FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Beyhan BALABAN 31 Ocak 2022 586 Görüntüleme

32 Yıldır Prof. Muammer AKSOY Cinayeti Aydınlanmadı

32 Yıldır Prof. Muammer AKSOY Cinayeti Aydınlanmadı

Prof. Dr. Muammer AKSOY’u; KATLEDİLİŞİNİN 32. Yılında SAYGIYLA ANIYORUZ

1961 Anayasasını hazırlayan Komisyon Üyeliğini ve Sözcülüğünü yapan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Profesörü, 1977 CHP İstanbul Milletvekili, 1980 sonrası Ankara Barosu Başkanı ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin Kurucusu, Hukukçu Prof. Dr. Muammer AKSOY’u, 31 Ocak 1990’da Ankara Bahçelievler’deki evinin önünde kurşunlanarak Silahlı Saldırı Sonucunda KATLEDİLİŞİNİN 32. Yılında Saygıyla Anıyoruz.

1961 Anayasasını hazırlayan komisyonun sözcülüğünü yapan Muammer AKSOY, 1990’da FAİLİ MEÇHUL bir cinayet sonucu evine girerken öldürüldü. Prof. Dr. Muammer AKSOY cinayeti Türkiye’nin siyasi geleceği ve dışa bağımlı siyasetinin girdabı açısından çok önemlidir. Gelecek vaat eden bir siyasal profesörünün katledilmesinin altında önemli gerçekler yatar. Öncelikle ülkemize ADALET gelsin. KATLEDENLERİN ve ETTİRENLERİN hakkından yine gelmesini beklediğimiz ADİL ADALET gelsin. Ne yazık ki ülkemiz böyle bir adaletsizlik çaresizliği içindedir… Bir gün FAİLİ MEÇHUL Cinayetlerin aydınlanmasını göreceğimiz günlerin en kısa zamanda gelmesini diliyorum…

Uğur MUMCU, Hocasının cenazesinde en önde fotoğrafını taşıdı, ama 4 yıl sonra aynı şekilde katledildi…

PROF. MUAMMER AKSOY KİMDİR?

1917’de Antalya’da doğan Muammer AKSOY, 1939’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Zürih Üniversitesi Hukuk ve Devlet Bilimleri Fakültesi’nde Doktora yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Üniversitesi’nde Asistanlık ve Ankara Üniversitesi’nde Öğretim Üyeliği yaptı. 1957 yılında üniversiteden ayrılarak CHP’ye girdi.

27 Mayıs 1960 sonrasında yeniden üniversiteye döndü ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Profesör oldu. Kurucu Meclis Antalya İli Temsilciliği ile 1961 Anayasasının hazırlanmasında komisyon sözcülüğü yaptı.

CHP Parti Meclisi Üyeliği görevlerini yürüttü. 1977’de CHP İstanbul Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. Avrupa Konseyi Türkiye Temsilciliği ve Türk Hukuk Kurumu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 12 Eylül 1980’den sonra Ankara Barosu Başkanlığına seçildi.

Cinayet Ulusal Basında SÜRMANŞET olarak yerini aldı, ama failleri meçhul kaldı…

1989’da Hıfzı Veldet VELİDEDEOĞLU, Bahri SAVCI, Münci KAPANİ ve Bahriye ÜÇOK ile birlikte Türkiye’de Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurdu.

1961 Anayasasının hazırlanmasında komisyon sözcülüğü yapan Prof. Muammer AKSOY, CHP’de vatanına hizmet edecek büyük bir devlet adamı olduğu için öldürüldü.

1961 Anayasasını hazırlayan bir vatanseverin evinin önünde öldürülmesi ve cinayetinin faillerinin hala bulunmaması veya açıklanmaması devletin bazı güçlerce işgal edildiğini ve yönetildiğini gösterir. 😔😔😔

Türkiye Cumhuriyeti Devleti için önem arz eden bir devlet adamı olan, 31 Ocak 1990’da Ankara Bahçelievler’deki evinin önünde kurşunlanarak öldürülen Prof. Muammer AKSOY’un RUHU ŞAD OLSUN.

Saygıyla Anıyoruz. Adaletin Olmadığı Ülkemde Özlemle ARIYORUZ…

 

Beyhan BALABAN

Cumhuriyet’in KALEMİ