FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, GÜNDEM, Kutlamalar, SPOR HABERLERİ, YEREL GÜNDEM 27 Haziran 2021 292 Görüntüleme

TİY İçin ŞAHİN ve HALUK Başkan YALNIZ Bırakıldılar

TİY İçin ŞAHİN ve HALUK Başkan YALNIZ Bırakıldılar

         Tarsus Gençliği ŞAMPİYONLUK Özleminde

         Tarsus Halkı İL Olamama Çaresizliğinde

Tarsus İdman Yurdu Tesislerini Onaran, şu ana kadar 10 MİLYON TL’nin üzerinde maddi harcama yapan yeni Başkan Harun Şahin KIRBIYIK, TİY Tesislerinde yeni dönemin açılışını gerçekleştirdi.

TİY Tesislerinin Açılış Programına Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTÇU, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN ve Tarsus Belediyesi Meclis Üyeleri, AKP İlçe Başkanı Hasan PADOK ve MHP İlçe Başkanı Mehmet ÇELİK, AKP Mersin Milletvekilleri Hacı ÖZKAN ve Ali Cumhur TAŞKIN katıldılar.

Açılışa Tarsus Basınının yıllar sonra toparlanan çalışmalardan dolayı yoğun ilgisi vardı.

TİY Tesisleri önünde kurbanlar kesildi. TİY Başkanı Harun Şahin KIRBIYIK; “Tarsuslu İş Adamlarının, Kurum ve Kuruluşların TİY’na desteklerini bekliyoruz. TİY’nu şampiyon yapabilmek için herkesin elini taşın altına koyması lazım. Ben tek başıma bu kadar yapabildim, yapmaya da, katkı vermeye de devam edeceğim. Fakat tek kişiyle olmuyor. En büyük sorunumuz 400 BİN nüfusun üzerinde olan Tarsus’ta büyük bir sahanın olmamasıdır. Bu tesis ve inşa yeri futbol oynamaya ve etkinliklerin yapılmasına müsait değil. Yerli halkın, yetkililerin ve hükümet yetkililerinin üzerlerine düşeni yapmalarını rica ediyorum. TİY’na hayırlı olsun. Amacımız 2023 yılında TİY’nun 100. Yaşında ŞAMPİYONLUĞU sizlere yaşatmaktır…” dedi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN; “TİY Spor Kulübümüz hepimiz için çok önemli. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve yapabildiklerimizi yapıyoruz. İki yerde imara uygun şehir stadyumu yeri belirledim. Yapılması gereken devletten ödenek çıkarılıp bir an önce inşaatın başlamasıdır. Biz Harun Bey’le birlikte halkımıza verdiğimiz ŞAMPİYONLUK sözümüzü tutmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Sadece şampiyonluk değil, TİY’nda alt kadroların da yetiştirilmesi lazım. Sporun gelişmesi ve bir kent sporun her alanda hayat bulup geliştirilmesi sağlıklı toplumların yetişmesini sağlar. Çocuklarımıza, gençlerimize spor yapmalarını teşvik edelim. Bu işe ciddiyetle bakılarak çalışmalar yapılmalı. Tesisimiz hepimize hayırlı olsun. TİY Spor Kulübü Sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum. Biz daima buradayız, önceliğimiz her zaman Tarsus’tur ve sporda kazanmak için elimden geleni yapacağım…” dedi.

 

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTÇU; konuşmasında spora ve faydalarına değindi. Tesisler için yapılan çalışmayı kutladı.

         MHP ve AKP Milletvekilleri konuşma yaptılar, fakat açıkça stadyum yaptırma sözü vermediler. MHP Milletvekili Baki ŞİMŞEK, “Tarsus Kız Meslek Lisesine kadar Endüstri Meslek Lisesinin de yıkılıp eski şehir stadyumu büyütülmelidir” dedi. Bu sözler bazı çevreleri üzdü, çünkü şehrin eğitimdeki sosyal yapısı biraz daha bozulabilir. Zira kırsal kesimde kalan tüm okullar imam hatip yapıldı. Tarsus merkezindeki eski okulların yıkılması demek, öğrencilerin şehir merkezine tamamen gelememeleri demektir, şehirden kopmaları demektir.

         AKP Milletvekilleri ise; hiçbir söz veremediler. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’ın imarda ayırdığı iki büyük parsel için yaptığı açıklamaya; açıklık dahi getirmediler, “üzerinde çalışma yapalım” demediler.

 

Görünen o ki; TİY Başkanı Harun Şahin KIRBIYIK ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN bu işte yalnız kalacaklar ve yükümlülüğü birlikte omuzlayacaklar.

1846 yılına kadar SANCAK (Vilayet) olan Tarsus’un İL YAPILMAMASI, ilçe olmaya terk edilerek tarih boyunca bölgedeki en zengin şehir olması, tarih boyunca bağlı olduğu devletlerin daima başkenti olması TBMM’nin bu üvey evlat tutumuna yakışmıyor. Tarsus İl olamadığı için, şehirde düşünülen, gerek duyulan hiçbir çalışmaya devletten DİREK ÖDENEK çıkarılamıyor. Bu durum sporu, sosyal hayatı, ekonomiyi ve her alanı yıllardır kötü etkiliyor.

Cumhuriyet tarihinde Tarsus’un ilk Belediye Başkanı Muaffvak UYGUR’dan sonra Tarsus için TBMM’nde bazı şehir çalışmaları için tek ödenek çıkaran Bakan eski Tarsuslu Kültür Bakanımız İstemihan TALAY’dı. İstemihan TALAY’dan sonra hiçbir milletvekili Ankara’da Tarsus için hiçbir işi bitiremedi. Bitiremedikleri gibi fabrikalar kapatıldı, iş istihdamı durdu, şehir yoksulluğa terk edildi, sosyal hayat yerini cemaatçiliğe bıraktı. Tarsus Kültür Merkezi dahi yıllardır çürümeye bırakıldı. Hazır yapılmış bir kültür merkezine iktidarın Mersin Milletvekillerinin devletten onarılması ödeneği çıkarmamaları ve hiçbir adım atmamaları çok ilginç…

Tarsus Gençliği TİY’nun ŞAMPİYONLUĞUNU özlemle beklerken, Tarsus Halkı da Tarsus’un İL OLMASINI çaresizlikle bekliyor.

Dileriz tıpkı Süper Ligde Beşiktaş Spor Kulübü bu sezon nasıl maddi imkân eksikliği, sporcu eksikliği olduğu halde şampiyon olduysa, TİY’da tüm olumsuzluklara rağmen şampiyon olur.

TİY Başkanı Harun Şahin KIRBIYIK’ın ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’ın emekleri boşa gitmesin. Tarsus Gençliğinin açılışta slogan atarak; “HARUN & HALUK EL ELE” sesleri daima iki başkanızın birlikteliğine önem vermelerini ve mücadeleyi bırakmamanın devamını sağlasın.

TİY Teknik Direktörü Ergün PENBE’ye ve TİY Sporcularımıza Başarılar Diliyoruz.

 

Beyhan BALABAN

Cumhuriyet’in KALEMİ

TARİGDER Başkanı