FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 8 Mayıs 2022 282 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 2-3-4-5-6-7-8 MAYIS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

2-3-4-5-6-7-8 MAYIS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

2 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS’TA BAYRAM ŞEKERİ SATIŞI DURGUN GEÇTİ

Yarın kutlanmaya başlanacak olan Ramazan bayramı öncesi satışa çıkan  bayram şekeri satışı durgun geçti.. Bu yıl şeker fiyatları yüzde 50 zamlanarak 35 TL den başlıyor. 100 TL ye kadar çıkıyor. Çikolata kilosu 100 TL yi geçerken en ucuz lokum ise 30 TL den satılmakta. Yine en ucuz cezerye ise 30 TL den başlayıp 100 TL gibi fiyatlara çıkıyor. Satıcılar ‘’Bu yıl Tarsus’ta bayram şekeri satışı durgun geçiyor’’ dedi.

………….OOO…………

TARSUS DOĞA PARKI, BAYRAM BOYUNCA AÇIK KALACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde bulunan Tarsus Doğa Parkı, Ramazan Bayramı boyunca açık kalacak.

………….OOO…………

TREN KAZASI 1 YARALI

Tarsus’ta dün hemzemin geçitten kontrolsüz geçen yaya, yük treninin çarpması sonucu yaralandı. Tarsus’tan Mersin Garı’na hareket halindeki yük treni, Yeni Ömerli Mahallesinde hemzemin geçitten geçmeye çalışan R. Ç’ye (28) çarptı. Kadına olay yerinde ilk müdahalesi yapıldı. Yaralı kadın, ambulansla Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı.

………….OOO…………

TARSUS AMERİKAN KOLEJİ ÖĞRENCİSİ ALMANCA OLİMPİYATLARI TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Tarsus Amerikan Koleji (TAC) 11. sınıf öğrencisi Cem Yıldız, dünyanın en büyük Almanca yarışması Uluslararası Almanca Olimpiyatları’nın (IDO) B1 seviyesindeki Türkiye birincisi oldu. Yıldız, Goethe Enstitüsü bursuyla katılmaya hak kazandığı Hamburg’daki Uluslararası Almanca Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek.

………….OOO…………

TÜED TARSUS ŞUBESİ  BAŞKANI ÖMER KURNAZ ‘ EMEKLİLER BAYRAMA BURUK GİRDİ’’

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, Dini bayramların islam aleminin en kutsal günleri olduğunu belirterek bu özel günlerde kırgınlıkların sona ermesine ve Türkiye’nin yarınla daha güvenle bakması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

………….OOO…………

570 YETİM ÇOCUĞA KIYAFET VE HARÇLIK VERİLDİ

Tarsus İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus Şubesi tarafından Ramazan Bayramı öncesi 570 yetim çocuğa kıyafet ve harçlık verildi.

………….OOO…………

TARSUS’A EN İYİ HİZMETİ VERİYORUZ

Hizmette katılımcılığı esas alarak gerçekleştirdiği 180 Mahalle çıkarması ile vatandaşların her daim yanında olduklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ’’Mahallelerimize yaptığımız ziyaretlerimizle hemşerilerimizle bir araya gelerek onların taleplerini dinliyor, yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler veriyoruz. İstişareler hizmet kalitemizi artıyor. ” dedi.

………….OOO…………

TARSUS’TA  1 MAYIS KUTLAMASI

Tarsus 1 Mayıs Tertip Komitesi, İşçi Bayramını kutladı. Komite bileşenleri DİSK/Genel-İş, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, TMMOB, Tüm Bel-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, 2021 Tüm Emekli Sen, Halkevleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Yeşil Mahalle Kültür ve Dayanışma Derneği, CHP, EMEP, HDP, Sol Parti, TKP 1920 yürüyüşe katıldı.

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDU 3-2 GALİP

TFF 2’nci Lig Beyaz Grupta Tarsus İdman Yurdu, sahasında Criptoswaps Zonguldak Kömürspor’u 3-2 yendi.Maçı İlker Yasin Avcı, Süleyman Yavaşoğlu, Şenol Bektaş yönetti.

3 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS’TA RESMİ BAYRAMLAŞMA

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU ve İlçe Protokolü bayramlaşmayı Tarsus Kültür Parkta yaptı. Buradaki bayramlaşmaya belediye başkanı Haluk Bozdoğan da katıldı. Protokol mensupları,  daha sonra ; Tarsus giriş-çıkışında bulunan polis ve jandarma uygulama noktalarını ziyaret ederek güvenlik personeli ve sürücü/ yolcu vatandaşlarla bayramlaştılar. Şeker ve çiçek verdiler.

………….OOO…………

TARSUS DOĞA PARKI, BUGÜN VE BAYRAM BOYUNCA AÇIK 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner  Hizmetleri Dairesi bünyesinde bulunan Tarsus Doğa Parkı, Ramazan Bayramı boyunca açık kalacak. Kent genelinden ve diğer il’lerden her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Tarsus Doğa Parkı, Ramazan Bayramı’nın birinci gününe denk gelen Pazartesi günü de dahil olmak üzere, tatil boyunca açık kalacak.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ RAMAZAN AYINDA 145 BİN VATANDAŞA İFTAR VE SAHUR İKRAMINDA BULUNDU

Tarsus ‘ta  belediye Ramazan ayında gerçekleştirdiği sosyal destek faaliyetlerinde tarihi Siptilli’de kurulan iftar sofrası ile toplam 75 bin vatandaşa ulaştı. Ramazan ayı boyunca emniyet mensuplarına da iftarlık sıcak yemek ikramında bulunan Tarsus Belediyesi, dayanışma duygusunun en güzel örneklerini sergileyerek dar gelirli aileler başta olmak üzere yaşlı, engelli ve sosyal yardıma ihtiyaç duyan herkesin ihtiyacını karşılayarak gönüllere dokundu.

………….OOO…………

BAŞKAN İLK “PLAY-OFF’A ZOR BİR SÜREÇ YAŞAYARAK YÜKSELDİK”

TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus idmanyurdu Kulüp Başkanı Ali İlk, Zonguldak Kömürspor karşılaşmasında 2-0 geriye düşmelerine rağmen müthiş bir geri dönüşle maçı 3-2 kazanarak Play-Off’u garantilemenin mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını belirti.

………….OOO…………

KURNAZ’DAN BAYRAM KUTLAMASI

TÜED Tarsus Şube başkanı ve genel merkez Mali sekreteri Ömer Kurnaz, yaptığı açıklama ile Ramazan bayramını kutladı. Ömer Kurnaz, yaptığı açıklama ile emeklilerin ve halkımızın Mübarek Ramazan bayramını kutladığını söyledi.

………….OOO…………

VALİ YARDIMCISI ABDULRAUF ULUSOY’DAN KUTLAMA

Kocaeli  Vali yardımcısı Abdulrauf Ulusoy,  Tarsus ve Mersinli  hemşehrilerinin  Ramazan bayramını kutladı. Halen Kocaeli’nde görev yapan Ulusoy zaman zaman Tarsus’a geliyor. Bu bayramı ise Kocaelinde geçiren Ulusoy, hemşehrilerini ç ve memleketini çok özlediğini belirterek bayramlarını kutladı. Sağlıklı ve mutlu günler dileğinde bulundu.

………….OOO…………

KAYA: HER İŞİN BAŞI SAĞLIK

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat  “Toplumsal dayanışma ve birliğimizin temel taşlarından olan bayramlarımız, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, herkesin kucaklaştığı, birliktelik duygularımızın güçlendiği özel günlerdir. Bu özel günlerimizi sevdiklerimizle, yakınlarımızla birlikte sağlıkla huzurla geçirmenin önemine dikkat etmeliyiz.

