FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARİH-FELSEFE-KÜLTÜR-SANAT-TURİZM, TARSUS TARİHİ 27 Ağustos 2021 390 Görüntüleme

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı MERSİN Valisi Ali İhsan SU’yu Ziyaret Etti

ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANAT KÜLTÜR ve EĞİTİM VAKFI HEYETİ MERSİN VALİSİ ALİ İHSAN SU’YU ZİYARET ETTİ.

2019 Kasım ayından bu yana yaklaşık iki yıla yakın bir zamandır, Tarsus’ta Çukurova bölgesini bir araya getirmeyi ve uluslararası olmayı da hedefleyen bölgedeki çağdaş sanat ve kültür girişimi çalışmaları TARSUS KÜLTÜR GİRİŞİMİ İNSİYATİFİ olarak başlamış, 1500’ü aşan destekçileri içinden 114 kurucunun imzalarıyla hayata geçen Vakıf Senedi, Mahkemece kabul ve tescil edilerek ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANAT KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI resmen kurulmuştur.

Vakıf geçici yönetim kurulu toplanarak, iş bölümü yapmış, başkanlığa iş adamı Hasan ŞEMSİ seçilmiş, çalışmalara başlamıştır.
Vakıf Başkanı Hasan ŞEMSİ Başkanlığında, Vakıf Heyetini oluşturan Vakıf Genel Sekreteri Aydan DİRİK, Vakıf Saymanı Semih YÜKSEL, Vakıf Kuruluş öncülerinden Vakıf Genel Koordinatörü ve Danışmanı ressam, şair, yazar Ekrem KAHRAMAN’ın yardımcısı, koordinatörü ve sanat danışmanı Sırma Zaimoğlu Mersin Valisi Ali İhsan SU’yu makamında ziyaret etti. Vakıf Başkanı Hasan ŞEMSİ, Vakfın amacı, kuruluş aşamaları,etkinlikleriyle ilgili bilgi sundu. Vali Bey de; Mersin ilinde gerçekleştirdikleri kültür ve sanatla ilgili çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu. Tanışma, tanıtım ve nezaket ziyareti verimli geçti.

ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANAT KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI’nın amacı; başta Çukurova Bölgesinin sosyal, ekonomik, kültürel vb. kalkınma dinamiklerini esas almak ve toplumumuza sosyal, ekonomik, kültürel uyumun sağlayacağı yararlar da gözetilmek suretiyle günümüz çağdaş sanatı ile tarihsel, geleneksel ve modern sanatın sanat eserlerini bölgesel kültürel bir kolleksiyonda bir araya getirmek, belgelemek, nitelendirerek arşivlemek, koruma altına almak, bu nedenle gerekli izinleri alarak Çukurova bölgesinde toplumumuzla iç içe yaşayan uluslar arası bir çağdaş sanat müzesi kurmak, bu birikimlerden hareketle yeni üretimlerin yapılmasına bölgesel katkı sağlamak, bu yönde sanat ve kültür eğitimi yapmak, böylelikle yerel, ulusal, bölgesel ve uluslararası kültür değerlerini sergileyerek gelecek kuşaklara aktarmak, toplumda estetik düşünsel ve kültürel değerlerin zenginleşmesine katkıda bulunmaktır.