FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Eylemler, GÜNDEM 3 Temmuz 2021 294 Görüntüleme

Tarsus CHP İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL; “SİVAS’TA YAŞANANLARI UNUTMAYACAK, UNUTTURMAYACAĞIZ”.

SİVAS’TA KATLEDİLEN CAN’LAR, TARSUS CHP’NİN HAZIRLADIĞI PROGRAMDA ANILDI
Tarsus CHP İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL; “SİVAS’TA YAŞANANLARI UNUTMAYACAK,
UNUTTURMAYACAĞIZ”.

Sivas katliamının 28 yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi, Tarsus’ta da anma programı düzenlendi. Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Örgütü, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticilerinin emekleriyle hazırlanan ve Kültür Park içerisinde gerçekleşen anma programında duygu dolu anlar yaşandı.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Sivas başta olmak üzere, karanlık güçler tarafından katledilen tüm aydınları saygıyla andığını söyleyerek, “Sivas katliamı, aradan geçen yıllara rağmen yüreğimizi yangın yeri yapmayı sürdürüyor. Kaybettiğimiz canları sevgi rahmet ve özlemle anıyoruz. Bu ülkede bu kadim topraklarda yeşeren varolan tüm inanç ve kültürler değerlidir. Nereden gelirse gelsin, her türlü nefreti ve ayrımcılığı söküp atacağız.

Sivas, karanlık güçlerin, bu ülke insanını bölme, birliğine ve beraberliğine kastetme düşüncesinin dışa vurmuş halidir. 2 Temmuz 1993 günü orada bir ateş yakıldı. Biz bu ateşi söndürmeyeceğiz. Her zaman, yaşasın kardeşlik, barış, adalet diyeceğiz. Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz. Sivas’ta, Maraş’ta ve daha birçok noktada yaşananları unutmayacak ve unutturmayacağız” dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal ise programa desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Adil Bal, “Bizler, yaşamdan kopartılan, fakat fikirleri ilelebet yaşayacak olan aydınlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Anılarını mücadelemizde yaşatacağız” diye konuştu.

Söz alan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe’de, “Sivas Madımak Katliamı özünde sadece Alevilere karşı değil; ezilen, ötekileştirilen, yok sayılan tüm toplumsal kesimlere karşı yapılan bir katliamdır. O yüzden ezilen, ötekileştirilen ve yok sayılan tüm canlarımızı karanlığa karşı aydınlığı, zulme karşı adaleti, zorbalığa karşı özgürlüğü savunmak için alanlara çağırıyoruz” dedi.

CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu’nun şiir okumasının ardından anma programında önce Grup Çınar ve ardından Grup Ars Nova sahne alarak, duygu dolu türkülerini seslendirdiler.

Etkinliğe Büyükşehir Meclis Üyesi-İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi Gürbüz Günaştı, partili yöneticiler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.