FLAŞ HABER:
Ana Sayfa EĞİTİM-TİYATRO-EDEBİYAT-ŞİİR-MÜZİK, Eylemler, GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ, YEREL GÜNDEM 8 Eylül 2021 338 Görüntüleme

TARSUS Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN, Kendi İsminin de Olduğu TÜM Duvar Yazılarını Sildirdi

BAŞKAN BOZDOĞAN, KENDİ İSMİNİNDE OLDUĞU TÜM DUVAR YAZILARINI SİLDİRDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan kentin estetik görüntüsüne gölge düşüren her hareketin karşısında olacaklarını ifade ederek, görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla başta kendi ismi olmak üzere içinde diğer siyasi kişilerin de isminin olduğu tüm duvar yazılarını sildirdi.

Tabelalara, duvarlara bazı kişi veya kişilerce sprey boyalar ve baskı şablonları kullanılarak kentin çeşitli yerlerine kendisinin isminin ve siyasi kişilerin isimlerinin yazılmasının doğru bir davranış olmadığını vurgulayıp, kentin estetik dokusuna zarar veren, görüntü kirliliğine neden olan bu davranıştan herkesin uzak durmasını istedi.

Duvarların, tabelaların alt ve üst geçitlerin yüzeylerine gelişi güzel şekilde yazılan yazıların hiç kimseye bir yararının olmayacağını bildiren Başkan Bozdoğan; reklam ve ilan panolarının bu işe en uygun alanlar olduğunu hatırlatıp, kişi veya kişilerin reklam, ilan ve duyurularını bu alanları kullanarak yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Belirlenen ve izinli olan yerlerin dışındaki alanlara direklere, köprü ayaklarına, duvarlara yazı yazmanın ve broşür yapıştırmanın yasak olduğunu ifade ederek, başta kendi ismim olmak üzere gerek siyasi içerikte, gerekse çeşitli mesajların verildiği duvar yazılarının silinmesi için talimat verdim. Lütfen herkes bu çağrımıza kulak versin ve kentimizin estetik dokusuna zarar vermesin” dedi.