FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, EKONOMİ-TİCARET, GÜNDEM 17 Şubat 2022 211 Görüntüleme

TARSUS Belediyesi YERYÜZÜ PAZARINA Ziyaretçi Akını

DÜNYANIN 70. TÜRKİYE’NİN 4. YERYÜZÜ PAZARINA ZİYARETÇİ AKINI

Türkiye’nin 4. Dünyanın 70. Pazarı olarak açılan, üreticilerin tüketiciler ile aracız bir şekilde buluştuğu Tarsus Yeryüzü Pazarı, Tarsuslular tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Doğal ortamlarında yetişen organik ve yerel ürünlerin satışının gerçekleştiği Yeryüzü Pazarında renkli görüntüler oluştu.

Tarsus’ta açılan ve toplamda 40 üreticinin katıldığı dünyanın 70. Türkiye’nin 4. Yeryüzü Pazarı, yoğun ilgi gördü. Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Ziraat Odası, Tarsus Slow Food işbirliği ile Kubatpaşa Medresesi üzerinde kurulan Tarsus Yeryüzü Pazarında üreticiler bölgeye özgü tat ve değerleri Tarsuslular ile buluşturuyor.

ÜRETİCİLER İLE TÜKETİCİLER ARACISIZ BİR ŞEKİLDE BULUŞUYOR

Halkın gıda alanında daha iyi hizmet alması, ulusal ve uluslararası konumda Tarsus’un tanıtılması, kırsal kalkınmanın geliştirilmesi amacıyla kurulan Yeryüzü Pazarında yerel halkın ürettiği tamamen doğal ve nitelikli ürünler tezgâhlara çıkıyor. Üreticiler ile tüketicilerin aracısız bir şekilde buluştuğu pazarda, taze meyve, sebze, et ve süt ürünlerinin yanı sıra yöresel yemekler ve pastalar da yer alıyor.

Tarsus Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü