FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ 1 Mayıs 2021 230 Görüntüleme

Instagram Live yayınları için yeni özellik

[ad_1]

Facebook, Instagram Live canlı yayınları sırasında kullanıcıların kamerayı devredışı bırakmasını mümkün hâle getirdi. Buna ek olarak, kullanıcılar mikrofonlarını kapatıp kendilerini sessize de alabilecek.

Kamerasız canlı yayın imkanı küçük bir ekleme gibi görünse de, Facebook’un Clubhouse’tan esinlenmesinin sürdüğünü göstermesi açısından önem taşıyor. Ama Instagram’ın canlı yayın özelliğinin henüz bir Clubhouse alternatifi olmadığını belirtmek gerekiyor. Instagram Live’da Clubhouse’taki gibi bir sohbete dahil olmak mümkün değil. Yine de, sadece sesiyle bir yayına katılmak isteyenler için Instagram’ın işe yarar bir çözüm sunduğu söylenebilir.

Facebook’un rakip uygulamalardan özellik alma konusundaki sicili bir hayli kabarık. Bu etki özellikle Instagram’da yoğun biçimde hissediliyor. Örneğin, Instagram’ın en popüler unsurlarından biri olan Hikayeler özelliği, Snapchat’in Facebook’un satın alma teklifini reddetmesinin ardından platforma eklenmişti. Instagram’ın Reels özelliği de TikTok’tan alınan ilhamla hazırlanmıştı.

Instagram Live için sadece ses özelliğini getiren Facebook, Clubhouse’tan etkilenen tek şirket değil. Twitter, Discord ve Reddit de Clubhouse’un sesli sohbet odalarını platformlarına taşımıştı.

[ad_2]

BSHA Ajans