FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Beyhan BALABAN 24 Şubat 2022 348 Görüntüleme

TÜRKİYE SİYASETİ ve TARSUS

TÜRKİYE SİYASETİ ve TARSUS

       Cumhurbaşkanı, Genel Seçimleri Yerel Seçimlerle Birleştirecek

       Tarsus’ta DOKTORLAR Yarışacak

2023 genel seçimleri ve 2024 yerel seçimlerinin akıbetini, genel seçimin gerçek tarihinde yapılıp yapılmayacağını bilmediğimiz bir sürece girdik. Bir yandan Cumhurbaşkanının kendi hazırladığı taslak başkanlık sistemi maddelerine göre bir daha aday olamayacağı, diğer yandan aday olabileceği konuşulurken, hangi partide hangi adayların yerelde veya genelde adaylık yarışına girecekleriyle ilgili yapmaları gereken açıklamaları ortada kalıyor.

Öte yandan PARLAMENTER Sistemin yeniden TBMM’de hayat bulması için mücadele veren Millet İttifakının bir an önce erken seçim taleplerinde bulunmaları iktidarı haliyle daha fazla geriyor. Adaylık düşünenler veya vatansever olup elini taşın altına atanlar memleket meselesi diyerek kendi görüşlerine yakın millet ittifakı partilerine ve memleket partisine üye olarak katılım sağlıyorlar. Halkın sevdiği, güvendiği, toplumda kabul görmüş kişiler muhalefet partilerine katılım sağladığında, doğal olarak yazılı ve görsel basın siyasi parti toplantılarında yeni üye olan katılımcılara sorular yöneltiyorlar. Soru yöneltilen katılımcılar aday olacaklarını söylüyorlar. Ama yerelde mi adaylık, genel seçimlerde mi adaylık, belirttiğim gibi, bu durumu Cumhurbaşkanı erken seçim kararı alır mı, yoksa seçimler zamanında mı yapılır ya da yerel seçimlerle birleşir mi sonucuna bağlı.

Siyasi ağırlıkta yazılar yazan, yıllardır siyaseti yakından izleyen analizlerimle öngörüme dayanarak, Cumhurbaşkanının erken seçim kararını alacağını hiç ama hiç düşünmüyorum.

TAM AKSİNE; CUMHURBAŞKANI GENEL ve YEREL SEÇİMLERİ BİRLEŞTİRECEK

Neden mi? Çünkü kendi adaylık durumunu düzeltmek için seçimleri yerel seçim sürecine uzatarak zaman kazanacak. Bitiremediği taslak olan başkanlık anayasasını kendince daha sağlam hazırlayacak. İktidarın seçimleri birleştirmesiyle güçleneceği birçok neden var. Fakat en önemlisi, genel ve yerel seçimler birleştiğinde AKP daha fazla oy kaybetmeyeceğinin hesabını yapacak. 2023’te zamanında yapılacak bir genel seçimde oy kaybına uğramış bir sonuç, AKP İktidarı açısından milletimizin yaşadığı sıkıntıların sandığa yansıyacak sonuçları kaçınılmaz eksi getiriler olacağı için, iki seçimi birleştirmek Cumhurbaşkanlığı seçimini ve RTE’nin kendine göre yeni bir yol bulma arayışını hem kuvvetlendirir, hem de AKP’ye her üç seçimden yine güçlü çıkma mücadelesinde zaman kazandırır.

Türkiye siyaseti bu durumda, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve başkanlık sistemine giden yolu durdurmayı, genel seçimleri ve TBMM’ne PARLAMENTER sistemi yeniden getirmeyi, ardından yerel seçimleri ayrı ayrı değerlendirmek ama hepsinin birbirlerine yansımalarını iyi hesap ederek siyaset yapmak lazım. Tüm muhalefet partilerinin üç seçimi ve aynı zamanda her üç seçimin iki sonuçlu ayağı olan seçimler olduğunu unutmadan siyasi hesap yapmaları lazım.

       Tarsus’ta DOKTORLAR Yarışacak

Yukarıda dile getirdiğimiz “Türkiye Siyasi Gerçeği” Tarsus gibi siyasetle çok ilgilenen topluluklara sahip, aynı zamanda seçmen potansiyeli ile Mersin’in en çok seçmenine sahip olan ilçesi olmasından yana Tarsus’ta siyaset çok daha hareketli geçiyor.

Op. Dr. Mehmet Yunus SEVEN, TARSUS İYİ Partiden ADAY

Tarsus’un tanınmış doktorlarından, halkımızın çok sevdiği önceki dönem MHP Meclis Üyeliği yapan göz doktoru, Tarsus MAYA-GÖZ Hastanesinin kurucularından Op. Dr. Mehmet Yunus SEVEN Ekibi ile birlikte Tarsus İyi Parti Teşkilatına üye oldu. Üyeliğini gerçekleştirirken, ekibi ile birlikte katılım sağlayarak, çoğulcu bir yapılanmayla işe başladı.

Tarsus’ta hem kendi meslek arkadaşları arasında ve sağlık sektörü platformunda, hem de siyasi çevrelerce OLMASI GEREKEN BUYDU dedirten bir kararla yola çıkan Dr. Mehmet Yunus SEVEN’İN, MİLLET İTTİFAKINDAN bir partiye geçmesi çok olumlu karşılandı, olumlu güzel yorumlara sebep oldu.

Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ, Tarsus Memleket Partisinden ADAY

Tıp Eğitimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapan, Uzmanlığını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlayan Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ Kardiyoloji alanında Tarsus’ta uzun yıllar halkımıza hizmet verdi, vermeye devam ediyor. Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ son yıllarda Tarsus Medikal Park Hastanesinde Tarsuslulara mesleğiyle görev yapmaya devam ediyor. Tarsus’ta hastalarıyla ağbi kardeş, dost arkadaş ilişkisiyle samimi ve birebir iletişimle doktorluk yapan Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ Kardiyoloji alanında Tarsus’ta güven sağlamış doktorlarımızdan birisi. Geçtiğimiz aylarda Tarsus Memleket Partisi İlçe Teşkilatına üye oldu ve ardından Tarsus Memleket Partisi İlçe Başkanlığına seçildi. Partisine kırgın olan özellikle partilerinden ötelenmiş CHP ve MHP seçmenlerinin sahiplendiği Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ Tarsus Halkından çıktığı yolda olumlu yorumlar aldı.

       Buradan çıkaracağımız sonuç; doktorlar kolay kolay siyaset yapmak istemezler. Ülkenin her alanda girdiği sıkıntılara, iktidarın çözüm üretemediği siyasete artık doktorlar da dur diyecek.                         

Okuyan ve okumaya, bilime saygı duyan her insan için bu doğru aynıdır. TIP alanında ve diğer alanlarda hayatı sınavlarla geçmiş, sınavları başararak ve aldığı sınav puanlarıyla basamaklarda ilerleyerek mesleğinde zirve yapmış tüm insanların, tek adam rejimiyle hak etmedikleri makamlara MÜLAKAT ALDATMACASIYLA gelenlere karşı, kendi mücadelelerine istinaden Parlamenter Sistemi savunmaları, parlamenter sisteme ülkelerini yeniden kazandırmak için mücadele etmeleri ve parlamenter sistemi savunan siyasi partilere üye olup, adaylıklarını açıklamaları en doğal doğrudur.

Ülkemizin geriye doru ilerlediği bu zor süreçte, halkımızın çok sevdiği yukarıdaki örneklerde olduğu gibi, toplumdaki önder kişilerin adaylıklarıyla muhalefet partilerinde yerlerini almaları lazım. Birlikten kuvvet doğar diyerek, Türkiye Siyasetini düzeltmek, ülkemizi yeniden ilerici kadroların yönetmesi için elimizden geleni yapmalıyız…

 

Beyhan BALABAN

Cumhuriyet’in KALEMİ