FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ 1 Mayıs 2021 244 Görüntüleme

Amazon pandemi döneminde üç yıllık kârını geçmeyi başardı

[ad_1]

Amazon, geçtiğimiz çeyrekte kurucusu Jeff Bezos’un CEO’luktan ayrılacağını açıklamıştı. Üçüncü çeyrekte gerçekleşecek değişim için hazırlıklar devam ederken, Bezos ve arkadaşları büyük paralar kazanmaya devam ediyor. Amazon, pandemi döneminde çevrimiçi alışverişe olan ilgiye paralel olarak gelirlerini ciddi anlamda artırdı. Şirket, geride kalan 12 ayda önceki üç yılın toplamından daha fazla kâr etti.

Amazon, 2020’nin nisan ve 2021’in mart ayları arasında 26.9 milyar dolar kâr etti. Şirketin 2017 ve 2019 arasındaki toplam kârı ise 24.7 milyar dolar seviyesindeydi. Amazon’un 2021’in ilk çeyreğindeki net satış geliri, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44 oranında arttı ve 108.5 milyar dolara ulaştı. Üst üste 78. çeyrekte yıllık bazda çift haneli büyüyen Amazon, 2011’den bu yana en yüksek büyüme oranını gördü.

E-ticaretin bir kez daha patlaması, Amazon’un gelir artışının en önemli nedeni olarak öne çıkıyor. Bu dönemde Amazon’un Prime abone sayısı 200 milyonu geçerken Amazon Web Servisleri’nin (AWS) geliri de yüzde 32 oranında arttı. AWS bu dönemde şirkete 13.5 milyar dolar kazandırdı. Bu meblağ, şirketin toplam gelirinin yüzde 12’sine tekabül ediyor.

Amazon pandemi döneminde kârını artırsa da, şirketin çalışanlarına kötü muamele ettiğine dair iddialar da bu dönemde gündeme geldi. ABD’de depo çalışanlarının sendikal haklarını engellemekle suçlanan Amazon, bu tartışmaların sonunda lojistik çalışanlarının saatlik ücretlerini artıracağını açıklamıştı.

[ad_2]

BSHA Ajans