FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 5 Eylül 2021 314 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU  30-31 AĞUSTOS ile 1-2-3-4-5 EYLÜL 2021’de Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 

30-31 AĞUSTOS ile 1-2-3-4-5 EYLÜL 2021’de Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

30 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Tarsus’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması sabah saat 09.00 da Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başlayacak Tarsus’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması akşamda devam edecek.

………ooo……….

BORSADAN KUTLAMA

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda bu büyük zaferin, vatanına ve bağımsızlığına düşkün bir milletin gurur günü olduğunu söyledi.

 ……………OOO………..

BAŞKAN SEÇER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Seçer’in mesajı şöyle: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile Anadolu işgalden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.” dedi.

………..OOO………….

BOZDOĞAN ‘’BAZI ZAFERLER SONSUZA DEK KUTLANIR’’

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan “Bazı Zaferler Sonsuza Dek Kutlanır. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99.   yıldönümünde başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Kutlu Olsun’’ dedi.

………..OOO………….

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇAMLIYAYLA’DA ESNAFLARA TÜRK BAYRAĞI DAĞITTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu dolu dolu programlarıyla kutlarken, bir taraftan da birçok noktada Ay-Yıldızlı bayrağımızı vatandaşlara dağıtıyor.

……………OOO…………

TARSUS’TA SON GÖSTERİ TAMAM

Ünlü oyuncu Cengiz Küçükayvaz ve ekibinin sergilediği çalgılı, şarkılı komedi oyun, Tarsus’ta dün  akşam Kırklarlarsırtı Mahallemizde halkımızla buluştu. Başkan Haluk Bozdoğan ‘’20 gün boyunca şehrimizin birçok noktasında oynanan tiyatro etkinliğimize ilgi gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz’’ dedi.

……………OOO…………

TARSUS OTOBANINDA YANGIN

Tarsus-Adana- Gaziantep  Otoyolu’nun Berdan Viyadüğü mevkisindeki ağaçlık alandan dumanların yükseldiğini görenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Bölgeye yönlendirilen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Soğutma çalışması da yapılan bölgede, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

……………OOO…………

31 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TARSUS’TA  30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenine katılarak, ilçe protokolü ile birlikte şehitliği ziyaret etti. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ülkemizin bağımsızlığını kazanmasında büyük önemi olan 30 Ağustos Zaferinin 99. yıldönümü, Tarsus Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

…………OOO………..

BOZDOĞAN; “30 AĞUSTOS’TA VE BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ, DÜNYANIN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK KAHRAMANLIK  DESTANIDIR’”.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan yaptığı açıklamada, “Büyük Taarruz Ağustos’un 26’sını 27’sine bağlayan gece Afyon’da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat idare ettiği, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştır” dedi.

…………OOO………..

TARSUSLULAR DÜN ZAFER YÜRÜYÜŞÜ’NDE BULUŞTU

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99. Yılında Tarsuslular dün Zafer Yürüyüşü’nde buluştu. Protokol mensupları   halkımızla birlikte Zafer Yürüyüşü’nde buluşarak, coşkuyla kutladık.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NİN TEKSTİL ATÖLYESİNDE KADINLAR İSTİHDAM EDİLECEK

Tarsus Belediyesi’nin kadın istihdamına katkı sağlamak, tekstil sektöründe kentin geçmişten bugüne gelen potansiyelini açığa çıkarmak amacıyla hayata geçirdiği tekstil atölyesinde çalışacak kadınların belirlenmesi için mülakat yapıldı.

…………OOO………..

TARSUS YENİCE’DE 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus’un Yenice Beldesinde 1 Eylül tarihinde Dünya Barış günü kutlamaları yapılacak. Bu yıl 17.si yapılacak olan etkinlikler Yenice Barış ve Kültür Festivali adı altında gerçekleştirilecek.

…………OOO………..

TÜRK KIZILAY TARSUS ŞUBESİ ŞENLENDİRME PROJESİ

Türk Kızılay Tarsus Şubesi Şenlendirme Projesi kapsamında Yıldızlar Türkiye KARATE şampiyonasına katılım sağlandı.

…………OOO………..

EZGİNİN GÜNLÜĞÜ TARSUS’TA

Türkiye’nin sevilen müzik gruplarından Ezginin Günlüğü, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivalinde Mersinlilerle buluşacak. 17 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’de Tarsus Baca Meydanında Mersinlilerle buluşacak grubun konseri ücretsiz olarak halka açık gerçekleştirilecek. 

…………OOO………..

29-EKİM CUMHURİYET TENİS TURNUVASI DÜZENLENİYOR

Tenis Kulübü Başkanı Levent Alpaltaş  ‘’Tarsus Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz 29-Ekim Cumhuriyet Tenis Turnuvamıza bu yıl Tarsus Ziraat Odasıda destek veriyor. Turnuvamızın bitiş tarihi,ödül ve kupa törenimiz 29-Ekim Cumhuriyet bayramında olacaktır. Bu anlamlı turnuvaya tüm tenisçi dostlarımızı davet ediyoruz

…………OOO………..

”YALNIZ DEĞİLSİNİZ FAALİYETİ” Kapsamında;  ŞAHİN, REŞADİYE ve ŞEHİT KERİM  MAHALLELERİNE ZİYARETLER

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ”Yalnız Değilsiniz Faaliyeti” kapsamında; Şahin, Reşadiye ve Şehit Kerim Mahallelerinde yaşayan engelli aileleri Sosyal Hizmet Merkezi, İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ve Mahalle Muhtarları tarafından ziyaret edilerek gereği yapılmak üzere talep ve sorunları dinlendi.

…………OOO………..

1 EYLÜL 2021’de TARSUS

TARSUS YENİCE’DE 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus’un Yenice Beldesinde bugün 1 Eylül tarihinde Dünya Barış günü kutlamaları yapılacak. Bu yıl 17.si yapılacak olan etkinlikler Yenice Barış ve Kültür Festivali adı altında gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’ın öncülüğünde Açık Oturumla başlayacak ve TV’lerden yayınlanacak olan festival, yenice müzik ekibi ve akşam 21.00’de sanatçı Erdal GÜNEY Konseriyle devam edecek.

…………OOO………..

EZGİ’NİN GÜNLÜĞÜ TARSUS’TA

Türkiye’nin sevilen müzik gruplarından Ezgi’nin Günlüğü, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivalinde Mersinlilerle buluşacak. 17 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’de Tarsus Baca Meydanında Mersinlilerle buluşacak grubun konseri ücretsiz olarak halka açık gerçekleştirilecek.

…………OOO………..

ÜRETİCİ KADINLAR EL İŞİ GÖZNURU ÜRÜNLERİNİ SERGİLEYİP SATIŞ YAPMA OLANAĞI BULDU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın verdiği destek ile kurulan Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri Cumhuriyet Alanında stant açtı. Bu proje ile üretici kadınlar el işi göznuru ürünlerini sergileyip satış yapma olanağı buldu.

…………OOO………..

29-EKİM CUMHURİYET TENİS TURNUVASI DÜZENLENİYOR

Tenis Kulübü Başkanı Levent Alpaltaş  ‘’Tarsus Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz 29-Ekim Cumhuriyet Tenis Turnuvamıza bu yıl Tarsus Ziraat Odasıda destek veriyor. Turnuvamızın bitiş tarihi,ödül ve kupa törenimiz 29-Ekim Cumhuriyet bayramındaolacaktır. Bu anlamlı turnuvaya tüm tenisçi dostlarımızı davet ediyoruz

…………OOO………..

HALK KART’IN AĞUSTOS AYI TUTARLARI HESAPLARA YATIRILDI

Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Kart uygulamasının Ağustos ayı tutarları  yatırıldı. Ağustos ayında 12 .533 kişinin yararlandığı Halk Kart uygulaması sayesinde Mersinli esnafın kasasına toplam 1 milyon 616 bin 980 lira girmiş olacak.Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli yurttaşlara yönelik hayata geçirdiği Halk Kart’ın Ağustos ayı tutarları hesaplara yatırıldı.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ PİYASANIN 2 TL ALTINDA FİYATLA SÜT SATIŞINA BAŞLADI 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın üreticiye destek olmak, tüketiciye sağlıklı ve ekonomik ürün sunmak amacıyla yürüttüğü proje kapsamında küçük süt üreticilerinden değerinde alınan süt, halk marketlerde piyasanın 2 TL altında satışa sunuluyor.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLA’DA GÖRÜNMEZ KAZA

Çamlıyayla Belçınar Mahallesi Atdağı mevkisinde  kaza.. Halil D., ekmek almak için markete giderken yanından geçen inşaat malzemesi yüklü kamyondan, üzerine briketler düştü.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESPORLU MELİS GİTTİ

Türkiye Kadınlar Bölgesel Ligi’nde mücadele edecek olan Elazığ Basketbol Spor Kulübü (EBK), geçtiğimiz sezon Tarsus Belediyespor’da şampiyonluk yaşayan Melis Sağdıç’ı renklerine bağladı.

…………OOO………..

TİY İLK MAÇ  5 EYLÜL’DE

TFF 2. Lig 2021-2022 sezonunda ilk hafta başlıyor. Bu haftaki maçlarının programı belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ligde tamamı 5 Eylül Pazar günü oynanacak ilk hafta maçlarının programı belli oldu. TİY, Konya’ya gidiyor.

2 EYLÜL 2021’de TARSUS

ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPMAK

17.Yenice Barış ve Kültür Festivali programı kapsamında barışın simgesi beyaz güvercinleri özgürlüğe kanat çırpmaları için gökyüzüne salındı. Şehrimizin değerli protokol üyeleri ile birlikte İnönü Churchille Barış Parkı’na “Barış Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

…………OOO………..

ESKİ BAKAN SAĞLAR TARSUS’TA

Kültür ve Turizm eski bakanlarından hemşehrimiz Fikri Sağlar Tarsus’ta, Tarsus Kültür Parkında panele katıldı. 17. Yenice Barış ve Kültür Festivali kapsamında Tarsus Kültür parkında panel düzenlendi. Panelde Fikri Sağlar ve Erdoğan Aydın  konuşmacı olarak yer aldı.

…………OOO………..

BOZDOĞAN: SADECE SÜTÜ DEĞİL ETİ DE PİYASANIN ALTINDA FİYATLARLA SATMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Her zaman için halkın çıkarına hizmet eden projelerde öncü olacaklarını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Halk Marketlerimiz ürün çeşitliliği açısından giderek gelişiyor. Sadece taze süt değil aynı zamanda kendi üretimimiz olan süt ürünleri, küçük üreticilerin kendi üretimi olan ürünler, kadın kooperatiflerinin kendi el emeği olan ürünler de halk marketlerdeki yerini almış durumda. Halk Marketler gibi Et Marketler projemizi de hayata geçirerek sadece sütü değil eti de piyasanın altında fiyatlarla satmaya başlayacağız” dedi.

…………OOO………..

17 EYLÜL AKŞAMI EZGİNİN GÜNLÜĞÜ TARSUS’TA

Türkiye’nin sevilen müzik gruplarından Ezginin Günlüğü, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivalinde Mersinlilerle buluşacak. 17 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’de Tarsus Baca Meydanında Mersinlilerle buluşacak grubun konseri ücretsiz olarak halka açık gerçekleştirilecek.

…………OOO………..

TİY BAŞKANI ŞAHİN KIRBIYIK İDDİALI

Tarsus İdmanyurdu kulüp başkanı Şahin Kırbıyık “Ben bir ise el attìgim zaman her,isin en iyisini yapmak isterim. Günlük aylık yıllık geliri olan, kendine ait iş yerleri olan. Akademisi olan öyle bir akademi ki Avrupa standardında’’ dedi.

……………ooo…………

TARSUS DEVLET HASTANESİNDE KORONA YOĞUNLUĞU

2 yıla yakındır dünyayı, ülkemizi ve kentimizi tehdit eden  Kovid 19 bir türlü bitmek bilmiyor. Yeni tip  koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Devlet hastanesinde yoğunluğun arttığı Tarsus’ta, yeni tedbirler alınmaya başlandı.

……………ooo…………

GELENEKSEL EL SANATLARI SANATKARI KÜNDEKARİ NEZİHİ ÜNAL, EUROSTAR TV “DE

Tarsus’ta camilerin kapı, minber, mihrap, kürsüleri, ahşaba şekil veren  Kültür ve TurizmBakanlığı Geleneksel El sanatları sanatkarı kündekari Nezihi Ünal, EUROSTAR TV “Şehirden Haberler” Adlı programına konuk oldu.

……………ooo…………

KAYMAKAM OTCU İZİNDEN DÖNDÜ

Yıllık izinden dönen   Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu dün görevine başladı. Otcu’nun yokluğunda Tarsus Kaymakamlığına Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ile Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin vekalet etmişti. Biz de Kaymakam Sertel Otcu’ya  hoşgeldiniz diyor, görevinde başarılar diliyoruz.

……………ooo…………

TARSUSLU AVUKATLAR YENİ ADLİ YIL NEDENİYLE ANITA ÇELENK KOYDU

Mersin Barosu Tarsus Temsilcisi Av. Mehmet Habip Ekmekçi ve bir grup avukat ,  Yeni Adli yılın başlaması nedeniyle Tarsus’ta Atatürk anıtına çelenk koydu.

……………ooo…………

TARSUS’UN GURURU, TARSUS’UN EVLADINA TEBRİKLER

Tarsuslu milli voleybolcu Tuğba Şenoğlu’nun  milli takım ve  kulübündeki başarılı  performansı takdirle karşılanıyor. Özellikle milli takımımızın katıldığı turnuvalardaki başarısı ve finale yükselmesinden sonra  Milli Sporcumuz Tuğba Şenoğlu’nun Tarsus’taki evine destek pankartı asıldı . Kutluyoruz.

…………OOO………..

ZİNCİRLEME KAZA

Tarsus ta dün altı  aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Kazaya karışan araçlar Trafik polislerinin olay yeri inceleme yaptı. 6 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandığı görüldü. Hayati tehlike yok.

…………OOO………..

TARSUS ÇAMLIYAYLA YOLU ÜZERİNDE KAZA

Koyunlarını otlatmadan götüren çoban Mehmet Yapar, Topaklı Mahallesi’nde sürüsü ile yolun karşısına geçmek istedi. 01 DN 370x plakalı otomobili ile seyir halinde olan A.Y., bu sırada karanlıkta fark edemediği koyun sürüsüne çarptı. Otodaki  biri çocuk 2 kişi yaralanırken, 10 koyun telef oldu. İhbar üzerine kaza yerine jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

3 EYLÜL 2021’de TARSUS

TARSUSLU YÖNETMENİN FİLMİ ”8”, 3 EYLÜL’DE SİNEMALARDA..

Tarsuslu Yönetmen Buğra Kekik’in yazdığı ve Yönetmen koltuğunda oturduğu 8 filmi 3 Eylül itibariyle tüm Türkiye’de sinemalardaki yerini alıyor.

…………OOO………..

“VAHAP AMCA’YLA TATLI GÜNLER”İN YENİ LEZZETİ: KOKULU ÇÖREK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Vahap Amca’yla Tatlı Günler”araçları bu kez de kokulu çöreklerle doldu. Dondurma, mamul ve limonata dağıtımlarının ardından projenin üçüncü aşamasını oluşturan kokulu çörek dağıtımına başlayan Büyükşehir ekipleri, her gün ortalama 500 adet kokulu çöreği dezavantajlı ve kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara ulaştırıyor..

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ FESTİVALDE BARIŞ RÜZGÂRLARI ESTİ

Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen Yenice Barış ve Kültür Festivali gerçekleştirilen Barış Paneli, konserler ve çeşitli etkinlikler ile gün boyu devam etti.

…………OOO………..

SAĞLAR: “BARIŞTA EŞİTLİK VARDIR”

Kültür Eski Bakanı Fikri Sağlar ise panelde yaptığı konuşmada; “Barış hepimizin arzu ettiği yaşamın ta kendisidir. Barış olmadan yaşamak mümkün değildir. Barış, hukuk yolu ile can ve mal güvenliğinin korunduğu sosyal adaletin hep birlikte sağlandığı bir ortam. Bunu geçmişte sadece savaş ve barış diye adlandırıyorduk ama şimdi artık barış kavramının içerisinde savaş ve çatışmadan çok daha öte başka durumlarda gerçekleşiyor. dedi.

…………OOO………..

BARIŞA BİR FIRÇA

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Tarihi Tarsus parkında “Barışa bir fırça” standı açıldı. Başkan Haluk Bozdoğan da  bir fıorça ile yazarak “Özgürlük ve barış sonsuza kadar” cümlesini yazdı.  CHP ilçe başkanı Ozan Varal da barışa imza attı. Stand halktan büyük ilgi gördü.

…………OOO………..

EMEKLİ ÖĞRETMEN GÜZİN TAZE VEFAT ETTİ

Tarsusluların yakından tanıdığı ve çok sevdigimiz annemiz ve babaannemiz, Tarsus’un sevilen ögretmeni Güzin Taze’yi  02.09.2021 günü kaybettik. Cok üzgünüz. .Cenazesi  2 Eylül günü  ikindi namazndan sonra Tarsus Mezarligin’da defnedildi. Allah rahmet eylesin.

…………OOO………..

TİY ABDUSSAMED’İ ALDI

TİY Teknik Direktörü Ergün Penbe, “Abdussamed Karnucu ile güçlendirdik. Orda bir sıkıntımız kalmadı. Sadece stoper bölgesinde bir tane daha tecrübeli bir adam almış olsaydım yüzde yüz hazırız diyebilirdik. Ama onun dışında diğer etkenler bakımından hazır sayılabiliriz. Takımdaki arkadaşlığı en üst seviyeye çekmeye çalıştık” dedi.

…………OOO………..

TİY TEKNİK DİREKTÖRÜ ERGÜN PENBE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

TFF 2.Lig Beyaz grup ekiplerinden Tarsus İdmanyurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe 1922 Konyaspor maçı öncesi açıklamada bulundu. Kamp dönemi, transferler ve yeni sezonla ilgili önemli açıklamalarda bulunan tecrübeli Teknik Direktör Ergün Penbe hafta sonu deplasmanda oynayacakları sezonun ilk maçı olan 1922 Konyaspor maçının çok zor geçeceğini söyledi.

…………OOO………..

KANATLI  HAYVAN ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNİN TOPLANTISI YAKINDA  YAPILACAK

Mersin ili Tarsus, Silifke, Çamlıyayla ve Mut ilçeleri Kanatlı  Hayvan üreticileri Birliğinin toplantısı 20.09.2021 tarihinde yapılacak. Toplantı Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilecek olup toplantıda yönetim ve denetim kurulunun görev ve süresi de belirlenecek.

…………OOO………..

İŞYERİ YANGINI

Tarsus’ta dün  bir iş yerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.Alınan bilgiye göre, yaş sebze ve meyve satışı yapan bir iş yerinde yangın çıktığı ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürülen yangında iş yerinde hasar meydana geldi.

4 EYLÜL 2021’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN ’’SEÇİMLERDE YÜZDE YÜZ ADAYIM’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan, seçimlerde yüzde yüz aday olduğunu söyledi. Erken açıklama kentte bomba etkisi yarattı. Başkan Bozdoğan, meclis toplantısının sonunda yaptığı konuşmada “Önceki gün yapılan parti grup toplantısında söylediğim gibi Belediye seçimlerinde yüzde yüz adayım. Bunu tüm Tarsus duysun ve bilsin’’ dedi. Bu erken açıklama kentte bomba etkisi yarattı

…………OOO………..

TARSUS TİCARET VE SANAYİ ODASI ÜYE EL KİTABINI YAYINLADI…

Tarsus TSO Üye El Kitabı’nı yayınladı. Üyelerine fayda sağlayacak rehber niteliğindeki kitap özellikle Oda’yla ilk kez tanışan yeni üyeler için ”TOBB ve Oda/Borsa’lar ne işi yapar?” sorusuna cevap niteliğini taşıyor.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİNİN KATKILARI İLE KÖYLERDE NARKOTİK KONULARI ANLATILIYOR

Tarsus Belediyesinin  İl ve ilçe Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile En İyi Narkotik Polisi Anne Uygulama Planı dahilinde Tekeliören ve Yunusoğlu Mahallelerimizinde Mersin Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Narkorehber Uzmanı Polis Memuru Fikret Özlü tarafından bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇAMLIYAYLA’DA ASFALTLAMA FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerde asfalt atağına devam ediyor. Kentin en doğu kısmında bulunan ve doğal güzellikleriyle ve serin havasıyla özellikle yaz aylarında nüfusu oldukça artan Çamlıyayla ilçesinin onlarca noktasında Büyükşehir Belediyesi yol, asfalt birimi ekipleri sathi asfalt çalışması gerçekleştiriyor.

…………OOO………..

TARSUS HAL KOMPLEKSİNDE KORKUTAN YANGIN

Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Hal Kompleksi, ardiyeler bölümünde 46 no.lu işyerinde, kapalı olduğu gece saatlerinde yangınçıktı. Henüz neden çıktığı bilinmeyen yangına, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. Kepenk kırılarak içeri giren ekipler, yangını büyümeden söndürdü.

…………OOO………..

TARSUS’TAKİ İKİ AYRI SİLAHLI SALDIRIDA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 1 KİŞİ YARALANDI

 Tarsus’ta dün  meydana gelen iki ayrı silahlı saldırı olayında 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi yaralandı.

…………OOO………..

BOZDOĞAN ;’’YEDİ DÜVELİ DİZE GETİRDİK, ATİYEYİ GETİREMEDİK’’

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yaptıkları 30 Ağustos konserinde sahne alan şarkıcı Atiye’nin, Kuvva-i Milliye Destanını seslendirmek için hazırlık yapan Turhan Alıcı ve grubunun sahne almasını engellemesine tepki gösterdi.

…………ooo………..

TİY İLK MAÇ  5 EYLÜL’DE

TFF 2. Lig 2021-2022 sezonunda ilk hafta yarın  başlıyor.  Bu haftaki maçlarının programı belli oldu. 16.00 Karatay Termal 1922 Konyaspor- Tarsus İdman Yurdu (Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz stadı) maçı oynanacak.

5 EYLÜL 2021’de TARSUS

KAYMAKAMLIK  SİVAS KONGRESİNİN  102. YILINI KUTLADI

Tarsus Kaymakamlığı, Sivas Kongresinin  102. Yılını kutladı. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Milli sınırları içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz!” Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve milli iradenin hakim kılındığı Sivas Kongresinin 102. Yılı kutlu olsun..

…………OOO………..

TARSUS HAL KOMPLEKSİ’NDE “ZABITA HAFTASI” KUTLAMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Hal Kompleksi idari binasında, Zabıta Haftası dolayısıyla kutlama yapıldı.

…………OOO………..

ŞEHİT AİLELERİNE EV TAHSİS EDİLDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Belediye meclis toplantısında; Vatani görevlerini yaparken şehit düşen asker ve polis ailelerine Tarsus Belediye Meclisi’nin onayı ile bugüne kadar 74 ev tahsis edilirken, gerçekleştirilen bu meclis toplantısında Şehit Mustafa Dağlı ile Şehit Cihan Çetinkaya’nın varislerine 2 adet ev tahsis edilmesi teklifi Meclis Üyeleri’nin oy birliği ile kabul edildi. Alınan bu karar ile bugüne kadar 76 şehidimizin ailelerine ev tahsis edilmiş oldu.

…………OOO………..

SPOR KULÜPLERİNE YARDIM

Tarsus ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine faal olarak müsabakalara katılım belgesinin beyanı halinde kulüp başına 13.700,00 TL (On üç Bin Yedi Yüz) nakdi yardım yapılması ile ilgili teklifi de komisyona sevk edildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA TATLI TELAŞ

Bugünlerde Tarsuslular salçalık biber ve salçalık domates suyu çekerek kışa hazırlık yapıyor. Böylece hem lezzetli, hem hijyenik hem de ucuza mal oluyor. Bereketli olsun diyoruz.

…………OOO………..

GAZİPAŞA MAHALLESİ SAKİNLERİ YILLARDIR BEKLEDİKLERİ YOLA BÜYÜKŞEHİR’LE KAVUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan Gazipaşa Mahallesi’nin beklediği hizmetleri bir bir hayata geçiriyor. Gazipaşa Mahallesi giriş kısmından geçen Gazipaşa Bulvarı’nda yapılan kapsamlı bakım ve ardından mahalle içindeki yağmursuyu tahliye sisteminde yaşanan problemlerin giderilmesinden sonra, mahallenin ana arteri konumundaki Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde asfalt çalışması yapıldı.

…………OOO……….

ORTA REFÜJDE KAZA

Tarsus ta dün bir otomobilin refüjdeki ağaca çarpması sonucu 3 kişi yaralandı.Ş.G. idaresindeki 01 ALN 21 plakalı otomobil, Tarsus- Adana D-400 kara yolunda refüjdeki ağaca çarptı.

………..ooo………..

TARSUS İDMAN YURDU SEZONUN İLK HAFTASINDA KONYA’DA

TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu sezonun ilk haftasında, 5.09.2021 Pazar günü, saat 16.00’da, Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu’ndaki deplasman maçında Karatay Termal 1922 Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Her zaman ve mekânda menfaatsiz, çıkarsız ve yalansız yanında olacağıma söz verdiğim sarı-lacivert sevdam Tarsus İdman Yurdu’na nice başarılar dilerim.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi