FLAŞ HABER:

TARSUS İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİ 1.Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti, Kurulu Bedrettin GÜNDEŞ, Nihat ÇAPAR ve Meriç DAL Yönetti

TARSUS İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİ 1.Olağan Genel Kurulu Yapıldı

1. Olağan Genel Kurulu Kurulu; Bedrettin GÜNDEŞ, Nihat ÇAPAR ve Meriç DAL Yönetti

26 Ağustos 2021’de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda saat 12.00 ile 15.00 arasında yapılan genel kurul, derneğin üye kurul katılım çokluğu ile 1. Toplantısında gerçekleşmiş oldu.

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği 1. Olağan Genel Kurulunun DİVAN HEYERTİNİ; Mersin Büyükşehir Belediyesi BASIN YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER Dairesi Başkanı Bedrettin GÜNDEŞ,  Tarsus Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler ve Özel Kalem Müdürü Nihat ÇAPAR, Bilgi-İletişim-Yayıncılık-Reklam Uzmanı Meriç DAL yönettiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi BASIN YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER Dairesi Başkanı Bedrettin GÜNDEŞ konuşmasında; çağımızda teknolojinin ilerlemesiyle internet yayıncılığının iletişimde önem kazandığına ve internet gazetecileri derneklerinin yurt içinde giderek çoğaldığına, gazetecilere yeni teknolojilerle ilgili eğitimler verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Tarsusluların sosyal medyada çok hızlı paylaşımlarla yayın yaptıklarına dikkat çekerek, internet gazetecileri derneğinin kurulması gerekliydi dedi.

       Tarsus Belediye BASIN YAYIN, Halkla İlişkiler ve ÖZEL KALEM Müdürü Nihat ÇAPAR konuşmasında; eleştirmenlik, gazetecilik ve yayıncılık alanlarında yapılan çalışmaların özenle ve dikkatle ele alınarak yapılmasını, bir kentin dokusuna, yaşam şekline ve geleceğine zarar vermeden; ilerici, yapıcı ve kentini, yurdunu sahiplenici çalışmalara yayıncılıkta ağırlık verilmesine değindi. Aldığı eğitimle kıyaslayarak zamanın habercilik ve gazetecilik mesleklerini yorumlayan Nihat ÇAPAR; yaygınlaşan internet ağları, sosyal medya ve gazetecilik alanlarının doğru kullanılmasını, internet gazetecileri derneklerinin çoğalmasıyla çağın getirilerinin yıl geçtikçe düzeleceğine değindi.

       İletişim Uzmanı Meriç DAL konuşmasında; kendisinin Ahmet Taner KIŞLALI gibi unutulmaz bir Hocadan aldıkları eğitimlerin yanı sıra, şimdi yayıncılık hayatının uygulamada çok farklı ve yanlış kullanıldığına dikkat çekti. İletişim, yayın ve habercilik mesleklerinin daha saygın yapılmasını hatırlattı. 1000 TL ve 1500 TL gibi düşük fiyatlarla site kurup, topluma faydalı yayıncılık yapan sitelere zarar vererek, Hacker bilgisini internetteki problemlerin üstesinden gelmek için kullanacaklarına, siteleri çöktürme yöntemini kullanıp tüm yayın mesleklerine zarar verdiklerine değindi. Aslında Hacker demek; yetenekli bilgisayar uzmanı demektir. Yayıncılığa zarar veren Hacker’ların takip edilip, gazeteciliğe zarar vermelerinin önünün kesilmesini hatırlattı.

       Divan Heyeti Bedrettin GÜNDEŞ, Nihat ÇAPAR ve Meriç DAL; Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Üyelerine; kendilerine DİVAN KURULUNU yönetme ricalarında bulundukları için ayrıca teşekkür ederek tüm üyelere başarı dilediler. Divan Heyeti; internet gazetecileri derneklerinin İNTERNET HABERCİLİĞİNİN YASALAŞMASI için çalışmalar yapacağını anlatan Dernek Başkanı Beyhan BALABAN’a hak vererek, internet gazeteciliğinin bir an önce kanunlaştırılarak yasalaşması gerektiğini ve çok geç kalınmış olduğunu vurguladılar. Dernek Başkanı Beyhan BALABAN en önemli amaçları olan; Mersin ve Bölgemizde İNTERNET GAZETECİLERİ FEDERASYONU kurma çalışmalarından ayrıca bahsetti.

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği 1. Olağan Kuruluna; Beyhan BALABAN, Bayram SAİN, Seyhan İPEKOĞLU, Celal TEZEL, Mehmet OKSAL, Gülbün DAL, Abidin TURAÇ, Mukaddes Ezgi KOÇ,Filiz ATAİZİ, Uğur UYAR, Zülal Peri ARSLAN, Mehmet Uğur SANDAL, Halil SAÇIKARA, Fatma BİLGİÇ, İsmet KARABULUT, Özcan KAHRAMAN, Meriç DAL, Yener AKÜZEL ve Şükran ARSLAN ile toplam 19 Üye katıldı. Dernek 22 üyeye sahip.

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği 1. Olağan Genel kurulunda seçilen Yönetim ve Denetim Kurulları ile kurulacak veya kurulmuş Federasyon ÜST Delegeliğine seçilen liste şöyle:

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği

ASİL YÖNETİM KURULU                                                  YEDEK YÖNETİM KURULU

1-Beyhan BALABAN (Başkan)                                         1- Mukaddes Ezgi KOÇ

2-Seyhan İPEKOĞLU (Başkan Yardımcısı)                      2- Mehmet Uğur SANDAL

3-Uğur UYAR (Sekreter)                                                   3- Özcan KAHRAMAN

4-Gülbün DAL (Sayman)                                                   4- Abidin TURAÇ

5-Bayram SAİN (Asil Üye)                                                 5- İsmet KARABULUT

 

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği

ASİL DENETİM KURULU                                                   YEDEK DENETİM KURULU

1-Mehmet OKSAL (Başkan)                                             1-Şükran ARSLAN

2-Halil SAÇIKARA (Başkan Yardımcısı)                           2-Filiz ATAİZİ

3-Yener AKÜZEL (Asil Üye)                                             3-Zülal Peri ARSLAN

 

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Federasyon ÜST KURUL DELEGELERİ                            

        1-Beyhan BALABAN                2-Celal TEZEL                  3-Meriç DAL

 

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneğine çıktıkları yeni ve yeni amaçlarla ilerledikleri yolda; başarılar diliyoruz.

TARİGDER İnternet Haberciliği

27 Ağustos 2021