………….OOO…………

TARSUS’TA RİTM GRUBUNA TEŞEKKÜRLER

Tarsuslu Müzisyen ve Müzik Eğitimcisi İsmet KARABULUT yönetimindeki  Bayanlar ritim gurubu yine büyük alkış aldı. TİY- Zonguldak maçında  organize gösteriyi edenlerin eline emeğine yüreğine sağlık, teşekkürler diyoruz.

 ………….OOO…………

“MAKROME EĞİTİMİ ATÖLYESİ” AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, maddi kaynak yaratmak ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla Tarsus’ta görme engelli kadınlara yönelik “Makrome Eğitimi Atölyesi” açtı. Tarsus Kültür Park’ta açılan atölye dördüncü haftasını doldururken, görme engelli kadınlar ilk ürünlerini ortaya çıkarmaya başladı.

4 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS BİRLİKTE GÜZEL

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Bayramın 1. günü merkez mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı, bayramlaştı. St. Paul Butik Otelde 4 saat süren toplantı, Tarsus’umuz için oldukça verimli geçti. Başkan  Haluk Bozdoğan ”Mahalle muhtarlarımızla yapacağımız toplantılarımızın sürdürebilir olması ve mahallelerimize eşit hizmet götürme gayemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bayramın ilk günü olması vesilesiyle, toplantımıza katılım sağlayan ve güzel bir sohbet ortamı oluşturan muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

………….OOO…………

‘’TARSUS BELEDİYESİ OLARAK HER MAHALLEYE EN HIZLI ŞEKİLDE EŞİT HİZMET GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Başkan Haluk  Bozdoğan Tarsus için azim ve istikrarla çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak,’’ Değerli muhtarlarım, bayramınızı kutlarım. Bugün bir aradayız çünkü amacımız bu yılın sonuna kadar tüm mahallelerimizin sorunlarını bitirmek.” dedi.

………….OOO…………

TARSUS’TA ARAÇ YANGINI

Tarsus’ta dün seyir halindeyken yangın çıkan otomobil kullanılamaz hale geldi. Musa E. yönetimindeki 01 DMC 66x  plakalı otomobil, Tarsus-Pozantı Otoyolu Damlama mevkisinde seyir halindeyken bagaj bölümünden alev aldı .Sürücü Er, aracı emniyet şeridinde durdurarak durumu itfaiyeye bildirdi.İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

………….OOO…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TA BİNLERCE ÇOCUĞA RENKLİ BAYRAM HEDİYESİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, bu bayram da kentteki çocukların yüzünü gülümsetti. Su mataralarının içerisine yerleştirilen şekerleri alan çocuklar büyük mutluluk yaşadı. Büyükşehir ekipleri; diğer ilçelerin yanı sıra Tarsus’ta da sokak sokak gezerek, şeker dolu mataraları çocuklara ulaştırdı.

………….OOO…………

GARNEM İÇİN KOSGEB’TEN BİTKİLERE  HİBE DESTEĞİ ALINDI

Şu anda kuşburnu, goji berry ve garnem bitkilerine ağırlık veriliyor. Kuşburnu projesi için KOSGEB’ten 1 milyon lira hibe desteği alındı.

………….OOO…………

MERSİN İLİMİZDE, TARSUS DAHİL 2022 YILI SULAMA SEZONU1 NİSAN TARİHİNDE BAŞLADI

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün, ülkemizin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması maksadıyla projeler üreten Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından birisi olduğunu ifade edildi.

………….OOO…………

TARSUS MÜFTÜSÜNE TEŞEKKÜR ETTİLER

Tarsus Müftülüğünün  “Bir Yetime Bayram Sevinci Ol” kampanyası için teşekkür edildi. “Bir Yetime Bayram Sevinci Ol” kampanyası çerçevesinde 25, 26, 27, 28 Nisan tarihlerinde Müftülük Aile ve Gençlik Merkezi, Müftülük ve Tarsu Avm’ de gruplar halinde 06-15 yaş arası 570 yetim çocuğa 400 liralık kıyafet ve harçlık hediye ederek bayrama mutlu ve sevinçli girmelerine vesile oldu.

………….OOO…………

TARDOBDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÜMRAN YILDIRIM’DAN TEŞEKKÜR

Tardobder Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Yıldırım,  protokole ve dernek yönetimi ile İsmet Karabulut hocaya teşekkür etti.

………….OOO…………

ASKER VE POLİSE KUTLAMA

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU ve İlçe Protokolü; Tarsus giriş-çıkışında bulunan polis ve jandarma uygulama noktalarını ziyaret ederek güvenlik personeli ve sürücü/ yolcu vatandaşlarla bayramlaştılar. Kaymakam OTÇU sürücüleri trafikle ilgili uyardı.

………….OOO…………

HUZUREVİNDEKİ YAŞLILAR UNUTULMADI

Tarsus Huzurevini ziyaret eden kaymakam Kadir Sertel Otcu,  kurum personeli, hasta, hasta yakını ve huzurevi sakinlerinin Ramazan Bayramını kutladılar. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU ve İlçe Protokolü; Tarsus Devlet Hastanesi ve Tarsus Huzurevini ziyaret ederek, kurum personeli, hasta, hasta yakını ve huzurevi sakinlerinin Ramazan Bayramını kutladılar.

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDU’NUN GURUBUNDAKİ SON MAÇI DEPLASMANDA BUCA İLE

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, ligdeki son maçını İzmir deplasmanında Bucasporla oynanacak. Zonguldak maçını kazanıp Play offu garantileyen Takımımız 8 Mayıs 2022 Pazar günü İzmir deplasmanında Bucasporla oynayacak. Şu anda TİY puan sıralamasında 56 puanla 3. durumda bulunuyor.

5 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS’TA BAYRAM BEREKETİ YAŞANDI

Tarsus’ta Ramazan Bayramı nedeniyle  kent hareketli günler yaşadı ve yerli turist  bereketi yaşandı. Tarihi ve kültürel bir  geçmişe sahip Tarsus’a gelen yerli turistler, Ulu Camii  Kırkkaşık Bedesteni,  Kleopatra Kapısı, Hz.Danyal, Şelale ve Eshab-ı Kehf gibi dini ve tarihi yerleri gezerek bayram tatillerini değerlendiren Yerli turistler, aynı zamanda  Tarsus’a özgü humus ve fındık lahmacun ile kebap yiyerek esnaflara da maddi katkı sağladı.

………….OOO…………

ÇAMLIYAYLA DA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Çamlıyayla ilçesinde şiddetli şekilde yağan dolu korkuttu. Dünkü  dolu  yağışı özellikle kiraz, elma ve yeni açan çiçeklere büyük zarar verdi. Yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışından dolayı sürücüler ise araçlarının üzerini branda ve çadırla örterek zararı önlemeye çalıştı

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDU’NDA BAYRAM DOLU DOLU GEÇTİ

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus idman Yurdu Kulübü’nde bayramlaşma töreni yapıldı. Fırat Maktay’ın haberine göre, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde gerçekleşen Bayramlaşma töreni Burhanettin Kocamaz Tesislerinde yapıldı.Bayramlaşma törenine Tarsus idmanyurdu Kulübü Başkanı Ali İlk, yönetim kurulu üyeleri ile teknik ekip, oyuncular ve Kulüp personeli katıldı.

………….OOO…………

SEÇER “BELEDİYEMİZ MEVCUT İMKANLARIMIZLA ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPIYOR”

Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden birinin Mersin olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Vahap Seçer, “Biz Mersin’i seviyoruz. Mersin’e sahip çıkıyoruz, çıkacağız hep beraber. İstiyoruz ki çocuklarımız işsiz olmasın. İş sahalarımız olsun, çocuklarımız çalışsın. Bereket her yerden fışkırsın” dedi.

………….OOO…………

TARSUS’UN SON MAÇTAKİ RAKİBİ BUCA SIKINTILI

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta Play-Off yolundaki en önemli rakiplerinden Anagold 24Erzincanspor’a deplasmanda 3-0 yenilen Bucaspor 1928, bitime 1 maç kala ilk 5 sırayı çok zora soktu. Tarsus İdmanyurdu bu hafta sonu İzmir de Buca ile  oynayacak.

………….OOO…………

TARSUSLU KARDEŞİMİZ MERT EFE ‘YE UMUT OLALIM…

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Bölümünde yatmakta olan 16 yaşındaki Tarsuslu hemşehrimiz Mert Efe Manay’a ilik nakli için kök hücre donörü aranmaktadır. Lütfen Mert Efe Manay’ın sesine insanlık namına kulak verip bulunduğunuz yerdeki en yakın hastaneye gidip varsa hematoloji bölümü yoksa dahiliye bölümüne müracaat ederek Mert Efe Manay için kök hücre donörü olmak istediğinizi belirtin.

………….OOO…………

BAŞKAN SEÇER: “SOSYAL BELEDİYECİLİKTE TÜRKİYE’DE ÇIĞIR AÇMIŞ BİR BELEDİYEYİZ”

Başkan  Vahap Seçer ve Meral Seçer, Ramazan Bayramı’nda kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarla buluşarak, bayramlarını kutladı.

………….OOO…………

TARSUS DOĞA PARKI, BAYRAMDA BİNLERCE ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde bulunan Tarsus Doğa Parkı, Ramazan Bayramı boyunca açık kalacak. Kent genelinden ve diğer il’lerden her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Tarsus Doğa Parkı, Ramazan Bayramı’nın birinci gününe denk gelen Pazartesi günü de dahil olmak üzere, tatil boyunca açık kalacak.

………….OOO…………

TİY TARAFTARI: ANKARA DUY SESİMİZİ

Tarsus Şehir Stadı seyirci kapasitesi bir an evvel artırılmalı. TİY Taraftarı ‘Stadımızın  yetersizliğinden dışarıda kalan binlerce taraftarımızın ve memleketimizin yüksek kapasiteli bir stada ihtiyacı var. Tüm siyasilere ve iş insanlarına sesleniyoruz Tarsus İdman Yurdu için “Şimdi Değilse Ne Zaman!” Her şey Tarsus İdman Yurdu için her şey memleketimiz için’’ diyerek talepte bulundu.

6 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS’TA KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ  BUGÜN

Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde; Tarsus Kent Konseyi ve Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu iş birliğinde ‘Pedallar Tarihe, Yüzümüz Geleceğe’  sloganıyla 6-7-8 Mayıs 2022 tarihlerinde Tarsus’ta Kleopatra Bisiklet Festivali gerçekleştirilecektir.

Festival 6 Mayıs Cuma günü  saat 10.00’da Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla Tarsus Kleopatra Kapısı’ndan başlayacaktır.

………….OOO…………

TARİHİ TARSUS ŞELALESİ TRT HABER’DE

Tarihi Tarsus Şelalesi bugünlerde cıvıl cıvıl. Bu güzel tarihi ve turistik mekan TRT Haber’de canlı yayınla dünyaya tanıtıldı. 

………….OOO…………

MESOB SEÇİMİNDE TARSUS ETKİLİ OLACAK        

 Kısa adı MESOB olan Mersin Esnaf Odaları Birliğinin yarın Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre merkezinde  seçimi var. 17 yıldır koltukta oturan Talat Dinçer’e bu kez rakip çıktı. Zafer Çekmez , Dinçer’e rakip çıktı. Kongre çekişmeli geçecek.

………….OOO…………

KAMYONCULAR KOOPERATİFİNİN SEÇİMİ YARIN

Tarsus’ta 88 Nolu Kamyoncular Kooperatifinin seçimi yarın yapılacak. Uzun yıllardır bu kooperatifte  FERİDUN ERGÜL ve yönetimi görev yapıyor. 88 Nolu Kamyoncular Kooperatifinin ekonomimize büyük katkısı var.

………….OOO…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KÖYLERDE BAYRAM ŞENLİĞİ YAŞATTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bayram şenliğini çocuklar için Tarsus’un kırsal mahallelerine taşıdı. “Her Köy Bizim Köyümüzdür” sloganıyla Taşkuyu, Yeşiltepe ve Sağlıklı Mahallelerinde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

………….OOO…………

SEÇER, “BİZ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE TÜRKİYE’DE ÇIĞIR AÇMIŞ BİR BELEDİYEYİZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer, Akdeniz ilçesinin kırsal mahallelerini gezdi, vatandaşlarla buluşup bayramlarını kutladı. Ziyaret edilen tüm mahallelerde çiçeklerle karşılanan Başkan Seçer, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Başkan Seçer, “Biz sosyal belediyecilikte Türkiye’de çığır açmış bir belediyeyiz” dedi.

………….OOO…………

YOGA GÜNLERİ’NDE KENDİNİZİ KEŞFEDECEKSİNİZ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun sağlıklı aktif yaş almanın önemine dikkat çekmek için düzenlediği ‘Yoga Günleri’ başladı.

………….OOO…………

TOBB’NİN TARSUS’TA YAPTIRDIĞI LİSE İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel ile birlikte TOBB İnşaat Uygulama Müdürü Haluk Altuntaş 24 derslikli TOBB’nin Tarsus’ta yaptırdığı lise inşaat alanında incelemelerde bulundu.

………….OOO…………

YENİCEDE  KAZA

Yenice Mersin arasındaki trafik yoğunluğu belli oldu. Kömür yüklü Tır kaza yaptı. Olay yerinde başka kazaya sebebiyet vermemek için Bölge trafik ekipleri yoğun çalışma sürdürüyor

………….OOO…………

AŞIRI YAĞIŞ YILDIRIM DÜŞÜRDÜ, KIZILÇAM ORMANI ALEV ALDI

Mersin’in Tarsus ilçesinde iki gündür süren dolu ve kuvvetli yağış zarar vermeye devam ediyor. İlçeye bağlı Boztepe Mahallesi’nde yıldırım düşmesi sonucu Kızılçamlarının olduğu alanda yangın çıktı.

………….OOO…………

TARSUS’TA BIÇAKLANAN ŞAHIS ÖLDÜ

Tarsus’ta dün akşam bıçaklı kavgada 1 kişi öldü. Olay Öğretmenler Mahallesi Rasim Dokur Bulvarı Mehmetçik Parkı’nda oldu.  S.H. (18) ile P.M. (17) arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.

………….OOO…………

TİY İÇİN PLAY OFF TARİHLERİ BELLİ OLDU

2021-2022 sezonunda 2. Lig ile Spor Toto 1.  lig ile TFF 3. Liglerinde play-off tarihleri belli oldu. Tarsus idmanyurduda Play Offta mücadele edecek. Buna göre; Spor Toto 1. Liginde Yarı Final 1. Maçlar 25 Mayıs Çarşamba , Yarı Final 2. Maçları 29 Mayıs Pazar, Final müsabakası ise  2 Haziran Perşembe günü  oynanacak.

………….OOO…………

TİY TARAFTARI: ANKARA DUY SESİMİZİ

Tarsus Şehir Stadı seyirci kapasitesi bir an evvel artırılmalı. TİY Taraftarı ‘Stadımızın  yetersizliğinden dışarıda kalan binlerce taraftarımızın ve memleketimizin yüksek kapasiteli bir stada ihtiyacı var. Tüm siyasilere ve iş insanlarına sesleniyoruz Tarsus İdman Yurdu için “Şimdi Değilse Ne Zaman!” Her şey Tarsus İdman Yurdu için her şey memleketimiz için’’ diyerek talepte bulundu.

7 MAYIS 2022’de TARSUS

TARİHİ TARSUS ŞELALESİ TRT HABER’DE

Tarihi Tarsus Şelalesi bugünlerde cıvıl cıvıl. Bu güzel tarihi ve turistik mekan TRT Haber’de canlı yayınla dünyaya tanıtıldı. 

………….OOO…………

MESOB SEÇİMİNDE TARSUS ETKİLİ OLACAK        

 Kısa adı MESOB olan Mersin Esnaf Odaları Birliğinin yarın Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre merkezinde  seçimi var. 17 yıldır koltukta oturan Talat Dinçer’e bu kez rakip çıktı. Zafer Çekmez , Dinçer’e rakip çıktı. Kongre çekişmeli geçecek.

………….OOO…………

YOGA GÜNLERİ’NDE KENDİNİZİ KEŞFEDECEKSİNİZ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun sağlıklı aktif yaş almanın önemine dikkat çekmek için düzenlediği ‘Yoga Günleri’ başladı.

8 MAYIS 2022’de TARSUS

ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Mersin Milli Eğitim Müdürü  Adem KOCA, Anneler gGününü kutladı.

Koca ‘Bizler, “Cennet anaların ayakları altındadır.” diye buyuran, Kutsal bir inancın çocuklarıyız” dedi.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ BORÇSUZ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mayıs Ayı Olağan Meclisinde borçsuz bir Belediye olduklarını, artıya geçtiklerini ve bu sebeple yatırımların önünün de açık olduğunu vurguladı. Aralık ayına kadar söz verdikleri tüm projeleri hayata geçireceklerini ifade ederek, Tarsus’ta yapımı süren çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı.

 ………….OOO…………

VATANDAŞIN BÜTÇESİNE KATKI

Vatandaşların bütçesine katkı sağlamak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Haluk Bozdoğan, ‘’Tarsuslu hemşehrilerim özellikle rahat olsunlar, ekmek fiyatları piyasa fiyatının her zaman yarısı ya da daha altı olacak.

 ………….OOO…………

KENTE YENİ BİR STADYUM KAZANDIRILACAK

Tarsus İdman Yurdu’nun sahaya yansıttıkları, verdikleri mücadelelere de değinen Başkan Haluk  Bozdoğan, takımı başarılarından dolayı tebrik ederek şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlendiğini ve kente bu vesile ile büyük bir stadyum yapılacağını belirtti.

………….OOO…………

TÜM TAPULAR ALINDI

200 Milyonluk yatırım planından bahseden Başkan  Haluk Bozdoğan, ‘’Biz borçsuz bir belediyeyiz, tüm yatırımlarımız rahatlıkla sürüyor. Belediyemiz yerleşkesinin, Kültür Merkezi’nin ve tüm yerlerin tapularını zorluklarla mücadele ederek aldık. Yapılamaz denilen her şeyi başarmaktan gurur duyuyoruz’’ diye konuştu.

………….OOO…………

BİSİKLET  “BU FESTİVALİ GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

Başkan  Vahap Seçer , Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Pedallar Tarihe, Yüzümüz Geleceğe’ sloganıyla bu yıl ilki düzenlenen ‘Kleopatra Bisiklet Festivali’ne katıldı. Başkan Seçer, startını verdiği festivalde, Türkiye’nin birçok farklı kentinden bisikletli ile birlikte tarih kenti Tarsus’u pedalladı.

………….OOO…………

KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ BUGÜN SONA ERECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Pedallar Tarihe, Yüzümüz Geleceğe’ sloganıyla bu yıl ilki düzenlenen Tarsus  ‘Kleopatra Bisiklet Festivalinde bugün  3.Gün koşulacak. Festival  bugün sona erecek.

………….OOO…………

BUCASPOR’A 2-0 MAĞLUP OLDUK AMA PLAY OFFA KALDIK

Tarsus İdmanyurdu,  son maçta dün İzmir’de oynadığı müsabakada Bucaspor’a 2-0 mağlup oldu. TFF 2. Lig Beyaz Grupta normal sezon sona erdi. Tarsus İdmanyurdu, 10 maçlık galibiyet serisi sonunda İzmir’de oynadığı maçta Bucaspor’a 2-0 mağlup oldu.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi