTALIM KAMPANYASI ile OKUMA KİTAPLARI TEMİN EDİLDİ       

     Derneğin mahalle sorumluları ve basın işbirliği ile kenar mahallelerde yaşayan dar gelirli vatandaşların çocuklarının yoğun okuduğu okullar tespit edildi. Tespit edilen okullarda kütüphaneler oluşturuldu. Kitap temin edilip ailelerine çocuklarının gereksinimleri için yardımcı olundu. Çalışma; tamamen gönüllü destek ve maddi katkı ile toplanan gelir ve yardımlarda yapıldı.

     SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KAPSAMINDA YÜZLERCE YOKSUL ÇOCUĞA YARDIM EDİLDİ 

     Mersin Emekliler Derneği Başkanı Cemal AKBUDAK; emekli, emekli ve yoksul çocukları olan ailelere yardımlarını televizyon ve radyo programında anlatırken, çalışmaların devam edip, tespit ettikleri ve edecekleri okullara gidip, okul müdürleri eliyle durumu iyi olmayan çocukları tespit etmeye ve yardımları sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.  

     Mersin Emekliler Derneği Başkanı Cemal AKBUDAK’ın kendi deyimiyle;  

İyilik yapar görünme,  

İyilik yap görünme.” sözleri emeğin, emeğe sadakatin bağlılığıyla tüm ekibinin ve çevresinin düsturu hale gelmiş…   

     Emekli maaşlarının tıpkı asgari ücret gibi artış göstermemesi ve hayat pahalılığından dolayı, emekliye direk verilen bu hizmetler takdirle karşılanıyor. Geçim zorluğunun günden güne arttığı son yıllarda Mersin Emekliler Derneği emeklisi ve yoksulları için elinden ne geliyorsa yapıyor.  

     Emekli haklarının savunucusu olan ve eksikliklerin giderilmesi için daima Ankara Emekliler Derneği Genel Merkez toplantılarında bulunan Cemal AKBUDAK; kendi çalışmalarında karşılaşarak gerçek hayattan tespit ettiği emekli sıkıntılarını daima gündeme getiriyor. Yerel ve Genel siyasette siyasi parti ayırmaksızın emekliye yapılması gerekenleri sürekli belediye başkanlarına ve milletvekillerine bıkmadan aktarıyor. Yerel ve Genel hizmetten üyelerini faydalandırmak için ekibiyle birlikte her alanda çalışmalar üretiyor. Cemal AKBUDAK’ın her kesimi temsil eden kişilerden yönetim oluşturduğunu ve başarılı olduğunu son 6 yıldır izliyor ve görüyoruz…

     Cemal AKBUDAK ve Ekibinin yeniden gireceği 16 Temmuz 2021 Cuma günü saat 10:00’da başlayacak olan 23. Olağan Genel Kurulda şu ana kadar yeni bir aday ve listesi yok. Cemal AKBUDAK ve birlikte başarılara imza attığı ekibini, Mersin emeklisine ve çevrelerine, yoksullara yardımlarla özverili çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

     EMEKLİLER KENTİ MERSİN’İN Emeklileri; Türkiye’ye Örnek Olacak Sosyal Emekli Statüsüne Kavuşabilir 

     Cemal AKBUDAK ve Ekibinin; “Emekliler Evleri” çalışmalarının Türkiye’de en yaygın hale gelecek “Sosyal Emekli Projesini” önümüzdeki yıllarda ulusal basında Başkanın kendi sözleriyle dinleyip, televizyonlarda seyredip, Mersin Emeklisini sağlıklı yaşam yolunda Türkiye’ye örnek olarak anlatacağı günleri yakında izleyerek görebiliriz.

     Mersin’i MARKA yapacak çalışmalardan ilki, emeklisinin ve yoksul çocuklarının sağlıklı yaşamalarını ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmayı sağlamak, sosyal ortamları arttırmaktır… 

     16 Temmuz’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak Mersin Emekliler Derneği 23. Olağan Genel Kurulunun huzurlu geçmesini ve derneğin başarılarının devamını dilerim… 

Beyhan BALABAN 

Cumhuriyet’in KALEMİ