FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM 26 Haziran 2021 320 Görüntüleme

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER: “MERSİN MUTLUYSA BEN MUTLUYUM”.

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER: “MERSİN MUTLUYSA BEN MUTLUYUM”.

 SEÇER; “BEN SİZİNLE MERSİN ADINA YAPILACAK HER TÜRLÜ GÜZEL İŞLERDE VARIM”.

Başkan Seçer, Mersin’in değerlerinin gün ışığına çıkarılması için oluşturulan MEDEKA’nın Edebiyat ve Sinema Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Kurul üyelerine Mersin adına yapılacak her türlü güzel işte birlikte olacaklarını söyleyen Seçer, “Mersin mutluysa ben mutluyum. Mersin keyifliyse ben keyifliyim. Mersin yapılan işten keyif alıyorsa, haz duyuyorsa ben de keyif alıyorum, haz alıyorum. Onun için ben sizinle Mersin adına yapılacak her türlü güzel işlerde varım” dedi. Başkan Seçer, 15 alt kurulu bulunan MEDEKA’nın diğer kurulları ile de belirli zaman aralıklarında bir araya gelmeye devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in değerlerinin gün ışığına çıkarılması için oluşturulan Mersin’e Değer Katanlar Kurulu’nun (MEDEKA) Edebiyat ve Sinema Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Seçer, “Ben sizinle Mersin adına yapılacak her türlü güzel işlerde varım” dedi. Başkan Seçer, 15 alt kurulu bulunan MEDEKA’nın diğer kurulları ile de belirli zaman aralıklarında bir araya gelmeye devam edecek.

“Yola çıkış amacımız bir köşede unutulan değerlerimizi açığa çıkarmak”

Başkan Vahap Seçer, çok büyük önem ve değer verdikleri bir çalışmayı Mersin’de başlatmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, çok değerli sonuçlar alacaklarını kaydederek, “Yola çıkış amacımız; geçmişten bugüne, bugünden yarınlara, Mersin’in her açıdan değerlerini ortaya çıkaracak, bundan sonraki kuşaklara taşıyacak, bugüne kadar üstü örtülü kalan ya da yok sayılan ya da görmezlikten gelinen ya da bir köşede unutulan değerlerimizi açığa çıkarmak. Bu potansiyelleri açığa çıkarmak. Mersin’in tarihine, kültürüne, birikimine yaraşır bir kültür, sanat, tarih, edebiyat, sinema, bu alanda aklınıza gelebilecek her türlü konuda bir değer yaratmak, değer katmak” dedi.

“Belediyemiz bu yapının, bu kurumun emrine amade”

MEDEKA’nın ilk günlerinin emekleme dönemleri olduğunu ifade eden Başkan Seçer, çalışmaların belli bir sistematiğe oturduğu zaman daha çok keyif vereceğini kaydetti. Seçer, “Bakış açımız belli, dünya görüşümüz belli, yaşam biçimimiz belli. Olayları değerlendirme biçimimiz belli. Ben kentin Belediye Başkanı olarak, Mersin’i seküler, rengarenk, Türkiye’nin bir izdüşümü ve çok önemli, değerli; hem bölgede hem dünyada sadece ülkemizde değil; bir coğrafya olarak, bir kent olarak değerlendiriyorum. Bu anlamda da Mersin’e hizmet etmek istiyorum. Ama bunu bir başıma, bir belediye başkanının her anlamda bilgi birikiminin yeterli olmadığını da biliyorum. Onun için de bunu açıklıkla ifade etmek isterim. Gönüllü savaşçılara, mücadele insanlarına ihtiyacımız var. Hep beraber bunu yapmak zorundayız. Sizlerin de bu düşünceler içerisinde katkı vereceğinizi düşünüyorum. Çalışma ortamları, oluşabilecek çalışmalara lojistik destek, aklınıza gelebilecek her türlü konuda Belediyemiz bu yapının, bu kurumun emrine amade. İnşallah çok güzel çalışmalar yapacağız. Umut ediyorum çok da güzel değerleri hep beraber tekrar gün ışığına çıkaracağız” diye konuştu.

Başkan Seçer’in konuşmasının ardından kurul üyeleri önerilerini sunup, fikir alışverişinde bulundu. Kurulları hakkında bilgi verip, düzenlenmeyi planladıkları proje, festival ve etkinlikler ile ilgili bilgi paylaşımı yapan üyeler, ayrıca böyle bir kurulu oluşturduğu ve MEDEKA’ya sunduğu katkılar için Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti. Kurul üyeleri MEDEKA’nın kent adına çok verimli katkılar sunacağını da ifade etti. Edebiyat Kurulu Üyesi Mehmet Ali Elçin de okuduğu ‘Bingöl Çobanları’ şiiri ile toplantıya renk kattı.

“Benim amacım işi sahibine bırakmak”

Başkan Seçer, önerileri tek tek dinleyip, notlarını aldıktan sonra değerlendirmede bulunarak önemli olanın Mersin’e değer katmak olduğunu belirtti. Başkan Seçer, “Şimdi ben bu kaynakları, milletin parasını aktaracağım size. Benim param değil. Benim kentime değer katmalı, duyurmalı, bilinmeli. Ben kurumların, kişilerin reklamı, egoları adına bu paraları harcayamam. Onun için MEDEKA var. Yapılan da halk için yapılıyorsa gerisi benim için teferruat. Buranın amacı eşgüdümü sağlamak, koordineli gitmek, ne yaptığımızı, ne yapacağımızı bilmek. Yaptıklarımız konusunda burada ben de rahatlıyorum. Yanlış bir şey yapılmışsa kurul burada, halka gitsinler hesap versinler. Doğru bir şey yapılmışsa bununla onlar yine iftihar etsin, onlar övünç duysun. Benim amacım bu. Yani işi sahibine bırakmak” diye konuştu.

Seçer, üyelerin öneri ve sorularına cevap verdi

Seçer, üyelerden gelen, özellikle kırsalda yaşayan yetenekli kız ve erkek öğrenciler için yurt yapılması önerisini cevaplayıp, Büyükşehir Belediyesi olarak Gülnar ilçesinde 120 kapasiteli yurt yapıldığı bilgisini paylaştı. Eski Mersin Üniversite Hastanesi’ni de protokol ile aldıklarını belirten Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri Projesi’nden de bahsetti. Manevi olarak 55 kızının olduğunu belirten Seçer, önümüzdeki günlerde kız öğrenci sayısının artacağını da söyledi. Eğitimde fırsat eşitliğine önem verdiklerini belirten Seçer, Büyükşehir olarak eğitim alanında hayata geçirdikleri projeleri de tek tek paylaştı.

Edebiyat Kurulu üyelerinin kitap basımı konusunda matbaa önerisini değerlendiren Seçer,  “Biz her türlü lojistik desteği sağlarız” dedi. Seçer, ayrıca sanatsal faaliyetlerin yürütüleceği kültür merkezleri hakkında da değerlendirme yaparken, tarihi kent merkezinin yenilenmesi konusunda belediye olarak yaptıkları çalışmaları paylaştı.

“Ben sizinle Mersin adına yapılacak her türlü güzel işlerde varım”

Seçer, MEDEKA’nın diğer kurul üyeleri ile de yakında zamanda bir araya geleceklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Bir sistem oluşturalım, çok değerli bir sistem olsun bu. Tıkır tıkır bu mekanizma işlesin. Burada öyle köşe noktaları çizelim ki, öyle işler başlatalım ki, örneğin kültür ve sanat dalında ödüller, festivaller, etkinlikler geleneksel hale gelsin. Artık o kentin değeri olsun. Vahap Başkan’ın, Ahmet Başkan’ın, Mehmet Başkan’ın değil, kentin değeri olsun. Ben çok iyi, güzel projeler çıkacağına inanıyorum, hepimizi mutlu edecek sonuçlar göreceğiz. Mersin mutluysa ben mutluyum. Mersin keyifliyse ben keyifliyim. Mersin yapılan işten keyif alıyorsa, haz duyuyorsa ben de keyif alıyorum, haz alıyorum. Kafamın arkasında en ufak bir hesap dahi yok. Onun için ben sizinle Mersin adına yapılacak her türlü güzel işlerde varım.”

MEDEKA’nın toplam 15 alt kurulu bulunuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MEDEKA aracılığıyla kente değer katacak bir geleneği başlattı, Büyükşehir, MEDEKA aracılığıyla kentte yapılacak etkinlikler konusunda kentin bütün dinamiklerinin fikirlerini ve katkılarını alarak katılımcı bir modeli de hayata geçirdi. MEDEKA bünyesinde Edebiyat, Müzik, Fotoğraf, Sinema, Sahne Sanatları, Plastik Sanatlar, Spor, Gastronomi, Arkeoloji-Turizm, Kent Mimarisi ve Estetiği, Kent Tarihi Araştırmaları, Kent Belleği, Kent Elçileri, Akademik Araştırma ve Kent Gelişimine Katkı olmak üzere toplam 15 alt kurul yer alıyor.

MEDEKA aracılığıyla kent kimliği ve kültürünün geliştirilmesi hedefleniyor

Büyükşehir, kentte sanat, bilim, kültür, mimari, tarih, spor ve turizm gibi alanlarda farklı çalışmalar yürüterek Mersin’i bir kültür-sanat ve spor şehri haline getirmek için çaba gösteriyor. Bu anlamda kente değer katacak çalışmaları yaygınlaştırmak için ilgili daire başkanlıkları da çalışmalar gerçekleştiriyor. MEDEKA aracılığıyla, Mersin’de kent kimliği ve kültürünün oluşturulmasına katkı sağlayan kişi ve grupların desteklenmesini ve böylece kent kimliği ile kültürünün geliştirilmesini hedefleyen Büyükşehir, bu kapsamda gerçekleştirilmesi öngörülen faaliyetler sayesinde sanat, bilim, kültür, mimari, tarih, spor, turizm gibi alanlarda geçmişten günümüze kadar kente değer katan kişi ve grupların onurlandırılmasının yanı sıra gelecek kuşakların ve yeni nesillerin bu anlamda motive edilmesinin de önünü açmayı planlıyor.

Büyükşehir kent belleğinin kuvvetlendirilmesini amaçlıyor

Büyükşehir Belediyesi, geçmişte Mersin’e dair yapılmış, kent kültürüne katkı sağlamış faaliyetler, çalışmalar ve ürünlerin bir araya getirilmesi, muhafaza edilmesi ve geliştirilmesi yoluyla kent belleğinin kuvvetlendirilmesini amaçlıyor. Böylece gerçekleştirilen faaliyetler bir eşgüdüm içerisinde hayata geçirilecek ve yerel yönetimin kent yaşamının her alanında katılımcı ve etkin politikalar oluşturması ve uygulamasının da önü açılacak.