FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, GÜNDEM 28 Ocak 2022 253 Görüntüleme

MERSİN Büyükşehir Belediyesi KARLA Kaplı Köylerde EKMEK ve SÜT Dağıtıyor

BÜYÜKŞEHİR, KARLA KAPLI KIRSALDA EKMEK VE SÜT DAĞITIYOR

KIRSAL MAHALLELERDEKİ VATANDAŞLARA EKMEK VE SÜT

EKMEK VE SÜT DAĞITIMLARI TOROSLAR’IN ALADAĞ MAHALLESİ’NDEN BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR, 15 ARALIK’TAN BU YANA 110 BİN EKMEK DAĞITTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 15 Aralık 2021’de başladığı ekmek dağıtımlarına devam ediyor. Günlük ortalama 3 bin adet dağıtılan ekmekler şu ana kadar 110 bin adede ulaştı. Büyükşehir, kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu kırsal mahallelerde sürdürdüğü ekmek dağıtımlarına süt de ekledi. Süt ve ekmek dağıtılan mahallelerden birisi Toroslar ilçesi Aladağ Mahallesi oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan vatandaşlara 2021 yılının Aralık ayında ücretsiz ekmek dağıtmaya başladıklarını sosyal medya hesaplarından duyurmuştu. Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri tarafından şu ana kadar 13 ilçede 110 bin adet ekmek dağıtıldı. Ekipler, şu günlerde ise karla kaplı kırsal mahallelerdeki vatandaşlara ekmek ve süt ulaştırıyor.

Ekmek dağıtımlarına süt eklendi, ekipler kırsal mahallelere yöneldi

15 Aralık 2021’den itibaren kentin 13 ilçesindeki dezavantajlı mahallelerde günlük ortalama 3 bin adet ekmek dağıtımını sürdüren ekipler, şu günlerde kentin kırsal mahallelerine yöneldi. Yaşanan yoğun kar yağışı Toros Dağları’nın eteklerindeki mahalleleri de etkiledi. Aydıncık’ın ilçe merkezine dahi yağan kar, kentin yüksek kesimlerindeki vatandaşların yaşam şartlarını olumsuz etkiledi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ekmek ve süt dağıtımlarıyla da zor durumdaki vatandaşların yanında oldu. Ekipler, fırıncı esnafından temin ettiği ekmek dağıtımlarına bir de 1’er litrelik sütleri ekledi. Ekmek ve süt dağıtımlarının ilk adresi Toroslar ilçesi Aladağ Mahallesi oldu.

“Aladağ Mahallesi’nden başlayıp köylerimizi tarayarak gideceğiz”

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Aşhane Sorumlusu Ergün Horoz, 15 Aralık 2021’den bu yana 110 bin ekmek dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Şimdiki süreçte yolları kapanan köylerimize, ekmek almaya çıkamayan vatandaşlarımızın evlerine kadar ekmeklerini ulaştırıyoruz. Bununla beraber de temel besin kaynağı olan sütü vatandaşlarımıza veriyoruz. Aladağ Mahallesi’ndeyiz. Buradan başlayıp köylerimizi tarayarak gideceğiz. Temel besin kaynağı olan süt ve ekmeği vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi.

“Ekonomik sıkıntı her tarafta var”

Toroslar ilçesi Aladağ Mahallesi sakinlerinden Hasan Ersoy, vatandaşların ekmek almakta dahi zorlandığını vurgulayarak, “Ekonomik sıkıntı her tarafta var. Ben emekliyim. Ben tek başıma olduğum halde maaşı zar zor yetiriyorum. Şehirdeki gibi burada her yerde market yok. Mecburen bulabildiğimiz yerden az çok bir şeyler alıp geçinmeye çalışıyoruz. Vahap Bey’e de teşekkür ederim. Her zaman yanımızda” diye konuştu.

“Ekmek ve süt göndermiş, Allah razı olsun”

87 yaşındaki Feridun Çelik de vatandaşların geçim sıkıntısı çektiğine dikkat çekti. Alzheimer hastası eşiyle birlikte kendilerinin de zor şartlarda yaşadığını belirten Çelik, “Çok kötü, millet açlıktan ölüyor. Kuru soğan değil, acı soğan da bulamayacaklar artık. Benim hanımım Alzheimer hastası. Gece kalkıp ona nöbet tutuyorum. Kendim bakıyorum. 87 yaşındayım ama demir gibiyim evvel Allah” dedi. Kendilerine sunduğu desteklerden dolayı Başkan Vahap Seçer’e seslenen Çelik, “Allah razı olsun. Şimdiye kadar onun gibi belediye başkanı görmedim. Bu adam gibi çalışkan bir adam görmedim. Her yeri geziyor. Herkese ekmek veriyor. Ekmek ve süt göndermiş. Allah razı olsun kendinden. Çok açlar var. Onlara da gönderiyor zaten. Ayrım gayrım yok, herkese veriyor bu ekmeği” diye konuştu.

“Göndermiş oldukları çok önemli değil, önemli olan bizleri hatırlamaları”

Mahalle sakinlerinden Hasan Taş, Aladağ’da yaşayanların daha çok meyvecilikle geçimini sağladığını belirterek, “Bu mevsim beklenilenden fazla bir kar yağdı. Onun için yaşlılarımız tabi bakkala bile gidemeyecek duruma geldi. Ekmek göndermişler, süt göndermişler. Hani bizler için aslında göndermiş oldukları çok önemli değil. Önemli olan bizleri hatırlamaları” ifadelerine yer verdi.

“Karda süt almakta zorlanıyoruz, ekmeğimiz yok dağın başında”

Mahalle sakinlerinden Fatma Turgut, “Başkanımız ekmekle süt getirmiş. Bu karda kışta bizi düşünmüş. Ekmek 2,5 TL olmuş diyorlar. İnsanlar ekmek bulamıyor, Allah razı olsun ki kar kış demeden getiriyorlar. Köylümüzü düşünüyorlar. Ekmek almak çok zor, kıymetini bilene” derken, Durna Tibet ise “Hava soğuk. Karda süt almakta zorlanıyoruz, ekmeğimiz yok dağın başında. Sürekli karın içindeyiz. Başkan ekmek göndermiş, süt göndermiş. Bizleri düşünmüş, buraya kadar getirmiş. Sağ olsun. Torunum var bir tane, sütü ona içireceğim” diye konuştu.