FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, GÜNDEM, YEREL GÜNDEM 12 Mayıs 2022 292 Görüntüleme

SEÇER, D-400 Karayolundaki TIR Trafiğini ve Mersin’e Verdiği Zararları Değerlendirdi

BAŞKAN SEÇER, KENTİN DOĞU GİRİŞİNDEKİ TIR TRAFİĞİ İLE İLGİLİ KONUŞTU: “MERSİN GİBİ BİR KENTE YAKIŞMAYACAK DÜZEYDE”

“KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK. BİR AN ÖNCE GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLATILMALI, ENGELSİZ BİR MERSİN YARATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ ÇÜNKÜ MERSİN’DE ENGEL YOK, BİRLİK VAR, 19 MAYIS’I HER ZAMANKİ GİBİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Mersin’in doğu girişinde bulunan tır trafiği sorununu gündeme getirerek, “Oradaki uygunsuz tır parklanmaları ve hareketliliğin o bölgeye verdiği tahribat nedeniyle kentin doğu girişi Mersin gibi bir kente yakışmayacak düzeyde” dedi. Bu sorun hakkında ilgili firmayla gerçekleştirilen görüşmelerde verilen 9 aylık sürenin 6 ayının geçtiğini, ancak hala çalışma yapılmadığını hatırlatan Başkan Seçer, “Kent olarak kaybedecek zamanımız yok. Bir an önce gerekli çalışmaların başlatılmasını, yakın takipte olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Başkan Seçer, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını aktararak, “Engelsiz bir Mersin yaratmak için çalışıyoruz çünkü Mersin’de engel yok, birlik var” dedi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için yapılacak etkinliklerin bir kısmını da duyuran Başkan Seçer, “19 Mayıs’ı her zamanki gibi büyük bir coşkuyla kutlayacağız” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Mayıs ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te Mersin’in doğu girişindeki tır trafiği konusunu gündeme getiren Başkan Seçer, “Kentin doğu girişi Mersin gibi bir kente yakışmayacak düzeyde” dedi. Gerekli çalışmaların ilgili firma tarafından yapılmadığını hatırlatan Başkan Seçer, “Bir an önce gerekli çalışmaların başlatılmasını, yakın takipte olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“Engelsiz bir Mersin yaratmak için çalışıyoruz çünkü Mersin’de engel yok, birlik var”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutlayan Başkan Seçer, “Özel gereksinimli tüm vatandaşlarımızı toplumun ayrı bir kesimi olarak değil bütünleşmiş bir parçası olarak görüyoruz. Onların sosyal hayata katılımları belediye olarak bizim sorumluluğumuz, onların da en temel insan hakkıdır. Aldığımız yeni otobüslerden yolların erişebilir olmasına kadar onlara engelsiz bir Mersin yaratmak için çalışıyoruz çünkü Mersin’de engel yok, birlik var” dedi.

Başkan Seçer, “Gecesini gündüzüne katarak sağlığımız için çalışan hemşire kardeşlerimizin gününü kutluyorum. Ayrıca 14 Mayıs Eczacılar Günü; şimdiden tüm eczacılarımızın gününü kutluyorum” derken, 14 Mayıs Çiftçiler Günü için şunları söyledi:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak topraklarımıza bereket katmak için insana ve tabiata ait ne varsa onun belediyesi olma sorumluluğu içerisinde çalışıyoruz. Emeğini, alın terini toprağa katan çiftçilerimize, üreticilerimize desteğimizi de her yıl artırarak sürdürüyoruz. Bereketli topraklarımızda alın teri dökerek üreten fedakar çiftçilerimizin gününü kutluyorum. Ürünlerinin bereketli olmasını diliyorum.”

19 Mayıs Mersin’de dolu dolu geçecek

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda gerçekleştirecekleri etkinliklerin bir kısmını Meclis’ten duyuran Başkan Seçer, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı her zamanki gibi büyük bir coşkuyla kutlayacağız. 15-21 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hafta süresince bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Gençlik Haftasının başlangıcı olan 15 Mayıs Pazar günü gençlik yürüyüşümüz saat 18:00’de Mersin İdman Yurdu Meydanı’nda başlayacak ve Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda sona erecek. Yine 17 Mayıs Pazartesi günü de Gençlik ve Spor Çalıştayı düzenleyeceğiz. 19 Mayıs’ta da Özgecan Aslan Meydanı’nda Kosmos, Güneş, Sagopa Kajmer konserleri olacak. Buradan gençlerimize duyurmak istiyorum. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

“Kentin doğu girişi Mersin gibi bir kente yakışmayacak düzeyde”

Mersin’in doğu girişinde yaşanan tır trafiği yoğunluğu ile ilgili yapılması gerekenlerin ilgili firma tarafından henüz yerine getirilmediğini de hatırlatan Başkan Seçer, konuyu yeniden Meclis’e taşıdı. Seçer, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bahsettiğim liman kapısının olduğu cadde, Mersin’in ana girişi, evimizin holü. Oradaki uygunsuz tır parklanmaları ve oradaki çalışmaların, hareketliliğin o bölgeye verdiği tahribat ve zarar nedeniyle kentin doğu girişi Mersin gibi bir kente yakışmayacak düzeyde. Bu durum hala devam ediyor. D-400, Turgut Özal Bulvarı ve 132. Caddeleri kapsayan, limana gelen ve giden tır trafiğinin şehir trafiğinden ayrıştırılması bundan 6 ay önce yapılan mutabakat gereğince MIP tarafından sağlanacaktı. Zaten gerekli teknik ve imar düzenlemeleri konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi üzerine düşeni yapmıştır. Yol güzergahındaki Tarım İl Müdürlüğü’nün veterinerlik binasının yıkımı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları hemzemin geçidinin üst geçidi yine ilgili firma tarafından yapılacaktı.”

“Kaybedecek zamanımız yok. Bir an önce gerekli çalışmalar başlatılmalı”

Başkan Seçer, görüşmeler yapılırken 9 ay içerisinde o bölgedeki çalışmaların yapılacağı yönünde kendilerine bilgi verildiğini ifade ederek, “Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bize ait olan o caddede bir takım altyapı çalışmaları yapacağız. Ardından Mersinimize yakışır bir doğu girişi için üst yapı çalışmalarını yapacağız. Dolayısıyla 6 ay gibi bir süre geçti ama fiili olarak; sizler de gözlemliyorsunuz, vatandaşlar da bana şikayet ediyor. Tabi vatandaşlar işin iç yüzünü bilmiyor ama buradan aydınlatma gereği duyuyorum. O cadde bize ait ama limanın doldur boşalt işlemleri aksamasın diye herhangi bir çalışma başlatmadık. Bize belirli bir yapılma süresi verildi ama ben buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum; bizim kent olarak kaybedecek zamanımız yok. Bir an önce gerekli çalışmaların başlatılmasını, yakın takipte olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.