FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 31 Ekim 2021 321 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 25-26-27-28-29-30-31 EKİM 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

25-26-27-28-29-30-31 EKİM 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

25 EKİM 2021’de TARSUS

KURNAZ’DAN KAYMAKAMA ZİYARET

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkez Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve geçtiğimiz günlerde Tarsus’a atanan İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil’i makamlarında ziyaret etti.

…………OOO………..

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ EBUBEKİR FİL’E ZİYARET

TÜED Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, geride kalan haftada Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinden Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ebubekir Fil’i de ziyaret ederek, “hayırlı olsun” dileklerini iletti.

…………OOO………..

TARSUS ZİÇEV’DEN ‘ÇOCUKLARDA MAHREMİYET EĞİTİMİ’ KONULU SUNUM

ZİÇEV Tarsus Şubesi’nin Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde düzenlediği ‘Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi’ konulu sunum Psikolog Beril Gültepe Yaşar anlatımıyla gerçekleşti.

…………ooo………..

ŞEHİT KÖREKE UNUTULMADI

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, 2017 yılında şehit olan  Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin şehadetinin sene-i devriyesinde Tarsus Şehitliği’nden düzenlenen programa katıldı. Anma proğramında Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve şehidin ailesi de hazır bulundu. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

…………ooo………..

MEDYAD TGF SEÇİMİNE KATILDI

Türkiye Gazeteciler Federasyonunun Alanya’da gerçekleşen kongresi sona erdi. Tarsus’u MEDYAD temsil etti. Medyad başkanı Okan Çalışkan, Delegeler Ahmet Yalçın ve Özcan Aslan Alanya’ya giderek kongreye katıldı. Çalışarak yeniden güven tazeleyen başkan Yılmaz Karaca’yı kutladı.

…………OOO………..

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASINDA VEFA ZİYARETLERİ

Tarsus müftülüğü Engelli koordinatörlüğü faaliyeti kapsamında yaşantısını Din hizmetine adayan Tarsus Hafızlık eski Kur’an kursu hadimi  Trablusgarb’lı Hacı Emin İNAN efendi’nin kızı, Tarsus’un ilk santral memuresi 95 yaşındaki Nermin İNAN AKYOL hanımefendi’yi evinde ziyaret ederek hayır duasını almaya gayret edildi.

…………ooo………..

ÜLKER AYDIN KÖŞESİ AÇILIŞ TÖRENİ’NE DAVET

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun faaliyetlerini yürüttüğü Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nin mihenk taşı Tarsuslu Hayırsever Ülker Aydın Hanımefendi’nin adını sonsuza dek yaşatmak adına yaptırılan ‘Ülker Aydın Köşesi’ açılış töreni 25 Ekim pazartesi günü yapılacak.

…………OOO………..

PANDEMİ MOLASI VEREN YERYÜZÜ PAZARI YENİDEN KURULDU

Dünyanın 70. Türkiye’nin 4. Yeryüzü Pazarı, Pandemi şartlarının normalleşmesiyle birlikte Tarsus Kubatpaşa Medresesi önünde yeniden kuruldu.

…………..ooo………..

TARSUS, VOLEYBOLDA GALİP

Türkiye  2. Kadınlar Voleybol Ligi ekiplerinden Tarsus Belediyesi Spor, konuk ettiği Konya Ankaspor’u set vermeden

3-0 mağlup etti.

…………..ooo………..

YARALI İTFAİYECİ ÖLDÜ

Tarsus’ta Yaralılara müdahale eden itfaiyeci hayatını kaybetti. 31 yaşındaki İtfaiyeci İrfan Çelik tüm müdahaleye rağmen tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Genç itfaiyeci evli ve iki cocuk babasıydı

…………..ooo………..

TARSUS İDMAN YURDU’NDA TEKNİK DİREKTÖR HÜSEYİN KALPAR  İSTİFA ETTİ

TFF2. Lig Beyaz Grupta mücadele veren Tarsus idman yurdu’nda Teknik Direktör Hüseyin Kalpar görevinden istifa etti.

26 EKİM 2021’de TARSUS

MECLİS TOPLANIYOR

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı 26.10.2021 Salı günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir. 2021 yılı 10. Birleşimin 2. Oturumu

GÜNDEM   MADDELERİ: 

1- Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

2- Komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesi 

ve karara bağlanması.

3- Dilek ve Temenniler.4- Kapanış.

…………OOO………..

TARSUSLU ÖĞRETMEN GÖREV YAPTIĞI OKUL İÇİN FİDE TALEP ETTİ, TARSUS BELEDİYESİ 20 BİN FİDE GÖNDERDİ

Tarsus Belediyesinin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü sorumluğunda yürüttüğü “Ata Mirası Yerli Tohum” projesi kapsamında yapılan çalışmalar ilçe sınırlarını aştı. Her gün geliştirilerek yaygınlaşan proje kapsamında, belediyenin Gen Bankasında bulunan tohumlar seralarda fideye dönüştürülerek üreticilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

…………OOO………..

MHP TARSUS İLÇE BAŞKANI MEHMET ÇELİK “TARSUS BELEDİYESİ’NİN İÇLER ACISI DURUMU ARTIK GİZLENEMEZ HALE GELMİŞTİR”

MHP Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Çelik, ‘’Tarsus Belediyesi’nin içler acısı durumu artık gizlenemez hale gelmiştir’’ dedi. Başkan Çelik, yayınladığı basın bülteninde, MHP’nin Tarsus’un ve halkın menfaatlerini öncelikli tutmayı ilke edindiğini belirtti.

…………OOO…………

ZAZALAR DERNEĞİ & MAYA GÖZ HASTANESİ ARASINDA İNDİRİM ANLAŞMASI

Zazalar Derneği & Tarsus  Maya Göz Hastanesi arasında İndirim Anlaşması Resmen İmzalandı..

…………OOO………..

KIZILMURAT’TA ESKİ MUHTARIN ADI OTURDUĞU SOKAĞA VERİLDİ

Tarsus Kızılmurat mahallesinde uzun yıllar muhtarlık yapan ve geçen yıl vefat eden Mustafa Sunkur Ekizdoğan’ın adı oturduğu sokağa verildi.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU- AMED ZİRAAT KUPASI MAÇI BUGÜN

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden kentimiz temsilcisi Tarsus İdmanyurdu’nun bugün kupa maçı Diyarbakır’da Amedsporla. Galip gelen tur atlayacak.

27 EKİM 2021’de TARSUS

TARSUS İLÇE İNSAN HAKLARI KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Tarsus Kaymakamı ve Kurul Başkanı Kadir Sertel Otcu başkanlığında Ekim ayı toplantısını Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirdi.

…………OOO………..

31 EKİMDEN SONRA KANALLARA SU VERİLMEYECEK

Bu ayın sonunda yani 5 gün sonra Tarsus’ta sulama kanallarına sulama suyu verilemeyecek. Bunda kuraklığın büyük payı var. Çiftçide şimdi kara kara düşünmeye başladı.  Çiftçi köylü ektikleri ürünleri nasıl sulayacak. bu kuraklık daha ne kadar devam edecek bilemiyoruz.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 29 EKİM KONSERLERİ: ATHENA, MOR VE ÖTESİ İLE NECATİ VE SAYKOLAR BÜYÜKŞEHİR’DEN CUMHURİYET KONSERLERİNE DAVET

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Cumhuriyet Hepimizin, Konser Hepimizin” sloganıyla 28-29 Ekim’de ücretsiz düzenleyeceği Cumhuriyet Konserleri’nde Athena, Mor ve Ötesi, Necati ve Saykolar ile Grup Cosmos Mersinlilerle buluşacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıldönümü dolayısıyla bu yıl da coşku dolu kutlanacak.

…………OOO………..

TARSUS’TA CUMHURİYET KONSERİ

Cumhuriyet bayramı Konser programı kapsamında Athena, 28 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda sevenleriyle buluşacak. Athena’dan önce ise yerel müzik gruplarından Grup Cosmos sahne alacak.

…………OOO………..

AKD BAŞKANI TURGUT, YENİ EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ

Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanı Erdal Turgut, yeni Emniyet müdürü Ebubekir Fil’i ziyaret etti.

…………OOO………..

ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI BİR YILA KADAR TAMAMLANACAK

MESİAD Başkanı Hasan Engin ve yönetim kurulu üyeleri Tarsus ve  Mersinli gazetecilerle birlikte Çukurova Bölgesel Havalimanına inceleme gezisinde bulundu.

…………OOO………..

ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANAT VAKFINDA GÖREV BÖLÜMÜ YAPILDI

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür Ve Eğitim Vakfının İlk genel kurul toplantısı yapıldı. Kurucu başkan  Hasan Şemsi, ilk kongrede seçimle güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.Yeni yönetim görev bölümü yaptı.

…………OOO………..

BAHÇE MAHALLESİ’NDEKİ TEK KATLI EVDE YANGIN

Tarsus’ta dün yangın çıkan müstakil evde hasar oluştu. Bahçe Mahallesi’ndeki tek katlı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine sevk edilen itfaiye ekipleri, alevleri söndürdü. Kimsenin bulunmadığı öğrenilen evde, yangın nedeniyle hasar oluştu

…………ooo………..

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇINDA AMEDSPOR -3 TİY.2

Ziraat Türkiye kupası maçında Amedspor – Tarsus idmanyurdu maçında sürpriz sonuç alındı. 3-2 yenilen TİY elendi.

28 EKİM 2021’de TARSUS

BELEDİYE  59 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİ

Haluk Bozdoğan ”Belediyenin 79 milyon lirayı geçen borcundan 59 milyon 272 bin lirasını ödedik” dedi. Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2. oturumu gerçekleşti.

…………OOO………..

TARSUS’TA BUGÜN KONSER VAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıldönümü dolayısıyla bu yıl da coşku dolu konserler düzenliyor. “Cumhuriyet Hepimizin, Konser Hepimizin” sloganıyla ücretsiz düzenlenen konserler kapsamında 28 Ekim Perşembe günü (bugün Athena, Tarsus’ta Cumhuriyet Meydanında sahne alacak. Saat 20.00’de başlayacak konser programında önce yerel müzik gruplarından Grup Cosmos, ardından Athena sahne alacak.

…………OOO………..

ERMAN KUNTER TARSUS’A GELDİ

Türk basketbolunun efsanevi oyuncusu, antrenör Erman Kunter ve beraberindeki değerli misafirler Başkan Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti. Misafirler Bozdoğan’ı ziyaret ederek, Başkan Dr. Haluk Bozdoğan ile bir araya geldiler. Bozdoğan ‘’Kendilerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz’’ dedi.

…………OOO………..

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Mersin ve Tarsus’ta da 29 Ekim’de törenle kutlanacak. Bayram proğramı 28 Ekim tarihinde öğleden sonra başlayacak.  Bugün saat 13 de çelenk sunumu yapılacak.

…………OOO………..

TAHRİP KALIPLARI ARANIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce Tarsus’ta Devlet Parkı Mesire Alanı’nda kullanıma açtığı tuvalete yapılan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tuvalet bir kez daha tahrip eden tahrip kalıpları aranıyor.

…………OOO………..

ET MARKETE BÜYÜK İLGİ VAR

Tarsus Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Et Market’i hayata geçirdi. Et Markette Çukurova yöresindeki üreticilerden alınan et aracısız olarak tüketiciye ulaştırılacak.

…………OOO………..

CUMHURİYETİMİZ 98 YAŞINDA
CHP nin Tarsus’ta “Laik, Demokratik, Çağdaş, Özgür Cumhuriyet İçin Yürüyoruz” Programı bugün… CUMHURİYETİN ilanının 98. yıl dönümü dolayısıyla Tarsus’ta da coşku dolu program hazırlıkları yürütülüyor. Tarsus’taki kutlama programı kapsamında “Laik, Demokratik, Çağdaş, Özgür Cumhuriyet İçin Yürüyoruz” etkinliği gerçekleştirilecek. Akşam ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen konser ile sevilen müzik grubu Athena saat 20.00’de Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda sevenleriyle buluşacak.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDE İHALELERDE DE ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI HAKİM 

Tarsus Belediyesi, şeffaf belediyecilik ilkesi doğrultusunda ihaleleri canlı yayınlamaya devam ediyor. Daha önce gerçekleştirilen ihalelerde olduğu gibi bu kez mülkiyeti Tarsus Belediyesi;ne ait 37 taşınmazın kira ihalesi de canlı yayınla halka açık şekilde yapıldı.

…………OOO………..

BAŞKANSEÇER, İSMAİL KÜÇÜKKAYA İLE ÇALAR SAAT’EKONUK OLDU

Başkan Seçer, FOX TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının konuğu oldu. CHP’nin tezkereye hayır oyu vereceğine yönelik açıklamasını doğru bir karar olarak nitelendiren Başkan Seçer, bölgedeki çatışma ortamından en fazla etkilenen illerden birisinin Mersin olduğuna dikkat çekti.

…………OOO………..

YENİCEDE ANGIN ÇIKAN YEM FABRİKASINDA HASAR OLUŞTU

Tarsus Yenice Mahallesi’ndeki yem fabrikasının keçi boynuzlarının yer aldığı bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çalışanların ihbarı üzerine sevk edilen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. Ekiplerin yangını kontrol altına almasının ardından soğutma çalışması yapıldı.

…………OOO………..

TARSUS ‘TA DÜN MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA 1 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ YARALANDI
Pozantı Tarsus otoyolunun Damlama mevkii Pelit Tesisleri yakınlarında meydana gelen kazada 38 PC 392 plakalı aracından yere dökülen meyveleri toplamakta olan Ahmet Karakaya’ya M.An’nın yönetimindeki 33 ABD 555 plakalı otomobil çarptı.

29 EKİM 2021’de TARSUS

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI BUGÜN SAAT 10.00 DA KUTLANACAK

Dün başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Mersin ve Tarsus’ta da 29 Ekim’de törenle kutlanacak. Bayram proğramı 28 Ekim tarihinde öğleden sonra başladı. Dün saat 13 de çelenk sunumu yapıldı.

…………OOO………..

TARSUS’TA TKK MARKET AÇILDI

Tarım Kredi Kooperatif Market’in 524’üncüsü Tarsus ilçesinde açıldı.Tarım Kredi Kooperatiflerinden alınan ürünlerin satışa sunulduğu market açıldı.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU, TEKNİK DİREKTÖR GÜRSES KILIÇ İLE ANLAŞTI

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’taki Tarsus İdmanyurdu, teknik direktör Gürses Kılıç ile anlaştı. Hüseyin Kalpar’dan boşalan teknik direktörlüğe Gürses Kılıç’ı getirdi. Kılıç, kulüp tesislerinde başkan Şahin Kırbıyık ve yöneticilerin katıldığı törende imzayı atarak göreve başladı.

…………OOO………..

SOROPTİMİSTLERİN KULÜP EVİ AÇILDI

Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü‘nün faaliyetlerini yürüteceği Kulüp Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

…………OOO………..

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılında yayınladığı bir mesajla Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, sonsuza dek Cumhuriyet’e ve Demokrasi’ye sahip çıkacaklarını belirtti.

…………OOO………..

DOKTOR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN KADINLARA YÖNELİK MEME KANSERİ SUNUMU

Tarsus Belediyesi, meme kanseri farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik bir eğitim etkinliği düzenlendi.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLA BAŞTEPE EKO TURİZM ALANI DOĞA YÜRÜYÜŞ YOLUNA PATİKE YAPILACAK

Çamlıyayla Baştepe Eko Turizm Alanı Doğa Yürüyüş parkuruna patika açılması ve iş gücü ile diri örtü temizliği yaptırılacak. Temizlik yapılacak alan uzunluğunun 7 kilometre olduğu bildirildi. Orman İşletme Müdürlüğü Tarsus diğer özel bütçeli kuruluşlar, Orman Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihaleye teklifler EKAP üzerinden verilecek.

30 EKİM 2021’de TARSUS

TARSUS’TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

Tarsus’ta 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. 28 Ekim’de Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve ardından istiklal Marşının söylenmesi ile başlayan kutlamalar 29 Ekim sabahı Tarsus Hükümet konağında devam etti.

…………OOO………..

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN TÖRENE KATILDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Tarsus Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrik kabulü törenine katıldı. Ardından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programda Cumhuriyetimizi coşkuyla kutladık.

…………OOO………..

TARSUS’TA MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ

Tarsus Belediyesi ve Tarsus Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle mantar yetiştirme kursu açıldı. Kurstaki kursiyerlerle birlikte belediye tesislerinde üretilen istiridye mantarı hasadını gerçekleştirdiler..

…………OOO………..

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI 2. BİR KONSERLE KUTLANDI

Tarsus’ta dün 29 Ekim cumhuriyet bayramı konserle kutlandı. Konser Amerikan Koleji konferans  salonunda gerçekleştirildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA 29 AÇILIŞ YAPILDI

Tarsus Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle 29 ayrı açılış yaptı. Dün saat 14.00’de Şehitlertepesi Mahallesi Ülker Aydın Parkı’nda gerçekleştirilen toplu açılış töreni ilgi gördü.

…………OOO………..

TARSUSPTT MÜDÜRLÜĞÜNDEN PUL SERGİSİ

Tarsus PTT Müdürlüğü  teşkilatın kuruluşunun 181. yıldönümünü kutlarken, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yılı Etkinlikleri kapsamında Pul sergisi açtı.

…………OOO………..

TARSUS’TAKİ HAK SAHİPLERİ DAHİL, HALK KART’IN EKİM AYI TUTARLARI HESAPLARA YATIRILDI

Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Kart uygulaması kapsamında 12 bin 881 kişinin hesabına 1 milyon 614 bin 900 TL yatırıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin yürüttüğü “Halk Kart” projesi kapsamında kentteki 12 bin 881 yurttaşın hesabına Ekim ayında toplam 1 milyon 614 bin 900 TL yatırıldı.

…………OOO………..

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU CUMHURİYETİ KUTLADI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Cumhuriyeti’in 98’nci Yıldönümü dolayısıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde Koro Şefi Hasan Basri Üstün yönetiminde “Cumhuriyet Konseri” düzenledi.
…………OOO………..

TARSUS’TA 2 TIR ÇARPIŞTI

Dün 2 tır kaza yaptı. Tırlarda  Tarsus Belediyesi İtfaiye ekiplerinin sıkışan sürücüyü kurtarması olağanüstüydü.

…………OOO………..

KARABUCAKTA FİDAN DİKİMİ

Cumhuriyetimizin 98. Yılı Etkinlikleri kapsamında, Tarsus/Karabucak Mevkiinde bulunan Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsü bahçesinde genç ve yaşlı kuşak ile İlçe Protokolü bir araya gelerek fidan dikti. Etkinliğe Tarsus kaymakamı Kadir Sertel Otcu da katıldı.

…………OOO………..

CUMHURİYET BAYRAMINDA MAZİDEN ATİYE OK ŞENLİĞİ

Tarsus’ta “Cumhuriyet Bayramı Maziden Atiye Ok Şenliği’ etkinliği yapıldı. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN ve İlçe Protokolü de etkinliğe katıldı.

…………OOO………..

TARSUS’TA CUMHURİYET KOŞUSU

29 Ekim  Cumhuriyet bayramı münasebetiyle Tarsus’ta Cumhuriyet koşusu yapıldı. Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren sporculara düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

31 EKİM 2021’de TARSUS

JANDARMANIN BÖLGEDE 9 AYLIK ÇALIŞMA VERİLERİ

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2021 yılının ilk 9 ayında çeşitli suçlardan aranan 10 bin 237 kişiyi yakaladı.

…………OOO………..

Tarsus Belediye Başkanı DR. HALUK BOZDOĞAN NİKAH KIYDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tuğçe Şimşek ve Berk Turaçoğlu çiftinin nikahını kıydı. Bozdoğan ‘’Genç çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz’’ dedi.

………….ooo……..….

TARSUS’TA CUMHURİYET BAYRAMI DOPDOLU KUTLANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kuruluşunun 98. Yıl dönümü Tarsus’ta coşkuyla kutlandı. Tarsus Belediye’sinin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinliklerde yüzlerce kişi, Cumhuriyet coşkusuna ortak olmak için bir araya geldi.

…………OOO………….

