FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ, TARİH-FELSEFE-KÜLTÜR-SANAT-TURİZM, YEREL GÜNDEM 11 Kasım 2022 220 Görüntüleme

TARSUS CHP’DE ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

TARSUS CHP’DE ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe örgütü tarafından, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü münasebetiyle anma programı ve söyleşi gerçekleştirildi. Tarihçi-Yazar Hikmet Öz’ün konuşmacı olarak katıldığı “Atatürk ve Tarsus” konulu söyleşide slayt eşliğinde tarihi bilgiler aktarıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Atatürk’ü saygı ve minnetle anarak, “Atatürk sadece bugün değil, her gün aklımızda ve kalbimizdedir. Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. O’nun açtığı yolda, O’nun ışığıyla geleceğe yürüyoruz” şeklinde konuştu.

17 Mart 2023 tarihinin Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 100. yılı olduğuna vurgu yapan Başkan Varal, “Kurtuluş Savaşı öncesinde ve sonrasında gösterdikleri üstün gayret ve fedakarlıklar nedeniyle Tarsuslulara olan şükranını göstermek için 1923 yılının Mart ayında kentimize gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün, önümüzde ki Mart ayında kentimize gelişinin 100. yılını kutlayacağız. Bu bizler için çok önemli. Birçok anıları hale canlı şekilde tarih sayfalarında yer alan, bunun yanında “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözlerini de Tarsus’ta söyleyen Ulu Önder’in, güzel kentimize gelişinin 100. yıl dönümünü gururla kutlayacağız” diye konuştu.

TARSUS CHP İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL, konuşmasında bir ilkokul çocuğunun Ata’ya yazdığı ve sosyal medyada oldukça paylaşım gören mektubunu okuyarak, ülke gerçeklerine atıfta bulundu.