FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 2 Ekim 2022 227 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 26-27-28-29-30 EYLÜL ile 1-2 EKİM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

26-27-28-29-30 EYLÜL ile 1-2 EKİM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

26 EYLÜL 2022’de TARSUS

TARSUS’LU PRENSES DÜNYANIN DİLİNDE

Aslen Tarsus’lu olan ve eğitim için Hollanda’ya yerleşen  Hande Macit prenses oldu. Macit, burada tanıştığı Almanya’nın Mecklen-burg Vorpommern Dukalığı’nın Veliaht Prensi 31 yaşındaki Georg Alexander ile hayatını birleştirdi 29 yaşındaki  Hande Macit, Veliaht Prens Georg Alexander ile evlenmesinin ardından “düşes” unvanı da aldı. Takvim gazetesinde Sinem Uysal haberi 1. Sayfadan yazdı.

………….OOO………..

KARAKÜTÜK‘TE YANGINDA ZARAR GÖREN AİLEYE YARDIM

Karakütük  köyünde önceki gün çıkan yangında zarar gören aileye yardım. Tarsus Belediyesi ‘’Karakütük Mahallemizde talihsiz bir kaza sonucu yaşam alanı olarak kullanılan çadırı yanan vatandaşımızın, sıkıntıları gideriliyor, Sosyal İşler Birimimiz ekipleri tarafından yaşam alanı onarılıyor. Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına destek olarak, yaralarını hızlı bir şekilde sarabilmek için çalışıyoruz.’’ Açıklaması yaptı.

………….OOO………..

BÜYÜK İLÇELER GÜVEN VE DÖNÜŞÜM PROJESİ YENİ DOĞAN FAALİYETİ

Tarsus’ta ‘’Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi’’  Yeni Doğan Faaliyeti devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Kaymakamlığı Koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Yeni Doğan Faaliyeti kapsamında Bahçe, Şahin, Kırıklarsırtı, Gaziler, Kavaklı, Gazipaşa, Yeşilevler, Barbaros, Mithatpaşa ve Tozkoparan Mahallelerinde geçtiğimiz ay dünyaya gelen bebekler ve aileleri evlerinde ziyaret edildi.

………….OOO………..

ŞEMSETTİN ÖZTÜRK HOCAMIZI KAYBETTİK

Tarsus Lisesinde Sanat Tarihi derslerine giren, Şemsettin Öztürk hocamızı kaybettik. Kendisine, Allahtan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Değerli eşi Şakire Toprak Öztürk öğretmenimize, evlatlarına sevenlerine, baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

………….OOO………..

TARSUS’TA OĞUZ AKSAÇ RÜZGARI…

TÜRK Halk Müziği’nin usta sanatçısı OĞUZ AKSAÇ,  Tarsus’ta AYANA’da sahne aldı. Birbirinden güzel türküleri sesi ve yorumuyla harmanlayan sanatçı, izleyenleri bir kez daha hayran bıraktı.

………….OOO………..

TARSUS TÜRK HALK MÜZİĞİ DERNEĞİ SEZONU AÇTI….

Tarsus Türk Halk Müziği Derneği 2022-2023 sezonu çalışmalarına başladı. TÜRK Halk Müziğini yaşatmak ve geniş halk kitlelerine duyurmak amacıyla 1998 yılında kurulan dernek, verdiği konserler ve başarılarıyla Tarsus’un adını duyurmaya Halk Müziğini sevdirmeye devam ediyor.

………….OOO………..

MAÇTA OLAY ÇIKTI

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu ile Şanlıurfaspor arasında oynanan 6. hafta maçında koltuk savaşı yaşandı. Maçın  ardından iki takımın taraftarları arasında kavga çıktı.Tarsus Şehir Stadı’nda oynanan Tarsus İdmanyurdu-Şanlıurfaspor maçı 1-1 berabere bitti.

………….OOO………..

SÜPER AMATÖRDE TARSUSSPOR 1 MUT İY.1

Mersin Süper Amatör Ligi’nde  (SAL)  2022-2023  futbol sezonu  başladı.. A ve B gruplarında 20 takımın mücadele vereceği Mersin Amatör Süper  Liginde Tarsus takımları da yer alıyor. Tarsus ekiplerinin aldığı sonuçlar.. Tarsus Belediyesispor-Kuvayi Milliyespor: 2-1 Tarsusspor-Mut idmanyurdu Belediyespor .1-1 Tarsusgücü-Erdemli Limonspor.0-6

………….ooo..………..

TARSUS-Ş.URFA MAÇINDA PUANLAR PAYLAŞILDI: 1-1

TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu 6. Haftada, 1-1 berabere.  Tarsus Şehir Stadyumu’nda Şanlıurfaspor ile karşılaşan Tarsus İdman Yurdu  yine iç sahada galip gelemedi. Tarsus İdman Yurdu 10. Dk. Penaltıdan yediği golle yenik duruma düştü. 2. Yarıda attığımız golle maç 1-1 oldu ve bu sonuçla bitti.

27 EYLÜL 2022’de TARSUS

MEZİTLİ’DE POLİSE YAPILAN SALDIRIYA TARSUS’TAN KINAMA

Mersin  Mezitli Tece’de bulunan Polis evine dün gece yapılan hain saldırı üzüntü yarattı. Saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit oldu.1 polis yaralandı. Şehidimize Ulu Tanrı’dan rahmet emniyet teşkilatımıza,ailesine,yakınlarına,sevenlerine ve aziz Türk Milletine sabır ve başsağlığı diliyor; terörü ve destekçilerini lanetliyoruz.

………….OOO………..

ŞAHMERAN FİLMİNİN BAZI ÇEKİMLERİ TARSUS’TA YAPILIYOR

Netflix’in Türk yapımı dizileri arasında yer alacak Şahmeran dizisi büyük ilgi görüyor. Bu nedenle dizi ekibi önceki gün Adana’da çekimlere başladı. Dünde Tarsus’a gelerek gece sabaha kadar Kızılmurat mahallesinde gece çekimleri yapıldı..

………….OOO………..

TARSUS ‘TA ARAÇ YANGINI

Seyir halindeyken alev alan otomobilde maddi hasar meydana geldi. Tarsus ‘ta  seyir halindeyken alev alan otomobilde maddi hasar meydana geldi.

………….OOO………..

KURBANLI KÖYÜNDE 1.66 HEKTAR ALAN ORMANLIK ALANDAN ÇIKARILDI

Tarsus’a bağlı Kurbanlı köyünde (mahallesinde) 1.66 hektar alan ormanlık alandan çıkarıldı. Karar resmi gazetede yayınlandı. Karara göre bu alan ileriki aylarda  Tarsus Gıda İhtisas Sanayi bölgesine tahsis edilebilecek.

………….OOO………..

TARSUS’LU BİR GRUP ÖĞRENCİ EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ

Tarsus’lu bir grup öğrenci Emniyet Müdürü Ali Garanlı’yı makamında ziyaret etti.

 ………….ooo..………..

TARSUSLU İŞSİZLERE İŞ DUYURUSU

Tarsus-Mersin Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir Makarna üretim fabrikası eleman alacak. 

Bilgi için 0553 261 61 83 nolu telefon aranacak.

………….ooo..………..

TARSUS KADIN PLATFORMU “MASHA AMİNİ” AÇIKLAMASI

Tarsus Kadın Platformu “Masha Amini” ile ilgili olarak dün  saat 18.00 da Yarenlik Alanında basın açıklaması yaptı. Tarsus Kadın Platformun’dan basın açıklaması İran rejimi tarafından dövülerek katledilen Mahsa Amini’nin ölümüne tepki verildi.

………….OOO………..

TİY  OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI

Tarsus İdman Yurdu yönetim kurulu, Şanlıurfaspor ile yapılan ve sportmence geçen futbol karşılaşmasında yaşanılan olaylardan dolayı üzücü bir akşam olduğunu kaydetti. Yönetim kongre kararı aldı.

28 EYLÜL 2022’de TARSUS

BAŞKAN HALUK BOZDOĞAN, “ŞEHİDİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ”

Mersin  merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki Tece Polisevi’ne düzenlenen terör saldırısında şehit düşen polis memuru Sedat Gezer (48) için, emniyet müdürlüğündeki törenin ardından Muğdat Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.  Törene Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan da katıldı.

………….OOO………..

TARSUS DAHİL, YILDA 10 BİN HASTAYA AMBULANS HİZMETİ VERİLİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı ‘Ambulans Birimi’, hasta ve yakınlarının hastaneye ulaşımını sağlıyor. Tarsus dahil ayda ortalama 900 hastaya ambulans hizmeti veren birim, yılda yaklaşık 10 bin hastanın hastane ve ev arasında ulaşımına olanak sağlıyor.

 ………….ooo..………..

YENİKÖY MEVKİİNDE ARAÇ YANGINI

Tarsus’ta seyir  halindeyken alev alan otomobilde maddi hasar meydana geldi. Alınan bilgiye göre, K.B. idaresindeki 01 BSK 03 plakalı otomobil, Tarsus-Pozantı kara yolu Yeniköy mevkisinde seyir halindeyken motor kısmından alev aldı.

………….ooo..………..

 MAKARNA FABRİKASI ELEMAN ALACAK

Tarsus-Mersin Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir Makarna üretim fabrikası eleman alacak. 

Bilgi için 0553 261 61 83 nolu telefon aranacak.

………….ooo..………..

TARSUS’TA  SOMA MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

TFF 2. Lig beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdmanyurdu,  7. haftada Soma deplasmanına çıkacak. Bu maçın hazırlıklarına dünden itibaren başlandı.Takımımız sahasında kaybettiği puanı telafi etmek isteyecek.

 ………….OOO………..

BORSA’DA SEÇİM 1 EKİM’DE

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Borsa seçimlerinin 1 Ekim 2022 ‘de olacağını ve  çıkacak sonucun Tarsus için şimdiden hayırlı olmasını dilediğini açıkladı.

………….OOO………..

ELEKTRİK ÇARPTI

Tarsus ‘ta dün  meydana gelen olayda 1 kişi yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre merkez Hürriyet mahallesinde ikamet ettiği evde elektrik akımına kapılan Kurtuluş Genç (35) olay yerinde yaşamını yitirdi.
………….OOO………..

KAZADA 1 ÖLÜ

Tarsus’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre R.Ç. yönetimindeki 01 KA …. plakalı otomobil, Kemalpaşa Mahallesi Ankara Bulvarı kavşağında Can Alpi (57), idaresindeki 33 AFT … plakalı motosikletle çarpıştı.

29 EYLÜL 2022’de TARSUS

SANATÇI TÜRKAN ŞORAY, TARSUS’A GELDİ

Sanatçı Türkan Şoray,  Tarsus’ta  “Türkan” adı verilen pamuk çeşidinin hasadına katıldı. Adana’daki Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünce lif kalitesi, yüksek verimiyle geliştirilip tescillenen ve adını Yeşilçam’ın ünlü ismi Türkan Şoray’dan alan “Türkan” pamuğunun hasadı için etkinlik düzenlendi.

………….OOO………..

TARSUSLU ETEM ÇALIŞKAN’IN SERGİSİ, SANATSEVERLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen; ömrünü sanata adamış Mersinli hat sanatçısı ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan’ın‘Kaligrafinin Resme Dönüş Senfonisi Sergisi’ sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

………….OOO………..

TARSUS MİTHATPAŞA EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ DESTEKLEME KURS MERKEZİ’NDE, VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLENDİ

Dezavantajlı bölgelerde açtığı kurs merkezleri ile eğitimde fırsat eşitliği yaratarak öğrencilere destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, velilere yönelik olarak da çocuklarının durumunu öğrenmeleri ve yapılan hizmetlerle ilgili olarak bilgilenmeleri için toplantılar düzenliyor.

………….OOO………..

 TARSUS YARI MARATONU İÇİN TOPLANTI YARIN

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tarsus Yarı maratonu için  30 Eylül tarihinde bir toplantı yapılacak. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilecek olan bilgilendirme toplantısı saat 16.00’da yapılacak. Maraton ise 23 Ekim tarihinde Tarsus’tan start alacak.

 ………….OOO………..

ÖZEL TARSUS HASTANESİ YÖNETİMİ KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında eski Özel Dr. Ömer Sayar Hastanesi yerine açılarak faaliyete geçen Özel Tarsus Hastanesi Yöneticimi kaymakam Kadir Sertel Otcu’yu ziyaret etti. Yeni hastane yöneticilerinden Mustafa Sayar ve Hastane Başhekimi Çağla Sayar, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’yu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

………..ooo………..

MURAT KAYA VE ALİ SEÇER’İN LİSTESİ BELLİ OLDU

Tarsus’ta 01 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılacak Tarsus Ticaret Borsası Seçimlerinde Borsa Meclis üyesi adayları belli oldu. Murat Kaya “Meclis üyesi arkadaşlarımızı kamuoyuna ve üyelerimizin teveccühüne sunarım. Allahın da izni ile 4 yıl boyunca hep birlikte, Tarsus ve Borsamız için çalışacağız, üreteceğiz. Ben bu çalışma döneminin Tarsus ve de  ülke ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 ………….ooo..………..

TARSUS’TA TAŞIMALI EĞİTİMDE AKSAKLIK

Tarsus ‘ta taşımalı eğitimde bazı köy okullarından öğrencilerin taşıma işlemlerindeki aksaklık şikayetlere neden oluyor.  8 okulun öğrencilerinin eğitim gördüğü  Çokak’ta bulunan köy ilkokuluna  Keşli,  Eminlik, Kuzoluk, Kuşçular, Sanlıca, Gömmece , Koçmarlı, Sanlıca  köylerinden öğrenciler gidiyor.

………….ooo..………..

TARDOBDER’DE İKİ LİSTE OLDU

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği (TARDOBDER)  Kongresi 02.10.2022 Pazar Günü Saat:14:00’de TARDOBDER Dernek Binasında yapılacak. Olağanüstü Genel Kurulu Toplantısında iki liste yarışacak. Ümran Yıldırım’ın karşısına Erhan Uç liste çıkaracak.

………….ooo..………..

 TARSUS’TA  SOMA MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

TFF 2. Lig beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdmanyurdu,  7. haftada Soma deplasmanına çıkacak. Bu maçın hazırlıklarına dünden itibaren başlandı.Takımımız sahasında kaybettiği puanı telafi etmek isteyecek.

30 EYLÜL 2022’de TARSUS 

TARSUS’TA  SİGORTA MESLEK KOMİTESİNDEN TEŞEKKÜR

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Koçak, meslek komitelerinin Odaların en önemli organlarından biri olduğunu, işin mutfağında yer aldıklarını belirtti.

………..ooo………..

 TARSUS ‘TA HİNT KENEVİRİ ELE GEÇİRİLDİ

İlçe Emniyet Müdürlüğünce bir evde Hint keneviri yetiştirdiği bilgisi üzerine harekete geçildi. G,Ç, adlı kişinin evinde arama yapan ekipler, 27 kök kenevir bitkisi, 272 gram esrar, 5,88 gram kenevir tohumu  buldu. Yine aynı yerde bir  hassas terazi ele geçirildi.

 ………..ooo………..

 TARSUSLU İKİZ KIZLARIN YGS SINAVI

Tarsuslu görme engelli Mihriban Boyacı, tam burslu olarak İstanbul Bilgi Üniversitesine kaydını yaptırdı. Kız kardeşi görme engelli Berivan ise 2 yıllık fakülteye kayıt hakkı kazandığı halde tercih yapmadı. Berivan şimdiden gelecek yıl için hazırlanıyor.

 ………….OOO………..

TARSUS KARAVANPARK, YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI OLDU

Tarsus Belediyesi tarafından hizmete açılan, yurtiçinden ve yurtdışından karavan sahibi misafirlerin konakladığı Karavan Park, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Tarsus Şelalesi kıyısında kurulan Karavan Park, ücretsiz su, konaklama ve elektrik hizmetinin yanında doğal güzellikleri ve tarihi kent merkezine oldukça yakın olması sebebiyle yoğun ilgiyle tercih ediliyor.

………….ooo..……….

 TARDOBDER’DE  GENEL SEKRETER MURAT BAL İSTİFA ETTİ

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği (TARDOBDER) yönetiminde bulunan hemşehrimiz Murat Bal görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

………..ooo………..

TARSUS’LU FUTUBOLCUNUN ACI KAYBI!

Tarsus Yıldırımspor futbolcularından Cumali Genç’e arkadaşları acı kayıp diyerek çelenk gönderdi.

1 EKİM 2022’de TARSUS

1 EKİM YAŞLILAR GÜNÜ KUTLAMASI

Bugün 1 Ekim. Dünya Yaşlılar Günü. Kutlu olsun. Gün nedeniyle dün Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri Huzurevinde idi.  1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla Tarsus Huzurevini ziyaret eden üyeler oradaki yaşlıların gününü kutlayıp hediyeler verdi.

………….OOO………..

KIYAFET EVİ’NİN 2. ŞUBESİ TARSUS’TA AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocuklarına kıyafet desteği sağlamak adına başlattığı Kıyafet Evi projesinin 2. Şubesini, Tarsus Duatepe Mahallesi’nde açtı.

………..ooo………..

AKKOZA GAZETESİ 26. YAŞINA GİRDİ

Tarsus’ta haftalık 8 sayfa ofset olarak yayınlanan Akkoza gazetesi 26. yayın yılına girdi. Bu nedenle bir tanıtım lansmanı yapıldı ve kokteyl ikram edildi.Tanıtım ve kokteyl sunumuna  Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, siyasi partilerin ilçe başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okuyucular ve davetliler katıldı

 ………..ooo………..

TARSUS YARI MARATONU İÇİN TOPLANTI YAPILDI

Tarsus Yarı maratonu için  dün  bir toplantı yapıldı. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilecek olan bilgilendirme toplantısı  yapıldı. Maraton için müracaatlar açıldı. Maraton ise 23 Ekim tarihinde Tarsus’tan start alacak.

 ………….ooo..………..

BASKETTE URLA’YI YENDİK

Tarsus Belediyesi baskette galip. Tarsus Belediye Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 2. Haftada deplasmanda karşılaştığı Urla Belediyesi’ni 71-46 skorla mağlup etti. Başarılarıyla bizi gururlandıran Kadın Basketbol Takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz

 ………….ooo..………..

AĞIR CEZA REİSİ BELEDİYEDE

Tarsus Adliyesi Adalet ve Yargı Komisyon Başkanı ve 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan  Gündoğdu Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti. Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Gündoğdu’ya nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederim’’ dedi.

………….ooo..………..

TARSUS’TA TOPLU TAŞIMAYA DENETİM

Tarsus’ta dün, trafik ekiplerince toplu taşıma araçlarında denetim yapıldı. Trafik ekiplerince kent genelinde toplu taşıma araçlarında denetim yapıldı.

………….ooo..……….

 TARSUS, SOMA’DA

TFF 2. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu bugün Somasporla oynuyor. Maç deplasmanda olup saat 15.30 da başlayacak.

………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDU’NA, ŞANLIURFA MAÇINDAN DOLAYI CEZA

TFF 2. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu’na, Şanlıurfa maçındaki istenmeyen olaylar nedeniyle ceza verildi. Buna göre, Şanlıurfaspor, maçında yaşanan tribün, saha olayları ve usulsüz seyirci alınması nedeniyle, TFF Disiplin Kurulu Tarsus idmanyurdu’na toplamda 94 bin TL para cezası ile bir maç seyircisiz oynama cezası verdi.

2 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUS BORSADA ALİ EÇER LİSTESİ KAZANDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı olan Tarsus Ticaret Borsası’nda seçim heyecanı yaşandı. 255 üyesi bulunan Tarsus Ticaret Borsası seçimlerinde “beyaz” ve “turuncu” olarak iki liste yarıştı. 236 üyenin oy kullandığı seçimlerde mevcut yönetim kurulu Başkanı Murat Kaya ve Ali Seçer’in liste başı oldukları beyaz liste 154 oy alarak seçimleri kazandı. Turuncu liste ise 80 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

………….OOO………..

MERSİN’DEKİ EYLEMDE KULLANILAN PARAMOTOR PARÇASI TARSUS’TA BULUNDU

Geçen hafta Mezitli ilçesinde bulunan Tece Polisevine yönelik 26 Eylül’de gerçekleştirilen terör eylemine ilgili yapılan çalışmalar sonucunda Tarsus’a bağlı Çöplü köyünde yapılan arama tarama çalışmasında örgütmensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen Paramotor/ Trike parçaları ele geçirildi.

 ………….OOO………..

TARSUS KARAVANPARK’A YOĞUN İLGİ

Tarsus Belediyesi tarafından hizmete açılan, yurtiçinden ve yurtdışından karavan sahibi misafirlerin konakladığı Karavan Park,yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Tarsus Şelalesi kıyısında kurulan Karavan Park,ücretsiz su, konaklama ve elektrik hizmetinin yanında doğal güzellikleri ve tarihi kent merkezine oldukça yakın olması sebebiyle yoğun ilgiyle tercih ediliyor.

………….OOO………..

İHTİYAÇ SAHİBİ 1 YILDA 3 KEZ KIYAFETİNİ ÜCRETSİZ ALABİLİR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, Kıyafet Evi hizmeti ile ilgili detayları aktararak, “Kıyafet Evi’nin ikincisi Tarsus’ta açıldı ve hizmet vermeye başladı. 

………..ooo………..

 MUT’TAN ÇAMLIYAYLA’YA KADAR KADINA İŞ ALANI AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde kent genelinde kurulan üretici kadın stantlarında yer alan kadınlar; hem el emeği ürünlerini sergileme fırsatı buluyor, hem aile ekonomilerine katkı sağlıyor, hem de sosyalleşme imkanı buluyor. Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar pek çok noktada kurulan kadın üretici stantlarında; hediyelik eşyalardan el yapımı gıda ürünlerine, çantadan tekstil ürünlerine kadar birçok ürün satışa sunuluyor.

 ………..ooo………..

YAŞLILARA ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Fevziçakmak Mahallesinde ikamet eden 47 yıllık evli Özdemir ailesi ile Yenimahalle’de ikamet eden 57 yıllık evli Durmaz ailesi ve 51 yıllık evli Bozkurt ailesini ziyaret etti.

………….ooo..………..

 TARSUS, SOMA’DA 1-0 GALİP

TFF 2. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu dün Somasporla oynadı ve 1-0 galip geldi. Somaspor, evinde Tarsus İdman Yurdu ile karşı karşıya geldi. TİY ve  Soma ekibi ilk yarıyı 0-0 bitirdi. Mücadelenin 85. dakikasında Tarsus İdmanyurdu penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan ve gole çeviren Fatih Solmaz, takımını 1-0 öne geçirdi. Maçı TİY 1-0 kazandı.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK – MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi