FLAŞ HABER:

Osman HOMURLU Yazdı: TARSUS BELEDİYESİ ÜLKER AYDIN STEM MERKEZİ AÇILDI

TARSUS BELEDİYESİ ÜLKER AYDIN STEM MERKEZİ AÇILDI

Tarsus Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri içinde bulunan, Tarsus Şehitler Tepesi Mahallesi Ülker AYDIN Parkı içinde, Tarsus Belediyesi Ülker AYDIN Stem Merkezini, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN ve hayırsever hemşerimiz Ülker AYDIN Hanım Efendi ve katılan vatandaşlarımız ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açtı.

       STEM NEDİR?

Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (mathematics) olmak üzere dört disiplini bütünleştiren bir öğrenme, uygulama ve geliştirme eğitimi yaklaşımıdır.

Stem, bu dört disiplini bir araya getiren ve problemleri çözmek için gerçek dünyada öğretim yöntemleri sunan ve disiplinler arası programa entegre (bütünleştiren) eden bir öğretim felsefesidir.

       STEM AMAÇ ve FAYDALARI

Stem Eğitimi okul öncesinden Yüksek Öğretime kadar tüm sınıf seviyelerini kapsayan bir yaklaşımdır. Öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını, yeni nesil eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanılmasını hedefler. Öğrenciler ezberden uzak bir şekilde araştırma, uygulama ve sorgulama yaparak öğrenirler.

Bu hayırlı girişimin başarılı olması, yaygınlaştırılması için, öncelikle Tarsus Belediyemizin, Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Müdürlerimizin, Öğretmenlerimizin ilgisi, desteği ve katkısı gerekiyor.

Değerli hemşerimiz Ülker AYDIN Hanım Efendi, 1914 tarihinde Tarsus Belediye Başkanı olan Şuberi Zade Hafız Ahmet Raci Bey’in torunu, Tarsus’un ilk yerli eczacısı Hilal Eczanesi sahibi Ecz. Sabri AYDIN’ın kızıdır. Ülker AYDIN, Ülker AYDIN Parkı içerisinde önce, Ülker AYDIN Yaşlılar Erinç Evi’nin, daha sonra park içinde Ülker AYDIN Gençlik Kütüphanesi’nin, şimdi de Ülker AYDIN Stem Merkezi’nin yapılmasına katkı sundu. Kendisine Tarsuslular olarak şükran borçluyuz.

Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk BOZDOĞAN’a Tarsuslu çocuklar ve gençler için çok değerli olan bu girişim, bilim malzemeleri ve imarının yapımı için ayrıca teşekkürler ediyoruz. Destekliyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.

Ayrıca, Tarsus’ta kazanan, Tarsus’ta yaşayan ve yaşamayan iş adamlarının, varlıklı hemşerilerimizin, Tarsus sevdalısı, hayırsever Ülker AYDIN Hanım Efendiyi örnek almalarını Tarsus’a katkı vermelerini bekliyor ve istiyoruz.

TARSUS BELEDİYESİ ÜLKER AYDIN STEM MERKEZİ Tarsus’umuza, çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu bilim merkezinden Tarsuslu birçok bilim insanının yetişmesini diliyoruz. Sözlerimizi Ulu Önderimiz Gazi Mustafa KEMAL ATATÜRK’ün sözüyle tamamlayalım.

Mustafa Kemal Atatürk diyor ki: “Gözlerimizi kapayıp yalnız yaşadığımızı varsayamayız. Ülkemizi bir çember içine alıp dünya ile ilgilenmeksizin yaşayamayız. Tersine gelişmiş uygarlaşmış bir ulus olarak uygarlık alanının üzerinde yaşayacağız: Bu yaşam ancak bilim ve fenle olur. Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için bağ ve koşul yoktur”.

Osman HOMURLU

Emekli Cumhuriyet Savcısı

TARSADER Başkanı

TARİGDER Tarsus Tarihi Koordinatörü