TARSUS BELEDİYESİ 29 EKİM’DE 29 AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Cumhuriyet Koşusunun ardından toplu açılış törenine katıldı. Açılışta 29 Ekim’e özel başta STEM (Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) Merkezi olmak üzere, 4 Misafir Odası, 6 Muhtar Odası, 8 Doktor Muayene Odası, 8 Koruluk ve Oyun Alanı, 1 Sundurma, 1 Okuma salonu toplam 29 yerin açılışı gerçekleştirildi.

…………OOO………….

29 EKİM CUMHURİYET KONSERİ İLE TAÇLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel gerçekleştirilen bir diğer etkinlikte Cumhuriyet Konseri oldu. Cumhuriyet Konserinde Kuvayı Milliye Destanı’nı anlatan Turhan Alıcı ve Golden HornBrass grubu sahne aldı. Konsere Tarsuslular yoğun ilgi gösterirken, Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Program sonunda Başkan Bozdoğan, sahne alan sanatçılara teşekkür ederek sahneden çiçek takdim etti.

…………OOO…………

TARSUS DOĞA PARKI YENİLEME ÇALIŞMALARI

Tarsus Berdan baraj alanı mevkiinde bulunan Doğa Parkı yenileme çalışmalarından dolayı ziyarete kapalı olacak. Doğu Akdeniz’in en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğine sahip  Tarsus Doğa Parkı’nın, yenileme çalışmalarından dolayı 1-23 Kasım’da ziyarete kapatılıp 24 Kasımda açılacağı duyuruldu.

…………OOO…………

YENİCE  MEVKİİNDE KASIM EKENLER’E AİT ÇİFTLİK EVİNDE YANGIN ÇIKTI

Yenice de bir çiftlik çıkan yangında küle dönerken, çiftlikteki hayvanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, Yenice Mahallesi Verimli mevkiinde Kasım Ekenler’e ait çiftlik evinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından itfaiyeye haber verildi. Çiftlik kullanılamaz hale geldi.

…………OOO…………

BOZDOĞAN YANGIN MAHALLİNİ İNCELEDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Yenice Verimli Mahallemizde bir çiftlikte çıkan yangında  söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Bozdoğan ‘’En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması. Çiftlik sahibi Ercan Ekenler’e ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz’’ dedi.

…………OOO…………

TARSUS MÜZESİ SÖYLEŞİLERİ ETKİNLİĞİ 3 KASIM’DA

Tarsus Müzesi Söyleşileri Etkinliği 3 Kasım 2021 Tarihinde yapılacak. Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Tarsus Müzesinde söyleşiler yapılacak. Tarsus Müzesinin bulunduğu eski Adliye binası içindeki toplantı salonunda gerçekleştirilecek etkinlikte saat 15.00 de açış konuşmasını TSO başkanı Ruhi Koçak yapacak.

…………OOO………….

TARSUS’TA AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE MADDİ DESTEK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ilçede faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine verilecek maddi yardımı önemsediklerini ifade etti. Bireysel Spor Kulüplerine Kulüp başına 3.000,00-TL (üç bin) nakdi yardım yapılacağını söyledi.

…………OOO………….

TARSUS’TA KİRAZ KADININ DRAMI!

Tarsus’ta yaşayan kimliksiz vatandaşlarımızdan Kiraz Hanım ve Eşi, derme çatma bir evde oturuyorlar. Bağlar mahallesinde  damı, yani üzerindeki çinkolarının delik olması nedeniyle  yağmurda sular akan derme çatma gecekonduda yıllardır yaşam mücadelesi veren ve ekmeğini çöplerden topladığı atık maddeleri satarak çıkaran Mehmet ve eşi Kiraz hanım iki kızları ile zor durumda olduklarını beyan ederek destek istiyorlar.

……………ooo…………

TARSUS İDMAN YURDU, ANKARA’DA…

TFF. 2. Lig Beyaz Grup’ta Tarsus İdman Yurdu, bugün deplasmanda Ankara Demirspor ile karşı karşıya gelecek. Tarsus İdman Yurdu’muz  14:00’da başkentte  Ankara Demirspor ile karşılaşıyor. Hedef 3 puan almak.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi