FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 12 Eylül 2021 318 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 6-7-8-9-10-11-12 EYLÜL 2021 Tarihlerinde Tarsus’ta Neler Oldu? Okuyalım

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

6-7-8-9-10-11-12 EYLÜL 2021 Tarihlerinde Tarsus’ta Neler Oldu? Okuyalım

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

6 EYLÜL 2021’de TARSUS

TARSUS’TA OKULLAR AÇILIYOR

Bir ilçenin hatta ilin nüfusu kadar öğrenci ve öğretmeni olan Tarsus’ta eğitim zili çalıyor. 75 bin civarında öğrenci, 5 bin civarında öğretmen bugün okullu olacak. Kendilerine sağlıklı, huzurlu ve corona-19 virüsünden uzak bir eğitim yılı diliyoruz. İnşallah geçen yıllardaki gibi corona-19 tehlikesi artmaz. Başta Milli Eğitim Müdürü MEHMET METİN olmak üzere tüm öğretmenlere canı gönülden başarılar diliyoruz.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ORMAN YANGINLARINI ÖNLEME ÇALIŞMALARINA BÜYÜK DESTEK

Tarsus Belediyesi, orman yangınlarını önleme çalışmalarına destek olmak amacıyla 23 orman içi köye konuşlandırmak üzere Orman Bölge Müdürlüğüne su tankeri bağışında bulundu.

………..ooo………..

BÜYÜKŞEHİR’İN “ÜRETİCİ KADIN STANTLARI” 13 İLÇEYE YAYILACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üretici kadınların emeklerini ekonomik değere dönüştürebilmesi için Silifke ve Erdemli’de “Üretici Kadın Stantları”kurdu. İki ilçede sezon sonuna kadar açık kalacak toplam 28 stantta 68 kadın el emeği göz nuru ürünlerini sergileyebilecek.

………..ooo………..

AK OCAKLAR MERSİN İL YÖNETİMİ TARSUS’TA

Ak Ocaklar Mersin il yönetimi Tarsus Ak Ocaklar ilçe Başkanlığını ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

…………OOO………..

HABER ALINAMAYAN ŞAHIS EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

 Tarsus’ta  iki gündür haber alınamayan şahıs evinde ölü bulundu. Alınan bilgilere göre, Eski Ömerli Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı no.75’de bulunan müstakil evde tek başına kalan Cahit Coşkun’dan iki gündür haber alamayan komşuları durumu Emniyet birimlerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine intikal Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleriyle birlikte kapı açıldı. Şahıs yatağında ölü bulundu. 61 yaşındaki şahsın kesin ölüm sebebiyle ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

…………OOO………..

6.TÜRK DÜNYASI BELGESEL FİLM FESTİVALİNE 226 FİLM MÜRACAT ETTİ
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyomunun öncülüğünde yapılan Türk Dünyası Belgesel Film Festivalinin altıcısına 226 Film müracaat etti. Türkiye başta olmak üzere yedi Türk Cumhuriyeti, Özerk Türk Cumhuriyetleri Türk Ve Akraba topluluklarından katılımların oldugu Festivalin yarışması Öğrenci ve Profosyonel olmak üzere iki bölüm şeklinde yapılıyor..

…………OOO………..

ZEYTİNYAĞI İLAÇ GİBİ

Borsa başkanı MURAT KAYA olmak üzere tüm yönetimi örnek bir çalışma yaptı. Numunelik 250 gramlık  şişelerde zeytinyağı imal ettirdi.. Çok da güzel yapmışlar.  Borsa başkanı MURAT KAYA olmak üzere yönetimini ve genel sekreteri HASAN ŞANLI’yı da kutluyoruz.

…………OOO………..

TARSUS’TA KANATLI  HAYVAN ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNİN TOPLANTISI  YAPILACAK

Mersin ili Tarsus, Silifke, Çamlıyayla ve Mut ilçeleri Kanatlı  Hayvan üreticileri Birliğinin toplantısı 20.09.2021 tarihinde yapılacak. Toplantı Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilecek olup toplantıda yönetim ve denetim kurulunun görev ve süresi de belirlenecek.

…………OOO………..

TARSUS İY, KONYA’DAN 1 PUAN ALDI

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman yurdu, sezonun ilk maçında deplasmanda oynadığı 1922 Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

…………OOO…………

7 EYLÜL 2021’de TARSUS

TARSUS’TA ŞEHİT AİLELERİNE EV TAHSİSİ DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Belediye meclis toplantısında ” Vatani görevlerini yaparken şehit düşen asker ve polis ailelerine  2 ev daha hediye edildi.

 …………OOO………..

SEÇER, HAFTA SONUNDA TARSUS’TA ÇOCUKLARA HEDİYE DAĞITTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşlarla bir araya gelmeye, taleplerini dinlemeye devam ediyor. Hafta sonu Tarsus’u ziyaret eden Başkan Seçer, program boyunca esnafı gezip “Hayırlı işler” diledi. Başkan Seçer, vatandaşların da yoğun ilgisi ile karşılaştı.

…………OOO………..

MESKİ, YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANARAK ÇEVREYE OLAN DUYARLILIĞINI BİR KEZ DAHA İSPATLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santralleri (GES) Projesi’ni hayata geçirecek çalışmalara devam ediyor. GES Projesi ile enerji kaynaklarını da çeşitlendiren MESKİ, yenilenebilir enerji kullanarak çevreye olan duyarlılığını bir kez daha ispatlıyor.

…………OOO………..

 “HALİL ATILGAN ARAŞTIRMA KÜTÜPHANESİ ve KÜLTÜR SANAT EVİ”  TARSUS BELEDİYESİ’NE  GEÇİYOR

“Dr. Halil Atılgan Araştırma Kütüphanesi ve Kültür Sanat Evi”  Tarsus Belediyesi’ne  geçiyor. Tarsus Belediye meclis toplantısında; Tarsus’a bağlı İncirgediği mahallesinde bulunan “Dr. Halil Atılgan Araştırma Kütüphanesi ve Kültür Sanat Evi” nin Tarsus Belediyesi’ne Şartlı Bağışın kabul edilmesine, düzenlenecek olan bağış sözleşmesini imzalamak üzere Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

…………OOO………..

TARSUS’A YENİ KARDEŞ ŞEHİR

Tarsus Belediyesi ile Port of Spain Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması, belediyecilik,  ekonomi, sosyal, eğitim, kültür, tarih, turizm, tanıtım, sağlık, spor, tarım vb. alanlarda işbirliği yapılması ve ortak projeler yürütülmesi konularının görüşülerek karar verilmesi ile ilgili teklifi komisyona sevk edildi.

…………OOO………..

MUHTARLAR ve ESNAFLARDAN, BAŞKAN VAHAP SEÇER’E TEŞEKKÜR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus kent merkezinde birçok noktada gerçekleştirdiği asfaltlama çalışmaları devam ederken, esnaflar ve muhtarlar memnuniyetlerini dile getiriyor.

…………OOO………..

MERSİN ve TARSUS’TA BELEDİYE TESİSLERİNE SALDIRILAR SÜRÜYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların kullanımı için inşa ettiği tuvaletlere saldırılar devam ediyor. Mersin merkez ve Tarsus’ta yapılan saldırılarda aynı gün içinde 7 nokta kullanılamaz hale getirildi. Saldırılar, Büyükşehir tarafından Kültür Park boyunca hizmete açılan bakkal ve kafelerin tuvaletleri ile Tarsus’ta Berdan Baraj bölgesinde bulunan Devlet Parkı tuvaletlerinde yaşandı.
…………OOO………..

TARSUS KENT KONSEYİ GENEL KURULU (BUGÜN) 7 EYLÜL ‘DE YAPILIYOR

Tarsus Kent Konseyi Tüzüğü gereğince Tarsus Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurulu 07 Eylül 2021 Salı günü saat 16:00’da Güner Baykal Toplantı Salonunda  yapılacak. Başkan Ali Cerrahoğlu “7 Eylüldeki toplantıya katılımınızı diler, saygılar sunarız.” dedi. Büyük ihtimalle Cerrahoğlu başkanlık için aday olmayacak.

…………OOO………..

TARSUS’TA SERVİS ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Tarsus Servis Araçları Odası Başkanı Mehmet Tıraş, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı hayırlı uğurlu olmasını diledi. Başkan Tıraş, kentte geçerli olacak okul servis ücretlerinin belirlendiği belirtildi.Buna göre, 0-2 kilometre arası aylık 200 TL, yıllık  bin 800  lira, 2-5 kilometre arası aylık 240 TL  yıllık 2 bin 160  TL, 5-8  kilometre arası  aylık 270 TL yıllık 2 bin 430 TL,  8-11 kilometre arası aylık 300 TL yıllık 2 bin 700 TL, 11  kilometreden sonra da pazarlığa  tabi olduğu bildirildi.

…………OOO………..

CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL: ‘OKULSUZ OLMAZ! EĞİTİM HAKKI İNSAN HAKKIDIR’.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, iktidarın 1.5 yıllık kesintili dönemin ardından açılan okulların sorunlarını çözmek yerine, daha büyük sorunlara zemin hazırladığını söyledi.

…………OOO………..

ALİ IŞIK VEFAT ETTİ

Tarsus’lu eski Kunduracı esnaflarından Ali Işık vefat etti. 95 yaşında vefat eden Ali Işık Tarsus Şehir mezarlığında toprağa verildi.

8 EYLÜL 2021’de TARSUS

ŞEHİT ASTSUBAY CEMRE SALİH GÖZEN’İ UNUTMADIK

Cennet Mekan Gül Kokulu Şehidimiz Tarsuslu Astsubay Cemre Salih Gözen’i şehadetinin 6’ncı yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Vatan sana minnettar Şehidim, ruhun şad olsun.

…………OOO………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİNDE TERÖR BİLGİLENDİRMESİ

TEM polisi, üniversite öğrencilerini terör konusunda bilgilendirdi. Tarsus’ta polis, okulların açılmasıyla birlikte terör konusunda bilgilendirme yaptı. Tarsus Üniversitesi’nde stant açan polisler, öğrencilerle tek tek ilgilendi. Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Büro Amirliği koordinesinde, Tarsus TEM Büro Amirliği ekipleri tarafından bilgi veildi.

…………OOO………..

SULAMA KANALINA DÜŞEN YAŞLI ADAM HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus’ta dün sulama kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti. İddiaya göre  Akşemsettin Mahallesi Ömer Nazmi Caddesi üzeri DSİ sulama kanalında elini yüzünü yıkamak isteyen Yusuf Akbulut  (81) dengesini kaybedip suya düştü. Yaşlı adam kurtarılamadı.

…………OOO………..

 YANGIN MAĞDURU AİLELERE BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, evlerinde çıkan yangın sonucu sıkıntı yaşayan vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta evleri yangından zarar gören bir ailenin daha yardımına koştu.

…………OOO………..

TARSUS KENT KONSEYİ OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTISI’NDA ECZ. REŞİT TOK BAŞKAN SEÇİLDİ

Tarsus Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı Güner Baykal Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısına Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus Kent Konseyi Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte basın mensupları katıldı.

…………OOO………..

TARSUSLU KORE GAZİSİ VEFAT ETTİ

Tarsuslu olup Mersin’de ikamet eden son Kore Gazilerinden, Fevzi Sözüöz vefat etti. Eş-dost, akraba ve sevenlerine baş sağlığı diler; sabırlar temenni ederiz.

…………OOO………..

TARSUS BORSASINDA “İHRACAT DESTEK OFİSİ” HİZMETİ KAPSAMINDA EĞİTİM VERİLİYOR

Mersin ilinde sadece Tarsus Ticaret Borsasında “İhracat Destek Ofisleri İşbirliği Protokolü” uyarınca Ticaret Bakanlığı ve TOBB işbirliğinde belirlenen oda ve borsalarda kurulan “İhracat Destek Ofisi” hizmeti kapsamında eğitim verilmeye başlandı.

…………OOO………..

REŞİT TOK’UN KARDEŞİ KALP KRİZİNDEN VEFAT ETTİ

Tarsus Kent Konseyi genel sekreteri ve Bulvar Eczanesi sahibi Reşit Tok’un kardeşi Bülent Tok geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Merhumun cenazesi (7 Eylül 2021 salı günü) saat 14.00’de Tarsus Güney Mezarlığında (Musalla) toprağa verildi.. Ailesine ve yakınlarına baş sağılığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz.

…………OOO………..

SÜPER AMATÖR KÜME FUTBOL LİGİ KULÜPLERİMİZLE TOPLANTI YAPILACAK

13 Eylül 2021 Tarihi pazartesi Günü saat 15.00’da Hosta Otelde Süper Amatör Küme futbol Liginde mücadele edecek kulüplerimizle Toplantı yapılacaktır.

…………OOO………..

TARSUS ŞEHİR STADINDA İNCELEME

Pazar günü şehir stadyumunda Oynanacak Anagold 24 Erzincanspor karşılaşması öncesi, stadyumdaki eksikleri yerinde görmek ve tespit etmek amacıyla teknik direktörümüz Ergün Penbe, 2.Baskan Salih Erdoğan, Cumali Kırbıyık ve TİY Basın sözcüsü Tolunay Duman, Tarsus Gençlik ilçe spor müdürü Mehmet Öztürk ile biraraya gelerek istişare de bulundular.

 

9 EYLÜL 2021’de TARSUS

TARSUS CHP’DEN, ATATÜRK ANITINA 98. YIL ÇELENGİ

9 Eylül 1923 CHP kuruluşunun 98. yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutluyor. Tarsus CHP tarafından, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

…………OOO………..

TARSUS AMERİKAN KOLEJİNİ KAZANAN 30 ÖĞRENCİYE TARSUS GEZDİRİLDİ

Türkiye’nin en eski ve en köklü okullarından  olan  Tarsus Amerikan Kolejini kazanan 30 öğrenciye Tarsus gezdirildi. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve ilçelerinden gelen 30 cıvarında  öğrenci Tarsus Amerikan Kolejine yatılı olarak kayıt yaptırdı.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, KENDİ İSMİNİNDE OLDUĞU TÜM DUVAR YAZILARINI SİLDİRDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan kentin estetik görüntüsüne gölge düşüren her hareketin karşısında olacaklarını ifade ederek, görüntü kirliliğinin önüne geçilecek dedi.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN GENÇLERE DESTEK

Gençler Seçer, Büyükşehir Destekler! Üniversiteye bu yıl başlayacak gençler, arkanızda biz varız! Öğrenim Yardımı almak için başvuru yapmayı unutmayın.

BAŞVURU:13 Eylül – 5 Kasım 2021

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ SANAT ÖDÜLLERİNİ ALDI

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na layık görülen En İyi Yapım, En İyi Performans, En İyi Yönetmen ve Belediye Başkanı  Haluk Bozdoğan’a  Emek Ödülü Verildi.

…………OOO………..

KAYMAKAM, AHMET GÜNGÖR ANAOKULUNDA MİNİK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN ile birlikte Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Güngör Anaokulu ve Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlere 2021-22 Eğitim Öğretim Yılında başarılar diledi.

…………OOO………..

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU,  SESİM SARPKAYA FEN LİSESİNDE

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu,  Sesim Sarpkaya Fen Lisesini ziyaret ederek öğrencileri kutladı. Kaymakam Otcu, Tarsus  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN ile birlikte  Sesim Sarpkaya fen lisesini ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlere 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında başarılar diledi.

…………OOO………..

BORSA’DA İHRACAT OFİSİ

Tarsus Ticaret Borsasında “İhracat Destek Ofisleri İşbirliği Protokolü” uyarınca Ticaret Bakanlığı ve TOBB işbirliğinde belirlenen oda ve borsalarda kurulan “İhracat Destek Ofisi” hizmeti kapsamında eğitim verilmeye başlandı.

…………OOO………..

TARSUS İLÇE ASAYİŞ VE GÜVENLİK TOPLANTISI; YAPILDI

Tarsus İlçe Asayiş ve Güvenlik Toplantısı; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında yapıldı.

…………OOO………..

TARSUS EĞİTİM İŞTEN AÇIKLAMA

Eğitim-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Yunus Karamık,  ‘’Sorun büyük’’ dedi. Eğitim-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Yunus Karamık, “18 milyon öğrenci ve 1 milyon eğitim emekçisi, bu eğitim öğretim yılına, pandemi koşullarına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınmayan önlemler, birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlarla girecektir” dedi.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU, GÜNCELLENEN MAÇA GİRİŞ KOŞULLARINI AÇIKLADI
TFF 2. Liğde yer alan Tarsus İdmanyurdu, Güncellenen Maça Giriş Koşullarını açıkladı.

Açıklama şöyle: ‘’12 Eylül Pazar günü, Tarsus İlçe Stadyumu’nda Anagold 24 Erzincanspor ile karşılaşıyor. Yeni Covid-19 tedbirleri kapsamında; Güncellenen Maça Giriş Koşulları belli oldu.

10 EYLÜL 2021’de TARSUS

SEÇER ‘’TARSUSTA BAŞLATILAN PROJELER NEDEN BİTİRİLMİYOR?’’

Merkezi hükümetle ilgili  değerlendirmelerde bulunan Başkan Vahap Seçer, “Bakın bir Havaalanı Projesi hala bitmedi. Bunu vatandaş sorgulamalı” diye konuştu.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TİCARİ AÇIDAN ÖNEMLİ NOKTALARDA YOL İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’un dört bir noktasında gerçekleştirdiği yol ıslah ve asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

…………OOO………..

TARSUS’TA TENİS TURNUVASI BAŞLADI

Türkiye Tenis Federasyonu Senyör haftasonu turnuvası 9 Eylül günü başladı. Başkan Levent Alpaltaş “Turnuvamıza İstanbul,İzmir,Adana,Mersin,Kahramanmaraş, Osmaniyeden toplam 80 tenisçi katılıyor. İlk gün  34 maç var.Tüm Tarsuslu tenisseverleri izlemeye davet ediyoruz. Dört gün sürecek turnuva pazar final maçları ve kupa töreniyle son bulacak” dedi.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLA’DAKİ ÖĞRENCİLERİN DE İLK ÇANTASI MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her yaş grubunda ki öğrencilere eğitim destekleri aralıksız sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, yüz yüze eğitim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin yüzünü güldüren “İlk Çantam” projesini hayat geçirdi.

…………OOO………..

BIÇAKLA YARALAMADAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Tarsus’ta  Gazipaşa’da  geçen hafta Ahmet Ç.’yi (29) bıçakla yaraladığı iddiası gözaltına alınan üç kişi tutuklandı

…………OOO………..

BAŞKAN HALUK BOZDOĞAN, MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRÜ ASLAN’A HAYIRLI OLSUNA GİTTİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’a ziyarette bulundu. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

…………OOO………..

ASLAN’DAN ZABITA HAFTASI KUTLAMASI

İçinde bulunduğumuz Haftanın Zabıtalar Haftası olması münasebetiyle Tarsus Belediyesi Zabıta müdürü Uğur Bozan’a kutlamalar geldi.

…………OOO………..

BOZDOĞAN TİY ANTRENMANINI ZİYARET ETTİ

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan TİY antrenmanını ziyaret etti. Bozdoğan ‘’Dün akşam Tarsus İdman Yurdu’muzun hafta sonu oynayacağı maç öncesinde  gerçekleştirdiği  antrenmanı  izleyip, oyunculara ve teknik heyete başarılar diledik’’ dedi.Tarsus idmanyurdu Pazar günü kendi evinde Erzincansporla oynayacak.

…………OOO………..

TARSUS’UN 2. SINAVI, ERZİNCANSPOR’LA

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu lige beraberlikle başladı. TİY, sezonun ilk maçında Pazar günü deplasmanda oynadığı 1922 Konyaspor ile 0-0 golsüz berabere kaldı. TİY Anagold 24 Erzincanspor maçının hazırlıklarını yaptı.

 

11 EYLÜL 2021’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ ZEHİRSİZ MUTFAKLAR  YARATMAK AMACIYLA ÜRETİCİLERE ÜCRETSİZ 700 BİN FİDE DAĞITACAK

Tarsus Belediyesi, zehirsiz mutfaklar yaratmak amacıyla hayata geçirdiği ata tohumu ve yerli tohum projeleri kapsamında yetiştirilen 700 bin fideyi üreticilere ücretsiz olarak dağıtacak.

…………OOO………..

TARDOBDER TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU KURULUYOR!

TARDOBDER Müzik Komisyonu Fahri IŞIK koordinatörlüğünde dernek bünyesinde müzik faaliyetlerine başlıyor…

Derneğimiz bünyesinde kurulması düşünülen Türk Sanat Müziği Korusu ve Müzik Dersleri çalışmalarına 4 Ekim 2021 – Pazartesi günü başlıyor.

…………OOO………..

BAŞKANLAR CHP KOKTEYLİNDE

Mersin BŞB Vahap Seçer ve  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , Kurtuluşun ve kuruluşun partisi, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 98’inci yıldönümü programı kapsamında, İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda partililerle bir araya geldi

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYE SPOR YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BELEDİYEDE

 Tarsus Belediye   Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Kadın Basketbol Takımımıza yeni transfer edilen oyuncular ile Tarsus Belediye Spor Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. Tarsus Belediye   Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ‘’Oyuncularımıza ve teknik heyetimize başarılar dileriz’ dedi.

…………OOO………..

10 EYLÜL DÜNYA İNTİHARI ÖNLEME GÜNÜ  EĞİTİMİ

Tarsus’ta Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi personellerine ve katılımcılarına İlçe Sağlık Müdürlüğünün Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet İşlek tarafından 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü dolayısıyla Psikolojik İlk Yardım ve Risk Faktörleri eğitimi verildi.

…………OOO………..

 TARSUS İDMAN YURDU BU SEZONDA 17 OYUNCU TRANSFER ETTİ

TFF. 2. Lig Beyaz Grup’taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu’nun 2021-2022 futbol sezonunda 17 oyuncu transfer etti. 22 oyuncu ile yollarını ayıran Sarı lacivertli temsilcimizde gelen ve giden oyuncular açıklandı.

 …………OOO………..

KOÇAK, 34. AHİLİK HAFTASI DOLAYISIYLA KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 34. Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Tarsus TSO Başkanı Koçak, birlik ve dayanışmanın sembolü olan ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

…………OOO………..

TARSUSLU DUMAN AİLESİ KAPILARINI AÇIYOR

Tarsus İdmanyurdu basın sözcüsü ve Tarsus Belediyesi basın mensuplarından arkadaşımız Tolunay duman, 2 yıldır tekrarladığı  gönüllü yurt  sağlama işini bu yılda devam ettiriyor.

NOT: Duman ailesiyle görüşmek isteyen olursa, beni 0533 324 8800 nolu telefonumdan arayabilir.

…………OOO………..

SPOR MÜDÜRÜ BOZDOĞANI ZİYARET ETTİ

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan ile Yenişehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Halit Akkabak, Başkan Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret ettiler. Kendilerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

12 EYLÜL 2021’de TARSUS

Bugün 12 EYLÜL 1980 Askeri Darbesinin 41. Yıl Dönümü

Tüm yurtta, yazılı ve görsel basın haberlerinde, sosyal medyada 12 Eylül 1980 Askeri KANLI Darbesi Lanetlenerek anılıyor. 

…………OOO………..

“VAHAP AMCA’YLA TATLI GÜNLER” PROJESİNDE MARUL İKRAMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yaz aylarında başlatılan “Vahap Amca’yla Tatlı Günler” projesi kapsamında Tarsus’ta öğrencilere mamul dağıtımı gerçekleştirildi

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERİ “MEMLEKETİNE HOŞ GELDİN” DİYEREK KARŞILIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite kaydı için Tarsus ve Mersin’e gelen öğrencileri “Memleketine hoş geldin” diyerek karşılıyor. Çeşitli ikramlarla karşılanan gençlere bilgilendirme yapan Büyükşehir’in öğretmenleri, gençleri daha sonra gidecekleri üniversiteye yönlendiriyor.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYE SPOR YÖNETİM  KURULU ÜYELERİ BELEDİYEDE

Tarsus Belediye   Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Kadın Basketbol Takımımıza yeni transfer edilen oyuncular ile Tarsus Belediye Spor Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. Tarsus Belediye   Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ‘’Oyuncularımıza ve teknik heyetimize başarılar dileriz’ dedi.

…………OOO………..

TARSUS’TAKİ MESKİ ABONELERİ YAPILANDIRMADAN YARARLANDI

MESKİ’den Tarsus’taki aboneler dahil  8 bin 269 kişi yapılandırmadan faydalandı. Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü 2021 Yılı 2. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer, 8 bin 269 kişi yapılandırmadan faydalandığını söyledi.

…………OOO………..

AHMET BEBEK BASIN TOPLANTISI YAPTI

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanlığı görevine Getirilen Ahmet Bebek  basın toplantısı yaparak yeni yönetimi tanıttılar.

…………OOO………..

GÜLEK’TE YANGIN

Tarsus  Gülek’te dün  yayla evinin bahçesinde çıkan yangını itfaiye söndürdü. Gülek Gelgez Şahin mevkisinde bir yayla evinin bahçesinden dumanların çıktığını görenler durumu yetkililere bildirdi.  İhbar üzerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını büyümeden söndürdü.

…………OOO………..

ŞEHİT ÖĞRETMEN BUMİNHAN TEMİZKAN YENİCE’DE ANILDI

Tunceli’nin Mazgirt ilçesi Darıkent beldesinde 11 Eylül 1994 tarihinde Şehit edilen öğretmen Buminhan Temizkan, şahadete erişinin 27. yıl dönümünde Yenice mahallesinde ki mezarı başında anıldı.
…………OOO………..

TİY 3 PUANA ODAKLANDI

TFF2. Lig Beyaz grupta şampiyonluk hedefleyen Tarsus idman yurdu,  ligin ikinci haftasında saha ve seyircisi önünde konuk edeceği Anagold 24 Erzincan maçına hazır.

Pazar günü Şehir stadında oynanacak olan Tarsus idman yurdu-Anagold 24 Erzincanspor karşılaşması 

 19:00’da başlayacak.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ SPOR’DAN TARSUS İDMAN YURDU’NA ANAGOLD 24 ERZİNCAN MAÇINDA  BAŞARILAR DİLEĞİ

 Tarsus idmanyurdu’nun geçmiş dönem yönetim kurulu üyelerinden, şimdilerde ise Tarsus Belediyesi Spor’un çiçeği burnunda yönetim kurulu üyesi Hakan Canan Can, Anagold 24Erzincanspor maçında Tarsus idmanyurdu’muza başarılar dileğinde bulundu.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….ooo………..