FLAŞ HABER:
Ana Sayfa EKONOMİ-TİCARET, GÜNDEM, YEREL GÜNDEM 9 Mart 2022 218 Görüntüleme

TARSUS Belediyesi, 2021’de 2150 HURDA ÇÖP KONTEYNERİNİ Geri Kazandırdı

TARSUS BELEDİYESİ 2021 YILINDA 2150 ADET ÇÖP KONTEYNERİ GERİ KAZANDIRDI

HURDA ÇÖP KONTEYNERLERİ GERİ KAZANDIRILIP, ÜLKE EKONOMİSİNE DE KATKI SUNULUYOR

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılında üretim ve tasarrufa yönelik yaptıkları çalışma sonucu zarar görmüş ya da hurda olarak ayrılan 2150 adet çöp konteynerini tamir ederek, tekrar halkın hizmetine sundu.

“İyi ve Temiz Bir Tarsus İçin Çalışıyoruz” sloganıyla harekete eden Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın önderliğinde daha temiz Tarsus hedefine emin adımlarla ilerliyor.

7/24 hizmet veren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hava şartları ve zaman içerisinde oluşan yıpranmalar sonucu hurda olarak ayrılan çöp konteynerlerini sağlam hale getirerek tekrar kullanıma sunarken, Tarsus’un her noktasında bulunan çöp konteynerlerinin yerinde bakım, onarım, boyama ve yenileme işlemlerini kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirerek tasarruf elde ediyor.

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’HEDEFİMİZ SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR TARSUS’TUR’’

İlçe genelinde işlevini yitirmiş konteynerlerinin onarım ve bakım çalışmalarını atıl durumda tek bir çöp konteyneri kalmayana kadar sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 2021 yılında 2150 adet çöp konteynerinin hizmete kazandırdıklarını ifade ederek, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar tasarruf tedbirlerini çok iyi uyguladık. Kendi öz kaynaklarımızı kullanmaya gayret ettik.  Bu kapsamda yenileme çalışmasına, atıl durumda tek bir çöp konteyneri kalmayana kadar devam edeceğiz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapılan çalışma ile onarımı ve boyaması yapıldıktan sonra tekrar halkımızın hizmetine kazandırılıyor. Onarılıp, yenilenen ve belirlenen noktalara yerleştirilen çöp konteynerleri, periyodik olarak dezenfekte ediliyor. Bu şekilde hem görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor hem de etrafa pis koku yayan konteynerler ortadan kalkmış oluyoruz. 2021 yılında 2150 adet çöp konteynerini tamamını onarıp bakımları yaparak, daha sağlam, daha temiz ve daha güzel görünüşle vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Geri dönüştürülen konteynerleri vatandaşın kullanımına sunan ekiplerimiz hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağladı. Hedefimiz sağlıklı ve temiz bir Tarsus’tur. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Tarsus BelediyesiBasın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü