FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 17 Şubat 2022 240 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 7-8-9-10-11-12-13 ŞUBAT 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

7-8-9-10-11-12-13 ŞUBAT 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

7 ŞUBAT 2022’de TARSUS

AK PARTİ TARSUS İLÇE BAŞKANI HASAN PODAK’TAN CUMHURBAŞKANINA GEÇMİŞ OLSUN

Ak Parti Tarsus ilçe başkanı Hasan Podak, Koronaya yakalanan  Cumhurbaşkanına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

…………….ooo……………

GAZİ AİLESİNE ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus’ta yaşayan gazi ailesine ziyarette bulundu. Kaymakam Otcu,  Cuma Buluşmaları kapsamında  Tarsus Altaylılar Mahallesinde ikamet eden Gazi Fehmi Alpaydın ve ailesini ziyaret etti. Ayrıca Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında Bağlar Mahallesi Muhtarlığı ve Bağlar Mahallesinde ikamet eden bazı vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

…………….ooo……………

TARSUS BELEDİYESPOR KADIN VOLEYBOL TAKIMIMIZ GALİP

Tarsus Belediyespor Kadın Voleybol Takımımız Niğde ekibini deplasmanda yendi. Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Kadınlar 2.Lig’inde deplasmanda Niğde Belediyespor’u 3-2 yenen Tarsus Belediyespor Kadın Voleybol Takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

…………….ooo……………

BOZDOĞAN’DAN KUTLAMA

Şehrimizin takımları Tarsus İdman Yurdu’muz ve Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız rakiplerine karşı galibiyet elde ederek hepimizi gururlandırdılar. Başkan Haluk Bozdoğan ‘’Tarsus İdman Yurdu’muz ile Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.’’ Dedi.

…………….ooo……………

ARDIÇLI MAHALLESİ’NDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ YEMEK İKRAMI

Son yılların en sert kışının yaşandığı şu günlerde yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal projeleriyle de vatandaşın yanında olmaya devam ediyor.

Tarsus’ta yer yer kar kalınlığının 1 metrenin üstüne çıktığı Ardıçlı Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi ekipleri hem karla mücadele çalışması hem de yemek dağıtımı gerçekleştirdi.

…………….ooo……………

TARSUS LOKANTACILAR ODASI’NDA “ALİ TAVMAN” GÖREVE DEVAM YETKİSİ ALDI

Tarsus Lokantacılar Kebapçılar ve Pastacılar Odası’nın yapılan olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Başkan Ali Tavman ve ekibi üyelerinin güven oyu ile bir hizmet dönemi için daha vize aldı.

…………..ooo…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI DÜZENLİYOR

Mersin II. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası için geri sayım başladı. Sen de turnuva heyecanına ortak olmak için ttmersin.com adresini ziyaret et.

……………..ooo……………..

SEÇER,  ÇUKUROVA RESİM VE SANAT GALERİSİNE KONUK OLDU, RESİM YAPTI

TARSUS HABER- Başkan  Vahap Seçer’in dün Tarsus’ta  son durağı ise yine eski Çukurova Fabrikası içerisinde bulunan  ve sanatsal çalışmaların yapıldığı Çukurova Resim ve Sanat Galerisi oldu.

………….ooo…….……

LİMONLAR DALDA KALMADI, 4 BÜYÜKŞEHİR İÇİN MERSİN’DEN YOLA ÇIKTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in Mersin’deki limon üreticilerine destek çağrısı sonrasıİstanbul, Ankara, Eskişehir ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyeleri ile iş birliği yaptı.

8 ŞUBAT 2022’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN, ’’HALKIN, YOKSULUN VE GARİBANIN İÇİNDEYİZ’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, haksız kazanç elde etmek isteyenlere kapılarının kapalı olduğunu belirterek, ‘’Halkın, yoksulun ve garibanın içindeyim ve hep orada kalacağım’’ dedi. Tarsus Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Müdürlüklerden ve komisyonlardan gelen maddelerin konuşulduğu toplantının dilek ve temenniler bölümünde Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan bir dizi açıklamalarda bulundu..

………….ooo……….

BAŞKAN HALUK BOZDOĞAN: ‘’HİZMETLERİMİZİ HALKA ULAŞTIRDIĞIMIZDA DOĞRU İŞLER YAPTIĞIMIZI HİSSEDİYORUZ’’

Belediyenin önceden Sosyal Yardım Yönetmeliği olmadığına değinen Başkan Bozdoğan, ‘’Sosyal Yardım Yönetmeliğimizi hazırlayarak binlerce vatandaşımıza ulaştırdık” dedi.

………….ooo………..

ÇAMLIYAYLA’DA KAR KEYFİ YAŞAYAN VATANDAŞLARA BÜYÜKŞEHİR’DEN SICAK ÇORBA VE KAYNAR İKRAMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kar keyfi yaşamak için Çamlıyayla’ya çıkan vatandaşları çorba ve kaynar ikramıyla karşıladı. Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde Tarsus-Çamlıyayla karayolu Kızılalan mevkii ve Çamlıyayla ilçe merkezinde gerçekleşen dağıtımlar vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

………….ooo………..

BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, TARSUS’TA KALDIRIM DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarsus Şube Müdürlüğü Zabıta Denetim ekipleri, sorumluluk alanındaki cadde ve bulvarlarda kaldırım işgalleri ve gelişigüzel bırakılan eşya ve reklam materyalleri konusunda denetimlerini sürdürüyor..

………….ooo………..

MHP’LİLERİ BULUŞTURAN NİŞAN

MHP Tarsus ilçe eski başkanlarından Ertuğrul Bodur’un Oğlu Bahadır ile  Hasan Köşeci’nin kızı Salime’nin nişan merasimleri yapıldı.

………….ooo………..

TARSUS’TA KAÇAK MAZOT ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta bir kamyonette 4 ton kaçak akaryakıt bulundu. Mersin İl Emniyet Müdürlüğünün yazılı göre, daha önce akaryakıt kaçakçılığı suçundan işlem yapılan İ.A’nın kullandığı kamyonet takibe alındı.birer tonluk tanklarda 4 ton ulusal marker bulunmayan akaryakıt ele geçti. Olayda kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

………….ooo………..

TARSUS BELEDİYESİ ADINA AT YARIŞLARI DÜZENLENDİ

Tarsus Belediye Başkanlığı Kupası Koşusu Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapıldı. Güzel bir çekişmeye sahne olan koşuyu kazanan Cevher isimli atın antrenörü İsmet Akkılıç’a kupasını Özel Kalem Müdürü Nihat Çapar takdim etti.

………….ooo………..

ASMA KÖPRÜYÜ ÇALIYORLAR

Tarsus  Mithatpaşa mahallesi  Paşalar Sekisi yakınındaki  asma köprünün  demirlerini parça parça çalıyorlar.  Dere üzerine kurulu köprünün demir aksamları her gün parça parça çalınıyor. Bu ilginç hırsızlık olayı devam ederken, ilginç hırsızlığı yapanların yakalanması için çalışma yapılması bekleniyor. “Yoksa yakında köprü tamamen yok olacak ve buradan kimse geçemeyecek” diyen vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti.

………….ooo………..

KADIN VOLEYBOL TAKIMIMIZIN  GALİBİYETİ SEVİNÇ YARATTI

Tarsus Belediyespor Kadın Voleybol Takımımız, Kadınlar 2.Lig’inde deplasmanda Niğde Belediyespor’u 3-2 yenerek hepimizi gururlandırdı. Bu nedenle başkan Haluk Bozdoğan açıklama yaparak ‘’Kadın Voleybol Takımımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.’’ Dedi.

……………..ooo……………

TARSUSLU CAN’LAR 3 GÜN HIZIR ORUCU TUTACAK

Tarsus’lu Can’lar  8 Şubattan itibaren 3 gün Hızır orucu tutacak.  Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube başkanı Erdal Turgut,  “Alevi inancına göre her yıl 3 gün süreyle tutulmaktadır. Hızır Peygambere adanan bu orucun ardından Hızır Cemi yapılır, geleneksel olarak Aleviler bu yıl 8-9-10 Şubat tarihlerinde Hızır orucu tutacak” dedi.

HIZIR ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Hızır Orucu yöresel farklılıklara göre 3, 5 ve 7 gün peş peşe Ocak ayının sonu ve Şubat ayının ortasına kadar tutulabiliyor.

9 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUS’TA BEYAZ G(Ö)REV!

Tarsus’ta doktorlardan uyarı grevi.. Sağlıkta şiddete karşı mücadele eden ve hakları için “Beyaz Grev”de olan sağlık emekçilerine başkan Haluk Bozdoğan da destek verdi.

…………OOO………..

TARSUS KENT KONSEYİNDE SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Tarsus Kent Konseyi işbirliği 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında bir etkinlik yapılacak. Etkinlik  09 Şubat 2022 Çarşamba günü, saat 14:00’de, Belediye Nikah Salonu’nda, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Suat Kiriş ve Uzman Klinik Psikolog Meriç Mavi’nin sunumları ile “Siz mi Sigarayı Tüketiyorsunuz, Sigara mı Sizi?” konulu söyleşi yapılacaktır. Söyleşimize tüm üyelerimiz ve ilgi duyan herkes davetlidir. “”

…………OOO………..

SANATÇI CEVDET ARIKAN, KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın ve Şahin Mahallesinde ikamet eden Yeşilçam’ın emektar sinema oyuncusu Cevdet Arıkan Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

…………OOO………..

KAVAKLISPOR CAMİASININ ACI GÜNÜ

Tarsus’un amatör birinci küme takımlarından Kavaklıspor camiasına başsağlığı diliyoruz. Kulüp Başkanı Murat Ulukanoğlu’nun babası Mustafa Ulukanoğlu dün vefat etti. Merhuma Allah’tan rahmet diliyor, Ulukanoğlu ailesinin acılarını paylaşıyoruz.

…………OOO………..

TARSUS’TA SİLAH TİCARETİNE YÖNELİK OPERASYON

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü, KOM Grup Amirliği görevlileri olarak Silah Ticaretine yönelik yapılan operasyonda;2  kişide toplam 4 tabanca, 5 tabanca şarjörü, 7,65 ve 9 mm çaplı toplam 53 tabanca fişeği, 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Şüpheli (B.T.) ve (O.T.) isimli şahıslar, gerekli işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştır.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TA SANAYİ ÇARŞISI ESNAFLARINA KAYNAR İKRAMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin beğeni toplayan sosyal hizmetleri arasında yer alan kaynar ikramı, Tarsus’ta 82 Evler Mahallesi’nde bulunan Sanayi Çarşısı esnaflarına da sunuldu.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR, “Z” KUŞAĞINI ATÖLYE ÇALIŞMALARINA YÖNLENDİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olan ve Tarsus Ötüken Parkı içerisinde yer alan atölyede, minik gurmeler için aşçılık eğitimi verilmeye başlandı.

10 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUS’LU CAN’LAR HIZIR ORUCU TUTTU

Tarsuslu Can’lar  8 Şubattan itibaren 3 gün Hızır orucu tuttu.  Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube başkanı Erdal Turgut,  “Alevi inancına göre her yıl 3 gün süreyle tutulmaktadır. Hızır Peygambere adanan bu orucun ardından Hızır Cemi yapılır, geleneksel olarak Aleviler bu yıl 8-9-10 Şubat tarihlerinde Hızır orucu tuttuk” dedi. Can’lar bugün saat 18.00’de Cem evinde Hızır lokması dağıtarak oruçlarını tamamlayacaklar.

………….ooo…………

MUHTAR PERİHAN ÖZCAN CANLI YAYINDA

Tarsus Altaylılar mahallesi muhtarı   Perihan Özcan, 10 şubat 2022  perşembe günü saat 16:00’da Canlı yayında Erdal Alakaş ın  sorularını cevaplıyor. 5 platformda aynı anda Sakın KAÇIRMAYIN.

………….ooo…………

TAHRİP KALIPLARI BOŞ DURMUYOR BERDAN BARAJI MESİRE ALANINDAKİ TUVALETİN ASMA TAVANI SÖKÜLDÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’ta Berdan Baraj bölgesi Devlet Parkı mesire alanına yaptırılan tuvaletlere bir saldırı daha gerçekleştirildi. Tuvaletin asma tavanını yerinden söken ve fayansları kıran saldırganlar, elektrik aksamı ile tuvalet içinde yer alan diğer aparatları da söktü.

………….ooo…………

TARSUS ÖZEL KREŞTE ‘KAR ETKİNLİĞİ’ İLE ÇOCUKLARA UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI

Tarsus Güneş Kreş 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine eğlence temalı ‘Fen-Doğa Etkinlikleri’ kapsamında ‘Kar Etkinliği’ ile start verdi.

………….ooo…………

TARSUS ‘TA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Tarsus Kent Konseyi işbirliği 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında bir etkinlik yapıldı.Kent Konseyi ile Tarsus Kaymakamlığı (İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü), Tarsus Belediyesi ve Tarsus Kent Konseyi işbirliği ile dün Belediye Nikah Salonu’nda, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Suat Kiriş ve Uzman Klinik Psikolog Meriç Mavi’nin sunumları ile Siz mi Sigarayı Tüketiyorsunuz, Sigara mı Sizi?” konulu söyleşi yapıldı.

………….ooo…………

ALİ ŞAHİN REŞADİYESPORLA ANLAŞTI

Tarsus’lu tanınmış spor adamlarından Ali Şahin Reşadiyespor ile anlaştı. Amatör 1. küme takımlarından Reşadiyespor başkanı Kasım Onur Gökşen, antrenör olarak Ali Şahin ile anlaştıklarını söyledi. Başkan Av. Kasım Onur Gökşen, antrenör olarak anlaştıkları Ali Şahin ile sözleşme imzaladıklarını belirterek “Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

………….ooo…………

 ASKIDA ET VE PEYNİR İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN KAPILARINA KADAR GÖTÜRÜLÜYOR

 Tarsus Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tozkoparan Zahit ve Gazipaşa Mahallelerinde bulunan ihtiyaç sahibi 60 haneye et, kıyma ve kaşar peyniri dağıtımı gerçekleştirildi. .

………….ooo…………

TARSUS SU SESİ , EMİT FUARINA KATILIP TARSUS’U TANITIYOR

Tarsus Berdan Barajı bölgesinde bulunan Su Sesi Cafe işletmesi Tarsus’un tanıtımı için Emitt fuarına katılıyor.. Erdoğan Aslan Su Sesi olarak İstanbul’da 9-12 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Emitt fuarına Tarsuslu bir işletme olarak katılacaklarını ve Tarsus’un tanıtımına katkı sunacaklarını söyledi.

………….ooo…………

ÇAMLIYAYLALI BAŞKANIN TORUN SEVİNCİ

Çamlıyayla belediye başkanı İsmail Tepebağlı’nın ikinci torunu dünyaya geldi. Tepebağlı “İkinci torunu kucağımıza aldık. Hoş geldin Tuana Öykü Karakış” diyerek mutluluğunu paylaştı. Biz de İsmail Tepebağlı başkana gözünaydın diyoruz. Yeni dünyaya gelen bebeğimize Allahtan sağlıklı ve mutlu başarılı bir ömür diliyoruz.

………….ooo…………

TARSUS İDMAN YURDU TEKNİK DİREKTÖRÜ GÜRSES KILIÇ :PENDİKSPOR MAÇI ÖNEMLİ

TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Teknik Direktörü Gürses Kılıç Pendikspor Maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Harun Şahin Kırbıyık’ın sorumluluklarının bilincinde olduğuna dikkat çekti. Pendikspor Maçı hazırlıklarını anlattı. Basından gelen soruları yanıtladı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü 13 Şubat 2022 Pazar günü, saat 13.00 de, kendi sahasında Pendikspor ile karşılaşacak.

 ………….ooo………..

DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI KONFERANSI CANLI GERÇEKLEŞTİ

Tarsus’ta demokrasi ve insan hakları kulübü öğrenci ve öğretmenleri ile video konferans gerçekleşti.

…………..OOO……….…

TEPEBAĞLI , MHP’NİN 53. KURULUŞ YILINI KUTLADI…

 Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail TEPEBAĞLI , MHP’nin 53. kuruluş yılını bir mesajla kutladı. Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail TEPEBAĞLI ”Milliyetçi Hareket Partisi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyor, başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere ebediyete irtihal eden kutlu davamızın neferlerini rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

11 ŞUBAT 2022’de TARSUS

POLİS MEMURU KALP KRİZİNDEN VEFAT ETTİ

Tarsus Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Tuncer Çavdar, geçirdiği kalp krizi sonucu Hakk’ın rahmetine kavuştu. Çavdar için dün  saat 13.30’da Tarsus Emniyet Müdürlüğü’nde cenaze töreni yapıldı. Törene Mersin il müdürü Mehmet Aslan da katıldı. Namazı Müftü Ali Can kıldırdı. Törenin ardından Çavdar’ın cenazesi Tarsus Sucular Mezarlığında toprağa verildi.. Mekanı Cennet olsun!

………….ooo…………

BEDRETTİN GÜNDEŞ’E GEÇMİŞ OLSUN

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Sayın Bedrettin Gündeş’in Covid-19 testi pozitif çıktı. Gündeş’e  Yazı  ailemiz adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, en kısa zamanda iyileşmesini temenni ediyoruz.

………….ooo…………

TARSUSLU CAN’LAR  DÜN HIZIR ORUCUNU TAMAMLADI

Tarsuslu Can’lar  Hızır orucunu tamamladı. Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube başkanı Erdal Turgut,  “Alevi inancına göre her yıl 3 gün süreyle tutulmaktadır. Hızır Peygambere adanan bu orucun ardından Hızır Cemi yapılır, geleneksel olarak Aleviler bu yıl 8-9-10 Şubat tarihlerinde Hızır orucu tuttuk” dedi. Can’lar dün akşam Cem evinde Hızır lokması dağıttı. Etkinliğe vali Ali İhsan Su da katıldı.

………….ooo…………

BOZDOĞAN’IN DAYISI ÖLDÜ

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan “Sevgili Dayım Mehmet Alıcı’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Merhuma Allah’tan rahmet, aileme ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

………….ooo…………

TARSUS ÜNİVERSİTESİ VE BORSA ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 

Tarsus Üniversitesi ile Tarsus Ticaret Borsası arasında “Eğitim, Ar-Ge ve İnovasyon İş birliği Protokolü” imzalandı. Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan AYDIN ve Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat KAYA tarafından imzalanan protokol, iki kurum arasında iş birliğini güçlendirecek eğitim, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını içermektedir.

………….ooo…………

KAYA “TARSUS İÇİN FAYDALI BİR İŞE İMZA ATTIK”

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat KAYA,  imza töreninde yaptığı konuşmasında “İmzaladığımız iş birliği protokolü ile kendi üyelerimize üniversitenin bilim ve tekniğinden yararlanarak hem sektörler bazında hem pazarlama bazında ürünlerimizi daha fazla geliştirme, daha fazla satma ve marka haline getirme yönünde birlikte yapacağımız çalışmalar için kurumsal bir anlaşma yapıyoruz” dedi.

………….ooo…………

TARSUS’TA EV YANGINI 1 KİŞİ ÖLDÜ

Tarsusta dün çıkan ev yangınında 1 kişi hayatını kaybetti.Yeni Mahalle’de Mustafa Ötebaş’ın yaşadığı müstakil evde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.Evde yalnız yaşadığı öğrenilen Ötebaş (81), yangında vefat etti.

………….ooo…………

ÖZGECAN UNUTULMADI

Tarsus ‘ta 2015 yılında evine gitmek için bindiği minibüste katledilen Özgecan Aslan’ın bugün ölüm yıldönümü. (19 yaşındaki Özgecan’ın  ailesi, aradan geçen 7 yıla rağmen kızlarının acısını ilk günkü gibi yaşıyor. Özgecan bugün Mersinde mezarı başında anılacak.

………….ooo…………

YAPTIKLARI ROBOTLAR ÇOCUKLARA ULUSAL BAŞARILAR KAZANDIRIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’taki Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’ne kayıtlı 170 çocuk, 2021’in Ağustos ayından bu yana robotik kodlama, 3D tasarım ve oyun geliştirme gibi birçok çalışmaya katılıyor. Şu ana kadar katıldıkları 3 yarışmada başarı elde eden çocuklar, Mart ayında İstanbul’da düzenlenecek VEX Robotics Yarışması’na hazırlanıyor.

………….ooo…………

TARSUS, PENDİK MAÇINA HAZIR

TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü 13 Şubat 2022 Pazar günü, saat 13.00 de, kendi sahasında Pendikspor ile karşılaşacak. Maç hazırlıkları tamamlandı.

12 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUS’TA POLİS SUDA TABANCA ARADI

Tarsus’ta deniz polisi şüphelilerin attığı silahı baraj alanında sudan çıkardı.Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Yeni Mahalle Polis Merkezi Amirliği idaresinde bulunan Devlet Parkı Baraj Mesire Alanı girişinde Narko Timleri uygulama yapmaya başladı.

…………OOO………..

HAYALİ HASAN YAVAŞ’IN EŞİ VEFAT ETTİ

Hayali Hasan Yavaş adını yeni nesil bilmeyebilir. Bizim mesleğin en önemli kalemlerinden biriydi, Hayali Hasan Yavaş.. Adı ayrı güzel, soyadı ayrı dolaşırdı dillerde..

Hayali Hasan Yavaş’ı 2 Ağustos 1980 tarihinde kalleşçe bir cinayet sonrası kaybettik. Önceki gün ise eşi vefat etti. Birbirlerine kvuştular, nurlarda uyusunlar.

…………OOO………..

KARBOĞAZI VE TARSUS SAHİL BANDI ASKIDA KALDI

Gülek eski belediye başkanı Tekin Çelik ‘’Kar görünce aklıma Karboğazı Kayak Merkezi projesi gelir ve çok üzülürüm. Ben bu projeye çok emek verdim, bu projeyi çok çalıştım. Projenin hayata geçmesine ramak kalmıştı, maalesef Gülek Belediyesi kapandı, turizm bölgeleri de Büyükşehir Belediyelerinin yetki alanında kaldı’’ dedi.

…………OOO………..

ÖZGECAN MEZAR BAŞINDA ANILDI

Tarsus’ta 7 yıl önce  11 Şubat 2015’te vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, unutulmadı.  Özgecan, dün ailesi ve Mersinliler tarafından mezarı başında anıldı . Kadın cinayetlerinin simgesi haline gelen Özgecan Aslan, vahşice öldürülmesinin. Dün 7. Yılı idi. Özgecan, ölümünün 7’nci yılında mezarı başında anıldı.

…………OOO………..

UĞUR PİŞMANLIK’A FELSEFEYE KATKILARI İÇİN TEŞEKKÜR PLAKETİ

 Türkiye Felsefe Kurumu (TFK), Tarsuslu Gazeteci-Yazar Uğur Pişmanlık’a felsefe yönündeki çabalarla felsefeye yaptığı katkılar nedeniyle bir teşekkür plaketi verdi.

…………OOO………..

TARSUS BASKETBOL TAKIMINA MORAL YEMEĞİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kentimizi Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde temsil eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı ile yemekte bir araya geldi. Başkan Bozdoğan ‘’Potanın Perilerine ve teknik heyete başarılar diliyoruz. Başarılar size çok yakışıyor’ dedi.

…………OOO………..

TARSUS’TA YERYÜZÜ  PAZARI YARIN AÇIK

Tarsus’ta Yeryüzü pazarı  yarın  bir kez daha açılacak. Pazar yeri şehrimiz makam mevkii Kubatpaşa müzesi önünde açılacak.. Burada doğal yiyecek ve içecekler ile  Tarsus ve yöreye ait hediyelik eşyalar satışa sunuluyor. Tarsus’ta Yeryüzü pazarı  15 günde bir olmak üzere makam mevkii Kubatpaşa müzesi önünde sizleri bekliyor.

…………OOO………..

OTOMOBİL HIRSIZI ÇALDIĞI ARAÇLA TARSUS’TAN KAÇTI AMA NİĞDE’DE   YAKALANDI

Tarsus’ta park halindeki otomobili çalarak kaçan şüpheli yakalandı. Şüpheli  kişi  Niğde’de polis kontrol noktasında yakalandı . Şüphelinin, otomobili çalarak kaçtığı anlara ilişkin kamera görüntüleri ortaya çıktı

…………OOO………..

BAŞKAN RESİM SERGİSİ AÇILIŞINDA

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mehmet Bal Sergi Salonunda Ressam Seda Yıkılmazpehlivan’ın “Hayallerimin Ötesinde”isimli kişisel resim sergisine katılım sağladı. Tarsus Ressamlar Derneği üyesi Ressam Seda Yıkılmazpehlivan’ın sergisine katılım sağlayarak birbirinden değerli eserleri inceleyebilirsiniz.

…………OOO………..

TARSUS, PAZAR GÜNKÜ PENDİK MAÇINA HAZIR

TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu lideri bekliyor. TİY Kulübü 13 Şubat 2022 Pazar  günü, saat 13.00 de, kendi sahasında Pendikspor  ile karşılaşacak. Maç hazırlıkları tamamlandı.

13 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUS VE AKDENİZ’DE TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI

 Osmanlı, Bizans ve Roma dönemine ait sikkeleri ve  1 adet deri el yazması  kitabı satmak için müşteri arayan 3 şüpheli jandarma  tarafından gözaltına alındı. Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre;  Jandarma ekipleri; elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan 3 şahsı tespit ederek takibe aldı ve yakaladı.

………….ooo…………

OKUMA YAZMA KURSUMUZ KADINLARA IŞIK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Kentimizde okuma yazma bilmeyen kadınlarımız için başlattığımız “Okuma Yazma Seferberliği Projesi” kadınlarımıza ışık olmaya devam ediyor.

………….ooo…………

40 KAŞIK BEDESTENİ SEVGİLİLER GÜNÜ ÖNCESİ AÇIK

Tarsus Kırkkaşık bedesteni bu pazarda açık. Esnaflar Sevgililer günü için hediye alacaklara bu pazar da kapılarını açtı. Mutlaka ziyaret edin.

………….ooo…………

TARSUS İNLEYEN NAĞMELER MUSİKİ DERNEĞİ 6’NCI YAŞINI KUTLADI.

Tarsus’ta 6 yıl evvel kurulan  İnleyen Nağmeler Musiki Derneği yeni  yaşını pasta keserek  kutladı. Nikah salonu altında  Şef Mehmet Tevfik UTKU yönetiminde çalışmalarını başarıyla sürdüren Dernek, bugüne kadar verdiği konserlerle ses getirdi.

………….ooo…………

KAZLAR BÜYÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığa verdiği destekler kapsamında 2021 yılının Nisan ayında hayata geçirdiği ‘Kazanç Projesi’ büyümeye, üreticilerin hanelerine ekonomik gelir olarak dönmeye ve ‘yumurtalarını’ vermeye başladı.

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ MANTAR YETİŞTİRME KURSU 250 KİŞİYE İSTİHDAM İMKÂNI YARATTI

Tarsus Belediyesi, tarım ile uğraşan ailelere ekonomik yönden katkı sağlamak, yeni istihdam yolları açmak ve mevcut tarımsal ürünlere alternatif oluşturmak amacıyla bünyesinde açmış olduğu mantar yetiştirme kurslarında 100 kadın 150 erkek toplam 250 kursiyere kendi iş istihdamlarını oluşturma imkânı sağladı.

………….ooo…………

‘’AVRUPA’DAN GELİP ALTERNATİF TARIM ÜRÜNÜ OLAN MANTARA YÖNELDİK’’

Yurtdışından gelerek mantar yetiştirmeye yöneldiklerini belirten Hasan Basri Cantekin ve Gülten Bülbül, ‘’Biz Avusturya’dan Tarsus’a kısa süre önce kesin dönüş gerçekleştirdik. Burada yaşayabilmemiz için ek gelire ihtiyacımız oldu. Alternatif tarım ürünü olan mantara yöneldik ve Tarsus Belediyesi’nin böyle bir kursu olduğunu duyduk. Eşim çocuklarım, yiğenlerim hep beraber kurmuş olduğumuz odada mantar yetiştirip gelir elde ediyoruz’’ dedi.

………….ooo………..

KIBRIS GAZİSİ CUMA TOKAY’IN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında Bahçe Mahallesinde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Cuma TOKAY’ı ziyaret ederek doğum gününü kutladı.

………….OOO…………

TARSUS’TA CUMA BULUŞMALARI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında Anıt Mahallesi ve Mithatpaşa Mahalle Muhtarlıkları ile bu Mahallelerde ikamet eden bazı vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

………….ooo…………

TİY-PENDİK MAÇI HAKEMİ BELLİ OLDU

TFF 2  Lig Kırmızı Grup eklerinden Tarsus İdmanyurdu – Pendikspor müsabakasını  Gürcan Hasova yönetecek. Pazar  günü saat 13.00’de Şehir Stadyumu’nda oynanacak  25. Hafta  maçında Tarsus idmanyurdu-Pendikspor  mücadelesini Ankara bölgesi hakemlerinden  Gürcan Hasova görevlendirilirken yardımcılıklarını Serdar Osman Akarsu ve Mehmet Dura yapacak.Karşılaşmanın  dördüncü hakemi olarak ise Celal Bayraklı görev alacak.

Haber: Fırat Maktay

……………………

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi