FLAŞ HABER:
Ana Sayfa EKONOMİ-TİCARET, GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ, YEREL GÜNDEM 24 Kasım 2022 345 Görüntüleme

Vahap SEÇER: “Benim CUMHURBAŞKANI ADAYIM Elbette Sayın KILIÇDAROĞLU”

SEÇER: “BENİM ADAYIM ELBETTE SAYIN KILIÇDAROĞLU”

BAŞKAN SEÇER, HALK TV’DE İSMAİL KÜÇÜKKAYA’NIN KONUĞU OLDU

“METRO KONUSUNDA DESTEKTEN ÖTE ADALET İSTİYORUM. FAKAT METRO’YU NE OLURSA OLSUN YAPACAĞIZ”

“HARCADIĞIM PARA HALKIN PARASI. KİMSEYE ULUFE DAĞITMIYORUZ”

“EĞİTİMLE GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”

“BU ÜLKEDE HUKUK VAR VE HER ŞEY ORADA GÖRÜLÜR”

“MERSİN GÖNLÜ BOL, DEMOKRASİ KENTİDİR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk TV’de Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Yeni Bir Sabah’ programının canlı yayın konuğu oldu. Hem gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan, hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini Halk TV ekranlarında anlatan Seçer, Türkiye’yi sıkıntıya sokan önemli konuların başında yolsuzluklar ve israfın geldiğinin altını çizerek, “Benim harcadığım para halkın parası. Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz, kimseye kesemizden para vermiyoruz” dedi.

Metro ile ilgili de konuşan Seçer, “Ben destekten öte adalet istiyorum, fakat metroyu ne olursa olsun yapacağız” dedi.

Belediye’de mali disiplini sağladıklarını ve kurumu güçlü bir mali yapıya kavuşturduklarının altını çizen Seçer, “Bir kurumun elbette borcu olacak, ama bunun bir mantık silsilesinde ve rasyonel olması lazım. Biz bunu gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

18 Aralık’ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin miting için Mersin’e gelecek olmasıyla ilgili Seçer, “Onur duyarız. Türkiye’nin önemli bir siyasi partisinin genel başkanı geliyor. Demek ki Mersin cazibe yeri. Mersin gönlü bol, demokrasi kentidir, Atatürk kentidir.  Oy veren ve vermeyen herkesi kucaklıyoruz” şeklinde konuştu.

CHP’li veya Millet İttifakı’na mensup belediyelerin ‘terörle iltisaklı personel çalıştırdığı’ yönünde Hükümet kanadından yapılan açıklamalara cevap veren Seçer, “Belediye’ye alınacak olan personeller için belli kurallar var ve bu kuralları devlet koymuştur. Dolayısıyla personel alımında adli sicil ile güvenlik ve arşiv soruşturmaları esas olup, bu incelemeyi de Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı yapmaktadır” dedi.

Başkan Seçer, “Her iki kişiden birinin oyunu almış belediye başkanlarını; hiç kimse bu kadar rahat itham altına alamaz, iftira atamaz, halkın önüne tartışma konusu edemez. Hukuk devleti, yasa var, nizam var, kanun var, savcı var, mahkeme var. Her şey orada görülür” diye konuştu.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiği yönündeki tartışmalara istinaden Seçer, “Tabi ki bir CHP’li olarak ben, Sayın Kılıçdaroğlu’nu aday olarak görmek isterim” dedi.

6’lı masanın sağlam kalması gerektiğine de dikkat çeken Seçer, “Türkiye’nin temel sorunları var. Halka güven vermek ve istikrarlı bir görüntü çizmek lazım. Gerisi gelecektir” ifadelerini kullandı.

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk TV’de Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Yeni Bir Sabah’ programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Seçer gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini de Halk TV ekranlarında anlattı.

Tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının; meslek yasası, kariyer sınavı, atanamama gibi yaşadıkları onca sıkıntıya rağmen Öğretmenler Günü’nü kutlayarak programa başlayan Seçer, bu sorunların ve sıkıntıların bir iktidar değişikliğinde çözüleceği mesajını da verdi.

Seçer, eğitim alanındaki hizmetleri anlattı

Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği önemden ve bu alanda gerçekleştirdiği hizmetlerden söz eden Seçer, eğitimde dezavantajlı ailelerin çocuklarına fırsat eşitliği sağlamak için kurs merkezleri açtıklarını belirtti. Kent genelindeki bu kurs merkezlerinde YKS ve LGS’ye hazırlanan yaklaşık 6 bin 400 öğrenciye eğitim verdiklerini kaydeden Seçer, “Kent genelindeki 17 kurs merkezimizde, 380’e yakın farklı branşta öğretmenimiz görev yapıyor. Kurs merkezlerimiz sadece merkezde değil, özellikle dezavantajlı bölgelerde, hatta mahallelerde var” dedi.

Kurs merkezlerinde eğitim gören öğrencilere her sabah çorba ve öğle vakti yemek ikramında da bulunduklarını ifade eden Seçer, “Ayrıca 2019 yılından bu yana kent genelinde 1,5 milyon paket süt dağıtımı gerçekleştirdik. Bu yıl da yeni bir uygulama başlattık. Çocuklarımıza küçük paketlerde kuru yemiş de dağıtacağız” diye belirtti.

Mersin’deki 2 Devlet Üniversitesi’nin giriş kapılarında da olmak üzere, kent genelinde 37 noktada 3 çeşit yemeği 3,5 liradan sunduklarını vurgulayan Seçer, “Ayrıca 60 noktada her sabah ücretsiz çorba dağıtıyoruz. Üniversite öğrencilerimiz için hayata geçirdiğimiz Çamaşır Kafeler’de de çorba, kahve ve çay, ücretsiz olarak gençlerimize ikram ediliyor” dedi.

“Bu işler Marina diye başlar, zamanla AVM’ye döner”

Akdeniz Belediyesi tarafından Balıkçı Barınağı’na yapılmak istenen projeye neden karşı olduğunu da açıklayan Seçer, “Su Sporları Merkezi projesi olarak ortaya çıkan bu projeyi incelediğimizde, bu projeye Atatürk Parkı’ndan 18 bin metrekare alan dahil ediliyor ve aslında bir Marina yapılıyor. Biz Marina’ya da, Su Sporları Merkezi’ne de karşı değiliz. Ama bu tür projeksiyonlar Marina diye başlar, iş AVM’ye döner. Şimdi Mersin’deki mevcut Marina AVM de aynı koşullarda başlamıştı” dedi.

“Mersin gönlü bol, demokrasi kentidir”

İsmail Küçükkaya’nın, 18 Aralık’ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin miting için Mersin’e geleceğini belirterek, bu konuda ne düşündüğünü sorması üzerine Başkan Seçer, “Onur duyarız. Türkiye’nin önemli bir siyasi partisinin genel başkanı geliyor. Demek ki Mersin cazibe yeri. Komşu illerimizden, her yerden insanlar gelecek. Bizim de üzerimize düşen bir şey varsa hazırız, gelsinler. Mersin gönlü bol, demokrasi kentidir, Atatürk kentidir.  Oy veren ve vermeyen herkesi kucaklıyoruz. Ben yüzde 45 oy aldım, ama hiçbir vatandaşım diyemez ki Vahap Seçer ayrımcılık yapıyor” diye cevap verdi.

“Her konuda olduğu gibi metro konusunda da adalet istiyoruz”

Mersin’de metro projesini çok önemsediğini ve Mersin’in bu projeyi hak ettiğini vurgulayan Seçer, metro inşaatını 3 Ocak’ta başlattıklarını, borçlanma yetkisi aldıklarını ve sadece adalet istediklerini belirterek, “Bütün gerekli işlemleri tamamlamamıza rağmen evraklarımız Hazine’de takıldı, imzalanmadı henüz. Bu imza olmazsa finansman kullanamıyorsunuz, finansman kullanamazsanız inşaatı hızla sürdüremiyorsunuz. Şu ana kadar kendi imkanlarımızla inşaatı devam ettiriyoruz, ama önümüzün açılması lazım. O imza bizim için önemli, fakat bir yılı aşkın bir süredir imzada bekliyor bizim evraklar. Ama metroyu ne olursa olsun yapacağız, çünkü Mersin Belediyesi çok güçlü bir belediye” diye konuştu.

“Halkın parasını harcıyorum, kimseye ulufe dağıtmıyorum”

Belediye’de mali disiplini sağladıklarını ve kurumu güçlü bir mali yapıya kavuşturduklarının da altını çizen Seçer, “Biz yönetime geldiğimizde bağlı kuruluşlarla beraber borcumuzun bütçemize oranı 1’e 1’di. Yani 100 lira borç vardı, 100 lira da bütçemiz vardı. Şu anda bütçemiz yine 100 lira, ama borcumuz 20 lira. Bir kurumun elbette borcu olacak, ama bunun bir mantık silsilesinde ve rasyonel olması lazım. Biz bunu gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi sıkıntıya sokan önemli konuların başında yolsuzluklar ve israfın geldiğinin altını çizen Seçer, “Türkiye’nin kaynaklarını gereksiz yatırımlara harcamamak gerekir. Benim harcadığım para halkın parası. Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz, kimseye kesemizden para vermiyoruz. Halkın bize vergi yoluyla sağladığı kaynaklarla yol yapıyoruz, içme suyu şebekesini döşüyoruz, eğitime destek veriyoruz veya çorba dağıtıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu anlamda iyi yönetiliyor” dedi.

“Hukuk var, yasa var, nizam var, mahkeme var. Her şey orada görülür”

Belediye’ye alınacak olan personeller için belli kuralların olduğunu ve bu kuralları devletin koyduğunu kaydeden Seçer, personel alımında adli sicil ile güvenlik ve arşiv soruşturmalarının esas olduğunu ve bu incelemeyi de Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın yaptığını vurguladı. Bu iki bakanlığın yaptığı incelemeler neticesinde, eğer uygunsa personel alımı yaptıklarını ifade eden Seçer, “Herkes zannediyor ki Belediye Başkanı istediği kişiyi alır, belediyede çalıştırabilir. Yok öyle bir şey. Siyasetin gücünü kullanarak, kamu çalışanlarını ya da kurumlarını bir asa gibi kullanarak, bir diğer kamu kurumuna tuzak kurulmasını kabul edemeyiz. Dediler ki ‘Mersin Belediyesi’nde terörle iltisaklı kişiler çalışıyor.’ Yazdık savcılığa ve ilgili kurumlara. ‘Verin şu listeyi bize kimmiş bunlar?’ Şu güne kadar ses yok. Hepimiz kamu adına hizmet yapıyoruz. Her iki kişiden birinin oyunu almış belediye başkanlarını; hiç kimse bu kadar rahat itham altına alamaz, iftira atamaz, halkın önüne tartışma konusu edemez. Hukuk devleti, yasa var, nizam var, kanun var, savcı var, mahkeme var. Her şey orada görülür” diye konuştu.

“Elbette Cumhurbaşkanı adayı olarak, Sayın Kılıçdaroğlu’nu görmek isterim”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı’nın olası Cumhurbaşkanı adayı olması ile ilgili düşüncesini açıklayan Seçer, “Elbette ki şu anda biz ana muhalefet partisiyiz ve bizim bir liderimiz var. Onun başkanlığında yetkili kurullarımız var. Onların alacağı karar bizim başımızın tacıdır. Biz öyle niyet okuyup, analizler yapmak, tahliller yapmak yetkisine sahip değiliz” diye konuştu.

31 Mart seçimlerinde CHP’nin 5 yeni Büyükşehir Belediyesi’ni, toplamda da 11 Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasının ve bu belediyelerin ülke nüfusunun yüzde 45’ni yönetmesinin mimarının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu hatırlatan Seçer, “Tabi ki bir CHP’li olarak ben Cumhurbaşkanı adayı olarak, Sayın Kılıçdaroğlu’nu görmek isterim” dedi.

“6’lı masanın kesinlikle sağlam kalması gerekir”

6’lı masanın sağlam kalması gerektiğine de dikkat çeken Seçer, bu durumun matematiksel olarak da, mantıksal olarak da, motivasyon ve moral değerleri olarak da böyle olması gerektiğini kaydetti. Seçer, “6’lı masada muhafazakar, milli görüş, sosyal demokrat, sol görüşler var. Bunlar ayrı, ama temel ilkeler var. Türkiye’nin temel sorunları var. İvedi olarak bunlar nasıl çözülecek, halka güven vermek lazım. İstikrarlı bir görüntü çizmek lazım. Bir arada güçlü bir şekilde durulduğunu halka göstermek lazım, gerisi gelecektir” ifadelerini kullandı.