FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, Kutlamalar, SİYASET HABERLERİ, YEREL GÜNDEM 1 Eylül 2021 540 Görüntüleme

Kendi Etkinliklerine KATILIM SAĞLAYAMAYAN BELEDİYELERE, SEBEPLERİYLE SORULAR

Kendi Etkinliklerine KATILIM SAĞLAYAMAYAN BELEDİYELERE, SEBEPLERİYLE SORULAR

 

30 AĞUSTOS ZAFER YÜRÜYÜŞÜ Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN ve CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL Önderliğinde Gerçekleşti

30 Ağustos Zafer Bayramı Tarsus’ta akşam saat 18.00’de Tarsus İstasyonu önünden Zafer Yürüyüşü ile başlayıp Cumhuriyet Alanı ATATÜRK ANITI önünde Marşlarla, Kutlamalarla, Atatürkçü Sloganlarla devam etti.

Saat 19.00’da Turhan ALICI Türkü ve Slayt Vetere gösterimiyle Kuvay-ı Milliye Destanı izlenerek anlatıldı. Milli Destan anlatılırken bir kargaşa olmuş, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN bu olayın meydana çıkarılması için soruşturma açtırmış. Saat 21.30’da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ATİYE Konseri ise yapılmaya çalışılarak bir çok olumsuzluklarla gece bitmiş. ???

Tüm yurtta olduğu gibi (YENİKAPI HARİÇ) CHP’li Belediyelerinin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarına katılım çok düşüktü. Tarsus’ta az da olsa katılımı sağlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN ile Tarsus CHP İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL’dı. Bizler; Cumhuriyetçi Sivil Toplum Örgütleri belediye işlerinde ve kararlarında her ne kadar yok sayılsak da, hiçbir işimiz, ricamız yerine getirilmese de ATATÜRK’E olan sadakat anlayışımızla yine meydanlardaydık. Çünkü bizler; seçimlerle değişen bu yollardan kimlerin gelip geçtiğini hep gördük, dünküler bugün yoklar, bugünküler de yarın olmayacak ama BİZ ATATÜRKÇÜLER DAİMA MEYDANLARDAYIZ.

Elbette belediyelerimiz güzel işler de yapıyor, fakat uyguladıkları yanlışlar güzelliklerin üzerini örtüyor. Güzelliklerin üzerini örten bazı sorunları, kutlamalarda eksik gördüğüm izlenimimden dolayı dile getirmek istedim. Aşağıda sebeplerini bilerek sorduklarımla belediye başkanlarının ülkemizin geleceği adına yüzleşmesi gerekiyor. Dün akşam Zafer Yürüyüşünde Tarsus’ta 300 kişi yoktu. KONSERLERİ Mersin Büyükşehir Belediyesi düzenlediği halde, günlerdir reklam ve duyuru yapıldığı halde yürüyüş ve konsere katılım çok azdı. Bizler eskiden AZNAKAY parkından başlayan yürüyüşler düzenlediğimizde binlerce vatandaş yürüyüşe katılırdı, şimdi belediyeler Çukurova’da (Adana-Tarsus-Mersin) CHP’de ama etkinliklere katılım yok. Bu gerçeği sorgulamak, eksikleri yazmak, yanlışları hatırlatmak için sürekli uyarmak lazım…

Belediyelerin düzenlediği resmi bayram etkinlikleri açısından düşündüğümüzde özellikle her defasında “belediyeyi iyi yönetiyoruz” diyen; MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİNE şu soruları sormak lazım;

1-Hem Tarsus’ta, hem de Mersin’de Büyükşehir Belediyesi bünyesine BİNLERCE İŞÇİ aldınız. Kutlamalara katılan personeliniz kaç kişiydi? Halkın katılımını neden sağlayamıyorsunuz? Hiç video çekimlerine bakıyor musunuz? BİNLERCE PERSONELİN ÇALIŞTIĞI BELEDİYELER kendi etkinliklerinin Resmi Bayram kutlamalarına nasıl katılım sağlatamıyor?

2-İşe aldığınız CHP’li olmayan işçilerin AİLELERİ neden RESMİ BAYRAMLARDA dahi kutlamalara katılmıyor? Hiç irdelediniz mi? Bu aileler bu vatanda yaşamıyor mu? Hem sizlerden Maaşlarını alıp, hem de sizlere DUA etmiyorlar mı? Yoksa mezhebinize ve şahsınıza küfür ediyorlar da haberiniz mi yok?

3-30 Ağustos Zafer Bayramında muhalefet partisi belediyeleri olduğunuz halde kutlamalara katılan toplulukların gerçek ATATÜRKÇÜ ÇİZGİDE ve PARTİDE YOK SAYDIĞINIZ, HİÇ BİR İŞLERİNİ ve UFACIK RİCALARINI BİTİRMEDİĞİNİZ KESİMLER OLDUĞUNUN farkında mısınız? Bizler haksız yere işe aldıklarınıza nazaran bir teşekkür hak etmiyor muyuz?

4-İşe aldığınız Atatürk Düşmanlarının bugün zafer bayramına bile katılmadığını gördüğünüz halde, seçim çalışmalarında bu gidişle ne yapacağınızı hiç düşündünüz mü? Genel Sekreterinizin işe aldıkları nerede? neden meydanlarda değiller?

5-Aile hayatı iyi olan gençleri, işi malı mülkü olan kişiliksiz şahısları, işe ihtiyacı olmayan kişileri ve emeklileri belediyeye işlere alıp, hala yoksulluk çeken CHP EMEKÇİLERİNİ GÖRDÜĞÜNÜZDE HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR? Başınızı nasıl yastığa koyup UYUYABİLİYORSUNUZ!

6-Önceki dönem belediye personellerinin içinde yüksek maaş alanların koltuklarını korurken, eski başkanların sağ kolları hala baş üstünde tutulurken, hala daire başkanlıkları devam ederken, yoksul işçiden ne istiyorsunuz? Ağır işte çalışıp, size karşı siyaset yapmayan ekmeğinin peşinde olan ve asgari ücret alan işlerden ne istiyorsunuz?

7-Kendi döneminizde işe aldığınız işçi durumunda çalışan ve üstelik ağır işte çalışan insanlarımızın; MHP’li MÜDÜRLER ve ŞEFLER tarafından EZİLDİKLERİNİ BİLE BİLE NEDEN MÜDÜRLERİNİZE ve ŞEFLERİNİZE HİÇ BİR YAPTIRIM UYGULAMIYORSUNUZ? NEDEN İŞÇİLERİ IRKINA ve MEZHEBİNE GÖRE EZENLERİ İŞTEN ÇIKARMIYORSUNUZ?

8-Önceki dönem MÜDÜRLERİNİ ve ŞEFLERİNİ belediyede çalıştırırken neden işçileri işten çıkarıyorsunuz?

9-Ağır işlerde çalışan işçilerle neden uğraşıyorsunuz? Gücünüz müdürlere yetmiyor mu? Müdürler yakın arkadaşınız mı? Veya hak yiyen, hiç çalışmadan maaş alan müdürlere gebe olduğunuz konular var da, bizler mi bilmiyoruz? Şu şunun akrabası, şunun arkasında bu insan var diyerek, emekçilerin hakkını sömürenlerin sizlere sandıkta oy kaybettirdiklerinin farkında mısınız?

10-Diyeceksiniz ki, işten çıkarırsak tazminatlarını nasıl ödeyeceğiz? Çok rahat ödenir. İşçilerin hakkından kırpmayı planlayarak işçi maaşlarını keseceğinize, belediye gelirlerini kırpıp hiç çalışmadan masalarda oturup, 8-9 BİN maaş alanlardan KIRPIN ve nasıl CUMHURİYETÇİ KADROLAR kuracağınızı PLANLAYIN. Mersin’de BİR MİLYONUN üzerinde SAYAÇLA Su saati ödemeleri var, yılda üç kez sayaçlardan alınan bu gelirleri borçlara ve yatırımlara aktarmayın, böylece tazminatlarını çok rahat ödeyip belediyede yepyeni bir kadro kurarsınız. Toplu taşımadan dolayı devletin belediyelere, özellikle büyükşehir belediyelerine verdiği ödenek var, bu miktarın bir kısmıyla emeklisi gelmişleri işten çıkarıp tazminatlarını çok rahat ödeyebilirsiniz. Ama sizler belli başlı kişilere dokunmuyorsunuz, işçileri işten çıkarıp yavaş yavaş yerlerine, ses yükselten partilileri bu yıl melete melete işe almaya 3. Senenizde başladınız, seçim sonrası ilk üç ayda akrabalarınızı, çevrenizi ve belediyedekilerin akrabalarını işlere doldurdunuz. Aynı aileden kaç kişiyi işe alırken emekçilerin hakkını gasp ettiniz. CHP Emekçileri işsiz ve yoksul iş bekliyor, hepsini 2,5 yıldır yalandan umut vererek OYALIYORSUNUZ. Oysa önce emekçileri işlere alsaydınız, eski kadroların hakkından en iyi emekçiler gelirdi. Hem belediye bünyesinde, hem de kamuoyunda bu kadar eleştiri almazdınız. Soruyorum; neden hep önce kendi yakınlarınızı garantiye alıp, kendi planlarınızı hayata geçirmek için boşa kürek sallayıp zaman geçiriyorsunuz? Neden olması gerekeni ve yakışanı zamanda yapmıyorsunuz?

11-İnsanlar ENAYİ değil, önümüzdeki seçimlerde yok saydığınız çevreler artık sizler için kendi çevrelerinden oy isteyemeyecekler, çünkü çevrelerine bakacak yüzleri kalmadı. Emeklerini yok saydınız. Umut ettikleri hayatları bitirdiniz, günah işliyorsunuz. Önümüzdeki seçimlerde caddelerde, sokaklarda kimlerle yürüyeceksiniz? Meydanları kimlerle dolduracaksınız?

12-Çok geç olmadan toparlanmayı ve hiçbir iş bilmeyen, tüm birimlerinizde gerginlik yaratan, telefonlara bakmayan, emniyet mensuplarını belediyeye dolduran, çevresini her birimde işe alan GENEL SEKRETERİNİZİ DEĞİŞTİRİP, tüm olumsuzlukları düzeltmeyi düşünüyor musunuz? Akıl ve zekâ iyilik ve doğruluk için kullanılırsa toplum sizleri bağrına basar, bir o kadar daha yücelirsiniz, ama kötü kullanılırsa devamınız olmaz.

… Soracak daha çok soru var, ama bizlere ayrıştırmaları yazmak yakışmaz.

Fikir davamızda yanında olduğumuz Saygıdeğer CHP’li Belediye Başkanlarım, bir gün olsun Yazılı Basınla ve Halkımızla hiç çekinmeden yüzleşmenizi öneririm. Her şeyi biz biliriz tavırlarınızı ve bir vatandaş soru sorduğunda peşin cevap konuşmalarınızı bir yana bırakıp, bizlerin ve halkımızın izlenimlerine kulak verin, biraz dinleyin, biraz hak vererek düşünün…

AYRICA; TOPLUMUN DEĞER YARGILARINA SAYGISI OLMAYAN PARTİ ÜYELERİNİ NEDEN İHRAÇ ETMİYORSUNUZ? Milletvekillerimizin yanına girerek kendi yuvasını yıkan METRESİ ile BİRLİKTE POZ VERECEK kadar herkesin dilinde olan üyeleriniz partiye zarar veriyor ve ETKİNLİKLERİNİZE ONURLU YÜZLERCE İNSAN ONLAR BAŞROLLERDE OLDUĞU İÇİN GELMİYOR. Bu durumlar sizleri hiç mi rahatsız etmiyor? PORNO FİLMLERİ yayınlananlar, YUVA YIKANLAR, toplumun dışladığı kişilerle yaşayıp onları başrollere getirenler nasıl Vekillerin, Başkanların yanında yürüyüp, fotoğraflara girebilecek cesareti sizlerden buluyor. Disiplin Kurullarınız; neden parti için doğru konuşanlarla uğraşıyor da, partiye zarar verenlerle, namusumuzu toplumda kirletenlerle, etkinliklere katılımları azaltan toplumdan dışlanmış şahıslarla neden uğraşmıyor??? !!!  

Fotoğraftaki sandalyelere bakarsanız; BOMBOŞ…

Tarsus’ta 30 Ağustos Zafer Bayramında BİRLİK BERABERLİK GÖSTEREREK HALKIMIZA UMUT VEREN, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN ve Tarsus CHP İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL’a sağladıkları katılım ve birliktelikleriyle verdikleri umuttan dolayı teşekkür ederiz.

Mersin Büyükşehir’in 2019 seçimleri sonrasında görevlere gelen yetkilileri ise; yukarıdaki soruları vicdanları varsa; önce kendilerine mutlaka sorsun, çünkü seçimlerde hepsini kendilerine halk soracak. Yanlışlarla yüzleşip, doğruları uygulama zamanı geçiyor. Seçimlere son bir yıl kala zaten bu işler düzeltilemez, bizlerden hatırlatması. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı zafer yürüyüşünden esinlenerek sordum, dilerim önce kendinizle ve 2,5 yıl sonraki seçim sonuçlarına yansıyacak yanlışlarınızla yüzleşirsiniz…

Bir kez daha 99. Yaşını Kutladığımız 30 Ağustos Bağımsızlık Zaferimiz Kutlu Olsun.      

 

Beyhan BALABAN

Cumhuriyet’in KALEMİ

TARİGDER Kurucu Başkanı