FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ, YEREL GÜNDEM 21 Şubat 2022 386 Görüntüleme

TARSUS Seçimlerinde DOKTORLAR Yarışacak – Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ Memleket Partisinden ADAY

TARSUS Seçimlerinde DOKTORLAR Yarışacak

Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ Memleket Partisinden ADAY 

       Tıp Eğitimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapan, Uzmanlığını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlayan Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ Kardiyoloji alanında Tarsus’ta uzun yıllar halkımıza hizmet verdi, vermeye devam ediyor. Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ son yıllarda Tarsus Medikal Park Hastanesinde Tarsuslulara mesleğiyle görev yapmaya devam ediyor. Tarsus’ta hastalarıyla ağbi kardeş, dost arkadaş ilişkisiyle samimi ve birebir iletişimle doktorluk yapan Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ Kardiyoloji alanında Tarsus’ta güven sağlamış doktorlarımızdan birisi. Geçtiğimiz aylarda Tarsus Memleket Partisi İlçe Teşkilatına üye oldu ve ardından Tarsus Memleket Partisi İlçe Başkanlığına seçildi.

Tarsus Memleket Partisi İlçe Başkanlığına seçildikten sonra Memleket Partisinde heyecan ve hareketlenme oldu. Memleket Partisi İl Başkanlığı Başkan Özgür TÜRKER önderliğinde ve Mersin’in Memleket Partisi İlçe Başkanlarıyla Tarsus’ta toplanarak, Tarsus’ta Gazetecilerin, Oda, Vakıf ve Dernek Başkanlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantı partili Halis Zafer PAMUKÇU’nun sunumuyla gerçekleşti. Toplantıda Memleket Partisinin neden kurulduğu, partinin 6 İlkesi ve parti politikalarından bahsedildi. Parti Politikaları ile ilgili bilgileri eski CHP’li Erdemli Memleket Partisi İlçe Başkanı Çağdaş UÇAR anlattı.

Memleket Partisinin 6 İlkesi şunlar;

  • Atatürk’ü Tartışmamak,
  • Doğaya ve Çevreye Saygı Göstermek,
  • Kadına Şiddeti Yüksek Sesle Kınamak, Çocuk İstismarını Yüksek Sesle Kınamak,
  • Terörün Her Türlüsünü Kınamak,
  • Ayrımcılık Yapmamak, Hiçbir Ayrımcılığa Fırsat Vermemek
  • Siyasetten Rant Elde Etmemek.

  Sivas Kongresi’nin yıl dönümü 4 Eylül 2020’de Memleket Hareketi eylemiyle “HALK İÇİN HALKLA BİRLİKTE SİYASET” diyerek tüm yurtta yola çıkan Memleket Partisi, hangi siyasi partide haksızlığa uğramış insanlar varsa, nerede siyasete güvenini yitirmiş siyasiler varsa, ülkenin zor sürecinde hala yanlış siyasete değil, yeni ve sağlam siyasete gönül verecek insanların durağı oldu.

Her ne kadar CHP Genel Merkezindeki adamcı, koltukçu siyaseti destekleyenlerin kurbanı ilan edilmeye çalışılsa da, 2018 Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarından sonraki süreçte hep bir kasıt arayarak Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İNCE’ye hakaret edilmeye çalışılsa da Muharrem İNCE söylediği yola çıktı, çıktığı yolda ülkede İl ve İlçelerde Teşkilatlarını kurarak ilerliyor.

Yine CHP Genel Merkezine menfaati gereği bağlı olan, gerçek CHP’lilerin değil, çoğunlukla CHP Belediyelerinde işlere giren dönemin CHP’lisi gözükenlerin sosyal medyada ve CHP çevrelerinde “Memleket Partisi seçimlere giremez, YSK yasalarına uygun değil” gibi iftiraları atarak paylaşımlar yapsalar da Memleket Partisi yoluna devam ediyor.

6 Şubat 2022’de YSK’nın parti listelerini açıkladığı oluruyla yeniden seçimlere girebileceği belgelerle tescillenen Memleket Partisinin haberlerinin ULUSAL Medyada yer almaması yüzünden zarar gördüklerini anlatan parti yetkilileri, önümüzdeki günlerde Uşak’ta toplanarak tüm Türkiye’ye Genel Başkanları Muharrem İNCE ile birlikte seslenecekler.  

Muharrem İNCE Türkiye’de tek başına bu yola girmiş, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı olup partisinden yeterince destek görmese de eski Başbakanımız Bülent ECEVİT’ten sonra ilk kez CHP’de %30’ların üzerinde Türk Milletinden oy almış bir adaydır. Belgeli konuşmak her zaman gerçekleri net bir şekilde haykırır. AKP’nin seçimlerde iktidar baskısı olmasaydı belki de %35’lerin üzerinde oy aldığı belgelenecek ve 2. Oturum seçimiyle Cumhurbaşkanı olacaktı. Ne yazık ki, siyaseti politik yapanlar bu ülkeye zarar vermeye devam ediyor. Muharrem İNCE’ye politik davranan siyasi çevreler yüzünden Cumhurbaşkanı seçilmesinin önü kesilmiştir.

Yerel siyasete yeniden dönersek, Uzm Dr. Ahmet KALMIŞ, Tarsus’ta binlerin üzerinde kalp hastasının hayatını kurtarmıştır. Mesleğinde ve alanında saygın, görevinde çok güven duyulan bir doktordur. Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ’ın siyasete girmesiyle önümüzdeki süreçte Tarsus’ta DOKTORLARIN YARIŞACAĞI ortaya çıktı. Bu hafta yine eski MHP Meclis Üyesi Op. Dr. Mehmet Yunus SEVEN Tarsus İYİ Partiye katıldı. CHP’den seçilen Dr. Haluk BOZDOĞAN mevcut Tarsus Belediye Başkanıdır. Üç ayrı iktidar muhalifi doktor adaylarının ortak bir özelliği var. Üçü de kendi alanlarında Tarsus Halkı tarafından sevilen şahsiyetlerdir. CHP ve İYİ Parti Millet İttifakında yer alıyor. Memleket Partisi ise; hem CHP’nin genel merkez siyasetinde, hem de yerelde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER ile Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’ın sahiplenmediği CHP’nin dünden bugüne gerçek partililerini kucaklayacak durumu yarattılar. Zira partiden genel ve yerel siyasetle ötekileştirilen gerçek CHP’lilerin İYİ Parti ile Memleket Partisine destek verecekleri Halk arasında sürekli konuşuluyor.

Tarsus’ta özellikle ULUSALCI çevreyi Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ mı çoğunlukla arkasına alacak? Yoksa İYİ Partiye geçen Op. Dr. Mehmet Yunus SEVEN mi arkasına alacak? Önümüzdeki süreçte izleyerek anlatıp yazacağız. Tüm yurtta Memleket Partisi Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ gibi toplumda sevilen, kabul görmüş saygın insanlarını aday gösterirse, yukarıda anlattığım siyasi çevrelerin güvenini kazanırlarsa mutlaka TBMM’ne %10 seçim barajı düşmese de bir parti oluşumu kadar Milletvekili göndereceğinden kuşku yok. Siyasi ayrıntılara dikkat edilip, yerel basınla çalışmalarını duyurarak katılımı arttırırlarsa başarıyı yakalayacaklardır. Ülke genelinde, Ulusal Basını önümüzdeki seçimlerde yerel basının bastıracağından eminim. Zira Ulusal Basın sadece genel merkez odaklı siyasete önem verirken, yereldeki oy dalgalanmalarını saklama çalışıp baskı yaptıkça yerelde çıkacak yeni adaylar Yerel Basında daha çok anlatılacaktır. Bu durum iktidarın basına baskılarına istinaden muhalefet partilerinin de genel merkez odaklı parti içi baskılarına parti üyelerinin ve milletin “YETER” dedirtecek ETKİ-TEPKİ durumundan Yerel Basına yansıyarak artıp çoğalacaktır.

Eğer sağlık sektöründen her partiden doktor adaylar çoğalıyorsa, bu demektir ki AKP Hükümeti iktidardan yavaş yavaş düşüyor. Zira doktorlar kolay kolay siyasete girmezler. Tarsus’ta hem İYİ Partinin hem de Memleket Partisi Adayının belediyeyi almaları çok zor. Tarsus’un seçmen profili CHP ve MHP ağırlığındadır. Fakat özellikle CHP’nin parti içi kararlarından ve MHP’nin AKP ile Cumhur İttifakı ortaklığına devam etmesinden Tarsus’ta CHP’den ve MHP’den oy kaymaları olacak. TARSUS Mersin’in en çok potansiyelde seçmen kitlesine sahip olan ilçesidir. TBMM’ne muhalefetin iki yeni partisinden de Milletvekili gönderebilecek kapasitededir. Yeter ki adaylar bazı siyasi kişilerin değil, partinin adayı olduklarını seçmene yansıtıp, doğru ve eşit yaklaşımla siyaset yapsınlar.

Bu nedenle Memleket Partisi ve İYİ Parti Adayları CHP ve MHP’den kayan seçmen oylarını milletvekilliği seçimlerinde değerlendirirlerse her iki parti Tarsus’tan Milletvekili çıkarabilir. Adaylar geçmişten bugüne belgeli olarak, Tarsus’un yerel-genel seçim sonuçlarını inceleyerek, yerelde mi, genelde mi aday profiline uygun olacakları gerçeğini kabul edip, hedeflerini doğru seçerlerse ve çalışmalarını bu çerçevede yaparlarsa başarıyı yakalayacaklardır. Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ’IN TBMM’ne girebilmesini temenni ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Uzm. Dr. Ahmet KALMIŞ’LA Memleket Partisi Tarsus’tan Milletvekili Çıkarabilir

Beyhan BALABAN

Cumhuriyet’in KALEMİ

Tarsus İnternet Gazetecileri Başkanı