FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 20 Şubat 2022 235 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar YAKUP BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 14-15-16-17-18-19-20 ŞUBAT 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar YAKUP BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

14-15-16-17-18-19-20 ŞUBAT 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum..”.

14 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUS’TA HÜNERLİ ELLER LÖSEMİLİ MİNİKLER İÇİN ÖRDÜ

Tarsus Belediyesi’nin örnek belediyecilik anlayışı ile düzenlediği Dayanışma Atölyelerinde, gönüllü katılımcılar bu sefer de lösemili minikler için bir araya geldi. Çocukların soğuk kış günlerind ısınmalarını sağlamak ve onlara moral olmak amacıyla bir araya gelen katılımcılar Lösemili çocuklara hediye edilmek üzere bere ve boyunluk ördü.

…………OOO………..

TARSUS’TA ELEKTRİK ZAMLARI PROTESTO  EDİLDİ

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, elektrik faturalarının ev ekonomilerini yangın yerine çevirdiğini söyleyerek, Millet kira fiyatları kadar gelen elektrik faturalarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünmektedir” ifadelerini kullandı.

………….OOO………….

TARSUS’TA ÇİFTÇİ VE ARICILARLA TOPLANTI YAPILDI

Yaş Sebze ve Meyvede Pestisit Kalıntısı ve Arıcılıkta Zirai Mücadele Toplantısı ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, zirai ilaç bayileri ve çiftçilerin katılımıyla Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı.

…………ooo……………

TARSUS’TA ÖZEL ÇOCUKLAR KAR KEYFİ YAŞADI

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Tarsus Otizm Derneği işbirliği ile sevgi dolu kalpleriyle dünyaya gülümseyen özel çocuklarımıza kar etkinliği düzenledi. Etkinliğe Otizm Dernek başkanı Fatih Düzenli ve çocuklarla aileleri katıldı. Onlar karla buluştu biz de mutluluklarına şahit olduk

…………OOO………..

RESİM SERGİSİ DEVAM EDİYOR

Mehmet Bal Sergi Salonunda Ressam Seda Yıkılmazpehlivan’ın “Hayallerimin Ötesinde” isimli kişisel resim sergisi devam ediyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da sergiye katılım sağladı. Tarsus Ressamlar Derneği üyesi Ressam Seda Yıkılmazpehlivan’ın sergisine katılım sağlayarak birbirinden değerli eserleri inceleyebilirsiniz.

…………OOO………..

TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ KONGRESİ AY SONUNDA

Tarsus Tüketici Hakları Derneği genel kurulu 27 şubatta yapılacak. Birinci toplantıda çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantı  6 mart tarihinde saat 14.00 de dernek merkezinde yapılacak. Kongrede yönetim ve denetim kurulu raporları ibra edilip yeni yönetim seçilecek.

…………OOO………..

TARSUS’A 39 YENİ OTOBÜS VERİLECEK

Mersin Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer, geçtiğimiz günlerde sözleşmesi imzalanan ve Eylül ayında Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım filosuna katılacak 118 Limon otobüslerle ilgili detaylı bilgiler de verdi. Tarsusa 39 otobüs verilecek.

…………OOO………..

AK PARTİ Lİ TAŞKIN’DAN HAVAVALANINDA İNCELEME

Ak Parti Mersin milletvekili  Ali Cumhur Taşkın Çukurova Havaalanı inşaatında inceleme yaptı.

…………….ooo……………

DÜNYANIN 70. YERYÜZÜ PAZARI’NA ZİYARETÇİ AKINI OLDU

Tarsus’ta 15 günde bir açılan Yeryüzü pazarı dün tekrar görücüye çıktı. Kubat paşa önündeki meydanda Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluştuğu, bir çok yöresel ve doğal ürünün bulunduğu Yeryüzü Pazarı ziyaretçi akınına uğradı

…………….ooo……………

HALK MARKET VE TÜRKİYE’NİN HER YERİNE SATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Mantar yetiştirme kurslarında Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Mantar Yetiştiriciliği Öğretmeni Sibel Güvençli’den kursiyerlere teorik bilgiler verilirken, kompost hazırlama ve mantar üretim aşamaları ile ilgili uygulamalar yapılıyor. .

…………….ooo……………

TARSUS İDMAN YURDU,PENDİKSPORA 3-1 YENİLDİ

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta dün Tarsus İdman Yurdu kendi sahasında 3-1 mağlup oldu. Tarsus İdman Yurdu, Lider  Pendikspor ile karşılaştı. Karşılaşmada Tarsus İdman Yurdu Pendikspor’a 3-1 mağlup oldu. İlk golü Tarsus İdman Yurdu attı ancak devre

1-1 bitti. İkinci yarıda 2 gol daha bulan Pendik 3 puanın sahibi oldu. Tarsus İdman Yurdu,

Pendikspora 3-1 yenilerek 3 puan kaybetti.

15 ŞUBAT 2022’de TARSUS

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA’NIN TARSUS ÇEKİMLERİNDE YENİ SAYFA

Özel kanallardan  ATV’de yayınlanan bir Zamanlar Çukurova adlı dizinin  yeni bölümleri için çekimler sürerken ekip üç gündür Tarsus’ta çekim yapıyor.

………….ooo……….

İYİ PARTİ LİDERİ MERAL AKŞENER YAKINDA TARSUS’A GELİYOR

İyi parti genel başkanı Meral Akşener’inönümüzdeki hafta Tarsus’a geleceği öğrenildi.Türkiye genelinde gezilerini sürdüren Meral Akşener’in 21 Şubat tarihinde kentimizde olması bekleniyor. Akşener’in kentimize gelişinde  partiye kayıt yaptıran birçok kişiye parti rozetlerini bizzat eliyle takacağı bildirildi.

………….ooo……….

MEMLEKET PARTİSİ  TARSUS İLÇE BAŞKANI AKKOZA MEDYADA

 Memleket partisi Tarsus ilçe başkanı Dr. Ahmet Kalmış, Akkoza Medya’da canlı yayına katıldı.  Enine boyuna siyaseti ve Tarsus’u konuştu. Proğramda Duayen gazeteci Mustafa Erdoğan ve Medyad başkanı Okan Çalışkan Kalmış’a merak edilenleri sordu.

………….ooo……….

REŞADİYESPORUN İKİ YENİ TRANSFERİ DAHA

Mersin 1. amatör küme Tarsus takımlarından Reşadiyespor takımı iki yeni oyuncu ile kadrosu güçlendirdi. Genel koordinatör Tuncay beyceoğlu ve başkan Kasım Onur Gökşen  “ Berdan Sporun Takım Kaptanı Mersin Futbolunda efsane olmuş Cem Kavalcı ve daha önceki sezonlarda Kulübümüzün Formasını defalarca giymiş Şampiyonluklar yaşamış olan Cumali Genç Reşadiye Spor Ailesine katılmışlardır. Kendilerine hoş geldiniz diyoruz” dediler.

………….ooo……….

POPSTAR ŞAMPİYONU  ERKAN GÜMÜŞSUYU TARSUSLULARI COŞTURDU

Ünlü Popstar şarkıcısı genç Sanatçı Erkan Gümüşsuyu Tarsus’ta sahne alarak Tarsuslulara güzel bir gece yaşattı. İşletmeciliğini Sedat ve Nevzat Özsu’nun yaptığı  Keyfi Bahçe Restaurant Tarsuslulara yine doyumsuz bir gece yaşattı.

………….ooo……….

MESKİNİN ELEKTRİK ÜRETİMİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ’nin Yenişehir ilçesinde DY2A Su Deposu ve Terfi İstasyonu’nda devreye aldığı Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santrali’ni gezdi. Başkan Seçer, “Şu anda çok yeni bir 3 megavatlık tesisi devreye aldık. Yıl sonu itibarıyla da 18 megavata erişmiş olacağız” dedi.

………….ooo……….

KARATECİ ARIKAN HOCAYA GEÇMİŞ OLSUN

Tarsus Öncü Arıkan Karate Salonu ve Milli Karate Hakemlerinden Abdurrahman Arıkan, yoğun bakımdan çıktı.

………….ooo……….

TARSUS’TA MÜTEAHHİTLER YENİ DÜZENLEME İSTEDİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı, 7. Meslek Komite Üyesi ve aynı zamanda Tarsus Müteahhitler Birliği Başkanı Ferit Çetiner, müteahhit firmaların işlerinin aksamaması için yapı denetim firmalarının il bazındaki görevlendirilmesiyle ilgili yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

………….ooo……….

DÜNYANIN 70. TÜRKİYE’NİN 4. YERYÜZÜ PAZARINA ZİYARETÇİ AKINI MEMNUN ETTİ

Türkiye’nin 4. Dünyanın 70. Pazarı olarak açılan, üreticilerin tüketiciler ile aracız bir şekilde buluştuğu Tarsus Yeryüzü Pazarı, Tarsuslular tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Doğal ortamlarında yetişen organik ve yerel ürünlerin satışının gerçekleştiği Yeryüzü Pazarında renkli görüntüler oluştu.

16 ŞUBAT 2022’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN, “TARSUS MUTLAKA İL OLACAK”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan çeşitli açıklamalarda bulunmak üzere bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Bozdoğan üç önemli gündem maddesi ile ilgili konuştu. Tarsus’un il olmasına yönelik ısrarcı olacaklarını bildirdi.

 ………….ooo……….

BAŞKAN BOZDOĞAN ‘’ TARSUS’UN İL OLMASI İÇİN BU KENTİN HALKI YETER’’

Tarsus’un il olması konusunda ısrarcı olduklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Balzac’ın meşhur bir sözü var. Dün ile bugünü kavga ettirsek yarınları kaydederiz. Ben kavga etmeye gelmedim. Ben bu kentin yükselmesini istiyorum. Bu kentin il olmasını istiyorum. Tarsus un il olması için bu kentin halkı yeter. Tarsus’un halkı yeter ki kenetlensin ve birleşsin.

 ………….ooo………

TARSUS DAHİL SU SAYAÇLARI İÇİN AÇIKLAMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında, eskiyen su sayaçlarının değiştirilmesine yönelik çalışmaların aylar önce başlatıldığını belirti. Seçer  ‘’ 0-2 yıllık sayaçlar için bedel ödenmeyeceğini, 7 yıla kadar olanlar için 119,77 TL, 7 yıl üzerindekiler için ise 239,54 TL ücret alınacağını söyledi. Seçer, sayaç bedellerinin taksitlendirileceğini ‘’ ifade etti.

………….ooo………….

‘TARSUS BELEDİYESİ HER AY KASASINI KAMUOYUNA AÇIKLAYAN BİR BELEDİYEDİR”

Göreve geldiği günden beri siyasi çalışmaları bir kenara bırakıp Tarsus için çalışmaya başladıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan’’ Birçok proje ve birçok çalışmanın zeminini hazırlarken bir yandan da 25 yıllık bir belediye geleneğinin perdelerini aralamaya, özellikle de son 5 yıllık periyotta bırakılan 100 milyona yakın borçla mücadele etmeye başladık” dedi.

………….ooo……….

BASKAN BOZDOGAN, “KONUTLAR ÇOK YAKINDA HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLİYOR’’

Cumhuriyet Konutları dosyasında yapılan aldatmacaları gördüklerini ifade eden Başkan Bozdoğan’’ Sözleşmeye yazılan, halka imzalatılan, teknik şartnameye eklenen gaz beton ama gerçekte yapılan bims briket. Allah’a çok şükür ki, çok kısa süre içerisinde hanelerimizi hak sahiplerine teslim etmeye başlayacağız.’’ dedi.

………….ooo……….

BAŞKAN BOZDOĞAN, “ AHLAKIMIZ VE DÜRÜSTLÜĞÜMÜZLE KAZANACAĞIZ ”

Başkan Bozdoğan’’ Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim ve kesinlikle de adayım ve kesin de aday olacağım. Şimdi 200’den fazla açılış yapan bir belediye Tarsus Belediyesi, bu yılda en az 100’den fazla açılış yapacak ama daha böyle kaliteli, daha güzel ve halkın yararına olan açılışlar yapılacak.” dedi.

………….ooo……….

‘HAYDİ GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELİM’ PROJESİ DAMIZLIKLARLA ÇOĞALIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında küçükbaş hayvan popülasyonunu artırmak ve küçük üreticileri desteklemek adına hayata geçirdiği ‘Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi, 3’üncü yılında damızlıklarla çoğalıyor. 60 yetiştiriciye dağıtılan 1500 küçükbaş hayvana bugün itibariyle ilk doğumlarla 712 küçükbaş hayvan katıldı.

………….ooo……….

AŞIRI YAĞIŞLAR NEDENİYLE AŞINMA OLUŞAN KÖPRÜDE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çamlıyayla ilçesindeki Cehennemderesi Kisecik Kanyonu üzerinde bulunan köprü ayaklarında aşırı yağış nedeniyle oluşan aşınma sonrası çalışma başlattı. Ekipler, iş makinalarıyla kayalar yerleştirerek köprünün ayaklarını güçlendirdi..

………….ooo……….

SEÇER “ŞELALE OTELİ RİSKLİ YAPI”

Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda MESKİ ile İtfaiye, Mezarlıklar, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daireleri’nin bünyesine kazandırdıkları 90 yeni aracın hizmet vermeye başladığını belirterek, “Yeni araçlarımız Mersinimize hayırlı olsun” dedi. Şelale Oteli riskli diye yıkılacak.

………….ooo……….

ÇAMLIYAYLA VE YENİCE’YE İTFAİYE ARACI VERİLİYOR

Büyükşehir ve MESKİ’nin bünyesine alınan araçlar, tanıtımın ardından yeni görev yerlerine ulaştı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın filosuna kazandırılan 20 yeni araç, dar alan aracı ve ilk müdahale aracı olarak, 3 aracın yaptığı müdahaleyi tek başına yapabilecek. Çamlıyayla ve Yeniceye de yeni araçlar verilecek.

………….ooo……….

KESİŞME FİLMİNİ MERSİN GENELİNDE 10 BİN ÖĞRENCİ İZLEYECEK

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 15 Şubat-15 Mart 2022 tarihleri arasında 10.000 öğrencimizi, “Kesişme: İyi ki Varsın Eren” filmi ile buluşturulacak

………….ooo……….

MİLYONLUK YAYLADA İNSANLIK DRAMI

Çamlıyayla ilçesi Darıpanırı köyünde (mahallesinde) tek odada yaşam mücadelesi veren aile yürekleri burktu. Darıpınarı Mahallesi’nde yaşayan ana oğul adete açlık ve soğukla mücadele etmeye devam ediyor. İlçeye bağlı Darıpınarı Mahallesi’nde aynı odada yaşayan ana oğul, hayatta kalmak için adeta yaşam mücadelesi veriyor.

………….ooo……….

İYİ PARTİ LİDERİ MERAL AKŞENER YAKINDA TARSUS’A GELİYOR

İyi parti genel başkanı Meral Akşener’in önümüzdeki hafta Tarsus’a geleceği öğrenildi. Türkiye genelinde gezilerini sürdüren Meral Akşener’in 21 Şubat tarihinde kentimizde olması bekleniyor. Akşener’in kentimize gelişinde partiye kayıt yaptıran birçok kişiye parti rozetlerini bizzat eliyle takacağı bildirildi.

………….ooo……….

TİY’DE GELİŞME.. GÜRSES KILIÇ GİTTİ

Gürses Kılıç ‘’sözleşmemizi karşılıklı anlaşarak fesih etmiş bulunmaktayız’ dedi.

17 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’DAN İŞLETMELERE ZİYARETLER

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus’ta faaliyet gösteren ADZ, İŞLEK, DEĞİRMENCİLER ve TAŞDELEN yaş meyve ve sebze paketleme ve soğuk hava deposu işletmelerini ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi alıp istişarelerde bulundu. Ziyaretlerde Kaymakam OTCU’ya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri ERDOĞAN ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi İsmet KEPECE eşlik etti.

…………OOO………..

TİY’DE ARMAĞAN HOCA SPORTİF DİREKTÖR OLDU

Tarsus İdman Yurdu Sportif Direktörlüğüne Armağan Yapıcı  getirildi. Armağan Yapıcı kardeşimizin bu görevi en iyi şekilde yapacağına inanıyoruz.. Ayrıca Birol Erol, Cem Gökayaz, Sinan Atım ve Rıza Altınay kardeşlerime de başarılar diliyoruz.

…………OOO………..

KAYA “TARSUS’UN YENİ ÖĞRENCİ YURTLARINA İHTİYACI VAR”

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Tarsus Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana yalnızca akademik eğitim veren kurum olmadığını, bölgenin de ekonomik ve toplumsal yapısına katkı veren bir Üniversite olduğunu ispatladığını söyledi. 

…………OOO………..…

ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVA LİMANI, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINDA AÇILIYOR

Mersin Valisi Ali İhsan Su, ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış ve Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretinde Uluslararası Çukurova Bölgesel Hava Limanının hizmete açılacağı tarihi açıkladı. Çukurova Bölgesel Hava limanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılıyor

 ………OOO………..…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BAĞLI MAHALLELERDE DE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bulunan mahallelerde gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmalarını bağlı mahallelerde de uyguluyor.

………….ooo…………

SANATÇI BEDRİ BAYKAM İLE MERSİN VE TARSUS’TA SÖYLEŞİ “ÇAĞDAŞ SANAT / NEREDEN NEREYE?”

Tarsus Kültür Girişimi İnisiyatifi ve Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı “Sanat Kültür Söyleşileri” programı kapsamındaki ikinci etkinliğinde 17-18 Şubat 2022 tarihlerinde Mersin ve Tarsus’ta iki etkinlik yapacak

………….ooo…………

CHP ESKİ GENEL BAŞKANLARINDAN HİKMET ÇETİN, PARTİSİNİN TARSUS İLÇE ÖRGÜTÜNÜ ZİYARET ETTİ

Türk siyaset tarihinin duayen isimlerinden olan ve SHP-CHP birleşmesinden sonra ilk Genel Başkanlık görevini üstlenen Hikmet Çetin, partisinin Tarsus ilçe Örgütü’nü ziyaret etti.
………….ooo…………

TARSUSLU GAZETECİ TEVFİK URBAY’I RAHMETLE ANIYORUZ

Tarsuslu emektar gazetecilerden Tevfik Urbay vefatının 2. yılında anılıyor. 17 Şubat 2019 yılında vefat eden Tevfik Urbay, çıkardığı yerel gazeteler, yaptığı ruabailer ve haberlerle hafızalarda yer aldı. Merhum gazeteci abimizi özlem ve rahmetle anıyoruz.

…………OOO………..

CHP ESKİ GENEL BAŞKANI HİKMET ÇETİN TARSUS BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Genel Başkanlarından ve eski bakanlardan Hikmet Çetin, Tarsus Belediyesini ziyaret etti. Bir dizi ziyaretler için bölgemize gelen Çetin, dün Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile belediyede görüştü. Bozdoğan ve ekibi, CHP Eski Genel Başkanı Sayın Hikmet Çetin’i ağırladı. Ziyarette CHP Tarsus ilçe başkanı Av. Ozan Varal da hazır bulundu.

18 ŞUBAT 2022’de TARSUS

KANATLI HAYVAN SEKTÖRÜ MASAYA YATIRILDI 

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel, Mersin İl’i Oda ve Borsa Akademik Danışmanı Prof. Dr. Erkan Aktaş, ÇKA Mersin Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden A. Ali Sarı ile Mersin İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Berdan Gök ve yönetim kurulu üyeleri “Kanatlı Hayvan Sektöründe Yaşanan Sorunlara” çözüm konularında bir araya geldi. 

………….ooo…………

MESKİ, TARSUS ŞAHİN MAHALLESİNDE DMA SİSTEMİ KURDU

Mersin genelinde SCADA Merkezi’ne bağlı alt izole ölçüm istasyonu (DMA) sistemlerini artırmayı hedefleyen MESKİ, merkezden sonraki ilk DMA sistemini Tarsus ilçesi Şahin Mahallesi’nde hayata geçirdi. Böylelikle mahalle sakinlerinin su faturalarında % 10’a, su arıza oranlarında ise % 60’a kadar düşüş yaşanıyor.

………….ooo…………

TARSUS’TA HEKİMLER İŞ BIRAKTI

Türkiye genelinde olduğu gibi bugün Tarsus’ta da Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanları,  ‘Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin kaldırılması için 2 gün süreyle iş bırakma eylemi yapıyor. 2 gün hizmet vermeyecek olan sağlık çalışanları, yönetmeliğin özlük haklarında kayıp ve iş güvencesini ortadan kaldırdığını söylüyor. Sağlık çalışanları, 17-18 Şubat tarihlerinde çalışmayacak.

………….ooo…………

ARATOS FELSEFE OKULU DERS METİNLERİ’NİN 4. KİTABI YAYINLANDI

Tarsus’ta yayınlanan Aratos felsefe dergisi yeni bir felsefe kitabı daha yayınladı. Dergi bünyesinde oluşturulan Aratos Felsefe Okulu’nda üniversite hocalarının çeşitli konularda verdiği dersler kitaplaştırıldı.

………….ooo…………

BEDRİ BAYKAM BUGÜN TARSUS’TA

Bedri Baykam’ın  Tarsus’taki söyleşisi; 18 Şubat 2022 Cuma günü saat 17:00’de Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşecektir.

………….ooo…………

SERKAN ESENDEMİR’DEN KAYMAKAM OTCU’YA ZİYARET

Tarsus’un tanınmış simalarından Serkan Esendemir, Kaymakam Kadir Sertel Otcu’yu ziyaret etti.

………….ooo…………

2 ECZACI KALFASINA GÖZALTI

Tarsus’ta dün uyuşturucu ve uyarıcı içeren 434 hapı 7 farklı kişiye reçete ettikleri iddiasıyla operasyon yapıldı.  Bu kapsamda  2 eczane çalışanı gözaltına alındı.

………….ooo…………

MUHTARIN ACI GÜNÜ

İsmetpaşa Mahalle Muhtarımız Nadir Batmaz’ın Kıymetli annesi Şadiye  Batmaz vefat etti. Muhtarlar ve Belediye ekipleri Şadiye  Batmaz’ın cenaze törenine katıldı. Merhumeye Allah’tan rahmet, muhtarımıza ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYESİNDEN MİNİK ÖĞRENCİLERE KODLAMA EĞİTİMİ

Tarsus Belediyesi, minik öğrencilere kodlama eğitimi verilmesini sağlıyor. Minik öğrencilerinizin, STEM Merkezimizde Akıl Oyunları, Mekatronik, Robotik ve Kodlama Atölyelerine katılım sağlayabildiğini biliyor muydunuz..

Ülker Aydın STEM Merkezi hakkında tüm detaylı bilgiler için 0 (533) 154 02 20 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz

19 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUS HÜKÜMET KONAĞINDA YANGIN VE İLK YARDIM TATBİKATI YAPILDI   

Tarsus Hükümet Konağında faaliyet gösteren kamu kurumlarının yönetici ve personellerinin katılımı ile yangın ve ilk yardım tatbikatı yapıldı. Tarsus Hükümet Konağına gelen ekip burada yangın ve ilk yardım tatbikatı gerçekleştirdi. Yangın anında can ve mal kurtarma operasyonu gösterildi. Dışarıdan geçenler tatbikatın gerçek olduğunu zannetti. Bu tür yangın ve ilk yardım tatbikatları zaman zaman değişik kurumlarda yapılıyor.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ ÜRETİCİLERE 40 BİN ADET YERLİ FİDE DAĞITTI

Tarıma verdiği önemle rol model olan Tarsus Belediyesi, Miras projesi kapsamında yerli ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yerli tohumlardan yetişen 40 bin fide 12 köye ücretsiz dağıtıldı.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’ ÇİFTÇİ KALKINIRSA, KÖYLÜ KALKINIRSA KENTTE KALKINIR’’

Tarımsal üretimde her daim çiftçilere destek olacaklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, ’’Tarsus kadim topraklara sahip çok kadim bir kent. Bu kentte yaşamanın güzellikleri de ayrıdır, sorunları da. Biz kentimiz için, hemşehrilerimiz için çalışmak için uyku bile uyumuyoruz.dedi.

…………OOO………..

CHP GENEL MERKEZİ  BASINA SALDIRIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI!

CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları MYK Üyesinin başını çektiği CHP’li grubun Haberci Gazetesi’ne yaptığı saldırıya ilişkin olarak CHP Genel Merkezi’nin disiplin soruşturması başlattığı öğrenildi.

…………OOO………..

VATAN PARTİSİ : ENERJİ KRİZİNİN FATURASI HALKIN OMUZLARINA YÜKLENEMEZ

Vatan Partisi Tarsus İlçe Başkanı Suat Işık, elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamların, halkın, esnafın, çiftçinin, sanayicinin, bütün üreticilerin belini büktüğünü ve üretim şevkini kırdığını belirterek, elektrik dağıtımının kamulaştırılarak, ucuz elektrik verilmesi gerektiğini söyledi.

…………OOO………..

ÜNLÜ RESSAM BEDRİ BAYKAM ÇUKUROVA RESİM VE SANAT GALERİSİNDE

18 şubat 2022 cuma günü Tarsus’a gelen Ressam Bedri Baykam bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bedri Baykam Nikah salonunda gerçekleştirdiği Çağdaş Sanat / Nerden Nereye? Söyleşi ve imza günü öncesi Tarsus Çukurova Resim ve Sanat Galerisini de ziyaret etti. Burada Ahmet Bağ ve Cumali Balcı gibi ressamlarla görüştü.Sanatçının Tarsus’ta Ressamları ziyareti ABCB resim Atölyesi sanatçılarını mutlu etti…

…………OOO………..

TARSUS’TA İYİ PARTİYE KATILIM

Tarsus  Maya Göz Hastanesİ Sahibi  Dr. Mehmet Yunus Seven İyi partiye girdi. Seven ‘’ Vatanımızın ve Memleketimizin kurtuluşu olacağına inandığımız İYİ Partiye katıldım” dedi.

…………OOO………..

TARSUS’TA 26 ARANAN ŞAHIS TUTUKLANDI

Tarsus’ta son 15 günde yapılan çalışmalarda çeşitli suçlardan aranırken yakalanan 58 kişiden 26’sı tutuklandı.

…………OOO………..

TARLADAKİ KABAK MAHSULÜ İÇİN KUZENİNİ ÖLDÜRDÜ

 Tarsus’ta cinayet..  Bir kişi kabak için kuzenini bıçaklayarak öldürdü. Olay ilçeye bağlı Özel Bahşiş Mahallesi’nde meydana geldi. Tarladaki Kabak mahsulü için kuzenini öldürdü.

…………….ooo……………

VAKIF TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanış Vakfı Mütevelli Heyeti toplandı. Heyet,  Tarsus Kaymakamı ve Vakıf Başkanı Kadir Sertel OTCU başkanlığında haftalık toplantısını yaptı

…………..ooo………..…

TARSUS İDMAN YURDU, UŞAK’A GİTTİ

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta  Tarsus İdman Yurdu   bugün Uşakla oynuyor. Tarsus İdman Yurdu en son maçta lider  Pendikspor’a 3-1 mağlup oldu. Tarsus İdman Yurdu, Pendikspor  yenilgisinin acısını Uşaktan çıkarmak istiyor. Maç saat 13.00 de başlayacak.

20 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUSLU DAMLA ÇETİN  KAYIP

Baba Metin Çetin 12 yaşındaki kızı Damla Çetin’in psikolojik sorunlarıyla ilgili tedavi amaçlı ilaç kullandığını ve bu kaçma eylemlerinin birkaç kez tekrarladığını dile getirerek kayıp kızının bulunmasını istedi.

………….ooo……….

İYİ PARTİ LİDERİ MERAL AKŞENER YARIN  TARSUS’A GELİYOR

İyi parti genel başkanı Meral Akşener 21 Şubatta  Tarsus’a gelecek.. Türkiye genelinde gezilerini sürdüren Meral Akşener’in 21 Şubat tarihinde kentimizde olması bekleniyor. Akşener’in kentimize gelişinde  partiye kayıt yaptıran birçok kişiye parti rozetlerini bizzat eliyle takacağı bildirildi..

………….ooo……….

MEMLEKET PARTİLİLER KAHVALTIDA BULUŞTU

Memleket Partisi Tarsus ilçe teşkilatı partililer ve STK’larla kahvaltılı toplantıda buluştu. Yıldırımlar Otantik’de gerçekleşen toplantıya Memleket Partisi Mersin il başkanı Özgür Türker, bazı ilçe teşkilat başkanları, Tarsus’taki oda ve dernek başkanları, Partililer ve basın mensupları katıldı.

………….ooo……….

AHMET KALMIŞ “PARTİMDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYIM

 Memleket Partisi  Tarsus ilçe başkanı Dr. Ahmet Kalmış, “Zaten ben sizlerle iç içeydim.  İnsanlara siyasetende hizmet etmek için yola çıktım. Demokrasi insanlara hizmet etme sanatıdır. Partimiz Ülke yönetiminde olduğu gibi, Mersin ve Tarsus ilçemiz ile diğer kentlerimizde de hizmet vermek ve yönetimlere gelmek için iddialıdır. Ben halkıma siyasetende hizmet etmek istiyorum. Bunun için Partimden Tarsus belediye başkan adayıyım” diye konuştu.

………….ooo……….

TARSUS SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ ABACI İŞHANINA TAŞINDI

Tarsus Süt Üreticileri Birliği , hizmet binası Abacı işhanına taşındı. Başkan Danyal Avşar, daha önce Makam mevkiindeki Eyüboğlu işhanında bulunan hizmet noktalarının Abacı işhanına taşındığı söyledi. Süt Üreticileri bundan böyle yeni hizmet binasına gelerek işlerini takip edebilecekler.

………….ooo……….

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIMIZ VE ANNELERİYLE BİRLİKTE EĞLENCELİ ZAMAN GEÇİRDİ..

CHP Parti okulunun proje ekibi olarak  Mersin Büyükşehir Belediyesinin Gençlik ve Doğa parkında gerçekleştiren etkinliğine Özel gereksinimli çocuklarımız ve anneleriyle birlikte eğlenceli zaman geçirdi..

………….ooo……….

TARSUS KENT KONSEYİ OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu Toplantısına katılım sağladı. Başkan Dr. Haluk Bozdoğan, Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen faaliyet ve çalışmaları dinleyerek Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok ve yönetimine görevlerinde başarılar diledi.

………..OOO………..

TARSUS İDMANYURDU, UŞAK’TA 1 PUAN ALDI

TFF 2. Lig Beyaz Grupta Uşak Spor ile karşılaşan Tarsus  İY 2-2 berabere kaldı. Tarsus İdmanyurdu 2-0 geriye düşmesine rağmen, maçı bırakmadı. 2-2 sona eren maçta Tarsus deplasmandan 1 puan çıkarmasını bildi.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi