FLAŞ HABER:
Ana Sayfa ETKİNLİKLER, Eylemler, GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ 8 Eylül 2021 367 Görüntüleme

Türkiye KOMÜNİST Partisi (TKP) 12 Eylül 2021 KARTAL Meydanında Milletimizi MİTİNGE Çağırıyor. TKP; “Şimdi SOSYALİZM Zamanı”.

TKP’DEN İSTANBUL KARTAL’DA MİTİNG

TKP ülkedeki gidişin iyi olmadığını ancak başka bir seçenek olduğunu biliyoruz: “Şimdi sosyalizm zamanı” diyerek İstanbul’da mitinge hazırlanıyor.

TKP’nin 12 Eylül’de İstanbul Kartal’da yapacağı mitinge çağrısı Boyun Eğme’de: Erteleme, oyalanma, azıyla yetinme… Şimdi sosyalizm zamanı!

Günlük dijital gazete Boyun Eğme’nin manşet yazısında şu değerlendirmeye yer veriliyor:

Ülkemiz piyasacı, gerici, işbirlikçi güçler tarafından yönetiliyor.

Halkımıza bu karanlıktan çıkış için önerilen şey ise; beklemek ve kötünün iyisine razı olmak.

Ülkemizin kaynaklarının talan edildiği, taşımızın, toprağımızın, suyumuzun, havamızın, ağaçlarımızın birileri daha fazla zenginleşsin diye yağmalandığı bu düzene mahkum değiliz.

Emekçilerin her geçen gün daha da ağırlaşan yoksullukla boğuştuğu, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğinin çalındığı, gericiliğin, eşitsizliğin kol gezdiği bu düzenden kurtulmak zorundayız.

Kadınların sokak ortasında katledildiği, göçmen işçilerin yaşadığı evlerin yağmalandığı, milliyetçiliğin erdem sayıldığı, insanın insanı sömürdüğü bu düzenden kurtulmak için kaybedecek tek bir günümüz bile yok.

Bu bozuk düzen dikiş tutmuyor. Orasını burasını yamayalım, şurasını düzeltelim diyerek bu cehennemden kurtulamayacağız.

Bu düzen dışında bir seçenek olduğunu biliyoruz.

TKP bu düzen değişmeli diyor.

Haksızlığa, adaletsizliğe, zorbalığa, hayat pahalılığına, gericiliğe, emperyalist projelere karşı mücadele beklemeye gelmez. Neden bekleyelim ki!

Beklemeyeceğiz, azıyla yetinmeyeceğiz.

İnsanın insana kulluğunu yok etmek için bize sosyalizm gerek.

Halkımıza çağrımızdır, bugün yaşadığımız kabustan uyanmak için eşit ve özgür bir geleceğe inanın.

Türkiye Komünist Partisi, 12 Eylül Pazar günü 17.00’de bu ülkenin aydınlık insanlarını, boyun eğmeyenleri Kartal Meydanı’nda düzenleyeceği ‘Şimdi Sosyalizm Zamanı’ başlıklı mitinge çağırıyor.

İlginizi çekebilir

KURTULUŞUN 100. YAŞINDA

KURTULUŞUN 100. YAŞINDA