FLAŞ HABER:
Ana Sayfa EĞİTİM-TİYATRO-EDEBİYAT-ŞİİR-MÜZİK, GÜNDEM, YEREL GÜNDEM 24 Kasım 2022 260 Görüntüleme

TARSUS Belediyesi ŞEHİR TİYATROSU “ÇİRKİN” Oyununun PRÖMİYERİNİ Gerçekleştirdi

TARSUS BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU “ÇİRKİN” OYUNUNUN PRÖMİYERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘’Çirkin’’ isimli oyununun prömiyeri ile 2022-2023 sanat sezonunu açtı. Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde sahnelenen oyuna Tarsuslu sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus Şehir Tiyatrosu ekibimizle gurur duyuyorum, biz, gençlerin iyi yerlere gelmesi, sanatın gelişmesi, çocuklarımızın geleceği ve Tarsus’umuz için bize çirkin denilmesine razıyız, hiçbirimiz bu yoldan dönmeyeceğiz” dedi.

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezon perdelerini kimlik konusuna ironik ve bir o kadar da seyirlik bir yorum getiren ve sezonun en merak edilen oyunu olan ‘’Çirkin’’ ile açtı. Dün akşam gerçekleştirilen prömiyerine Tarsuslu sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği “Çirkin”, ünlü Alman oyun yazarı Marius von Mayenburg tarafından kaleme alınırken, yönetmenliğini ise Nihat Çapar gerçekleştiriyor. Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde sahnelenen oyunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Seçil Dedeyi, Ozan Karabulut, ve Yahya Okat yer alıyor.

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “Çirkin” oyunu, insan bedeninin bir nesneye dönüştüğü, güzellik kavramının sosyal bir takıntı halini aldığı farklı bir dünyadan sesleniyor. Bu dünyada yolunu kaybeden bireyi absürt bir bakış açısıyla ele alan oyun, kimlik konusuna ironik ve bir o kadar da seyirlik bir yorum getiriyor. İnsanların fiziksel özelliklerine göre değerlendirildiği, güzelliğin başarının olmazsa olmaz ilk şartı olarak nitelendirildiği günümüz toplumuna ilginç bir eleştiri olan “Çirkin”  oyununda “Günün birinde tüm dünyanın imreneceği bir güzelliğe sahip olsanız neler olurdu?”, “Kariyeriniz, eşiniz ile ilişkileriniz, sosyal yaşamınız bundan ne derece etkilenirdi?”, “Herkesin sahip olmak için pek çok şeyi feda edeceği bu durum aslında gerçekten o kadar da iyi mi?” sorularının yanıtları aranıyor. Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği oyun Tarsuslular tarafından ayakta alkışlandı. Oyun Pazar günü Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne davet alırken 2023 sonuna kadar sanatseverler ile buluşacak.

“SANATIN VE SANATÇININ HER DAİM YANINDA OLAN BİR TARSUS BELEDİYESİ VAR”

Oyun Yönetmeni ve Tarsus Belediyesi Özel Kalem ve Kültür Müdürü Nihat Çapar izleyicilere teşekkür ederek, “Bu heyecanı eksiğimizle, tüm artılarıyla bizle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Ekibimiz bu oyuna çok kısa sürede hazırlandı, temposu çok yüksek ve neredeyse arada boşlukları olmayan bir oyun, bunu gözlerini kırpmadan izleyen müthiş bir izleyici var karşımızda. Bu oyun itibariyle Kent Orkestramızdan iki misafir sanatçımız oyunumuzda konuğumuz oldu ve müziklerimizi yaptılar. Görüyorsunuz ki sizler bu salonu doldurdukça bu sanat yaşamak zorunda ve sizler bu sanatı destekledikçe yerel yöneticiler bu salona, bu ekiplere yatırım yapmak durumundalar. Sanatın ve sanatçının her daim yanında olan bir Tarsus Belediyesi var ’’ dedi.

“75.YIL KÜLTÜR MERKEZİ’NDE OYUNLARIMIZI SAHNELEYECEĞİZ”

Her geçen gün daha da başarı elde ederek seyirciyle buluşacaklarını belirten Nihat Çapar, “Sanata destek vermek her belediyenin harcı değil. Belediye Başkanımız Sayın Doktor Haluk Bozdoğan, bu salon daha inşa edilmeden önce 2019 yılında yerel seçimlerden hemen sonra fark etti ve Tarsus 75.Yıl Kültür Merkezi’ni Kültür Bakanlığı’ndan Tarsus Belediyesi’ne ve Tarsus’a kazandırdı. Çok kısa bir zaman sonra inşallah daha büyük bir sahneye sahip olacağız. 75. Yıl Kültür Merkezi’nde yeni salonda, yeni sahnede, yeni ismiyle ve yüzüyle, bizler ise daha güzel oyun ve yapımlarla sizlerin huzuruna çıkacağız’’ diye konuştu.

BAŞKAN BOZDOĞAN, “SANATIN VE SANATÇININ HER DAİM YANINDAYIZ”

Gösterimden sonra oyuncuları ve ekibi tek tek tebrik eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “ Kıymetli Tarsuslular, hepiniz hoş geldiniz. Muhteşem bir oyun, muhteşem bir ekip ve muhteşem bir coşkuyla karşılaştım bugün. Ekibimiz yıllardır emek verdiler, alın teri döktüler, inanılmaz çalıştılar. Biz 2023 yılında, halkımız için Kültür Merkezi’ni açıyoruz, dünyanın yapamadığı, Avrupa’nın yapamadığı, Türkiye’de hiçbir yerde olmayan İş Sağlığı İş Güvenliği ve Sporcu Sağlığı Yerleşkesi Hastanesi’ni açıyoruz,  3 tane devasa kent meydanı açıyoruz, 7 tane kreş açıyoruz, 0-3 yaş grubu bebek kütüphanesi açıyoruz. Biz gençlerin iyi yerlere gelmesi, sanatın gelişmesi, çocuklarımızın geleceği ve Tarsus’umuz için bize çirkin denilmesine razıyız, hiçbirimiz bu yoldan dönmeyeceğiz. Oyunun güzel bir sonla biteceğini tahmin etmiştim, çok duygulandım, çok etkilendim. Bu kentte gurur duyduğum, nefes aldığım bir ekip Tarsus Şehir Tiyatrosu ekibidir. Düşünebiliyor musunuz bir festival var Ankara’da ve bu oyun daha hiç oynanmamış ancak oyuna davet ediliyorlar bu inanılmaz bir gurur ve hiçbir yerde duyulacak bir şey değil. Siz kıymetli seyircilerimize ve oyuncularımıza teşekkür ederim, Çirkin yılsonuna kadar sahnelenmeye devam edecek.” diye konuştu.

“MUHTEŞEM BİR OYUN, MUHTEŞEM BİR EKİP”

Oyunu çok beğendiklerini belirten seyirci,” Zaman çok akıcı geçti, güzel geçti, realiteyle çok güzel harmanlamışlar. Çok başarılı bulduk. Çirkin karakterinin hayatımızda bu kadar etki bırakacağını tahmin etmemiştik. Bizi, bizle yüzleştirdiler. Bu bir başarı hikâyesidir. Tarsus’u sanatla barıştıran belediye başkanımıza ve Tarsus Şehir Tiyatromuza teşekkürü borç biliriz” diye konuştu.

“SANATA DESTEK VERMEK İÇİN BURADAYIZ”

Tarsus Kadınlar Derneği üyeleri oyundan çok etkilendiklerini belirterek, “Sık sık takip ediyor ve izliyoruz, çok beğeniyoruz. Sayımız her geçen gün artıyor, sanata destek vermek için buradayız. Bir kez daha Tarsus’a harika bir oyun kazandırdınız.  Tarsus Şehir Tiyatrosu ekibine, Tarsus Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Tarsus BelediyesiBasın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü