FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 3 Haziran 2021 293 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 2 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

2 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN DÜNYA SÜT GÜNÜ’NDE MİNİKLERE YÖNELİK ETKİNLİK

Tarsus Belediyesi, kreş hizmeti ve okul öncesi eğitim faaliyetlerini köylere taşıdığı “Köyüm uzakta, öğretmenim yanımda” projesini bu defa Dünya Süt Günü’nde miniklerle buluşarak gerçekleştirdi.

,………..ooo………..

ZİHİNSEL YETERSİZ ÇOCUKLARIN DUYU BÜTÜNLEME ODASI  ROTARY KULÜBÜ TARAFINDAN YENİLENDİ

Her yaştan, her zihinsel engel grubundan, her engel seviyesinden özel gereksinimli bireylere tam gün ve bireysel eğitim veren ve kar amacı gütmeyen Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi’nin ‘Duyu Bütünleme Odası’ Uluslararası Rotary 2430 Bölge Kulübü tarafından yenilendi.

,………..ooo………..

TARSUS’TAKİ HALK KART SAHİPLERİNE MÜJDE

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli yurttaşların mutfak masraflarını önemli ölçüde azaltan Halk Kart hizmetinden Mayıs ayında 12 bin 178 kişi yararlandı. Mayıs ayına ait tutarlar vatandaşların hesaplarına yatırıldı.
,………..ooo………..

TARSUS ‘TA İKİ KÜÇÜK KIZ DSİ KANALINA DÜŞTÜ

Tarsus ‘ta iki küçük kız kardeş evlerinin yakınlarından geçen DSİ kanalına düştü. İtfaiye ekiplerince çıkartılan kızlardan biri yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

,………..ooo………..

TARSUS TİCARET BORSASI PERSONELLERİ MAYIS AYI “PERSONEL TOPLANTISI”‘NI GERÇEKLEŞTİRDİ

Tarsus Ticaret Borsası Personeleri, Mayıs ayını değerlendirdikleri personel toplantısında, 01 Haziran tarihi ile başlayan “Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri” ve TOBB tarafından  8. defa başlatılan “Nefes Kredisi” ile ilgili Borsanın hizmet ve faaliyetlerinde aksama yaşanmaması konusunda bilgi alış verişinde bulundular.

,………..ooo………..

BORSA “YENİLEBİLİR ENERJİ SERTİFİKASI TEDARİK BELGESİ”’Nİ ALDI

Tarsus Ticaret Borsası elektirik tüketimini Yenilenebilir (doğa dostu) enerji kaynaklarından üretilen elektrik ile karşılıyor.

 ………….ooo……………

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ESNAFLARA NEFES ALDIRACAK DESTEK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, pandemiden etkilenen esnafa desteklerinin süreceğini, mahsulü tarlada kalan çiftçilerin ürününü bedeli karşılığında alıp halka ücretsiz dağıtma uygulamasının devam edeceğini söyledi. Başkan Bozdoğan, eşine az rastlanan bir uygulamaya da imza attı ve belediye şirketlerinin ayda bir kez meclis üyelerinin denetimine açılacağını duyurdu.

,………..ooo………..

ÇOCUKLAR DÜŞÜP ÖLMESİN

Tarsusta bir  evde yüksekten düşen çocuk hayatını kaybetti Kaza Kemalpaşa Mahallesinde meydana geldi.

,………..ooo………..

TARLADA KALAN KARPUZLARI KIRDILAR

Tarsus’ta karpuz zarar ettirdi.. Bu yıl erken hasat yapılmasından dolayı ham karpuz satılamadı, yetişen karpuzlar da değerini bulmadı. Türkiye’nin karpuz üretiminin önemli bir kısmını karşılayan Tarsusta  ürünün olgunlaşmadan yapılan hasadı üreticiyi memnun etmedi.

,………..ooo………..

MEHMET KÖKSAL 1. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI

Tarsus’ta yaş almış gençlerin kurduğu U -60 Takımının Kurucusu Teknik Direktörü Mehmet KÖKSAL  unutulmadı. Ekip arkadaşları Köksal’ı 1. Ölüm Yıl Dönümünde Mezarına Çiçekler ve Ağaç Dikilerek andı.

,………..ooo………..

TABİT   BİSİKLET FESTİVALİ TEMMUZ AYINA KALDI

Tarsus Bisiklet Festivali pandemi şartlarından dolayı  Haziran ayından Temmuz ayına ertelendi. Gökhan Özberk yaptığı açıklamada ‘’Festivalimiz 2-3-4 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Daha önce Haziran ayında yapmayı düşündüğümüz Tarsus Bisiklet Festivali pandemi şartlarından dolayı 2-3-4 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır’’ dedi..

………….ooo…………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  47.656 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 47.656 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi