FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Beyhan BALABAN 29 Aralık 2021 343 Görüntüleme

CHP ve İYİ Partinin Mersin Büyükşehirdeki “AYAK” Sesleri

CHP ve İYİ Partinin Mersin Büyükşehirdeki “AYAK” Sesleri

31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrasında CHP Genel Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkanı aynı konuda aynı derecede açıklama yapmışlardı. Yapılan açıklama İTTİFAK aşamasında Mersin’le ilgili ulusal basında yaptıkları yorumlarıydı.

CHP Genel Başkanı her zaman olduğu gibi; “MERSİN beni çok yordu, yoruyor, neredeyse ittifak bozulacaktı…” demişti.

İYİ Parti Genel Başkanı ise; “Neredeyse MERSİN yüzünden tüm yurttaki İTTİFAK bozulacaktı…” açıklaması yapmıştı.

2014 yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına, CHP’nin önde gelen siyasetçilerinden birçoğunun desteğini alarak seçimi kazanan Tarsus’un 20 yıllık Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ yine belli isimlerin desteği ve alt yapısıyla aslında CHP & İYİ Parti ORTAK ADAYI olacaktı. 2019 seçimlerinde aday olamadı, hanesine “SEÇİM KAYBETMİŞ BAŞKAN” olarak yazdırmadı.  MHP’den ayrıldıktan sonra, Millet İttifakı çalışmaları ile veya geçmişten Dostlarım dedikleriyle siyasetten vaz geçmeyerek 2019’da aday olmasa da siyasi çalışmalarını sadece Mersin’de değil, genel merkez çapında hiç bırakmadı.

2019’da CHP Genel Merkezinde Burhanettin KOCAMAZ’ın adı geçtiğinde CHP Mersin Camiasının tepkisiyle aday olma durumunun durdurulmasının ardından, Mersin yerel siyasetinde farklı bir yol gelişmesi yaşandı. Bu duraksamadan sonra CHP Genel Merkezi Mersin Adayları arasında yoğun çalışmalarla aday belirlemeye hız vermiş ve ileriye yönelik farklı bir yol çizmişti.

CHP’nin 2019 Mersin Büyükşehir Belediyesi Adayı Vahap SEÇER oldu. Vahap SEÇER seçim kazanır kazanmaz ilk kavşak açılışında Burhanettin KOCAMAZ’ı da çağırarak ve özellikle konuşma yaparak “Burhanettin Bey benim dostumdur, arkadaşımdır, kendisiyle iş alış verişlerimiz de olmuştur…” dedi. Fakat Vahap SEÇER’in CHP Camiasının ve CUMHUR İTTİFAKININ baskısıyla NEDEN BELEDİYEDE DAHA ÖNCE GÜNDEME GELMİŞ HUKUKEN BİRÇOK KONUDA SAYIŞTAYA dilekçe vermediği hep eleştirildi. Vahap SEÇER basından ve parti içinden gelen baskıdan dolayı birçok konuşmasında; “Çok yolsuzluklar yapılmış, görseniz, bilseniz tiksinirsiniz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmem…” dediği halde Sayıştay’a hiçbir yazılı dilekçe verilmedi.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde borçlanma talebine sürekli RED vermesinin sebebi de; aslında Burhanettin KOCAMAZ’ın Vahap SEÇER tarafından yolsuzluk iddialarının kabul edildiği fakat bir türlü Sayıştay’a neden verilmediğidir…

Burhanettin KOCAMAZ, kim ne derse desin siyasette var olmaya, herkesle konuşmaya, İYİ Partinin Mersin, hatta genel merkezinde dahi eksiklikleri kapatmaya, var gücüyle çalışmaya devam ediyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER’in her konuda yardımcısı konumundaki sayılı kişilerden birisi. İyi Parti Genel Merkezinde Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi. Mersin İl ve tüm İlçelerinin İyi Parti Teşkilatlarına desteği tam anlamıyla sürüyor. Son aylarda Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesinin etkinliklerine katılmaya başladı. Son olarak 27 Aralık 2021’de Tarsus’un 100. KURTULUŞ Yıl Dönümü Kutlamalarına katıldı. Tarsuslularla yeniden kucaklaştı.

Önümüzdeki günlerde 3 Ocak 2022 Mersin’in 99. Kurtuluş Yıl Dönümü etkinlikleri var. Yapılacak etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER birlikte katılacaklar. Elbette etkinliğin genel başkanlardan sonraki aktörleri CHP’li Belediye Başkanlarımız ve Burhanettin KOCAMAZ olacak.

Vahap SEÇER, göreve geldiğinden bugüne kadar Burhanettin KOCAMAZ’ın Müdürleriyle, Şefleriyle, iyi geçindikleriyle birlikte çalışıyor. İşten çıkarılan kesimler genelde MHP’li işçiler. SEÇER ve KOCAMAZ’ın arası CHP Camiasının ve Cumhur İttifakının yukarıda anlattığım konu dışında hiçbir kırgınlıkları yok, tabi ki SEÇER böyle davranmak zorundaydı çünkü siyaset yapıyor. SEÇER ve KOCAMAZ Siyasetiyle ilgili bir gerçek daha var ki, onu da seçim zamanı yazmaya bırakayım…

Vahap SEÇER, siyasette henüz genç ve geçmişte 2 dönem milletvekilliği yaptığı için Başkent bünyesinde TBMM’de tecrübeli bir CHP’li Siyasetçi. Yıllardır siyasi içinden izleyerek yazılarımda gün yüzü gibi gerçeklerin ortaya çıkmasını önceden görerek tahmin ediyorum ki; Burhanettin KOCAMAZ’ı Meral AKŞENER CHP & İYİ Parti İTTİFAK Adayı olarak mutlaka Mersin’de değerlendirecek. Kemal KILIÇDAROĞLU ise Vahap SEÇER’in geçmişteki siyasi tecrübesini mutlaka olası bir KOALİSYON HÜKÜMETİ Kadrosunda değerlendirmeyi düşünecektir. Zira elbette Millet İttifakının Ana Muhalefet Partisi CHP’den sonraki en büyük paydası olan İYİ Parti, Türkiye’de birkaç büyükşehir belediyesini ittifak masasında istemekten geri kalmayacaktır…

3 Ocak 2021’de Mersin’in Kurtuluş Etkinliklerindeki her fotoğraf karesi ve her iki genel başkanın Mersin’deki görüşmeleri Halkımıza bu gerçeği daha net gösterecektir.

Mersin’in 3 Ocak Kurtuluş Bayramının 99. Yaşı Kutlu Olsun.

 

Beyhan BALABAN

Cumhuriyet’in KALEMİ