FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, EKONOMİ-TİCARET, GÜNDEM, YEREL GÜNDEM 12 Mayıs 2022 239 Görüntüleme

TARSUS Belediyesi Arazilerine, Kamuoyu Yararına SİLAJLIK MISIR Ekildi

BELEDİYE ARAZİLERİNE KAMUOYU YARARINA SİLAJLIK MISIR EKİLDİ

Tarım alanında hayata geçirdiği projelerle örnek olan Tarsus Belediyesi, kamuoyu yararı için gerçekleştirdiği tarım hamlelerine devam ediyor.  Bu kapsamda atıl durumda olan belediye arazilerini değerlendirmek ve kamuoyu yararına kullanmak amacıyla harekete geçen Tarsus Belediyesi, arazilere hayvancılık ile uğraşan çiftçilere destek olmak için silajlık mısır ekimi gerçekleştirdi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kırsaldaki çiftçinin desteklenmesi, yerli tohumun yaygınlaştırılması ve belediye arazilerinin değerlendirilip hayvancılığın desteklemesi konularında hassasiyetleri ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Atıl durumda olan belediye arazilerini iyi değerlendirmek ve toplumsal fayda sağlamak üzere harekete geçen Tarsus Belediyesi tarım hamleleri ile çiftçilere el uzatmaya devam ediyor. Tarsus belediyesi 10 dönümlük ve atıl durumda olan belediye arazilerini kamuoyu yararına kullanmak amacıyla yerli tohum silajlık mısır ile ekili ve dikili alan haline getirdi. Yapılan toprak analizleri sonrası özellikle küçük hayvan üreticilerine yem desteği sağlamak amacıyla Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ekilen yerli tohum silajlık mısırlar; toprak hazırlama işlemleri ve 60 kg taban gübresi ile 15 cm aralıklarla belediye arazilerine gönüllü çiftçi Hüseyin Özer tarafından ekildi. Ekim sonrası Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından zaman zaman kontrol ve bakımları yapılarak hasat sürecinde de elde edilen mısırların tamamı hayvancılık yapan çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN VATANDAŞLARA HASAT İLE YEM DESTEĞİ SAĞLANACAK

Çiftçileri desteklemek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğüne değinen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat, ‘’Şu anda baraj yolu üzerinde belediyemize ait 10 dekarlık bir alandayız. Daha önce bu alan boş bir şekilde ve atıl bir vaziyette duruyordu. Biz burayı bu şekilde üretime dâhil etmiş olduk. Buradaki ana gayemiz çiftçimizi desteklemek ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza ücretsiz yem desteği sağlamak. Yerli tohumumuz oldukça verimli. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde özellikle belediyemiz sınırları içerisinde bulunan arazileri birebir takip etmek için çaba sarf ediyoruz. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın da bu yönde çok ciddi talimatları var ve biz de bunu yerine getirmek için buradayız. Boş bulabildiğimiz veya işgal edilmiş alanların tamamını kendi bünyemize alıp Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak ekimlerini, dikimlerini veyahut mevcut üzerinde ağaç örtüsü varsa bunların kullanımını bizzat belediye olarak kendimiz takip edip kendimiz yapmaya çalışıyoruz.  Ekim sonrası bir çocuğun büyümesi gibi burayı da takip edeceğiz ve bunu da çiftçimize yerli tohumun kalitesi ile göstermiş olacağız. Çiftçilerimizi toprak analizi konusunda ayrıca uyarmak istiyoruz. Analiz çok önemli, toprağımız neyi istiyorsa, ne kadar istiyorsa o kadarını ekelim’’ diye konuştu.

Tarsus Belediyesi’nin destekleri ile gönüllü olarak ekim işlemi gerçekleştiren Çiftçi Hüseyin Özer, “Belediyemizin çalışmalarından çok memnunuz. Her türlü destek sağlanıyor. Ben belediyemiz destekleri ile karnabahar ve brokoli ekmiştim, güzel bir kazanç elde ettim. Bu vesileyle belediyemizin her daim yanındayız. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a destekleri için çok teşekkür ederiz’’ diye konuştu.

Tarsus BelediyesiBasın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü