FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 10 Ekim 2021 303 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 4-5-6-7-8-9-10 EKİM 2021’de Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

4-5-6-7-8-9-10 EKİM 2021’de Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

4 EKİM 2021’de TARSUS

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ BAMBU SEPET ÖRÜCÜLÜĞÜ YAŞ ALMIŞ ÇINARLARIN ANILARIYLA YENİDEN HAYAT BULDU

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun ‘El Sanatları Atölyesi’ kapsamında Usta Öğretici Mücalla Taş eğitmenliğinde düzenlenleği ‘Bambu Sepet Örücülüğü Kursu’ Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde gerçekleşti.

…………OOO………..

HAYDAR ÖZDEMİR TARSUS’TA CANLAR İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Mersin Cem Evi Başkanlığına Aday olan  Haydar Özdemir Tarsus’ta Canlar ile kahvaltıda buluştu. Haydar  Özdemir  ile Yeşil mah derneği kahvaltısında sevenleri  ve  emek verenler bir araya geldi. Haydar Özdemir’i tanıyanlar ‘’Haydar bey seçildiği takdirde bu görevi layıkıyla yapacağına inancımız tamdır başarılar ‘ dediler.

…………OOO………..,

45 DAĞCI  TARSUS KARBOĞAZI’NDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Mersin Dağcılık Spor Kulübü öncülüğünde dağcılık sporunun önemli isimlerinden olan Muzaffer Erol Gez anısına Karboğazı Medetsiz’ezirve tırmanışı gerçekleştirildi. Tırmanış etkinliğinde, 45 dağcı 3 bin 524 metre yüksekliğindeki Medetsiz Dağında zirveye ayak bastı.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNİN  TARSUS’TA DERE ISLAH VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 Tarsus kent merkezinden kuzey-güney istikametinde geçen ve tabanı çamurla kaplanan Kaleburcu deresinin Gaziler Mahallesi bölümü de MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekiplerince temizlendi. Geçtiğimiz günlerde derenin Mithatpaşa Mahallesi’nden geçen bölümünde de kapsamlı çalışma uygulanmıştı.

…………OOO………..

TAKBAŞ’TA YANGIN

Tarsus’ta dün, ağaçlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.Takbaş Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.İhbar üzerine bölgeye, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi ile yangın söndürüldü.

…………OOO………..

TARSUS’TA YARALAMALI OLAY

Tarsus’ta silahlı bıçaklı yaralamalı olay… Yaralı 3 kişinin durumunun iyi olduğu kaydedildi, olay yerinde çok sayıda boş kovan ve dolu fişek tespit edildi.
…………OOO………..

5 EKİM 2021’de TARSUS

ÇOCUKLAR 4 EKİM’DE DOYASIYA EĞLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ’NDE MİNİK YÜREKLER İÇİN ETKİNLİK DÜZENLEDİ

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 04 Ekim Dünya Çocuk Günü nedeniyle minik yürekler için resim sergisi, seramik atölyesi açılırken, neşelerine neşe katmak için bando dinletisi gerçekleştirildi.

…………OOO………..

BOZDOĞAN GORAN BREGOVİÇ KONSERİNDE

Tarsus  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, paydaşı olmaktan mutluluk duyduğumuz Mersin Uluslararası Müzik Festivali çerçevesinde Goran Bregovic konserine katıldı.

…………OOO………..

ERGÜN PENBE,  BAŞKAN BOZDOĞANLA VEDALAŞTI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus İdmanyurdu’nda görevine son verilen Teknik Direktör Ergün Penbe’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

…………OOO………..

TARSUS’TA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLAMASI

Tarsus’ta Camiler ve din görevlileri haftası kutlanıyor. 1 Ekim-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan haftada etkinlikler  Müftü Ali Can öncülüğünde başladı.

…………OOO………..

ERGENEKON MAHALLESİNDE ARAÇ TAKLA ATTI

Tarsus’ta Ergenekon mahallesi Fatih Sultan Mehmet bulvarında bir araç takla atıp devrildi. Kontrolden çıkan otomobil takla atıp yol kenarındaki büfeye çarparak durabildi. Ölen yada yaralı yok, maddi hasar meydana geldi.

…………OOO………..

Tarsuslu PROF. DR. ABDULLAH CANATAROĞLU VEFAT ETTİ

Covid-19 tedavisi gören hemşehrimiz Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Tarsuslu Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu  Dün vefat etti

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı 05.10.2021 Salı günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.

…………OOO………..

KIRBIYIK, VALİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

Tarsus İdmanyurdu Kulüp Başkanı Şahin Harun Kırbıyık, Mersin’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan  Kırbıyık, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i  ayrı ayrı olmak üzere makamlarında ziyaret etti… Kırbıyık  protokol mensuplarına Tarsus İdmanyurdu atkısı ve plaket verdi. Önümüzdeki günlerde Tarsus’ta oynanacak  iç saha maçlarına davet etti.

…………OOO………..

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNE TARSUS’TAN   KUTLAMA

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu…”Patili dostlarımızı bir gün değil her gün sevmemiz, korumamız, yaşama haklarına saygı duyarak sahip çıkmamız lazım. Patili dostlarımızın farkındayız!.. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz!.. dedi

6 EKİM 2021’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın yönettiği oturum ile gerçekleştirildi.. Gündem maddeleri ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Akademi Derneği ile İlçede lisans ve lisansüstü öğrenimin özendirilmesi, bilimin ilçeye entegrasyonunun sağlanması ve bunlara ek olarak özellikle kadın girişimci sayısının artırılması ve tüm bu hususlardan hareketle çok kapsamlı eğitimlerin katılımcılara ücretsiz olarak sağlanması amacıyla, ortak hizmet projesi geliştirdiklerini söyledi.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ, OTİZM DERNEĞİNE KATKI SAĞLAYACAK

Başkan  Haluk Bozdoğan, Tarsus Otizm Derneği ile Tarsus’ta yaşayan otizmli bireylere ve ailelerine destek olunması, eğitimlerine katkıda bulunulması, sosyalleşmelerinin sağlanması ve her türlü ihtiyaçlarına cevap verilebilmesi için gerekli desteği vereceklerini aktardı.

…………OOO………..

KARDEŞ ŞEHİR İLE BİRÇOK ALANDA ORTAK PROJELER ÜZERİNE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Başkan Bozdoğan; Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu ile Gençlik, Spor, Bilim, Sanat ve Turizm Komisyonuna müşterek havale edilen ve toplantıya katılan komisyon üyelerinin oybirliği ile uygun görülen; Tarsus Belediyesi ile Port of Spain Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması, belediyecilik, ekonomi, sosyal, eğitim, kültür, tarih, turizm, tanıtım, sağlık, spor, tarım vb. alanlarda işbirliği yapılacağını ve ortak projeler üreteceklerini bildirdi.

…………OOO………..

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE MADDİ DESTEK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ilçede faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine verilecek maddi yardımı önemsediklerini ifade etti.

…………OOO………..

TARSUS’UN ÖNÜNÜN AÇACAK PROJELERİ 1 YIL İÇİNDE BİTİRECEĞİZ

Tarsus Belediyesi’nin Tarsus için Cumhuriyet Tarihindeki yapabileceği en yüksek seviyedeki yatırımı yaptıklarını da dile getiren Başkan Bozdoğan;  Tarsus belediyesi olarak daha önce bahsettiğimiz spor salonunu öz kaynaklarımız ile bu yıl bitirip faaliyete geçireceğiz ve bu salon Tarsus’a yakışır bir salon olacak. dedi

…………OOO………..

PANDEMİ SÜRECİNDEAKADEMİSYENLERİN MESLEKİ MOTİVASYONU

Akademi Derneği Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Doktorant Fatma Yeşilkuş, “Akademisyenlerin Salgın Sürecindeki Mesleki Motivasyon Düzeyleri”ni İnceledi.

…………OOO………..

TÜRKİYE’DE 7 TESİSTEN BİRİ TARSUS’TA..

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ile Genel Sekreter Hasan Şanlı Borsa Üyesi Torunlar Gıda San. Tic. AŞ.’ne  ziyarette bulundu.

…………OOO………..

ALTAYLILAR MAHALLE MUHTARI PERİHAN ÖZCAN, HIRSIZLIK OLAYLARINA KARŞI UYARDI

Tarsus Altaylılar Mahalle Muhtarı Perihan Özcan, mahalle halkını hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

…………OOO………..

AKKOZA GAZETESİ 25 YAŞINDA

Tarsus’ta İstikrarlı ve basın yasası çerçevesinde yayın hayatını sürdüren Akkoza Gazetesi 25. yılını kutluyor. Yazı ailesini ve gazete sahibi Hasan Selenoğlu’nu tebrik ediyoruz.Daha nice mutlu ve uzun yıllara olsun diyoruz.

…………OOO………..

TARSUS NİYAZİ EFENDİ MESCİDİ BAKIMA ALINDI

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün mülkiyetinde bulunan tarihi Niyazi Efendi mescidi  Tarsus belediyesi tarafından tadilata alındı.

…………OOO………..

DEMİR KORKULUKLAR ÇALINIYOR

Tarsus’ta kent merkezinde bazı caddelerin ortasındaki refüjlere yolu ayırmak için konulan demir korkuluklar bir bir yok oluyor.

…………OOO………..

TARSUS’TA ZEYTİN HASADI  BAŞLADI

Bölgemizde sabah kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi yeşil zeytinin hasadı başladı. Tarsus’ta dağ taş zeytin olmasına rağmen bu yıl rekoltenin düşük olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle zeytin fiyatlarının artış göstereceği tahmin ediliyor.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TA TİCARETİN MERKEZİNDE ASFALT ÇALIŞMASI

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus merkez Şahin Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve üzerinde Tarsus Ticaret Borsası ile buğday pazarının da bulunduğu 3294. Sokak’ta detaylı çalışma gerçekleştirdi.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ MİNİK ÖĞRENCİLERİ PATİLİ DOSTLARLA BULUŞTURDU

Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünün düzenlediği etkinlik kapsamında minik öğrenciler patili dostlarla buluştu, onlarla oynama, barınma ve beslenme alanlarını inceleme olanağı buldu. Tarsus Belediyesi ayrıca açtığı stantta yurttaşlara ücretsiz olarak kedi ve köpek maması dağıttı.

…………OOO………..

2.LİGDE HAFTA ARASI MESAİ… BUGÜN TİY İSTANBUL’DA PENDİK İLE OYNUYOR

Futbolda TFF 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Gruplarda 6. hafta karşılaşmaları bu Çarşamba günü oynanıyor. Saat 15.30 da  Pendikspor-Tarsus İdman Yurdu (Pendik) maçı var.

7 EKİM 2021’de TARSUS

TARSUS’TA YETİŞTİRİLEN SOYA FASULYESİNİN HASADI BAŞLADI

“Ata Tohumu Miras” projesi kapsamında yetiştirilen soya fasulyesinin hasadı başladı. Ata Tohumu Miras projesi kapsamında Tarsus Belediyesi ile Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü arasında yapılan protokol uyarınca 25 dekarlık arazide 5 dekarlık alana yerli tohum soya fasulyesi ekilmişti.

……………ooo…………

EĞİTİM SEN TARSUS2TA  ‘DERS SAATLERİ 30 DAKİKAYA  DÜŞÜRÜLMELİDİR’’

Tarsus Eğitim Sen tarafından Yarenlikte  yapılan açıklamada ‘’6 Eylül 2021’de okulların açılması ve yüz yüze eğitime başlanmasının üzerinden bir ay geçmiştir. Gerek okulların açılması sürecinde, gerekse sonrasında Kovid-19 salgının etkilerinin en aza indirilmesi için gerekli önlemler alınmamış, atılması gereken adımlar atılmamıştır.” denildi

……………ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ  KİLOLARCA MUZU VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITTI

Tarsus Belediyesi mahsulü üreticiden alıyor, Halk Marketler üzerinden dar gelirli vatandaşlara ücretsiz ulaştırıyor. Böylece dar gelirli vatandaşların yüzü gülüyor. Tarsus’ta üreticiler tarafından bağışlanan yüzlerce kilo muz Halk marketler aracılığı ile vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

……………ooo…………

”TARSUS’A HOŞGELDİNİZ FAALİYETİ” KAPSAMINDA ZİYARETLER

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ”Tarsus’a Hoşgeldiniz Faaliyeti”  devam ediyor. Bu etkinlik  kapsamında; Şehitishak, Mithatpaşa ve Girne Mahallelerine iç göçle gelen aileler Sosyal Hizmet Merkezi, İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve Mahalle Muhtarları tarafından ziyaret edildi.

……………ooo…………

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU TARSUSLU HAYIRSEVERLERLE TARSUS’TA İKAMET EDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİ ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Tarsus’un muhtelif mahallelerinde ikamet eden hasta ve hasta yakınlarının gönlüne dokunmaya devam ediyor

……………ooo…………

TARSUS İDMANYURDU , DÜN GALİBİYETTEN MAĞLUBİYETE DÜŞTÜ…

TFF 2. lig beyaz grupta hafta içi mesaide Tarsus İdmanyurdu İstanbul deplasmanında büyük fırsat kaçırdı..Pendike 3-2 yenildi.

……………ooo…………

8 EKİM 2021’de TARSUS

JANDARMANIN ZEHİRLE MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Erdemli ve Tarsus ilçelerinde uyuşturucu madde  imalatı ve satışı yaptığı tespit edilen (2) şahsa yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda uyuşturucu madde imal ve ticareti ile kaçak sigara satışı yapan (2) şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

…………OOO………..

FEVZİ ÇAKMAKTA KAVGA

Tarsus’ta aralarında husumet bulunan iki grup arasında tartışma çıktı. Olay 19.50 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi 1747 sokakta meydana geldi.
…………OOO………..

YARASA BESLİYOR

Tarsus’ta  evini mesken tutan onlarca yarasa nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan mahalle muhtarı İmadettin Söyleme, “ailesinin görmek istemediği vampir tipli yarasaları elleri ile besliyor.

…………OOO………..

TARSUS TSO BÖYLELİKLE ÜYELERİNİN DE İŞ HACMİNİN ARTMASINA KATKI SUNMA HEDEFİNDE

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıları ile birlikte iş yapma fırsatı sunuyor. Üyelerinin bir  platform aracılığıyla iş yapma potansiyelini öğrenen Tarsus TSO böylelikle üyelerinin de iş hacminin artmasına katkı sunma hedefinde.
…………OOO………..

TACİZ OLAYINA 27 YIL CEZA VERİLDİ

Tarsus’ta  bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılan sanığa, Adana’da yeniden yargılandığı davada 27 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA DÜN  DAMPERİ AÇIK KALAN KAMYON KÖPRÜYE ÇARPTI

Tarsusta Sait Polat Bulvarı’nda Mersin-Adana istikametine seyir halinde olan B.D. idaresindeki 80 FJ 989 plakalı kamyonun açık kalan damperi güzergahtaki köprüye çarptı.

…………OOO………..

TİY TARAFTARLARI, PENDİK YENİLGİSİNE ÜZÜLDÜ

Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Halil İbrahim Oğul Tarsus İdman Yurdu Futbolcularına İthafen açıklama yaptı.

…………OOO………..

VATANDAŞLARDAN  ÜCRETSİZ KİLOLARCA MUZ İKRAMI İÇİN TEŞEKKÜR VAR

Tarsus Belediyesi mahsulü üreticiden alıyor, Halk marketler üzerinden dar gelirli vatandaşlara ücretsiz ulaştırıyor. Böylece dar gelirli vatandaşların yüzü gülüyor.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’İN  TARSUS DAHİL MAHALLE MUTFAKLARI CEP YAKMIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılının Mart ayında hizmete başlayan Mahalle Mutfakları, dezavantajlı mahallelerdeki  Tarsus dahil 24 noktada vatandaşlara 3 çeşit yemeği 3 TL’den sunuyor. Mahalle Mutfakları’nda 19 ayda toplam 200 bin yemek vatandaşların sofrasına ulaştı.

9 EKİM 2021’de TARSUS

SÜLEYMAN ŞANLI VE SÜLEYMAN ALICI’YA TEBRİK

Tarsuslu iki Hemşehrimiz sayın Süleyman Şanlı Türk Amerikan İş Adamları Derneği ve AmerikaTicaret Odası Genel başkanlığına, sevgili Süleyman Alıcı ise yönetim kurulu üyeliği ile komisyon başkanlığına seçildi.Tebrik ediyor kutluyoruz.

…………OOO………..

TARSUS’TA YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN YAPILAN ÜST GEÇİT İNŞAATINDA SONA YAKLAŞILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce Tarsus’ta Atatürk Caddesi üzerinden bulunan  ve altından demiryolu hatlarının geçtiği Sunay Atilla Üst Geçiti’nin yanına yeni bir yaya üst geçidi projesi başlatmıştı. Taban ve ana taşıyıcı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı ve montaj işlemlerine geçilen çalışmada sona yaklaşıldı.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖDÜLLÜ ROMAN VE FOTOĞRAF YARIŞMASI BÜYÜKŞEHİR’İN ROMAN VE FOTOĞRAF YARIŞMALARINA SON BAŞVURU TARİHİ: 15 KASIM 2021

Mersin Roman Yarışması’nın son başvuru tarihi 15 Kasım 2021 saat 17.00 olarak belirlendi Ali F. Bilir, Sadık Arslan ve Orhan Özdemir tarafından 15 Kasım-30 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılacak Ön Seçici Kurul değerlendirmesinin ardından yarışmaya başvuran eserler, Seçici Kurul değerlendirmesine sunulacak.

…………OOO………..

TARSUS’U ZAKKUM ÇİÇEKLERİ REFÜJLERİ SÜSLEYECEK

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Park ve Bahçeler ekipleri tarafından, Tarsus’ta Atatürk Mahallesi Konak bölgesinden geçen Ümit Yaşar Oğuzcan Bulvarı üzerinde yeşillendirme çalışması yapılıyor. Büyükşehir ekipleri, yaklaşık 5 bin zakkum fidanını refüjlere dikiyor.

…………OOO………..

ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN BULVARI’NIN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR

Yeni yerleşim bölgesi olmasından dolayı oldukça sık kullanılan Tarsus  Ümit Yaşar Oğuzcan Bulvarı’nın tüm eksikleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir bir ortadan kaldırılıyor.

…………OOO………..

MERSİN TANTUNİ  ŞENLİĞİ SAKARYA’DA HEMŞEHRİLERİ BULUŞTURDU

Mersin ili ve ilçelerinden olan bir grup hemşehrimiz  Sakarya’da  Poyrazlar Gölü piknik alanında “Tantuni Şenliğinde’ bir araya geldi.

…………OOO………..

TÜRK DİYANET VAKIF SEN,EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİNE PLAKET VERDİ

Türk Diyanet Vakıf Sen sendikası, üyeleri arasından emekli olan  din görevlilerine plaket verdi.

…………OOO………..

TİY TARAFTARLARI , PENDİK YENİLGİSİNE ÜZÜLDÜ

Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Halil İbrahim Oğul Tarsus İdman Yurdu Futbolcularına İthafen açıklama yaptı. Oğul şunları söyledi: “Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü, tarihinde 2. defa maddî yönden güçlü bir başkan ve takım ile şampiyonluk parolası ile yola çıkmıştır.’

 …………OOO………..

EKMEK ZAMMINA TEPKİ VAR

Esnafların bağlı bulunduğu MESOB yeni tarife belirleyerek ekmekte fiyatı 1.5 TL’den 2 TL’ye çıkardı. Zamlı tarife  7 Ekim tarihinden itibaren uygulanmaya başladı.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESPOR KADIN BASKETBOL TAKIMININ İLK  MAÇI BU CUMARTESİ

Tarsus Belediyespor kadın basketbol takımı bu sezon 1. ligde mücadele edecek. Kulüp 2. Başkanı Hakan Canan Can, “kadın Basketbol 1. liginde maçlar bu hafta  sonu başlıyor. Takımımızın ilk maçı bu cumartesi Tarsus spor salonunda oynanacak. Takımımız saat 14.00’de HDİ Sigorta Yalova VİP sporu konuk edecek. “ dedi. Belediyespor  Kulüp 2. başkanı Hakan Canan Can, tüm basketbol severleri halkımızı ve basın mensuplarını  cumartesi günkü maça davet etti. Bu sezon en iyi sonucu almaya çalışacaklarını söyledi.

10 EKİM 2021’de TARSUS

TARSUS’TA YERYÜZÜ PAZARI BUGÜN AÇIK

Çeşitli ürünlerin yer alduığı Tarsus Yeryüzü Pazarı bugün tekrar açılıyor. Pazar Makamda Hz. Danyal A.S. meydanında gün boyu açık kalacak.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ORHAN TEKELİ’NİN BABASI ÖLDÜ

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı  Orhan Tekeli’nin Babası Mehmet Tekeli’nin vefatını üzüntü yarattı. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri, Merhum Mehmet Tekeli’nin cenaze merasimine katılarak, Tekeli ailesine başsağlığı dileklerini ilettiler. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz.

…………OOO………..

VALİ, TARSUS’TA  MAHALLE MUHTARLARI TOPLANTISI YAPTI

Tarsus Mahalle Muhtarları Toplantısı; Mersin Valisi Ali İhsan SU başkanlığında, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus Belediye Başkanı Haluk BOZDOĞAN, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İl ve İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarının katılımı ile Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapıldı.

…………OOO………..

MERSİN’DE PATİLİ DOSTLARIN FESTİVALİ: PATİ FEST BÜYÜKŞEHİR’İN PATİLİLER İÇİN DÜZENLEDİĞİ FESTİVAL 10 EKİM’DE

Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’de yaşayan patili dostlar için düzenlediği Pati Fest, 10 Ekim Pazar günü Fenerbahçe Meydanı’nda yapılacak. Patili dostları hayvanseverlerle buluşturacak festivalde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla sahiplendirme etkinliği gerçekleştirilecek. Söyleşi ve gösterilerin yapılacağı etkinlik, konser ve dans gösterileri ile renklenecek.

…………OOO………..

DAMPER KAZASI

Tarsus’ta dün, damperi açık kalan kamyon köprüye çarptı. Alınan bilgiye göre, Sait Polat Bulvarı’nda Mersin- Adana istikametine seyir halinde olan B.D. idaresindeki 80 FJ 989 plakalı kamyonun açık kalan damperi güzergahtaki köprüye çarptı.

…………OOO………..

TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA CUMARTESİ GÜNLERİ HALK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olan Tarsus Gençlik Kampı’nda Cumartesi günleri “Halk Hünü” etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor.

…………OOO………..

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİMİZ BİZE KALAN MİRASTIR. BU MİRASI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ. 

Tarsus Ticaret Borsası, Coğrafi işaret ile tescilli ürünlerin üretici ve tüketici açısından önemli bir ticaret potansiyeli oluşturduğu belirtildi.

…………OOO………..

10 EKİM 2015’DE ANKARA TREN GARI YAKINLARINDAKİ OLAYDA ÖLENLER TARSUS’TA DA ANILDI

Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim 2015’de Ankara tren garı yakınlarında meydana gelen ve 102 yurttaşın yaşamını yitirdiği hain saldırı da canlarını kaybedenleri andı. Yarenlik Alanı’nda düzenlenen etkinliğe Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenlerinin temsilcileri katıldı. CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlarda katılım gösterdi.

…………OOO………..

DURAN ŞEN,  TARSUS-ÇAMLIYAYLA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATANAN SONER YETGİN’İ MAKAMINDA ZİYARET

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne atanan Soner Yetgin’i makamında ziyaret ederek, “hayırlı olsun” dileklerini iletti.
…………OOO………..

ÇAMLIYAYLA’DA EV YANGINI

Çamlıyayla ilçesinde dün gece saatlerinde çıkan yangın, yeni yapılan evi küle çevirdi. Alınan bilgiye göre, Çamlıyayla Sebil Mahallesi Uzunçardak mevkiinde bulunan ve yeni yapı ahşap ev yandı.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESPOR BASKETTE YALOVA’YA YENİLDİ

Kadınlar Basketbol 1. Liğinde yeralan Tarsus Belediyespor baskette Yalova’ya yenildi. Maçı konuk ekip 60-51 kazandı.

…………OOO………

CETVEL KANALINA OTOMOBİL UÇTU

Dün Tarsus’ta otomobiliyle sulama kanalına düşen  D.K., ağır yaralandı.

…………ooo………….

TFF 2. LİG BEYAZ GRUPTA BUGÜN TARSUS, UŞAK’I KONUK EDİYOR

Hafta arası Pendikspora yenilen Tarsus İdmanyurdu Bugün Uşaksporu yenerek 3 puan almak istiyor. Maç Tarsus şehir stadında saat 19.00 da başlayacak.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi