FLAŞ HABER:
Ana Sayfa ETKİNLİKLER, GÜNDEM, YEREL GÜNDEM 28 Ocak 2022 249 Görüntüleme

TARSUS Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN Odalara Seslendi; “Birlik Olup, TEK Yürek, Tek Vücut Halinde Hareket Etmeliyiz”.

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN ODALARA ÇAĞRI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, geçtiğimiz haftalarda Tarsus’ta faaliyet gösteren esnaf odalarında yapılan seçimlerin ardından göreve seçilen oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi. Başkan Bozdoğan gerçekleştirdiği oda ziyaretlerinde, kentin sosyo-ekonomik kalkınması noktasında beraber hareket edilmesi için birlik çağrısı yaptı.

Tarsus’ta faaliyette bulunan esnaf odalarının seçimlerini tamamlamasının ardından odaları ziyaret eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerini makamlarında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Faaliyette bulunan odalar ile güç birliği içinde olunmasını gerektiğini ileten Başkan Bozdoğan “Esnaflarımız ülkenin ekonomisine yön verir, her daim yanlarınca olacak ve kentimiz için, vatandaşlarımız için, geleceğimiz için odalarımızla birlikte hareket edeceğiz’’ diye konuştu.

‘’BİRLİK OLARAK, TEK YÜREK, TEK VÜCUT HALİNDE HAREKET ETMELİYİZ’’

Kentin birlikte hareket edildiği zaman daha güçlü konuma geleceğini ve daha aydınlık yarınlara taşınacağını aktaran Başkan Bozdoğan, ‘’Bizlerin en büyük görev ve sorumluluğu halkımızdır. Bu noktada vatandaşlarımızı ve kentimizi ilgilendiren her konuda oda başkanlarımız ve yönetim kurulu üyeleri ile güçlü bir şekilde “birlik ve beraberliğimizi” göstermek en iyisi olacaktır. Böylesi bir süreçte hepimizi yakından ilgilendiren il olma çağrımız ve gerçekleştirilecek olan tren yolu projesi ile kentin ikiye bölünmesi konusunda sağduyulu davranarak kentimizi, Tarsus lobimizi el birliği ile güçlendireceğiz. Birlik olarak, tek yürek, tek vücut halinde hareket etmeliyiz. İfadelerini kullandı.

Ayrıca Başkan Bozdoğan, faaliyet gösteren odaların yaşadıkları problemler ve çözüm önerilerine yönelik fikir alışverişinde bulundu.

ODALAR ZİYARET EDİLDİ

İlk olarak Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret eden Başkan Bozdoğan, şoförlerin sektörde yaşadığı problemleri ve son gelişmeleri değerlendirdikten sonra çeşitli çözüm önerilerinde bulunarak, şoför esnafının her zaman yanlarında olduklarını kaydetti. Ardından pandemi sürecinde kahvehane sektörünün sorunlar yaşaması sebebi ile kapanma noktasına gelen Kahveciler ve Eğlence Yerleri Odası’nı ziyaret eden Başkan Bozdoğan, yaşanan sorunlarda belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını iletti. Sonra, Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odasını ziyaret eden Başkan Bozdoğan, odanın Tarsus’un doğal ve kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası tanıtacak projelerine ilişkin sohbet gerçekleştirdi. Ekonomik olarak sorunların yaşandığı bu dönemde zorlu günler geçiren Bakkallar ve Bayiler Odasını da ziyaret eden Başkan Bozdoğan, zincir marketler arasında ayakta kalma mücadelesi gösteren esnafların sorunlarını dinledi. Madeni Sanatkârlar Odası ziyaretinde Başkan Bozdoğan, kentin ekonomik olarak kalkındırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilecek küçük ve orta ölçekli sanayi bölgesi projesi hakkında fikir alışverişi gerçekleştirdi. Sırası ile Berberler ve Kuaförler Odası, Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Tuhafiyeciler ve Züccaciyeciler Odası, Fırıncılar Odası, Biriketçiler Mermerciler Karocular ve Mozaikçiler Odası, Kunduracılar Odası, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, Elektrik Teknisyenleri Odası, Kasaplar Odası ve en son Servis Aracı İşletmeleri Odası ile son bulan ziyaretler, Başkan Bozdoğan’ın birlik çağrısı ve odaların taleplerinin alınmasının ardından tamamlandı.

Oda başkanları da Başkan Bozdoğan’a gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı teşekkür ederken, belediye ile birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü