FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 14 Ağustos 2022 192 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 8-9-10-11-12-13-14 AĞUSTOS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

8-9-10-11-12-13-14 AĞUSTOS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

8 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

TARSUSLU GÜLKIZ TULAY, “AVRUPA’NIN ÜSTÜN BAŞARILI YÖNETİCİSİ” SEÇİLDİ

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tarsuslu  Gülkız Tulay, “Avrupa’nın Üstün Başarılı Yöneticisi” seçildi. Gülkız Tulay, Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından düzenlenen ve Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarının en iyilerinin belirlendiği; “Satrançta Yılın Kadınları Ödülleri”nde Türk satrancının son 10 yılda sergilediği başarı grafiği, satranç sporunun yaygınlaştırılması için hayata geçirdiği projeler ve başarılı çalışmaları nedeniyle “Avrupa Kıtasının  Üstün Başarılı Yöneticisi” ödülüne layık görüldü.

Uluslararası satranç dünyasından ünlü isimlerin yer aldığı FIDE jürisinin, titiz değerlendirmesi sonucunda kendi kategorisindeki adaylar arasından sıyrılan Tulay, büyük ödülün sahibi oldu. Hindistan’ın Chennai kentinde 5 Ağustos’ta 44. FIDE Satranç Olimpiyatı’nda düzenlenen ve FIDE Başkanı Arkady Dvorkovich ile birlikte birçok yıldız ismin bulunduğu  ödül töreninde, FIDE Başkan Vekili  Bachar Kouatly’dan ödülünü aldı. “Avrupa’nın en başarılı satranç yöneticisi” bir hemşerimizi kutluyoruz… Türk sporu adına, Türk satrancı adına, Türkiye adına büyük gurur yaşıyoruz.

………….OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA YABANCI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Büyükşehir Belediyesi, ‘Gönüllü Gençlik Programı’ kapsamında 4 farklı ülkeden Türkiye’ye gelen 8 yabancı ve 2 Türk öğrenciyi, iki hafta boyunca Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırladı. Kampta çeşitli aktiviteler içerisinde keyifli vakit geçiren öğrenciler, Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini gezme fırsatı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Servisleri Merkezi işbirliğinde 4 ülkeden 8, 2’de Türkiye’nin farklı kentlerinden olmak üzere toplam 10 öğrenci, ‘Gönüllü Gençlik Programı’ kapsamında iki hafta boyunca Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırlandı. Kampta çeşitli faaliyetlere katılan öğrenciler, Mersin ve Tarsus’un tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek programlarını tamamladılar.

Tarsus Gençlik Kampı’na; Sidre Almaz ve Melike Bülbül’ün liderliğinde İtalya’dan Alberto Ossola ve Giulia Zanin, İspanya’dan Nil Aparicio ve Victor Molero, Meksika’dan Gustavo Verdin Gonzalez, Emmanuel Olvera Arvizu ve Victoria De Alba De Luna, Rusya’dan ise İana Shchednova misafir oldu.

Hem kampta keyifli vakit geçirdiler, hem de Mersin’i gezdiler

Öğrenciler, program süresince Gençlik Kampı’nda çevre düzenlemesi, alan temizliği, geri dönüşüm atölyesi faaliyetleri, kampa gelen ziyaretçilerle vakit geçirme, çocuklarla oynama, tamirat, boyama gibi dolu dolu aktivitelerle vakit geçirdi. Kamp dışında da öğrenciler, Kanlıdivane, Adamkayalar, Kızkalesi, Cennet-Cehennem, Astım Mağarası, Kayacık Vadisi,  Lamos Kanyonu, Saint Paul Kilisesi, Kırkkaşık Bedesteni,  Tarsus Tarihi Evleri ve Tarsus Doğa Parkı’nı gezdiler.

………….OOO………..

KİLTAŞ’A MİAFİR GELDİ

Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Hayrettin YILDIRIM ile Genel Başkan Vekili Muhittin DOĞAN, Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş’ı ziyaret ettiler.

Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette, piyasa koşulları ve esnafların beklentileri konuşuldu. Başkan Kaplan Kiltaş, “Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Hayrettin YILDIRIM ile Genel Başkan Vekili Muhittin DOĞAN’a nazik ziyaretlerinden dolayı şahsım ve esnaflarımız adına teşekkürlerimi iletirim” dedi.

………….OOO………….

TARSUS İDMANYURDU’NUN AFYON KAMPI NEŞE İÇİNDE DEVAM EDİYOR

 Tarsus İdman Yurdu’nu,   Afyonkarahisar kampı devam ediyor.

Şampiyonluk motivasyonu üst düzey olan takımımızın sezon öncesi son hazırlıkları, Tarsus’a büyük umutlarla dönmemizi sağlıyor. Tarsus bu sezon A’dan Z’ye kenetlenerek, şampiyonluk yolunda büyük bir destek vermeye hazırlanıyor.

Tüm kentimizi, takımımızın yanında olmaya, o büyük güne doğru yola çıkmaya davet ediyor; hemşehrilerimi Afyonkarahisar’dan, Büyük Taarruz’un başladığı şanlı kentten selamlarken; büyük bir tarih yazacak olan Tarsus İdman Yurdu’muzun sporcu ve teknik heyetine de güzel bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum..

………….OOO………..…

KAMP BİTTİ

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu (TABİT) Çamlıyayla’da kamp sona erdi. Gökhan Özberk, kampın 5 Ağustos 2022 tarihinde başladığını ve 6, 7 Ağustosta devam ettiğini söyledi. Ekip Pazar günü sabah  bisiklet turu yapılıp Darıpınarı,  Karageçit, Sandal Dörtler gibi yerlerden saat 15.00 de geçilerek Tarsus’a dönüş yapılacaktır.

………….OOO………..

SATIŞ 10 AĞUSTOSTA

Tarsus Belediyesi İmar Ticaret Limited Şirketi bünyesinde bulunan bazı taşınmazlarını satışa çıkartıyor. Konuya ilişkin olarak yapılan duyuruda, “Tarsus İmar Ticaret Limited Şirketine ait Gaziler ve Yeni Mahallede 20 adet muhtelif büyüklüklerdeki imar parseli arsalar ile Cumhuriyet Konutları D Blok zemin katta 253 m2 ve 230 m2 alanlı iki adet işyeri 10 Ağustos 2022 günü yapılacak ihale ile satılacaktır”.

9 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

TARSUS’TA  CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

Tarsus ‘ta birkaç  ay evvel  tartıştığı kişiyi av tüfeği ile öldüren oğlunu da yaralayarak kaçan şahıs yakalandı.

………….ooo………….

TARSUS PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ ÖNCEKİ BAŞKANI VEFAT ETTİ

Tarsus Pir Sultan Abdal Derneğine uzun yıllar hizmet veren unutulmaz başkan HASAN GÜVENDİR yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat etti. Cenazesi 09 Ağustos salı  günü saat: 12.00 de Tarsus Cemevinden alınarak şehir mezarlığında aile kabristanında son yolculuğuna uğurlanacaktır. Allah rahmet eylesin. Dev-ri daim olsun…

………….ooo………….

TARSUS DEVLET HASTANESİ BİR AN ÖNCE YENİ BİNASINA TAŞINMALI

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, iktidarın sağlık konusunda ticarethane işletme mantığı ile hareket ettiğini söyledi.

………….ooo………….

TARSUS’TA EKSİK DOKTORLARIN YERİNE ATAMA YAPILMASI İSTENDİ

Tarsus Devlet Hastanesi’nde, halkımızın bizlere aktardığı bilgilere göre Kulak-Burun– Boğaz, Beyin Cerrahı, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Plastik Cerrahi gibi dallarda doktor olmadığı, Çocuk, Kadın Doğum, Göz branşlarında da Tarsus‘un ihtiyacının çok altında doktorumuzun olduğu,maalesef tüm branşlarda da sayının gün geçtikçe azaldığını biliyoruz.

 ………….ooo………….

TARSUSLULAR ŞEHİT YÜZBAŞI CENGİZ TOPEL’İ UNUTMADI

Tarsus’un merkezi yerinde  1964 yılında yapılmış bir okul  “Cengiz Topel Lisesi”. Bu okulumuz Tarsus’un ilk lisesi olan Tarsus Lisesi’nden sonraki en eski eğitim kurumu ve lisemizdir. Bu okulda binlerce insan eğitim görmüş, mezun olmuş, vatana millete hayırlı birer insan olarak yetişmiştir.

………….ooo………….

ALİ UYAN ‘’VAHAP SEÇER BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Tarsuslu Meclis üyesi ve İmar A.Ş. genel müdürü Ali Uyan ‘’VAHAP SEÇER Başkanımıza Teşekkür ediyoruz. ‘’ dedi.

………….OOO………..

YAYLADA TİYATRO

Çamlıyaylamızın güzel insanları, Levent Kırca’nın ekibinden kıymetli oyuncularımızın sahne aldığı ‘’Bir Yaz Eğlencesi’’ oyunu ile buluştu. Birbirinden renkli görüntülerin oluştuğu yaz akşamında Çamlıyaylalılar tiyatro keyfini doyasıya yaşadı.

………….OOO………..

MEŞELİKTE EV YANGINI

Tarsus ‘ta bir evde  yangın çıktı. Evde hasar oluştu. İ.B’nin Meşelik Mahallesi’ndeki ikametinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.İhbar üzerine yönlendirilen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevleri söndürdü.

………….OOO………..

ÖZEL TARSUS MAYA GÖZ TIP MERKEZİ BİR YENİLİĞE DAHA İMZA ATTI
2008 yılından bu yana Tarsuslulara hizmet veren Özel Tarsus Maya Göz Tıp Merkezi bir yeniliğe daha imza attı.
………….OOO………..

MADENİ SANATKARLAR ODASINA TAZİYE

Tarsus Sanayi sitesi esnaflarından oto tamircisi Şahin Güncan geçirdiği motorsiklet kazası sonrasında hayatını kaybetti.

10 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

RECEP TAYYİP ERDOĞAN MERSİN’E GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Mersin’e geldi. Tarsus’tan da bazı siyasiler Erdoğan’ı karşılamaya gitti. Erdoğan’ın Mersin ziyaretleri öncesi  göze girme çabası içinde çalışmaları hızlanan” İktidar Partisi” milletvekillerinin  Cumhurbaşkanı’na Tarsus’ta bulunan Çukurova Havalimanı konusunu hatırlattığı sanılıyor.

………….OOO………..

MESKİ ÇAMLIYAYLA TEKNİK HİZMETLER YERLEŞKESİ YAPIMINDA SONA GELİNDİ

MESKİ, Çamlıyayla’da araç bakım-onarım atölyeleri ve ambar yapım işi ile Erdemli Arpaçbahşiş Mahallesi ambar yapım işine devam ediyor. Böylelikle her iki ilçede malzeme depolama, araç bakım-onarımı ve ambar ihtiyaçlarına çözüm sunulacak.

………….ooo………….

BAŞKAN BOZDOĞAN CEM EVİNDEKİ TÖRENE KATILDI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Hasan Güvendir için  cem evinde yapılan  törene katıldı. Ailesine ve Cem evi yöneticilerine taziyede bulundu.

 ………….ooo………….

ALTAYLILAR MAHALLESİ SEMT PAZARI YAPIM İŞİNİN İHALESİ YAPILDI

Tarsus Altaylılar mahallesi semt pazarı yapım işinin ihalesi yapıldı. Belediyede yapılan ihale canlı yayınlandı. İşi alan firma yakında Altaylılar mahallesinde semt pazarı yapım işini gerçekleştirecek.

………….ooo………….

 TARSUS BELEDİYESİ ZABITA VE SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GIDA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Tarsus Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını ön planda tutmak için denetimlerini sürdürüyor. Gıda denetimleri kapsamında ekipler tarafından 10 kilogram etiketsiz dana eti olarak satışa sunulan sucuğun içerisinde tavuk eti ele geçirildi.

………….ooo………….

TARSUS İDMANYURDUNUN HAZIRLIK MAÇLARI

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele edecek olan Tarsus İdmanyurdunun hazırlık maçları başladı. Sarı Lacivertliler Afyondaki kampta yaptığı ilk hazırlık maçında Ankara Demirspor takımı ile 0-0 berabere kaldı. Takımdaki eksik noktaların tesbiti açısından burada hazırlık maçları yapılmaya devam edilecek. Takımımızın en az toplamda 4 hazırlık maçı oynaması planlanıyor.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ HALK EKMEK FABRİKASI EMİN ELLERDE

Tarsus Belediyesine ait olan Halk Ekmek Fabrikası Müdürlüğüne Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın taktirleri ile Mahmut Özküçük getirildi. Mahmut Özküçük Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkan Yardımcılığı yöneticisi olarak görev yaparken bu göreve atandı. Hayırlı olsun de görevinde başarılar dileriz.

…………..ooo………….

İŞKUR MÜDÜRÜ TARSUS’TA İNCELEME YAPTI

Mersin İŞKUR Müdürü Tarsus’a gelerek Tarsus şube müdürü Kürşat Dal ile birlikte bazı incelemelerde bulundu. Yakında açılacak olan Havaalanı inşaat alanını gezip iş gücü konusunda bilgi aldılar.

………….OOO………..

TARSUS’TA BİR TABAK KELLE PAÇA 50 TL OLDU

Tarsus’ta yiyecek sektöründe de fiyatlar değişti. Dün itibariyle  bir tabak Kelle Paça 50 TL’ye yükseldi. Yine bir tabak tavuk çorbası 30 TL’ye yükselirken mercimek çorbası ise 25 TL’ye satılıyor.

………….OOO………..

TARSUSLU ŞAİRİN ESERİ TRT’DE

Şair Yurttaş Şahbaz ‘’11.08.2022 Perşembe günü saat 20.00’ de, TRT Nağme’de Değerli Cengizhan Sönmez üstadımın sunduğu “Bir Tutam Hasret” Programında şiirlerime yer verileceği haberini değerli dostlarımla paylaşmak istedim.’ dedi.

11 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

TARSUS’TA SUCUK İMALATHANELERİNE SIKI DENETİM

Tarsus’ta etiketsiz olduğu gerekçesiyle el konulan 10 kilogram sucuk hileli çıktı.Sucuğun, “dana etli” diye satışa sunulduğu ancak tavuk etinden üretildiği belirlendi.

………….ooo………….

TARSUS ‘TA  “TURUNÇGİLLERDE İYİ TARIM UYGULAMALARI’’ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 “Turunçgillerde İyi Tarım Uygulamaları ile Kazancınız Bol Olsun Projesi”nin bilgilendirilme toplantısı gerçekleştirildi.Tarsus Ziraat Odası Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda üreticilere proje hakkında bilgi verildi.

………….ooo………….

SAİNT PAUL KUYUSU GÖZÜKMEZ OLDU

Tarsus Kızılmurat mahallesinde bulunan Saint Paul kuyusu, ağaçların büyümesi nedeniyle dışarıdan gözükmez oldu.

 ………..ooo……….

BOLATLI’DA CAMİDEN HIRSIZLIK

Tarsus’un Bolatlı köyünde (mahallesinde) bulunan camiden klima dış ünitesi çalındı. Bolatlı camisinde  klimaya gaz akışını sağlayan 3 metrelik bakır kablo çalındı. Şikayet üzerine hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

………….ooo………….

TARSUS’TA SON OYUN SAHNELENDİ

Tarsus Belediyesinin Yaz aylarında halka sunduğu Yaz tiyatrosu şenliği dünkü gösteri ile sona erdi. Senpol kuyusu karşısındaki alanda dün akşam son kez sahnelenen oyun ile ekibin bir aylık turnesi sona ermiş oldu. Tarsus halkı, gösterim nedeniyle başkan Haluk Bozdoğan’a teşekkür etti.

 ………….OOO………..

DAMLAMA’DA ÜZERİNE RADYATÖR SUYU SIÇRAYAN KİŞİ YARALANDI

Tarsus’a bağlı Damlama köyünde üzerine radyatör suyu sıçrayan kişi yaralandı. M.A. adlı şahıs Damlama mevkiine geldiğinde aracı hararet yaptığı için aracından inip radyatörü baktı, üzerine sıcak radyatör suyu sıçrayınca yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

………….ooo………….

ARICILARA DESTEK

Tarsus’ta arı üreticilerine arı kovanı desteği verilecek. Kırsal Dezavantajlı  Alanlar kalkınma projesi kapsamında arıcılara yüzde 70 arı kovanı hibe edilecek. Aynı proje kapsamında geçtiğimiz günlerde bazı üreticilere  destek olarak yalak dağıtımı yapılmıştı.

 ………….OOO………..

NEVZAT DOĞAN’IN DAYISI VEFAT ETTİ

Tarsus Basın-Der Mensupları Dernek Başkan Yardımcısı Gazeteci   Nevzat Doğan’ın Kıymetli Dayısı ( kayınbabası)  Ve Mersin Çermikliler Dernek Başkanı  Hüseyin Kahar’ın Kayınbabaları Bilal Kuş Hakkın Rahmetine Kavuştu. Cenaze töreni bugün ikindi’de Mersin’de..

12 AĞUSTOS 2022’de TARSUS 

DUAYEN TİYATROCULAR EYLÜL AYINDA TEKRAR GELİYOR

Duayen Tiyatrocu Ahmet Çevik, Tarsus’ta bu etkinliği gerçekleştirmekten mutlu olduklarını dile getirerek “ Bugün bizim son oyunumuzdu. Tarsus’a çok alıştık. Çok güzel şeyler yaşadık..” dedi. Tarsus Belediyesi tarafından merkez ve kırsal mahallelerde kentin sanat ve kültürle buluşması kapsamında yaptığı Levent Kırca ekibinin sahnelediği “Bir Yaz Eğlencesi” oyunu 22 günde 22 mahallede oynanarak 19 bin seyirciye ulaştı.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN:CUMHURİYET BENİ DOKTOR VE BELEDİYE BAŞKANI YAPTI

Tiyatro sonunda Levent Kırca ekibine teşekkürlerini sunan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Cumhuriyete karşı büyük bir borcu olduğunu vurguladı.

 ……………ooo…………

ÇAMLIYAYLA’DA İĞNE OYASI FESTİVALİ YAPILACAK

Mersin’in iki ilçesinde ortaklaşa olarak iğne oyası  festivali yapılacak. İğne oyasının vatanı olarak bilinen Çamlıyayla ve Mersin Toroslar ilçesinde yakında iğne oyası festivali düzenlenecek.  Festival 17 ve 18 Ağustos 2022 tarihlerinde 2 gün sürecek

………..ooo……….

KAMYONUN ALTINDA KALDI

Tarsus’ta dün 6 yaşındaki Alparslan Dince, hayatını kaybetti . Küçük Alpaslan Atatürk Mahallesi’nde  bisiklet sürdüğü sırada, sürücüsünün geri manevra yaptığı hafriyat kamyonunun altında kaldı. 6 yaşındaki Alparslan Dince, hayatını kaybetti.

………….ooo………….

BÜYÜKŞEHİRDE TARSUS’UDA KAPSAYAN SÖZLEŞME TAMAM

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yeni dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yeni anlaşmaya göre en düşük işçi ücreti 7268 TL’ye yükseldi.

 ………….ooo………….

TARSUS İDMANYURDU 2 MAÇTA DA BERABERE

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele edecek olan Tarsus İdmanyurdunun hazırlık maçları başladı. Sarı Lacivertliler Afyondaki kampta yaptığı ilk hazırlık maçında Ankara Demirspor takımı ile 0-0 berabere kaldı. İkinci maçta ise Sapanca ile 0-0 berabere kaldık.

………….OOO………..

MESKİ’DEN YENİ YATIRIMLAR

Çamlıyayla’da araç bakım-onarım atölyeleri ve ambar yapım işi ile Erdemli Arpaçbahşiş Mahallesi ambar yapım işlerine devam ediyoruz. Böylelikle her iki ilçede malzeme depolama, araç bakım-onarımı ve ambar ihtiyaçlarına çözüm sunulacak.

………….ooo………….

TARSUSLU GÜREŞÇİ OSMAN GÖÇEN 3. LÜK ALDI

Tarsus Belediyesi Spor Kulübü alt yapısında yetişen  güreşçimiz Tarsuslu  Osman GÖÇEN 3. oldu. Konya’da 5.si Düzenlenen İslam Dayanışma Oyunlarında Tarsus Belediyesi Spor Kulübü alt yapısında yetişen 86 kg. güreşçimiz  Osman GÖÇEN 3. lük elde etti. Özbekistanlı Feyzullaev Azizbek’i yenen Osman Göçen ülkemize madalya kazandırdı. Sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

13 AĞUSTOS 2022’de TARSUS 

TARSUS’TA MISIR HASADI BAŞLADI

Tarsus’ta  mısır hasadı başlarken, geçen yıla oranla rekoltenin üreticilerin yüzünü güldürmesi bekleniyor. Mısırın ilk hasatları başlarken rekolte beklentisi de üreticilerde başladı. Borsa Başkanı Murat Kaya, mısır hasat sezonunun başlaması nedeniyle yaptığı açıklamasında, bu yıl mısır ekimine yüksek girdi maliyetleri ile giren bölgemiz çiftçileri için hem yüksek rekolte hem de fiyatının iyi olması temennisinde bulundu.

……………ooo…………

TARSUSLU SANAT YÖNETMENİ FARUK GÜVENÇ: TEŞEKKÜRLER TARSUS

Ekin Tiyatrosu kurucusu ve sanat yönetmeni Tarsus’lu Faruk Güvenç “45-50 derece sıcaklığa yaklaşan yaz akşamlarında Mahalle ve köylerde 22 gösteri ile yaklaşık 19.000 coşkulu seyirciye ulaştık” dedi.

 ………..ooo……….

 MHP HEYETİ, SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Bir süredir bölgemizde kişi ve kuruluşları ziyaret eden, MHP Mersin Milletvekili  Tarsuslu hemşehrimiz Baki Şimşek beraberinde bir grup MHP’li yöneticilerle Süt Üreticileri Birliğini ziyaret etti.

………..ooo……….

KAÇAK SİLAH VE MERMİ ELE GEÇİRİLDİ

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü  Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, kentteki silahlı saldırıların şüphelilerinin yakalanması için çalışmalarını derinleştirdi.

………….OOO………..

YENİCE KURS MERKEZİNDE YENİ DÖNEM KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan ve Tarsus’un Yenice Mahallesi’nde bulunan Yaşar Bayboğan Eğitim Merkezi’nde, yeni eğitim dönemi öncesinde kayıtlar sürüyor..

………….ooo………….

TARSUSLU ESKİ FUTBOLCULARDAN ALİ GÖK VEFAT ETTİ

Tarsuslu eski futbolculardan,  ALİ GÖK vefat etti. Yıldırımspor ve Reşadiyespor gibi amatör takımlarda top koşturan ve başarılı futbolu ile adından söz ettiren Ali Gök’ün vefatı üzüntü yarattı.  Ailesinin, sevdiklerinin ve tüm spor camiasının başı sağolsun.  Cenaze töreni 13 Ağustos Cumartesi Günü öğle namazından sonra Tarsus Şehir Mezarlığında yapılacaktır.

………….ooo………….

TARSUS CEM EVİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ           

Tarsus  Alevi Kültür Derneğince Cem evinde aşure etkinliği yapıldı. Etkinliğe Tarsus belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da katıldı. Alevi Kültür Derneği Başkanı Erdal Turgut, katılım gösteren tüm canlara teşekkür etti.                                                       

………….OOO………..

 AKP TARSUS KADIN VE GENÇLİK KOLLARI AŞURE DAĞITTI

AKP Tarsus Kadın ve gençlik kolları Muharrem ayı münasebetiyle  vatandaşlara aşure dağıttı. Cuma namazı çıkışında cemaate aşure ikram edildi. Dağıtım sırasında Gençlik kolları ve Kadın kolları başkan ve üyeleri ile Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu da hazır bulundu.

………….OOO………..

PASTANELERE DENETİM

Tarsus’ta belediye zabıta ekipleri pastaneleri denetledi. Zabıta  ihbar üzerine gittikleri pastanede hijyenik koşullarda üretilmeyen içerisinde sinek böcek bulunan ürünlere el koydu.

14 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

BÜYÜKŞEHİRDE CENAZE SAHİPLERİNE DESTEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mahalle Mutfakları’ ve ‘1 Ekmek 1 Çorba’ gibi vatandaşların sofralarına ulaştırıp, gönüllerini ısıtan hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Taziye sahibi vatandaşların acısına ortak olmak adına, yemek hizmeti hayata geçirildi.

………….OOO………..

TARSUS’TA BİR DEĞERLİ ESER DAHA GÖZ GÖRE GÖRE  YIKILDI

Tarsus’ta çok yıldızlı oteller içinde yer alan ve yapımı için yıllar önce çok uğraş verilen Tarsus Şelale Otelinin kaderi kötü bitti. Yıkımı da hurdaya karşılık yıkım ihalesiyle sonuçlandı. Çok sağlam yapılan Tarsus Yarenlik Alanındaki Saatli Çeşmenin yıkılmasının ardından Şelale Otel’inde yıkılmasına halk arasında Mersin Büyükşehire karşı tepkiler çoğaldı.

………….OOO………..

KAYA ‘’TAHIL ÜRETİMİ ARTACAK’’

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son bitkisel üretim tahminlerine ve Uluslararası Hububat Konsey’nin Temmuz 2022 raporunda yapılan açıklamalara değinen Murat Kaya “Üretim arttı” dedi.

………….OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS ÇAMALAN’DA HALAYLI, TÜRKÜLÜ KONSER

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen sosyal etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’a bağlı yaylalık yerleşim yerlerinden Çamalan’da önce “Köy Bizim, Şenlik Bizim” etkinliği, devamında ise Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirildi. 

 ………….OOO………..

 BÜYÜKŞEHİRDEN KÖY YOLLARINA BAKIM

Büyükşehir ekipleri; Tarsus’ta bağcılık, zeytincilik ve diğer tarımsal üretim faaliyetlerinin de yoğun şekilde yapıldığı Akçakocalı Mahallesi, Büyük Kösebalcı ile Çevreli (Muhat) Mahallesi arasında kalan grup yolunda, bozuk zemin iyileştirme ve ardından kombi araçlar vasıtasıyla çift kat sathi asfalt serim çalışması gerçekleştirdi.

………….ooo………….

VEFAT EDEN ESKİ FUTBOLCULARDAN ALİ GÖK TOPRAĞA VERİLDİ

Vefat eden Tarsuslu eski futbolculardan,  ALİ GÖK toprağa verildi.. Yıldırımspor ve Reşadiyespor gibi amatör takımlarda top koşturan ve başarılı futbolu ile adından söz ettiren Ali Gök’ün vefatı üzüntü yarattı. 

………….ooo……

’MASAL BİZDEN, HAYAL GÜCÜ SİZDEN’’

Tarsus Belediyesi Kreş Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen “Masal Bizden Hayal Gücü Sizden” projesi Gülek Mahallemizde başladı.

………….OOO………..

BURHAN EŞER TARSUS İDMANYURDU’NDAN AYRILDI

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Yönetim Kurulu Açıklaması  ‘’ Sezon başında transfer ettiğimiz oyuncularımızdan Burhan Eşer ile yollarımızı ayırdığımızı sosyal medya hesabımızdan duyururuz’’ denildi.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi