FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 21 Ağustos 2022 194 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 15-16-17-18-19-20-21 AĞUSTOS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

15-16-17-18-19-20-21 AĞUSTOS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

15 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARSUS’TA BUGÜN AŞURE DAĞITACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle bugün  Tarsus’ta bugün aşure dağıtacak. Soner Yetgin’in verdiği bilgiye göre Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus’ta bugün çarşı merkezinde Yarenlikte , Cetvel köprüde  ve kaymakamlık karşısında  aşure dağıtacak. Dağıtım saat 10 da başlayacak.

………….OOO………..

MESKİ, İMAR AFFI KAPSAMINDA ABONELİK BAŞVURULARINI ALMAYA BAŞLADI

MESKİ Genel Müdürlüğü, Resmi Gazete’de yayımlanan İmar Kanunu’nda yapılan değişiklik kapsamında Yapı Ruhsatı veya Yapı Kullanma İzni alınamayan yapılar için, abonelik başvurularını almaya başladı. Bu kapsamda gerekli koşulları sağlayan vatandaşlar, MESKİ Şubeleri veya Yetkili Abone Merkezleri’nde abonelik başvurularını yapabiliyor.

.………….OOO………..

TARSUS’TA  30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI  KUTLAMA HAZIRLIĞI

Tarsus’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Hazırlığı devam ediyor.. Bu kapsamda 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Komitesi ve El Yapımı Patlayıcılarla Mücadele Komisyonu  toplandı. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplanan kurul bazı önlemler aldı.

 ………….OOO………..

 YENİ DOĞAN BEBEKLER VE AİLELERİ EVLERİNE ZİYARET

Tarsusta güzel bir gelenek sürüyor. Kentimizde yeni doğan bebekler ve aileleri evlerinde ziyaret edildi.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDUNDA FUTBOLCULARA PARA DAĞITILDI

Tarsus İdmanyurdu   kulübünün tek maddi destekçisi Tarsus İdman Yurdu Onursal Üyesi ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederiz. TİY Yönetimi ‘’ Tarsus İdmanyurdunda futbolculara başkan Haluk Bozdoğan’ın desteği ile  para dağıtıldı

 ………….OOO………..

1. ALİ ATAY BBP  İLÇE BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

BBP Tarsus ilçe teşkilatının olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı. Av. Ali Atay BBP  ilçe Başkanlığına seçildi.

………….OOO………..

TARSUS’LU HALTER  MİLLİ TAKIMI ANTRENÖRÜ İSA MAKAL’IN BAŞARISI

Tarsus’lu Halter antrenörlerinden Milli takım antrenörü İsa Makal, Milli takım sporcularının başarılı olmasında büyük pay sahibi. Bugünlerde  Konya’da devam eden  Konya’da beşincisi düzenlenen İslam Dayanışma Oyunlarında yarışan haltercilerimizin kazandıkları madalyalar sevinç yarattı.

………….OOO………..

TARSUS SPOR  BAŞARILI KALECİ MUSTAFA MERT UZKARA İLE ANLAŞMA SAĞLADI.

Köklü amatör kulüplerimizden Tarsusspor başarılı Kaleci Mustafa Mert Uzkara İle Anlaşma Sağladı. Tarsus İdman Yurdu, Toroslar Belediyespor, Akdenizgücü ve Tarsus Belediye formaları giymiş ve bir çok şampiyonluk yaşamış deneyimli ve başarılı kaleci MUSTAFA MERT UZKARA ile anlaşma sağladı. İmza töreninde başkan Ali İlk de hazır bulundu.

………….OOO………..

ÇAĞLAYAN MAHALLE MUHTARININ BABASI VEFAT ETTİ

Tarsus Çağlayan Mahalle Muhtarı Mehmet Faruk Yorgun’un babası vefat etti. Vefat eden Kıymetli Babası Sinan Yorgun’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır  ve başsağlığı diliyoruz.

………….OOO………..

TARSUS’TA MOBİLET HIRSIZLIĞI

Tarsus’ta  Motosiklet hırsızlığı yaptığı iddia edilen şüpheliden motosikletini isteyen kişiye silah ve bıçakla karşılık verildi.

16 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

TARSUS’TA 15 KAZ ÖLÜ BULUNDU

Tarsus Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ekipler ihbar üzerine gittiği Yaramış Mahallesi’nde yol üzerinde bulunan 15 adet kazın sebebi bilinmeyen bir şekilde öldüğünü tespit ederek olayla ilgili inceleme başlattı.

………….OOO………..

TARSUSLU TUĞGENERAL AYKUT TANRIVERDİ JANDARMA ASAYİŞ KOLORDU KOMUTANI OLDU

Tarsuslu Hemşehrimiz Tuğgeneral Aykut Tanrıverdi Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı görevine atandı. Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlandı. Paşamızı kutlarız.

………….OOO………..

EMRE AYDIN KONSERİ 

Tarsus Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle kentimizde bir konser düzenliyor. Edinilen bilgiye göre Zafer konseri,  İsmetpaşa mahallesi Rasim Dokur bacası alanında gerçekleştirilecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı konserinde Ünlü sanatçı Emre Aydın’ın sahne alacak. Hazırlıkları süren konser, saat 21.00’de başlayacak.

………….OOO………..

MERCAN: TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ AK PARTİ’NİN SEÇİM OFİSLERİ DEĞİLDİR!

İyi parti Tarsus ilçe başkanı Daniyel Mercan, Tarsus’taki Tarım Kredi Kooperatifi önünde açıklama yaptı.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ 12 KÖYÜN DAHA YOLUNU YAPTI

Tarsus Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü, merkezden kırsal kesimlere kadar sorumluluk alanında bulunduğu yollara asfalt çalışmasını gerçekleştiriyor. Kütüklü, Muratlı, Özlüce, Topçu, Eskişehir, Cırbıklar, Kumdere, Akçakocalı, Takbaş, Çokak, Çavuşlu ve Kozoluk Mahallerinde (köylerinde) sathi asfalt kaplama çalışması yapıldı.

………….OOO………..

TSD’DE AŞURE GÜNÜ

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesinde bu yılki aşure günü18 Ağustos tarihinde yapılacak. Başkan Ali Çelik, 18 Ağustos Salı günü saat 15.00’de eski park içindeki lokallerinde aşure ikramı yapacaklarını belirterek tüm hemşehrilerimizi davet etti.

………….OOO………..

OYNAYA OYNAYA GELİN ÇOCUKLAR

Tarsus Belediyesi  Kültür ve Sosyal  işler Müdürlüğü yaz etkinlikleri kapsamında çocuklar için yeni etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda 16 Ağustos Salı günü (bugün) Yenice mahallesinde Çocuklara yönelik bir etkinlik yapılacak.  

………….OOO………..

TARSUS’TA 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK KAZADA ÖLDÜ

Tarsus’ta bir ticari aracın çarpması sonucu 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Ö.K. idaresindeki servis aracı olarak kullanılan 33 NJ 954x plakalı hafif ticari araç, Çağlayan Mahallesi’nde evinin önünde oynayan Yiğitalp G.ye (2) çarptı. Ağır yaralanan çocuk, 112 Acil Sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

………….OOO………..

TARSUS EMNİYETİNİ ÜZEN ÖLÜM

Adanada görevli Tarsuslu polis merdivenden düşüp başını yere vurması sonucu vefat etti. Elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Özel Harekatta görevli  polis memuru hemşehrimiz 26 yaşındaki Osman Şerif  Aktaş köyü olan Sağlıklı da toprağa verildi. Polis  Aktaş’a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

………….OOO………..

TARSUS  İDMANYURDU, SERİK’İ 2-0 YENDİ

TFF 2. Ligde yer alan Tarsus  İdmanyurdu, özel maçta Antalya ekibi  Serik Belediyesporu  2-0 yendi.

………….OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU SPOR KULÜBÜNDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

“Son günlerde Sosyal medyada kalecimiz Abdulaziz Demircan’a yönelik haksız, maksadını aşan yayınlar yapılmakta olup, Yönetim Kurulu olarak bu tarz, haberlere ve bu haberleri servis ederek Kulübümüzün içerisine nifak tohumları saçmaya çalışan gazeteci görünümlü kişilere itibar edilmemesini tüm camiamızdan talep etmekteyiz.

17 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

1999 YILI DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜ

17 Ağustos 1999 marmara depreminin yıldönümünde maalesef korkumuz yine deprem. İnşaat Mühendisleri Odası 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümü  nedeniyle bilgi verdi. ‘’Ülkemizi derin şekilde yaralayıp acıya boğan 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 23.yılında bu depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz’ diyerek üzüntülerini ifade ettiler.

………….OOO………..

HASADI YAPILAN KARPUZLARI BELEDİYE HALKA ÜCRETSİZ DAĞITACAK

Tarsus Belediyesi’nin ata ve yerli tohum seferberliği kapsamında halka ücretsiz olarak dağıtılan fideler meyve vermeye başladı. Sandal Köyünde karpuz susam ve domatesin hasadı yapıldı.

………….OOO………..

KIZILMURAT MAHALLESİ MUHTARI GÖREVE DÖNDÜ

Tarsus Kızılmurat mahallesi muhtarı  Duran Topçuparlak görevinin başına döndü. Bir süre önce bir trafik kazası geçiren muhtar Topçuparlak, ağır yaralanmıştı.

………….OOO………..

OTİZM DERNEĞİ BÜYÜYOR

Tarsus Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli ‘’Otizm Derneğimizin 125. Üyemiz Hayırlı olsun. Üye sayımız çoğaldıkça büyüyor, büyüdükçe Kocaman bir Aile oluyoruz. ‘’ dedi.

………….OOO………..

ABDİL ÇEMER, ÇAMLIYAYLA’DA SAHNEYE ÇIKIYOR

Tarsus’lu tanınmış Yerel Sanatçılarımızdan  Abdil Çemer 17 Ağustos günü Çamlıyayla’da İğne Oyası Festivalinde sahne alacak. Çemer, saat 17.00 de başlayacak olan İğne Oyası festivalinin açılışında sevilen türkülerini söyleyecek.

………….OOO………..

BAŞKAN AVCI ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Mersin’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye çiftçinin sorunlarını aktardı. Avcı, Erdemli ilçesine bağlı Sarıpınar Yaylası’nda, Mersin İli Damızlık ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince düzenlenen Üreticiler Buluşması programına katılan Bakan Kirişci’yle  görüşerek sıkıntıları dile getirdi

………….OOO………..

TARSUS TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, 2096  İŞ YERİNİ DENETLEDİ

Tarsus’ta 7 aylık dönemde gıda üretim ve satışı yapan 2 bin 96 iş yeri denetlendi. Tarsus Tarım ve Orman Müdürlüğünce 7 aylık dönemde gıda üretim ve satışı yapan 2 bin 96 iş yeri denetlendi.

………….OOO………..

KAYIP ŞAHIS ÖLÜ BULUNDU

Tarsus’ta 3 hafta önce kaybolan şahıs ölü bulundu. Uğur Taşyürek’in  “Tarlaya gidiyorum” diyerek evden çıktığı biliniyordu. Çiftçi Uğur Taşyürek’in (62), 23 gün sonra evine 10 kilometre uzaklıkta ormanda cesedi bulundu.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NİN ÜRETİCİYE VERDİĞİ AYÇİÇEK TOHUMLARININ HASADI YAPILDI

Tarsus Belediyesi’nin üreticiyi desteklemek adına yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilerin üretimini arttırmak ve kolaylaştırmak için Damlama Mahallesi’ndeki üreticiye dağıttığı Ayçiçek tohumlarının 250 kilogramlık ilk hasadı yapıldı, çiftçilerin yüzü güldü.

 ………….OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’İN “KÖY ŞENLİKLERİ” ÇOCUKLARA UNUTAMAYACAKLARI ANLAR YAŞATIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin binlerce vatandaşa ulaştırdığı “Köy Bizim Şenlik Bizim” programları, Tarsus ve Çamlıyayla’ya bağlı mahallelerde devam ediyor.

18 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

TARSUS’A ARAÇ MUAYENE İSTASYONU AÇILIYOR

Hemşehrilerimizin Araç Muayeneleri için Huzurkent’e, Akdeniz’e, Adana’ya gitmelerine gerek kalmıyor… TÜVTÜRK Genel Müdürü Naci Menteş ve Başkan Haluk  Bozdoğan: Chief Operating Officer Erkan Dinç ile yaptığımız toplantı sonucu, Tarsus’a araç muayene istasyonu kazandırma kararı aldığımızı hemşehrilerimizle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz…

………….OOO………..

NİKAH SİZDEN DÜĞÜN BİZDEN

Tarsus, 29 Ağustos günü yeni düğün salonuna kavuşuyor… Yaşam pahalılığının günden güne yükseldiği ülkemizde, evlenecek çiftleri ve düğün masraflarıyla boğuşan ailelerimizi düşünerek, belediye düğün salonumuzu vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

………….OOO………..

TARSUSLU HEMŞEHRİMİZ SERDAL GÖKAYAZ MERSİN BŞB’DE

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Tarsuslu hemşehrimiz Serdal Gökayaz’ı kutluyoruz.

………….OOO………..

ÖZLÜCE’DE CİNAYET

Tarsus Özlüce köyünde bir kişi  daha önceden kavga ettiği kardeşlere pompalı tüfekle ateş açtı. 3  kardeşlerden biri hayatını kaybetti. İkisi yaralandı.  Ramazan D. Öldü.

19 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

TARSUS ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONUNA KAVUŞUYOR

Tarsus Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda hayat pahalılığının artması ile birlikte evlenecek çiftlere ve düğün masrafları ile uğraşan ailelere müjdeli haber Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından verildi.

………….OOO………..

TARSUS YENİ ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI BEKTAŞ ASLAN AŞURE İKRAM ETTİ

 Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifinde, Muharrem ayı münasebetiyle aşure lokması ikram edildi. Başkan Bektaş Aslan’ın çağrısı üzerine  bir araya gelen protokol mensupları ve Oda başkanları, Alevi Dedesi Kazım Ercan Özer ile birlikte Aşure Lokması duası yapıp, aşure yediler.

………….OOO………..

İKİ DERNEK AŞURE GÜNÜ YAPTI

Kısa adı TARDOBDER olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği , üyelerine aşure ikram etti. Başkan Ümran Yıldırım  dün Zorbaz Otel arkasındaki dernek binası önünde üyelerine ve davetlilere aşure ikram ettiklerini söyledi.Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi de dün aşure etkinliği yaptı.

………….OOO………..

HAKKI MENİZ “BİZ MEMLEKETİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞMAKTAN MUTLULUK DUYAN İNSANLARIZ”

AKP arti eski ilçe başkanlarından Avukat Hakkı Meniz  Tarsus Ekspres gazetesini ziyaret etti. Meniz “Tarsus’a birçok önemli hizmetin getirilmesi için  yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla çaba sarf ettim. Biz memleketimiz ve ülkemiz için çalışmaktan mutluluk duyan insanlarız” dedi.

………….OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYE İŞ VE DİSK GENEL İŞ ARASINDA YAPILAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NİN İMZALARI ATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ çalışanlarını kapsayan; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Belediye İş Sendikası ve DİSK Genel İş arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi ve kadrolu işçiler için ek protokolün İmza Töreni’ne katıldı. 8 bin 243 personeli kapsayan 2 yıllık Toplu İş Sözleşmesi ile en düşük işçi maaşı 7 bin 268 TL oldu.

………….OOO………..

ÖZLÜCE KATİLİ TUTUKLANDI

Dün Tarsus Özlücede av tüfeğiyle vurulan 3 kardeşten birinin öldü. 2’sinin yaralandığı kavgayla ilgili 2 şüpheli tutuklandı.

………….OOO………..

VALİ MERSİN-TARSUS OSB TOPLANTISINDA

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) genişleme bölgesinde 67,5 hektarlık alana kurulacak 4. Etap OSB’nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

………….OOO………..

BORSADAN EMNİYETE ZİYARET

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Başkan Yardımcıları Ali Seçer ve Kemal Süheyl Batmaz ile Genel Sekreter Hasan Şanlı Tarsus Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ali Garanlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
………….OOO………..

İNCİR FESTİVALİ YARIN

Tarsus Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 5. İncir Festivali başlıyor. Birbirinden kıymetli sanatçıların sahne alacağı festival,  Göçük Mahallesinde, 20 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek.

………….OOO………..

 EN İYİ İNCİRİ YETİŞTİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

Tarsus’un en önemli tarım ürünlerinden birisi olan incirin tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlikte, Tarsuslular doyasıya eğlenecek. Göçük Mahallesi’nde yöresel ve kültür tarihinin unsurları bir araya gelerek şölen oluşturulacak. Etkinlikte en iyi inciri yetiştirmiş olan kişilere birinci, ikinci ve üçüncülük ödülü verilecek. Etkinliğe katılacak olan vatandaşlar için Tarsus Belediyesi tarafından Antik Yol önünden saat 18.00’da otobüs kaldırılacak.

20 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

İĞNE OYASI FESTİVALİNİN COŞKUSU ÇAMLIYAYLA’DAN SONRA MERSİN’İ SARDI 

Kültürel mirasımız olan iğne oyalarının dünyaya tanıtılmasının amaçlandığı ve 4 gün süren festivalin ilki, Çamlıyayla İlçesi’nin Zevzek Tepesi’nde yapıldı.

………….OOO………..

 SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI AVŞAR ÜYELERİNİ UNUTMUYOR

Çukurova Kavram Koleji ile protokol imzaladı. Birinci  derece yakınlarına ve çocuklarına yüzde 20 indirim yapılacak.Protokolü Tarsus Süt Üreticileri Birliği  Başkanı Danyal Avşar ile Çukurova Kavram Koleji adına Bahar hanım imzaladı.

………….OOO………..

DANYAL MERCAN, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

İyi parti Tarsus ilçe başkanı Danyal Avşar, canlı yayında hükümeti eleştirdi.  Aynurcanın canlı yayın proğramında soruları cevaplandıran Mercan 50 dakika süren proğramda İyi Partinin ilk seçimde iktidara aday olduğunu söyledi.

 ………….OOO………..

TARSUS DEMİRSPOR KULÜBÜNÜN KONGRESİ

Tarsus’taki amatör spor kulüplerinden Tarsus Demirspor kulübünün kongresi 21 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak. Birinci kongrede çoğunluk olmazsa ikinci kongre 28 Ağustos 2022 Pazar günü Eskiömerli mahallesi İstiklal caddesi üzerinde bulunan dernek binasında yapılacak. Kongre saat 11.00’de başlayacak olup kongrede yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimi de yapılacak.

………….OOO………..

TARSUS’TA SAHTE ZABITA YAKALANDI

Tarsus Belediyesi Zabıta Ekipleri gelen ihbar üzerine Afgan uyruklu, üzerinde zabıta üniforması bulunan bir şahsı yakaladı. Şahısla ilgili gerekli adli ve idari işlemler başlatılarak ekiplerce Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi.

………….OOO………..

 FARUK ERKARA’NIN BABASI TOPRAĞA VERİLDİ

Şehrimizin tanınmış eğitimcilerinden, 

Şahmeran SK Trafik öğretmeni Faruk Erkara’nın vefat eden Kıymetli Babası Hayati Erkara’nın cenaze merasi yapıldı.. Başkan Haluk Bozdoğan da törene  katılarak, ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

………….OOO………..

TARSUS’TA  ENGELLİ BİREYLERE YÖNELİK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus’ta bulunan ceza infaz kurumları ve Tarsus engelliler platformu tarafından engelli bireylere yönelik sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU 4. HAZIRLIK MAÇINDA 1-1 BERABERE

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele edecek olan Tarsus İdmanyurdu 4. hazırlık maçında 1-1 berabere kaldı. Sarı lacivertliler lik iki maçta golsüz berabere kalıp 3. maçta Serik’i 2-0 yenmişti. Afyon kampındaki 4. hazırlık maçında ise takımımız Fethiyesporla    1-1 berabere kaldı. Takımımız bir iki gün içinde kampı tamamlayıp kentimize dönecek.

21 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

TARSUS-ADANA-GAZİANTEP OTOYOLU’NDA KAZA TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞAN KAZA

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Gaziantep’te dün  16 kişinin öldüğü  zincirleme trafik kazasına ilişkin, “Gaziantep-Nizip Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazası hepimizin yüreklerini dağladı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” mesajını yayınladı.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda (TAG), bir aracın şarampole devrildiği kazaya müdahale etmek için gelen park halindeki ambulans ve itfaiye aracına yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs devrildi. Kazada ikisi basın mensubu, 16 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralandı.

………….OOO………..

TARSUS’A KATKI VERENLER GRUBUNDAN AŞURE İKRAMI

Tarsus’a Katkı Verenler  Grubu üyelerine ve misafirlerine  aşure dağıttı. Özgür Catering Yemekçiliğin Katkılarıyla Aşure İkramı yapıldı.

………….OOO………..

TARSUS GÖÇÜK İNCİR FESTİVALİ İPTAL

Dün Gaziantep ve Mardin’de meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza duyduğumuz derin üzüntü ile birlikte 5. İncir Festivali iptal oldu. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ‘’Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.’’ Dedi.

………….OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN BULVARINDA ASFALTLAMA ÇALIŞMASI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, cadde ve bulvarda bozuk zemin söküm ve sıcak asfalt serim işlemleri tüm hızıyla devam ediyor.

………….OOO………..

TARSUS DEMİRSPORDA KONGRE GÜNÜ

Tarsus’taki amatör spor kulüplerinden Tarsus Demirspor kulübünün kongresi 21 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak.

………….OOO………..

TARSUS’TA ÜZÜM SIKMA MAKİNESİ HİBESİ İLE ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin Sayköy Sulama Kooperatifi’ne sağladığı üzüm sıkma makinesi, mahalle sakinlerinin vazgeçilmezi oldu. Bugüne kadar geleneksel yöntemlerle üzüm sıkma işlemi yapan üreticiler, şimdi makineyle büyük kolaylık ve zaman kazanıyor.

………….OOO………..

TİY AFYON KAMPI TAMAM

TİY Takımımız Afyonkarahisar’daki kamp çalışmaları kapsamında  4. ve son hazırlık maçını yaptı. Golümüz maçın ilk yarısında Fatih SOMUNCU’dan geldi. Başından sonuna kadar üstün oynadığımız maçta son dakikada penaltıdan yediğimiz gol ile maç 1-1 eşitlik ile sonlanmıştır. Kamp başarılı geçti.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi