FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 27 Haziran 2021 277 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 28 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

28 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

TARSUS: BİR ÖLÜMSÜZ ŞEHRE DOKUNMAK” ADLI KİTAP İMZA GÜNÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Arkeolog Hüseyin Adıbelli’nin “Tarsus: Bir Ölümsüz Şehre Dokunmak” Adlı Kitap İmza Günü büyük ilgi gördü. Arkeolog Hüseyin Adıbelli’nin Kitap İmza Gününe, Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni Araştırmacı-Yazar Uğur Pişmanlık, Cumhuriyet’in Kalemi Eğitimci-Yazar Beyhan Balaban,  Araştırmacı Nadir Durgun, Kısa Film Yönetmeni ve Yazar Remzi Karabulut, katılarak söyleşiye de renk ve anlam kattılar. Katılım oldukça yüksek oldu.

…………OOO……….

ÖMER KURNAZ TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz 12. genel kurulda güven tazeledi ve yeniden başkan seçildi. Mevcut Başkan Ömer Kurnaz güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.  Kurnaz seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra teşekkür konuşması yaparak bugüne kadar kendilerine destek veren ve inanan herkese teşekkür etti. “Biz emekli kardeşlerimizin, onların dul ve yetimlerinin hizmetindeyiz” dedi.

………..ooo…………

ÖZCAN: BELEDİYE -TENİS  KULÜBÜ KONUSUNDA UZLAŞMALI

Perihan Özcan ‘Tarsus Altaylılar Mahalle Muhtarı olarak değil, mahalle sakini olarak da değil bir Tarsus’lu olarak dün haberi okuduğumdan bu yana üzgünüm. Nedeni Tarsus’ u tanıtmak anlamında herkes üzerine düşeni yapsın diye her kulvarda konuşulur, konuşuruz.Tarsus Tenis Kulübü bir çok şehirler arası turnuvalara ev sahipliği yapmış, sporcular yetiştirmiş, dereceler almış bir spor kulübüdür.Tarsus Belediyesi ve Tarsus Tenis Kulübü arasında bir Tarsus’lu olarak uzlaşmaya varılması gerektiğini düşünüyorum.’ Dedi.

…………OOO……….

TAŞKIN, BAKANLA GEZDİ

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş  Mersin’e geldi. Tarsuslu  Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş ve Milletvekilleri ile birlikte Mersin Serbest Bölge’de faaliyet gösteren HDM Çelik Boru Fabrikası’nı ziyaret etti.

…………OOO……….

ÇAMLIYAYLA İLÇE KAYMAKAMININ TAYİNİ ÇIKTI

Çamlıyayla İlçe Kaymakamı Muhammet ZENCİRLİ’ye ilçedeki görev süresi sona ermesi nedeni ile veda programı düzenlendi .

…………OOO……….

33 KADIN BELGESELİ MUHTEŞEM BİR GALA İLE TAMAMLANDI

Yoğun bir çalışma ve emek 33 KADIN BELGESELİ muhteşem bir gala ile tamamlandı. Mersin’de kadın gücü ve farkındalığını ön plana çıkarmayı hedefleyen proje, bundan sonra da Mersin’de kadın projelerinin devam etmesi için göçsterime girdi. 33 Güçlü ve yürekli kadının hayatları gündeme getirildi. 33 Kadın içinde Tarsus’tan Bahşende Diren de bulunuyor.

…………OOO……….

Ali CERRAHOĞLU “KADINLAR İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN NEDEN VAZGEÇMİYOR’’ SÖYLEŞİSİNE DAVET ETTİ

28 Haziran günü  akşamı Tarsus  Kent Konseyi Kadın Meclisinin şöyleşisi yapılacak. Ali Cerrahoğlu “Kadınlar İstanbul Sözleşmesinden Neden Vazgeçmiyor” saat 20 deki söyleşiye bekliyoruz’’ dedi.

…………OOO……….

İŞADAMI VEFAT ETTİ

Tarsus Yeni Mahalle eşrafından ve  Yeni Mahalle  eski esnaflardan  Şahin Toptan Gıda sahiplerinden  Cevat Şahin   Vefat etti. Cenazesi dün ikindi namazına mutakiben  Tarsus Sucular  Eshabı  Kehf  Mezarlığına Defin oldu. Ailesine Ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz. Taziye için Oğlu Arif Şahin:0 532 468 9917

…………OOO………

VARAL “SANATINI İCRA EDEN EMEKÇİNİN YANINDAYIZ”

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, geleneksel kültürümüzün vazgeçilmezleri arasında yer alan davulcu ve zurnacı müzisyenleri ziyaret etti.

………..ooo………..

 TARSUS SU PARKI’NA YÜZMEK İÇİN AKIN ETTİLER

 Tarsus Belediyesi bünyesinde Atatürk Gençlik Parkı içinde halka hizmet veren yüzme havuzu ;Tarsus Su Park 2021 yılı yaz sezonunu açtı. Hafta sonu büyük ilgi vardı.

.………..ooo……..….

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  50 BİNE YAKLAŞTI

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 49576  kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

 Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. Başkanı

Türkiye Gazetecileri Federasyonu Tarsus Delegesi