FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 29 Ağustos 2021 319 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 23-24-25-26-27-28-29 AĞUSTOS 2021’de Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

23-24-25-26-27-28-29 AĞUSTOS 2021’de Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

 

23 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

YAVRU BAYKUŞ AYDA, TARSUS DOĞA PARKINDA HAYAT BULDU

Tarsus’ta vatandaşlar tarafından bulunarak Milli Parklar ve Doğa Koruma memurlarına teslim edilen Bayağı peçeli baykuş yavrusu, Tarsus Doğa Parkı veteriner kliniğinde koruma altına alındı. .

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR, GAZİPAŞA MAHALLESİNİN ALTYAPI SORUNLARINI BİR BİR ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, asfalt atağını birçok noktada sürdürüyor. Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan ve onlarca yıldır altyapı konusunda sıkıntılar yaşayan Gazipaşa Mahallesinin sorunları bir bir çözülüyor.

…………OOO………..

TARSUS’TA  ‘AYŞEHANIM’ FISTIĞININ HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus Belediyesi, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile yürüttüğü proje ortaklığı kapsamında Nisan ayında Kulak Mahallesinde ekimi gerçekleştirilen milli yerfıstığı çeşidi olan ‘Ayşehanım’ fıstığının hasadı gerçekleştirildi.

…………OOO………..

‘ANLAMAZLAR’ ŞARKISININ KLİBİ YOUTUBE’DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Tarsus Tarihi Evler Sokağı’nda çekilen ‘Anlamazlar’ şarkısının klibi youtube’da büyük ilgi gördü.

…………OOO………..

DİJİTAL SINIF KAYITLARI  BUGÜN 23 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Sınıf uygulamasına cep telefonundan, bilgisayardan ya da tabletten dijitalsinif.tarsus.bel.tr adresine tıklanarak ulaşılabilecek. Dijital Sınıf için kayıtlar 23 Ağustos’ta başlayacak.

…………OOO………..

DUYARLI VATANDAŞLARIN BÜYÜKŞEHİR’İN “ZOR GÜNLERİ BERABER AŞACAĞIZ” ÇAĞRISINA DESTEĞİ SÜRÜYOR

Ülkenin birçok noktasında olduğu gibi geçtiğimiz günlerde Mersin’in Aydıncık, Bozyazı, Gülnar ve Silifke ilçelerinin farklı bölgelerinde yaşanan orman yangınları nedeniyle mağdur olan vatandaşlara yardımlar sürüyor.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ HASTA YATAKLARINI TESLİM ETTİ

Tarsus Belediyesi  İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hasta yatağı desteği devam ediyor. Gaziler ve Yeni Ömerli Mahallelerimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlara hasta yataklarını teslim ettiler.. Daha sağlıklı bir Tarsus için çalışmaya devam edeceğiz

…………OOO………..

AVCI’DAN SEÇER’E TEŞEKKÜR

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Başkan Seçer’e tarım ve hayvancılık alanında hayata geçirilen projeler dolayısıyla teşekkür ederek, “Bu zor dönemde cefakar ve vefakar anne ve babalarımızın umudunu diri tutarak onlara güç ve şevk verdiniz. Sizlere teşekkür ederim” dedi.

…………OOO………..

TARSUS VE ÇAMLIYAYLA’DA MEYDANA GELEN ÜÇ AYRI KAZADA 3 KİŞİ YARALANDI

Tarsus ta üç ayrı kazada yaklaşık 200 bin TL’lik maddi hasar meydana geldi. İlk kaza Çamlıyayla ilçesinde meydana gelirken diğer iki kaza ise Tarsus ilçesinde meydana geldi.

24 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

YÜZÜCÜ TARSUSLU HEMŞEHRİMİZ AZMİ ERDOĞAN’I TEBRİK EDERİZ

İstanbul Boğazı’nda bu yıl 33. düzenlenen Kıtalararası Yüzme Yarışı yapıldı. Yüzücü Tarsuslu Hemşehrimiz Azmi Erdoğan’ı tebrik ederiz. Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’İstanbul Boğazı’nda bu yıl 33. düzenlenen Kıtalararası Yüzme Yarışında Asya’dan Avrupa’ya 1 saat 12 dakikada geçerek 3. kez ‘Kıtalararası Yüzücü’ ünvanını almaya hak kazanan Tarsuslu Hemşehrimiz Azmi Erdoğan’ı tebrik eder, başarılarının devamını diliyorum’’ dedi..

…………OOO………..

BELEDİYE BAŞKANI  BOZDOĞAN’DAN KAZAZEDELERE GEÇMİŞ OLSUN

Belediye başkanı Haluk Bozdoğan  ‘’Silifke ilçemizde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu meydan gelen kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim.’’ Dedi.

…………OOO………..

MEDYAD, “GÜNDOĞDU HOMURLU’YU RAHMETLE ANIYORUZ”

Tarsus Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) Yenises Gazetesi Kurucusu Gündoğdu Homurlu’yu ölümünün 10. yılında unutmadı.. 22 Ağustos 2011 tarihinde hayatını kaybeden Basın Şeref Kartı sahibi merhum gazeteci Gündoğdu Homurlu 75 yaşında hayatını kaybetmişti.

…………OOO………..

KENT MOBİLYALARI GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR TARSUS BELEDİYESİ KENDİ ÜRETTİĞİ AHŞAP KULLANIM ARAÇLARINI HALKIN BEĞENİSİNE SUNACAK

Tarsus Belediyesi kent mobilyalarını kendi olanaklarıyla üretmeye ve kentin ortak kullanım alanlarına yerleştirmeye devam ediyor. Piyasadaki firmaların 5 bin lira bedel biçtikleri bir ahşap masa ve oturma grubunu Tarsus Belediyesi ustaları daha düşük bir maliyetle halkın bütçesine hitap edebilecek fiyatlarla üretti.

…………OOO………..

TARSUSLU MİLLİ GÜREŞÇİ, BAŞKAN BOZDOĞAN’I ZİYARET ETTİ

Tarsuslu Milli Güreşçi Osman Göçen, Tarsus belediye  başkanı Dr. Haluk  Bozdoğan’ı ziyaret etti.

…………OOO………..

TARSUS ÇAMALAN’DA PİŞİRİLEN AŞURE LOKMASINI DUALAR EŞLİĞİNDE PAYLAŞTILAR

Muharrem Ayı münasebetiyle Çamalan’da pişirilen aşure lokmasını dualar eşliğinde paylaştılar. Başkan Haluk Bozdoğan;  etkinliğe katılarak ”Yas-ı Matem oruçları sonrasında birliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerinden birini yaşadığımız bu ayda tutulan oruçların Allah katında kabul etmesi temenni ederim” dedi.

…………OOO………..

HAYVAN HIRSIZLIĞI

Tarsus tan çalınan 16 küçükbaş hayvan, jandarma ekiplerince Adana’da bulunurken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLA İLÇESİNE BAĞLI DARIPINARI’NDA BULUŞTULAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkezde yaşayan yurttaşların kentin farklı noktalarının tarihi ve doğal güzelliklerini görmelerine ve gittikleri noktalardaki yöresel ürünlerle buluşmalarına olanak sağlayan Kırsal Mahalle Buluşmalarının 13’üncüsünü Çamlıyayla ilçesine bağlı Darıpınarı’nda yaptı

…………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDUNDA TOPLANTI

Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık, 24.08.2021 Salı günü saat 16.00’da kulüp tesislerinde basın toplantısı gerçekleştirecektir.

 

25 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

MHP HEYETİNDEN TARSUS ZİRAAT ODASINA  GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

MHP Mersin milletvekili Olcay Kılavuz ve MHP heyeti Tarsus Ziraat Odasını ziyaret etti. Çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR, TARSUS VE ÇAMLIYAYLA’DA BİNLERCE VATANDAŞA AŞURE DAĞITTI

Bolluğun, bereketin ve paylaşmanın sembolü olan Muharrem ayında, Mersin Büyükşehir Belediyesi, il genelinde 50 bin adet aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Kaliteli malzemelerden usta aşçıların pişirdiği aşureler, Tarsus ve Çamlıyayla’da da vatandaşlara ikram edildi..

…………OOO………..

TARSUS TSO’dan ÜRETİCİ KADINLARA ‘MARKA’ DESTEĞİ
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin
markalaşması için desteğini sürdürüyor. Oda üyesi olan üretici kadın kooperatifi Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde Tarsus TEKKOOP markasıyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil almaya hak kazandı. Tarsus’ta kadınların üreteceği ürünler artık Tarsus TEKKOOP markasıyla tüketicilere sunulacak.
…………OOO………..

TARSUS TSO ÜYELERİNE DANIŞMANLIK MASASI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri için hizmet çeşitliliğini artırmaya devam ederken bir dizi yeni uygulamayı da hayata geçiriyor. Üyelerinin işine yarayacak ve çalışmalarına yön verecek uygulamalardan biri Danışmanlık Masası.

…………OOO………..

TARSUSLU DİDİM KAYMAKAMININ TAYİNİ ÇIKTI

Hemşehrimiz Didim Kaymakamı Halil Avşar’ın tayini çıktı. Alınan bilgiye göre   Avşar İçişleri Bakanlığının kararnamesiyle   Didim Kaymakamlığı’ndan   İstanbul Valiliği Sabiha Gökçen Havalimanı Hudut Mülki idare amirliğine atandı. Bilindiği üzere Avşar geçen yıl Kahramanmaraş Vali yardımcılığı’ndan  Didim Kaymakamlığına tayin olmuştu. Bizde hemşehrimiz Avşar’a  yeni görevinde başarılar diliyoruz.

…………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU SPOR KULUBÜ BAŞKANI KIRBIYIK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı-İş Adamı Harun Şahin Kırbıyık Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı-İş Adamı Harun Şahin Kırbıyık, Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Teknik Direktörü Ergün Penbe ile birlikte Tarsus ve Mersin’de faaliyet gösteren basın mensupları katıldı.

…………OOO………

REŞADİYE MAHALLESİ’NDE TİYATRO GECESİ

Tarsus’ta açık havada tiyatro akşamları vatandaşlarımızla buluşmaya devam ediyor. Dün akşam Reşadiye Mahallemizde vatandaşlarımız Usta Oyuncu Cengiz Küçükayvaz ve ekibinin sergilediği komedi oyununu beğeniyle izledi.

…………OOO………

YARDIMLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER TARSUS

Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketi sonrası Tarsus halkının da desteğiyle afet bölgesine Tarsus belediyesi aracılığıyla  1 tır yardım malzemesi gönderildi. Başkan Dr. Haluk Bozdoğan ‘’Yaraları beraber saracağız” dedi.

…………OOO………

AKILLI ULAŞIM PARMAĞINIZIN UCUNDA!
Güzergah, yol tarifi, saat bilgisi, ücret tarifesi ve daha fazlası; ulasim.mersin.bel.tr ve TEKSİN’de.

 

26 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

‘TARSUS EKSPRES 42. YAŞINI KUTLUYOR

Tarsus’ta günlük olarak yayınlanan 3 gazeteden Tarsus Ekspres 25 Ağustos 2021 tarihi itibariyle  25. Yılını kutluyor. Gazetenin kurucu sahibi Mustafa Erdoğan ile Yazı İşleri Müdürü Ahmet Can Erdoğan’ı ve tüm yazı ailesini tebrik ederiz.

……………OOO…………

EYÜPHAN  KAYI TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsuslu merhum gazetecilerden Nevzat Kayı’nın oğlu  avcı ve balıkçıların yakın dostu, değerli kardeşimiz, arkadaşımız  Eyüphan  Kayı 24.08.2021 günü vefat etti. Kayı’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Başımız sağolsun. Cenazesi  25 Ağustos  çarşamba günü saat 10 da Sucular mezarlığında defnedildi. Allah rahmet eylesin.

……………OOO…………

TARSUS TSO’da ‘’ORGANİZASYON NASIL YÖNETİLİR? İŞ’TE YÖNETİM’’ SUNUMU YAPILDI

Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Doktorant Fatma Yeşilkuş, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerine kaleme aldıkları ‘’Organizasyon Nasıl Yönetilir? İş’te Yönetim’’ kitaplarında yer verdikleri önemli konular hakkında sunum yaptılar.

…………OOO……….

MERSİN BÜYÜKŞEHİRDEN TARSUS ve ÇAMLIYAYLA’da ZAFER KONSERLERİ

ONUR AKIN ÇAMLIYAYLA’da, ATİYE TARSUS’ta SAHNE ALACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla kent genelinde konserler düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Konserleri kapsamında 28 Ağustos Cumartesi günü Çamlıyayla’da yorumu ve sevilen sesiyle Onur Akın sahne alacak. Çarşı meydanında gerçekleşecek konser 21.00’de başlayacak.

…………OOO……….

TİY, 1922 KONYA MAÇI HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

Tarsus İdman Yurdu ,1922 Konyaspor karşılaşmasının hazırlıklarına Burhanettin Kocamaz tesislerinde yaptığı çalışmayla başladı. Tarsus İdmanyurdu  Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık,  futbolcularla ufak çaplı sohbet etti.

…………OOO……….

TİY BAŞKANI CANLI YAYINA ÇIKTI

TİY başkanı Şahin Kırbıyık  25 Ağustos akşamı saat 18.00 de teknik direktör Ergün Penbe  ile birlikte Sun Rtv ve İçel TV ortak canlı yayınına katıldı.

…………OOO……….

TARSUS’ta MISIR HASADI TARSUS Belediyesi ile TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ Bir Hasada Daha İmza Attı

Tarsus Belediyesi ile Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle Alifakı Mahallesi’nde 5 dekarlık alana yerli ve milli tohumlardan olan kale cinsi mısır ekimi yapılmıştı. O mısır tarlasında hasat yapıldı. Kale mısırı hem yüksek verim verdi hem de bu sezon bölgede görülen mantar hastalığından etkilenmedi.

…………OOO……….

DENİZLİSPOR,  TARSUS’tan ASIM’ı ALDI

TFF 1. lig takımlarından  Denizli, Tarsus idmanyurdundan  orta saha oyuncusu Asım Hamzaçebi’yi kadrosuna dahil etti. .

…………OOO……….

CAN’lardan AŞURE ETKİNLİĞİNE DAVET

Tarsus Alevi Kültür dernekleri Tarsus şube başkanı Erdal Turgut ve Zeki Beylik Cem Evinde Aşure etkinliği düzenleyeceklerini belirterek tüm Can’ları bu güzel etkinliğe davet etti. Turgut “26 Ağustos Perşembe günü Cem ve Kültür evimizde aşure günümüz yapılacaktır. Saat 18.00’de başlayacak etkinliğimizde tüm Tarsus halkını ve canlarımızı yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

…………OOO………

TARSUS ve MERSİNDE POLİSTEN OPERASYON

Mersin polisi  Tarsus dahil, 2 ilde gerçekleştirdiği şafak operasyonunda, ‘torbacı’ diye tabir edilen 7 uyuşturucu satıcısını gözaltına aldı.

…………OOO………..

Turgut DURAK , EMEKLİLİK KONUSUNDA HALKIMIZI BİLGİLENDİRİYOR

Tarsuslu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerden Turgut Durak Sosyal Güvenlik ile ilgili hizmet veriyor. Emeklilik işlemlerinde size yol gösteriyor. Makam mevkiinde Eyüpoğlu işhanında hizmet veriyor.

Tel: 0543 8323881 Tarsus

…………OOO………

TİY İLK MAÇ  5 EYLÜL’de

TFF 2. Lig 2021-2022 sezonunda ilk hafta maçlarının programı belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ligde tamamı 5 Eylül Pazar günü oynanacak. TİY, konyaya gidecek.

 

27 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TİYATRO SANATÇISI CENGİZ KÜÇÜKAYVAZ; ‘TARSUS’A İLÇE DEMEYE DİLİM VARMIYOR. TARSUS MUTLAKA İL OLMALIDIR”

Tiyatro sanatçısı Cengiz Küçükayvaz  20 gündür Tarsus’ta tiyatro eserlerini sahneliyor. Sanatçı  Cengiz Küçükayvaz Dedi ki ‘’Bugün sanat ve kültürün başkenti Tarsus’ta bulunmaktan onur duyuyorum. İnanın Tarsus’a il elbisesi çok yakışacak. Bu kente ilçe demeye bin şahit ister. Resmiyette Tarsus ilçe gözükse de, bu elbise bu güzel kente yakışmıyor. İnanın Tarsus’a il elbisesi çok yakışacak.’’ dedi.

…………OOO………..

29-EKİM CUMHURİYET TENİS TURNUVASI DÜZENLENİYOR

Tenis Kulübü Başkanı Levent Alpaltaş  ‘’Tarsus Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz 29-Ekim Cumhuriyet Tenis Turnuvamıza bu yıl Tarsus Ziraat Odasıda destek veriyor. Turnuvamızın bitiş tarihi,ödül ve kupa törenimiz 29-Ekim Cumhuriyet bayramında olacaktır. Bu anlamlı turnuvaya tüm tenisçi dostlarımızı davet ediyoruz

…………OOO………..

OSB HEYETİ BELEDİYEDE

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve beraberindeki değerli misafirler Tarsus belediyesini ziyaret etti. Başkan Dr. Haluk Bozdoğan ‘’Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sabri Tekli ve beraberindeki değerli misafirlerimizin nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum’’ dedi.

…………OOO………..

Vahap SEÇER, TARSUS, ÇAMLIYAYLA ve TOROSLAR İLÇELERİNDE HALKLA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kırsal mahalle ziyaretlerini Tarsus, Çamlıyayla ve Toroslar ilçelerinde muhtar ve vatandaş buluşmalarıyla sürdürdü.

 …………OOO………..

SEÇER ‘TARSUSA 2 KATLI KAVŞAK YAPILACAK

Başkan  Vahap Seçer, söz verdikleri hizmetleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Göçmen Katlı Kavşağı yapılacak’ dedik, yapılacak. Çünkü bu ihale içerisinde. Hal Katlı Kavşağı yapılacak mı, yapılacak, bu ihale içerisinde. Tarsus’ta 2 tane katlı kavşak yapılacak mı, yapılacak, bu ihale içerisinde. Tarsus’ta Berdan Nehri üzerine köprü yapılacak mı, yapılacak, bu ihale içerisinde” dedi.

…………OOO………..

TEŞEKKÜRLER YENİCE…

Kadim kentimiz Tarsus’ta tiyatro akşamları vatandaşlarımızla buluşmaya devam ediyor. Dün akşam Yenice Mahallemizde Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Cengiz Küçükayvaz ve ekibinin sergilediği komedi oyunu ile halkımıza keyifli,sanat dolu bir gece yaşattı.

…………OOO………..

“KÖYÜM UZAKTA ÖĞRETMENİM YANIMDA” PROJEMİZ KAPSAMINDA BU HAFTA KARADİRLİK  GEZİLDİ

Tarsus Belediyesi  “Köyüm Uzakta Öğretmenim Yanımda” projemiz kapsamında bu hafta Karadirlik Mahallemizdeydik 30 Ağustos Zafer Bayramını, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak kutladık. Çocuklarımız ile eğitici etkinlikler yapıp oyunlar oynadık.Çocuklarımızın mutluluğu ve gelişimi için çalışmaya devam edeceğiz.

…………OOO………..

TARSUS İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİ (TARİGDER) 1.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı 26 AĞUSTOS 2021 perşembe Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda üyelerin katılım çoğunluğu ile yapıldı. Divan Kurulunu; Mersin Büyükşehir  BASIN YAYIN ve Halka İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin GÜNDEŞ, Tarsus Belediyesi BASIN YAYIN ve Özel Kalem Müdürü Nihat ÇAPAR ile İletişim Uzmanı Meriç DAL yönettiler. Başkanlığa Derneğin Kurucusu; Beyhan Balaban ile Yönetim Kuruluna Gazeteci Seyhan İPEKOĞLU, Sporcu ve Yazar Uğur UYAR, Belediye Basın Muşaviri Bayram SAİN ve Köşe Yazarı Gülbin DAL seçildiler.

…………OOO………..

TARSUS EKSPRES GAZETESİNE 42. YIL KUTLAMALARI

Tarsus Ekspres kuruluşunun 42. yılını okuyucu ve dostları ile birlikte kutladı. Mustafa Erdoğan ‘’Her ne kadar pandemi nedeniyle bu yılki kutlamalarımızı ileriki bir tarihte yapacağımızı açıklamışsak da, kadirşinas okuyucu ve dostlarımız gazetemize gelerek bizleri kutladılar” dedi.

…………OOO………..

KIRBIYIK: SÖZÜMÜ TUTUP AYRILACAĞIM

Tarsus idmanyurdu Başkanı Şahin Kırbıyık, takımın hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi ve 2023 yılında yani 100. yılımızda süper lige çıkmayı başarmak istiyoruz” dedi. Tarsus idmanyurdu başkanı Şahin Kırbıyık, göreve geldiği günden bu yana yaptığı harcamanın 30 milyon lirayı geçtiğini söyledi. Bu sezon için KIRBIYIK; “Bir yıl daha dayanıp sözümü tutup ondan sonraki yıl ayrılacağım” dedi.

28 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

CAN’lar AŞURE LOKMASI İKRAM ETTİ

Alevi Kültür Derneği Tarsus Şubesinin Muharrem Ayı Aşure Lokmasının dağıtıldı. Törende, AKD Başkanı Erdal Turgut, Alevi Dedesi Ercan Kazım Özer ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği başkanı Cuma Erçe gün ile ilgili konuşmalar yaptı.

…………OOO………..

TARSUS’TA BİR GENÇ İNTİHARA KALKIŞTI

Tarsus’ta 25 yaşlarında bir genç İntihara kalkıştı. Tarsus Makam mevkiinden Şelaleye giden  Ali Menteşoğlu caddesi üzerinde bir genç kendini 3 katlı binanın üst katından atmaya kalkıştı.

…………OOO………..

GÖRME ENGELLİ AYŞE KAN 200 METREDE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Tarsus İnleyen nağmeler Musiki Derneğin kıymetli udi’si  Ayşe Kan başarılarına  bir yenisini ekleyerek İstanbul ‘da düzenlenen Görme engelliler yüzme yarışmalarında 200 metre dalında TÜRKİYE 2.cisi oldu. Yarışmaya katılmasına destek veren eşi Turhan BEÇET Beyi ayrıca tebrik ediyoruz…

…………OOO………..

                                                TARSUS KAYMAKAMLIĞI HALKI AŞI OLMAYA DAVET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Koronavirüs salgınından korunmak için halkımızı bir kez daha aşı olmaya davet etti.”

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİRDEN, CUMA  ÇIKIŞI VATANDAŞLARA SU ve GÜLSUYU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı mezarlık birimi ekipleri, hava sıcaklığının oldukça arttığı şu günlerde Tarsus’ta Cuma namazı çıkışında merkez camilerde, vatandaşlara su ve gülsuyu dağıtıyor.

…………OOO………..

RAMAZAN DUMRUL CEM EVİNİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Alevi Kültür Dernekleri Daşkanı Erdal Turgut “Tarsus Yeni Mahalle Karakol Amirimiz Sayın Ramazan Dumrul Bey Cemevimizi ve Bizleri Ziyaret Etti. Muharrem Ayı Ve Oruçla İlgili Güzel Dilekleri Bizlerle Paylaşdı. Şahsım ve Üyelerim Adına Teşekkür Ederim” dedi.

…………OOO………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS ve ÇAMLIYAYLA’DA ZAFER KONSERLERİ

ONUR AKIN ÇAMLIYAYLA’DA, ATİYE TARSUS’TA SAHNE ALACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla kent genelinde konserler düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Konserleri kapsamında 28 Ağustos Cumartesi günü Çamlıyayla’da yorumu ve sevilen sesiyle Onur Akın sahne alacak. Çarşı meydanında gerçekleşecek konser 21.00’de başlayacak.

Büyükşehir’in Zafer Konserleri kapsamında pop müziğin sevilen isimlerinden Atiye, 30 Ağustos Pazartesi günü Tarsus’ta vatandaşlarla buluşacak. Cumhuriyet meydanında gerçekleşecek Atiye konseri ise 21.30’da başlayacak.

…………OOO………

GÜNDEŞ ve GÜNAŞTI EKSPRES’İ KUTLADI

Tarsus Ekspres gazetesi yayın hayatında 42. yılını kutluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, Zirve Gazetesi Sahibi Ferhat Günaştı Ekspres gazetesinin 42.yıl dönümünü tebrik etti. Gündeş ve Günaştı, gazetenin kurucusu Mustafa Erdoğan ile yazı işleri müdürü Ahmet Can Erdoğan’a başarılarının devamını diledi.

…………OOO………

OTOMOBİL BİLİNMEYEN BİR NEDENLE YANDI

Tarsus ‘ta dün  TEM otoyolu Çukurova fabrikası bağlantı yolu üzerinde bir otomobil bilinmeyen bir nedenle yandı. Alınan bilgiye göre, E.Ç. idaresindeki 33 NG plakalı otomobil, TEM otoyolu Tarsus Batı gişeleri ilerisi Çukurova fabrikası bağlantı yolu üzerinde seyir halinde iken yanmaya başladı.
…………OOO………

BAĞLARBAŞINDA ESKİ FABRİKA YANGINI

Tarsus ta atıl durumdaki fabrikada yangın çıktı. Dünkü yangın , itfaiye ekiplerince söndürüldü.

…………OOO………

AKILLI ULAŞIM PARMAĞINIZIN UCUNDA!

Güzergah, yol tarifi, saat bilgisi, ücret tarifesi ve daha fazlası; ulasim.mersin.bel.tr ve TEKSİN’de.

 

29 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

KAVAKLI MAHALLESİ’NİN DOĞU BÖLÜMÜNDE  KAPALI KANAL YAPIMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekipleri, yaşam alanlarında sorun oluşturan, açıktan akmaları nedeniyle olumsuzluklar yaratan su kanallarını kapatma çalışmalarına devam ediyor.

…………OOO………..

“DOĞA BİZİ ÇAĞIRIYOR” ETKİNLİKLERİ NORMALLEŞME SÜRECİYLE BİRLİKTE YENİDEN BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin pandemi öncesi “Haydi Birlikte Yürüyelim”  sloganı ile başlattığı “Doğa Bizi Çağırıyor” etkinlikleri normalleşme süreciyle birlikte yeniden başladı.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’DEN TAŞTİ PERSONELİNE YANGIN EĞİTİMİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarsus Şehirlerarası Terminal İşletmesi (TAŞTİ) içinde görevli personele yangın sırasında neler yapılacağı konusunda eğitim verildi. Eğitim kapsamında TAŞTİ içinde yangın tatbikatı düzenlenip, mahsur kalan bir kişi kurtarıldı.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ÇAMLIYAYLA KAYMAKAMI, BELEDİYE BAŞKANI ve RÜTBE ALAN TARSUS GARNİZON KOMUTANI’NI ZİYARET ETTİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Çamlıyayla İlçe Kaymakamlığı görevine atanan Muhammed Berat Berdibek, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ve Binbaşı rütbesine terfi ettirilen Garnizon Komutanı Şükrü Uzundağ’ı makamında ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi.

…………OOO………..

TARSUS’un Köyleri GÜNYURDU ATGİRMEZ’de 30 AĞUSTOS Zafer Bayramı COŞKUSU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı olan ve Tarsus Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde bulunan “Oyun Atölyesinde” 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Oyun Atölyesi sorumlu öğretmenlerinden Ela Canbolat ve Gülhan Dönmez nezaretinde hazırlanan programa çocukların yanı sıra anneleri de katılım gösterdi.

…………OOO………..

Tarsus ATALAR’da YARALAMALI KAZA

Tarsus’ta Atalar mahallesinde otomobil ve motosikletin çarpıştığı kazada biri çocuk 3 kişi yaralandı.

…………OOO………..

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI YAYINLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

…………OOO…………

TARSUS’TA KONSER

30 Ağustos zaferinin coşkusunu 3 gün 3 gece süren görkemli konserlerle yaşamakla kalmıyor, yerel sanatçılarımızı da destekliyoruz. Tarsus’ta Cumhuriyet alanında  Mersin BŞB etkinliğinde Grup Cosmos saat 19.30 da sahne alacak.

…………OOO…………

YAYLADA MUHTEŞEM KONSER

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla kent genelinde konserler düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Konserleri kapsamında 28 Ağustos Cumartesi günü Çamlıyayla’da yorumu ve sevilen sesiyle Onur Akın sahne aldı. Çarşı meydanında gerçekleşecek konser 21.00’de başladı. Halk büyük ilgi gösterdi.

…………OOO…………

TEŞEKKÜRLER ÇAKIRLI..

Tarsus Belediyesinin Tiayatro etkinliği devam ediyor. Dün akşam, Çakırlı Mahallemizde Usta Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Cengiz Küçükayvaz ve ekibinin sergilediği çalgılı, şarkılı komedi oyunu yurttaşlarımızla buluştu. Yıldızlar altında tiyatro şenliğinde bugün  akşam Kırklarlarsırtı’nda. Tüm halkımız davetlidir.

……………ooo……….…

TARSUS İDMAN YURDU, YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR

TFF 2. Lig 2021-2022 sezonunda Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan Tarsus İdmanyurdu, yeni sezona hazırlanıyor. TİY Teknik Direktörü  Ergün Penbe ve yardımcı hocaların nezaretinde kendi tesislerinde sezonuna hazırlanan Sarı Lacivertliler, antrenman programına harfiyen uymakta.

 

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….ooo………..