FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, GÜNDEM 28 Eylül 2021 288 Görüntüleme

TARSUS Belediyesi YAŞLILAR GÜNÜNE Özel Etkinlikler Düzenliyor

TARSUS BELEDİYESİ YAŞLILAR GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİKLER DÜZENLİYOR

Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak anılmaktadır. Tarsus Belediyesi de 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde yaşlılara ve yaşlı sağlığına dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenliyor.

Tarsus Belediyesi tarafından 1 Ekim Cuma günü Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi’nde yapılması planlanan etkinlikler arasında; “Sevgi ve Alzheimer” konulu kısa film gösterimi, Nörolog Dr. Mustafa AR tarafından “Alzheimer” konulu seminer, Türk Halk Müziği Derneği tarafından mini konser, tavla konseri, boyama etkinliği ve ikramlar yer alıyor.

Tüm halkımızı 1 Ekim Cuma günü saat 16: 00’da Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi’nde yapacağımız etkinliklere davet ediyorum diyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmaların başında gelen Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi’nde yaşlılarımızla gençlerimizin bir araya gelmesini sağlıyoruz ve bu buluşmada yaşlılarımıza iyi gelecek etkinliklerin gençlerle yapılmasını sağlıyoruz. Yaşlılarımızın sağlığını ve takibini önemseyerek hayata geçirdiğimiz ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan “Akıllı Bileklik Projesi” ile de özellikle yalnız şekilde yaşam süren 65 yaş üstü, bakıma muhtaç, Alzheimer ve Demans hastalarına dağıttığımız akıllı bilekler ile kullanıcıların herhangi bir sağlık problemi yaşaması durumunda acil panik butonu ile yardım istemelerine imkân sağladık. Yaşlı ve hasta vatandaşlarımıza aileleri kadar yakınlarında olduğumuzu hissettirmeye ve her zaman her koşulda yaşlılarımızın yaşam kalitesini arttıracak projelere imkân vermeye devam edeceğiz” dedi.