FLAŞ HABER:

KADININ SÖZÜ DAYANIŞMA DERNEĞİ 1. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

KADININ SÖZÜ DAYANIŞMA DERNEĞİ 1. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

       Kadının Sözü Dayanışma Derneği 16 Ekim Pazar günü ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Kısa adı KASÖDER olan derneğin 1.Olağan Genel Kurulu Eğitim Sen Tarsus Şubesi Salonunda gerçekleşti.

        1.Olağan Genel Kurullarında söz alarak konuşan Kadınlar, derneğin amaçları üzerine konuları dile getirdiler. Hayatın her alanında kadın politikaları üretmek yaygınlaştırmak, geliştirmek ve çoğullaştırmak, kadınların haklarının fiilen gerçekleşmesi, geliştirilmesi, araştırılması ve değerlendirilmesi, kadınların hak ihlallerinden korunması ve önlenmesi, ayrımcılığın tespiti ve önlenmesi, ihlal ve ayrımcılık gerçekleştiğinde ve gerekli diğer hallerde destek ve dayanışmada bulunmak için her türlü faaliyeti gerçekleştirmek amacı ile KASÖDER’i kurduklarını ifade ettiler.

       Kadına yönelik şiddete karşı Tarsus Belediyesi ve Tarsus Kent Konseyi gibi yerel yönetimlerle iş birliğine hazır olduklarını söylediler.

       KASÖDER Yönetim Kurulu görev paylaşımı şöyle sonuçlandı; Başkan Fadime ÇALGAN Başkan Yardımcısı Selma BAŞ DÖNERGÜNEŞ, Genel Sekreter Makbule ÇALGAN, Sayman Dilek BAZ AKSAN ve Asil Üye Figen UÇAR.

       KASÖDER’in tüzüğü gereği dernek görevlendirmesi; 5 asil ve 5 yedek yönetim, 3 asil ve 3 yedek denetim kurulundan oluşuyor.

       KADININ SÖZÜ DAYANIŞMA DERNEĞİNE (KASÖDER) Çıktıkları Yolda Başarılar Dileriz.

Tümay ŞEKER

Tarsus İnternet Gazetesi

KADININ SESİ Koordinatörü Tarsus Sorumlusu