FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 17 Temmuz 2022 163 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 11-12-13-14-15-16-17 TEMMUZ 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

11-12-13-14-15-16-17 TEMMUZ 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

11 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS’TA KURBAN  BAYRAMI BUGÜN 3. GÜN..

Tarsus’ta kurban bayramı  sakin geçiyor. Bugün 3. Gün. Bayram 9-10-11 ve 12 Temmuz günlerikutlanmakta.. Herkesin bayramı kutlu olsun. Kurban bayramının önemi ve yaptırımı ayrıdır. Ama sonuçta ikisi de dini bayram olarak biz Müslümanlar için önem arzetmektedir. Tarsus’ta  herkesin bayramı kutlu olsun.

………….OOO………..

VATANDAŞLAR BU BAYRAMDA DA KURBANLIKLARINI MERSİN BÜYÜKŞEHİR’E EMANET ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kurban kesim noktaları, bu Kurban Bayramı’nda da büyük ilgi gördü. Büyükşehir’in kent genelindeki 30 noktasında vatandaşlar, kurbanlıklarını sabahın erken saatlerinden itibaren sağlıklı ve hijyenik koşullarda kestirdi.

………….OOO………..

GÖRÜNMEZ KAZA KURBANI

Tarsus’ta 3 gün önce Adana Caddesinde kapısı açık halde seyreden dolmuştan aşağıya düşen Meryem Özkıraç tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

………….OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ “KÖY BİZİM ŞENLİK BİZİM” ETKİNLERİ BUGÜN SEBİL’DE

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) desteklediği “Köy Bizim Şenlik Bizim” etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.

 11 Temmuz Pazartesi/Çamlıyayla Sebil  Saat:18.00

12 Temmuz Salı/Tarsus Gülek Mahallesi Saat: 18.00

17 Temmuz Pazar/Tarsus Kızılçukur Saat: 18.00

………….OOO………..

MESKİ, TARSUS’A BAĞLI DOĞU OVA ÇİÇEKLİ GRUBUNDA ÇALIŞIYOR

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Tarsus’a bağlı Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi ve Şebeke Hattı Yapım İşi’ne devam ediyor.MESKİ’nin, yatırım tutarı 21 milyon 532 bin lira olan projesi kapsamında, yaklaşık 38 kilometre çeşitli çaplarda içme suyu hattı döşenmesi planlanıyor.

………….OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇAMLIYAYLA’DA YOL YAPIM VE ONARIM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi yol yapım, bakım ve onarım ekipleri, Çamlıyayla’da sathi asfalt döküm ve yama çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte Torosların zirvelerine çıkan Yörüklerin ulaşımlarında sıkıntı yaşamaması içinde, yol tefsiye işlemlerini de sürdürüyor.

………….OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “KAZANÇ PROJESİ” DEVAM EDİYOR

  Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Kazanç Projesi’ kapsamında yetiştiricilere kaz dağıtımı ve yem desteği sürüyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan projenin devamı olan çalışma kapsamında Mersin’in Akdeniz, Yenişehir, Mezitli, Toroslar ve Tarsus ilçelerinde yer alan toplam 50 yetiştiriciye 70 dişi, 30 erkek olmak üzere 100’er adet kaz ve 600 kg yem desteği sağlanıyor.

 ………….OOO………..

ALİ UYAN “Tarım konusunda her zaman çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanındayız”

Büyükşehir Meclis Üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan  “Hepinizi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer adına saygıyla, sevgiyle ve hürmetle selamlıyorum. ” dedi.

………….OOO………..

BAŞKAN VEYSEL SARI  SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, kurban bayramı tatili nedeniyle araçlarıyla seyahat edecek olan sürücüleri kazalara karşı uyardı ve trafikte en önemli kuralın “trafik kurallarına uymak” olduğuna dikkat çekti.

………….OOO………..

TARSUS’TA ÜCRETSİZ KESİM DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta mobil kurban kesim ünitesi  dün ücretsiz hizmet verdi. Bugün ve yarında devam edecek.

12 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS’TA KURBAN  BAYRAMI BUGÜN 4. GÜN..

Tarsus’ta kurban bayramı  sakin geçti. Bugün 4. ve son gün. Bayram 9-10-11 ve 12 Temmuz günleri kutlanmakta.. Tarsus’ta  herkesin bayramı kutlu olsun.

………….OOO………..

“JANDARMADAN HELİKOPTER DESTEKLİ TRAFİK DENETİMİ”

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri helikopter destekli trafik denetimi gerçekleştirdi. Kurban Bayramı tatili nedeniyle, karayolu üzerindeki seyahatlerde ve seyahat sürelerinde artış olacağı göz önünde bulundurularak trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini en aza indirmek, olası ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarını önlemek için denetim yapıldı.

………….OOO………..

TARSUS’TA İHMALE HAPİS CEZASI

Tarsus’ta Meryem Ö.adlı kadının, seyahat ettiği minibüsün kapısının açık olması sonucu yola düşerek hayatını kaybetmesinin ardından “ölüme sebebiyet vermek” suçundan yargılanan aracın sürücüsü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

………….OOO………..

MESKİ, TARSUS İLÇESİ DOĞU OVA ÇİÇEKLİ GRUBU İÇMESUYU HATTI YAPIM İŞİNE DEVAM EDİYOR

MESKİ, Tarsus’a bağlı Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi ve Şebeke Hattı Yapım İşi’ne devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Çiçekli, Kargılı, Karsavuran, Verimli, Simithacılı, Karaçerçili ve Çağbaşı Mahalleleri’nde yaşayan vatandaşların içme suyu ihtiyaçlarıkarşılanacak.

………….OOO………..

“KÖY BİZİM ŞENLİK BİZİM” ETKİNLERİ BUGÜN GÜLEK’DE

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) desteklediği “Köy Bizim Şenlik Bizim” etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.

 BUGÜN

12 Temmuz Salı/Tarsus Gülek Mah. Saat: 18.00

17 Temmuz Pazar/Tarsus Kızılçukur Saat: 18.00

………….OOO………..

TARSUS ZİRAAT ODASI ESKİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ TEKELİ TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus Ziraat Odası eski yönetim kurulu üyesi İsmail Haluk TEKELİ  dün toprağa verildi. Tekelinin  cenazesi  dün 11.07.2022 günü  öğle namazına müteakip şehir mezarlığında defin edildi. Ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz.

 ………….OOO………..

BAŞKAN KÖY ZİYARETLERİNDE

Belediye başkanı Haluk Bozdoğan  ‘’Bayramda  başladığımız ziyaretlerimizde Halitağa, Akarsu, Kelahmet, Çatalca ve Ağzıdelik köylerimizde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Soruları dinledik, notlar aldık. Yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Köylerimizin yaşam kalitesini artırmak, hem sosyal hem de ekonomik alanlarda kalkınmasına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

………….OOO………..

DARISEKİSİ ÖRNEK KÖYÜ’NDE ETKİNLİK ATÖLYELERİ BAŞLADI

 Darısekisi Örnek Köyü’nde Temmuz Ayı etkinlikleri başladı. Dolu dolu geçecek Temmuz ayı etkinliklerinin ilk gününde misafirler ‘Çocuk Atölyesi’ ve ‘Tarım Atölyesi’nde uzmanlarla bir araya gelerek eğlenceli saatler geçirdiler.

………….OOO………..

SATRANÇ KURSU TAMAMLANDI

Tarsus Belediyesi Dr.Erdinç Şahin Gençlik Merkezimiz’de yaz kursları kapsamında açılan satranç kursu yapılan turnuva ile sona erdi. Başkan yardımcısı Ali Dinsever  ‘’Kursa katılım sağlayan kursiyerlerimize katılım belgelerini takdim ettik. Turnuvada dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Yaz kurslarımız devam edecektir.’’ Dedi.

………….OOO………..

HUZUREVİNE BAYRAM ZİYARETİ

Tarsus’ta protokol huzurevi, jandarma ve polisi ziyaret edip personel ile vatandaşların bayramını kutladı. Başkan Haluk Bozdoğan ve kaymakam Kadir Sertel Otcu, ‘’Halkımızın huzuru için görevi başında olan Merkez Karakolu, Yenice Jandarma Karakolu, İlçe Emniyet ve İlçe Jandarma Uygulama noktalarını, İtfaiye Amirliğini, huzurevinde kalan büyüklerimizi ziyaret ederek bayramlarını kutladık.’’ Dediler.

………….OOO………..

“EVİMİZ ATÖLYE” PROJESİNE TARSUSLU KADINLAR DA İLGİ GÖSTERDİ

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaşı olduğu “Evimiz Atölye” projesinin 11. mahalle çalışması, Tarsus’ta Mithatpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

13 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS’TA KELLE ÜTÜLEME 50 TL BACAKLAR DAHİL 70 TL OLDU

Tarsus’ta kurban bayramında  kelle ve ayak ütücüleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Ayak ve kelle olarak ütüler isek 70 TL’den sadece kelle olursa 50 TL’den ütülüyoruz. Ütüleme işlemlerinin ardından kelle ve bacakları sahiplerine teslim ediyoruz.’’ Dediler.

………….OOO………..

ZİRAAT ODASI BAŞKANI AVCI: “SULAMA TARIM İŞÇİSİ YEVMİYELERİ 275 TL OLDU

Tarsus’ta 2022 sulama yapan tarım işçisi yevmiyesi arttı. Yeni ücret 275 TL oldu. Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Tarsus’ta 2022 sulama yapan tarım işçisi yevmiyesinin 275 TL olduğunu bildirdi.

………….OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİRDEN YAZ KONSERLERİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yaz Dostum Konserleri’ Mersinlilerden büyük ilgi görüyor.

………….OOO………..

LİNA NASİF’SİZ İLK BULUŞMA

  1. Dinler Buluşması Mersin Büyükşehir Belediyesi Akbelen Şehir Mezarlığı’nda gerçekleştirildi. Bir süre önce hayatını kaybeden, etkinliğin yaratıcısı Lina Nasif’siz ilk kez düzenlenen Dinler Buluşması’nda katılımcılar Lina Nasif’i anlattı, onun mirası olan bu etkinliğin devam ettirilmesi için söz verdi.

………….OOO………..

TARSUS’TA 51 KÖY ZİYARETİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Başkan yardımcıları ve teknik ekibin bulunduğu heyet, 1 günde 51 köyü gezdi, sorunları dinledi.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’ DURMADAN, DİNLENMEDEN VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’

Ziyaretlerin devam edeceğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Ovadan dağlara, dağlardan denize kadar tüm şehrimizi bir uçtan bir uca dolaşarak Tarsus Belediyesi’nin varlığını her yerde hissettiriyoruz” dedi.

………….OOO………..

BAŞKAN VAHAP SEÇER ÇAMLIYAYLADA ZİYARETLERDE BULUNDU 

Başkan Seçer’egezi boyunca CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Büyükşehir Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Meclis Üyesi Av. Ünzile Kuru, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Seher Sorma, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.

 ………….OOO………..

 “TARSUS’UN OTOBÜS FİLOSUNU YENİLEDİK”

Göreve geldiklerinde otobüslerin yaş ortalamasının 12,5 olduğunu anımsatan Başkan Vahap Seçer,“Şu ana kadar yeni aldığımız 87 CNG’li otobüs Mersin merkezde hizmet görüyor. Daha sonra teslim aldığımız 67 atak otobüsün de 41’i şu an Tarsus’ta hizmette. dedi.

………….OOO………..

TÜRKİYE’DE SOSYAL POLİTİKALARDA EN MARUF BELEDİYE MERSİN BÜYÜKŞEHİR”

Belediyeciliği sadece yol yapmak ve asfalt dökmekten ibaret görmediklerini ifade eden Başkan Seçer, “Belediyeciliği yol yapmaktan, bina yapmaktan ibaret görmüyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de sosyal politikalarda en maruf, en meşhur belediye haline geldi.dedi.

………….OOO………..

 ÇAMLIYAYLADA ATIK SU PROJESİ

Başkan Vahap Seçer “Çamlıyayla-Sebil Ortak Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi yapıyoruz” dedi. Bölgeye sulama borusundan alet ekipman desteğine, fide fidan desteklerinden altyapı hizmetlerine kadar birçok hizmet götürdüklerini vurgulayan Başkan Seçer, “Bu bölgede 4 bin metre içme suyu hattı.  Buraya bir de depo yapıyoruz. dedi.

14 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TRABZON’A TARSUSLU  MÜDÜR ATANDI GÖREVE BAŞLADI

Trabzon’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğuna yeni isim atandı. Yaklaşık 2 yıldır vekaleten Mustafa Asan’ın yürüttüğü göreve Yurt içi Etkinlik Destekleme Müdürü Tarsuslu Tamer Erdoğan atandı. Atama Mersin ve Tarsusta memnuniyet yarattı.

………….OOO………..

TARSUS’TA  4  MAHALLEDE  KENTSEL DÖNÜŞÜM

Tarsus Belediye Meclisinde konuşan başkan Haluk Bozdoğan, 4 ayrı mahallede  daha kentsel dönüşüm yapıldığını söyledi. Gaziler, Bağlar ve Yenimahallede kentsel dönüşümün başladığını Beydeğirmeninde de yakında başlayacağını söyledi. Halen Duatepe ve İsmetpaşada ise kentsel dönüşüm sürecinin işlediği hatırlatıldı.

………….OOO………..

TESKİ YAKINDA GENEL KURUL YAPACAK

Tarsus Belediyesi iştiraklerinden olan TESKİ yakında genel kurulunu yapacak. Bazı meclis üyelerinin 8 aydır TESKİ’de müdür olmadığı yönündeki eleştirilerine cevap veren Tarsus Belediye Başkanı Dr Haluk Bozdoğan “TESKİ’nin yakında genel kurulu var. Genel kurul yapılınca müdür konusuda kendiliğindençözümlenmiş olacak” diye konuştu.

………….OOO………..

TARSUS’A IŞIKLI KALDIRIMLAR YAPILACAK

Tarsus Belediye Başkanı Dr Haluk Bozdoğan kaldırım olayına büyük önem verdiklerini söyledi. Bozdoğan “Tarsus’ta yaklaşık 1.5 yıldır kaldırım çalışmaları yapılıyor Yakında yeni kaldırım bakım ve tamiri ile yeni kaldırım yapımı gerçekleştirilecek. Bu arada ışıklı kaldırım taşlarını da 4-5 ay içinde Tarsus’ta göreceksiniz” dedi.

………….OOO………..

KAYIP HAYVANLARI SAHİBİNE TESLİM ETTİLER

Çamlıyayla Sebil’de insanlık ölmemiş dedirten bir olay yaşandı. Tarsuslu Hilmi Tekeli ve arkadaşları, önceki gün Sebil’de Kızılcakköy  mevkiinde gece yürüyüşüne çıktılar. Gece yürüyüş esnasında 22 keçi ve 1 koyun  karanlıkta  Hilmi Tekeli ve arkadaşları Özgür Aydoğan ve Berat Yıldız’ın peşine takıldı.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDUNUN İLK MAÇI ERZİNCAN İLE

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus  idmanyurdunun bu sezonki maçları belli oldu. Fikstür çekimi ile maçların proğramı belli olurken Tarsus idmanyurdu ilk maçını deplasmanda Anagold Erzincansporla yapacak. İç sahadaki ilk maçımız ise 2. haftada Biteksen Düzcesporla..

………..ooo………..

YILMAZ BASRAVİ  NAZİLLİ İLE ANLAŞTI

TFF 2. Lig beyaz grup  ekiplerinden Nazilli Belediyespor, dış transferde 6 oyuncuyu kadrosuna kattıktan sonra 3 isimle daha anlaşma aşamasına geldi. Siyah-beyazlılar, geçen sezon kiralık olarak Tarsus İdmanyurdu forması giyen Göztepeli 22 yaşındaki sol kanat Yılmaz Basravi ile prensip anlaşmasına vardı.

15 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ’NİN KÖY ZİYARETLERİNDE 2. ETAP

Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Dün Sabah köylere  başladığımız programımız gecenin geç saatlerinde son buldu. Bu, Tarsus Belediyesi’nin yüksek motivasyonla çalışma disiplinini gösterdiği gibi Tarsus’un ne denli büyük bir şehir olduğunu da anlatıyor bizlere.” dedi.
………….OOO…………

UĞUR SANDAL HAYATA TUTUNDU

Tarsus’un 1. Amatör küme takımlarından  Yıldırımspor Başkanı  Uğur Sandal Mersin Şehir Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı oldu.

………….OOO…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ETKİNLİKLERİYLE ÇOCUKLAR UNUTAMAYACAKLARI ANLAR YAŞIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) desteklediği “Köy Bizim Şenlik Bizim” etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.Dans, çömlek atölyesi, drama, sosis balon şov, Hacivat-Karagöz gösterimi, orta oyunu, müzik, halat çekme, çuval yarışı, resim ve daha pek çok etkinliğin yer aldığı programlardan biri de Tarsus-Çamlıyayla karayolu üzerinde bulunan Ulaş Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

………….OOO…………

BAŞKAN SEÇER: “MERSİN BELEDİYESİ SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN VAR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı mesaisine Toroslar ilçesi ile devam etti. Bekiralanı Mahallesi’nde başlayan ziyaretine Soğucak, Ayvagediği ve Gözne Mahalleleri ile devam eden Başkan Seçer’i, bölge sakinleri ilgiyle karşıladı.

………….OOO…………

TARSUS’TAKİ  KYK YURDU,  1 EYLÜL’E KADAR HİZMET VERECEK

Yaz  aylarında seyahat edecek gençlerin öğrenci yurtlarından ücretsiz faydalanabileceği uygulama kapsamına Tarsus KYK ‘da alındı.

………….OOO………..

TİY KİRALIK  OYUNCUSU YILMAZ  BASRAVİ  DE GİTTİ

Tarsus İdmanyurdu forması giyen Göztepeli 22 yaşındaki sol kanat Yılmaz Basravi ile prensip anlaşmasına vardı. Nazilliye imza attı.

16 TEMMUZ 2022’de TARSUS

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TA  EMEKÇİ KADINLARA EĞLENCE PROGRAMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gündelik işlerde çalışan, ev işçiliği yapan veya tarlalarda alın teri döken emekçi kadınlara yönelik moral ve eğlence programı düzenlendi. Tarsus Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen etkinlikte yemek ikramı da yapılan kadınlar, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

………….OOO………..

MESKİ, İÇMESUYU ANALİZLERİNE TARSUS DAHİL ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü, kentin tüm noktalarında içme suyu şebeke sularının kontrolü çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mersin genelinde içme suyu dezenfeksiyon çalışmalarını en yüksek seviyede tutan MESKİ ekipleri, periyodik olarak denetimler gerçekleştiriyor. Böylelikle, vatandaşlar suyu musluktan MESKİ güvencesiyle gönül rahatlığıyla tüketmeye devam ediyor.

………….OOO………..

SEBİL VE GÜLEK MAHALLE SAKİNLERİ, BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMDA MUTLU ANLAR YAŞADILAR

 Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) desteklediği “Köy Bizim Şenlik Bizim” etkinlikleri Tarsus ve Çamlıyayla’daki programlarla devam etti.

Yaylalık yerleşim noktaları olan Çamlıyayla’nın Sebil ile Tarsus’un Gülek Mahallesi’nde gerçekleştirilen programlarda coşku, yine üst seviyeye çıktı. Çocuklara yönelik birçok aktivitenin düzenlendiği şenliklerde, büyükler de bu sevince ortak oldular.

………….OOO………..

TARSUS’TA ULAŞ YOLUNDA YARALAMALI KAZA

Tarsus’ta, Büyükşehir Belediyesi halk otobüsü ile iki otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

17 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUSLULAR ÇAMLIYAYLA’DA VE DENİZDE

9 günlük kurban bayramı tatili bugün sona eriyor. Tarsus halkının neredeyse yarısı tatilini Tarsus dışında geçirdi. Millet Çamlıyayla, Sebil, Gülek, Tekir gibi yaylalar ile Mersin’in deniz sahillerine gitti. Çamlıyayla’nın 9 bin olan nüfusu son bir ay içinde 100 bini geçti. Bugün akşam dönüşler başlayacak ve yarınnormal mesaiye geçilecek.

………….OOO………..

TARSUSLU ÖĞRENCİLER.. 20 TEMMUZ SON GÜN..

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde LGS hazırlık hizmeti veren kurs merkezlerinde, LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilere tercih konusunda rehberlik hizmeti verilmeye başlandı. Tarsus Yenice Yaşar Bayboğan Eğitim Merkezi, Tarsus Eski Ömerli ve Mithatpaşa Kurs Merkezinde hizmet veriliyor.

………….OOO………..

ŞEN “HER ZAMAN ŞOFÖR ESNAFIMIZIN  YANINDAYIZ”

Tarsus Şoförler Odası başkanı Duran Şen gazetecileri  ziyaret etti. Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Duran Şen, yönetim kurulu üyesi Hidayet Şahin, gazeteci Mehmet Doğrugider Ekspres gazetemizi ziyaret ederek kurucu Mustafa Erdoğan ile görüştü. Başkan Şen, şoför esnafının  bayramını kutlarken,  her zaman her sıkıntılı anında yanlarında olduklarını söyledi.

………….OOO………..

TARSUS EMEKLİ EVİ PAZARTESİ GÜNÜ AÇIK

Tarsus’ta ve Mersin merkezde yer alan Emekli Evi yarından itibaren yine açık olacak. Mersin Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer ‘’Emekli insanlar zaten hayatın baharında ülkesine bir anlamda katkı sunmuşlar. Dolayısıyla emeklilik dönemlerinde de layıkıyla yaşatmak gerekiyor” dedi.

………….OOO………..

SÜPER AMATÖRE 4 TAKIM DAHA ÇIKTI, REŞADİYE SON ANDA ÇIKAMADI

Mersin  Futbol İl Temsilcisi Ahmet Karataş başkanlığında Toplanan Tertip Komitesi vermiş olduğu kararla 2021-2022 Futbol Sezonu sona ermiş oldu. Bunun sonucunda 1.Amatör küme Play Offta Süper Amatör Kümeye çıkan Mutidmanyurduspor ,Erdemli Limongücüspor,,Silifke idmanyurduspor, Mezitli33, Kulüplerimizi Federasyon yönetimi olarak tebrik ediyoruz. Federasyon Binamız 18.07.2022 Tarihine kadar Bayram Tatilinden dolayı Kapalı olacak Tüm Spor Kulüplerimize önemle duyurulur.

………….OOO………..

DEMOKRAT PARTİ OLAĞAN ÜSTÜ KONGREYE GİDİYOR

Demokrat Parti Tarsus ilçe teşkilatının olağan üstü kongresi bu ay içinde yapılacak. Mevcut başkan Abdullah Aker’in verdiği bilgiye göre DP kongresi 24.07.2022 tarihinde saat 10.00 da Şehitkerim mahallesi, MEDYAD binası bitişiğindeki kat 2 adresinde yapılacak. Çoğunluk olmazsa kongre 30.07.2022 tarihinde aynı yer ve saatte yapılacak. Gündemde yeni yönetim ve denetim kurulu seçimi de bulunuyor.

………….OOO………..

TİY TRANSFERDE SAKARYADAN OYUNCU ALDI

Tarsus İdmanyurdu,  Sakaryaspor’un stoper oyuncusu Eyüpcan Delibalta’yı transfer etti. TİY’de Forvet Taha Balcı’nın ardından sessizliğe bürünen sarı-lacivertli ekip, geçen sezon Sakaryaspor’un şampiyonluğuna katkı sağlayan Eyüpcan Delibalta’yı renklerine kattı. Sakaryaspor’da geçen sezon 20 kez forma giyen Delibalta 1 gol kaydetti.

………….OOO………..

CAN ‘’KADROMUZU GÜÇLENDİRİYORUZ’’

2. Ligde yer alan Tarsus İdman Yurdu Basın Sözcüsü Hakan Canan Can, dış transferde Taha’nın ardından Eyüpcan ile anlaşarak kadrolarını güçlendirmeye devam ettiklerini bildirdi.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDUNUN BU SEZON MAÇLARI

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus  idmanyurdunun bu sezonki maçları belli oldu. Tarsus idmanyurdu ilk maçını deplasmanda Anagold Erzincansporla yapacak. İç sahadaki ilk maçımız ise 2. haftada Biteksen Düzcesporla.. Takımımıza yeni sezonda başarılar diliyoruz.n Fikstür ekte..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi