FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 1 Mayıs 2022 208 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 25-26-27-28-29-30- NİSAN ve 1 MAYIS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

25-26-27-28-29-30- NİSAN ve 1 MAYIS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

25 NİSAN 2022’de TARSUS

LÖSEV TARSUS TEMSİLCİLİĞİNDEN TİY’NA ZİYARET

LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı)’nın büyük bir sevgiyle ve umutla atan yürekleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla LÖSEV Tarsus temsilcisi Erkan Yağlıpınar başkanlığında TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta Play-off mücadelesi veren ekibimiz Tarsus İdman Yurdu’nu Tesisleri’nde ziyaret etti. Ziyarette, Tarsus İdman Yurdu teknik ekibi ve futbolcularla hoşça vakit geçiren LÖSEV yürekleri Tarsus İdman Yurdu’nun antrenman çalışmasını yakından izlemenin mutluluğunu yaşadı.

………….ooo…………

MYP’DE KONGRELER YAPILDI

Milli Yol Partisi  Yenişehir , Akdeniz ve Silifke  ilçe kongreleri yapıldı. Kongrelere katılan  MYP Mersin il başkanı Hasan KÖSE ‘’İlçe başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza başarılar dilerim… RAB”bim yar ve yardımcınız olsun..’’ dedi..Milli Yol Partisi  Yenişehir’de Nejla Taş, Akdeniz’de Ayfer Desteli ve Silifke’de Abdullah Bolat başkan seçildi.

………….ooo…………

TARSUS 1 MAYIS KUTLAMA TERTİP KOMİTESİ TOPLANDI

Tarsus 1 Mayıs Tertip Komitesi, İşçi Bayramı öncesinde toplanarak etkinlik programı ile ilgili görüştü. Komite bileşenleri DİSK/Genel-İş, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, TMMOB, Tüm Bel-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, 2021 Tüm Emekli Sen, Halkevleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Yeşil Mahalle Kültür ve Dayanışma Derneği, CHP, EMEP, HDP, Sol Parti, TKP 1920 adına Yusuf Dönergüneş, açıklama yaptı.

………….ooo…………

TARSUS’TA ÇİFTÇİYE DESTEK ÖDEMESİ DEVAM EDİYOR

Tarsus İlçesi olarak 2021 üretim yılı Pamuk Alanları Mazot ve Gübre Desteklemesi kapsamında 299 üreticimize toplam 2.005.198,00 TL destekleme ödemesi ve Alan Bazlı Ek Girdi Desteği kapsamında 2122 üreticimize 5.690.565,00 TL destekleme ödemesi ödeme planına göre üretici adına açılmış/açılacak olan hesaplara aktarılıyor.

………….OOO…………

TARSUS’TA BIÇAKLI KAVGA, 1 YARALI; İKİ TUTUKLAMA     

Tarsus ‘ta dün  meydana gelen tartışma bıçaklı kavgaya dönüşürken, 1 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre Ferahim Şalvuz Mahallesi Eski Ankara yolunda meydana gelen olayda, Ayhan S. (23) ile M. B. (25), M. K. (19), C. B. (20) ve A. B. (23) tartışmaya başladı.

………….ooo…………

ERGENEKON MAHALLESİ’NDE BEKÇİ VE POLİSLERE SALDIRI

Ergenekon Mahallesi’nde devriye gezen bekçiler, şüpheli gördükleri şahısların yanında bulunan motosikletin plakası olmadığını görünce 3 kişiden kimliklerini istedi. Kimlik vermek istemeyen 3 kişi, bekçilerle tartışmaya başladı. Bekçiler, takviye ekip için anons yapınca, olay yerine gelen trafik polisleri,  motosikletin evraklarını istedi. Bunun üzerine 3 kişiden biri polislere saldırdı. Ortalık karışınca polis havaya ateş etti.
………….ooo…………

AVCI ” ÇİFTÇİMİZİN NASIRLI ELLERİ VE ALIN TERİ BİZİM İÇİN BİR SERVETTİR.” 

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’ya Ziyaret;” Çiftçimizin nasırlı elleri ve alın teri bizim için bir servettir.”  dedi. Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ve Genel Sekreter Hasan Şanlı, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’yı ziyaret etti.

………….ooo…………

TARSUS KAYMAKAMI , ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Ramazan Buluşmaları kapsamında Şehit  ailelerini ziyaret etti. Otcu,  Şehit Ali İnce ve Şehit Ayhan Bozpınar’ı aileleri ile bazı vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde Müftü Ali Can ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Çelik de hazır bulundular.

………….ooo…………

AHŞAP OYMA SANATKARINDAN DERS ALDILAR

Tarsus’ta Ahşap Oyma Sanatkarı Nezihi Ünal Demirtaş usta atölyesine misafir  gelen öğrenciler uygulamalı eğitim aldılar. Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ‘Yaşayan İnsan Hazineleri Faaliyeti’ kapsamında Şehit Umut Sami Şensoy ve Ayhan Bozpınar Lisesi öğrencileri ziyarette bulundu.

………….ooo…………

BAKAN MEHMET MUŞ, MERSİN’E GELDİ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mersin Valiliği, AK Parti İl Başkanlığı ile Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti, fabrikalarda inceleme yaptı. Geziye Tarsus’lu milletvekilleride katıldı.

26 NİSAN 2022’de TARSUS

TARSUS TSO MTAL DE BUGÜN TİY PANELE KONUK OLACAK

Tarsus TSO- Ticaret ve Sanayi Odası  MTAL de bugün saat 11.00 de  Alkol sigara ve uyuşturucuya hayır, spora evet konulu Panel yapılacak. Panele spor takımımız  TİY yönetim, teknik heyet ve sporculardan bazıları katılacak.

………….OOO…………

BAŞKAN BOZDOĞAN’A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN TEŞEKKÜR VAR 

Üniversitelerde lisans ve ön lisans programlarında örgün öğretime yerleşen öğrenciler, belirlenen şartlar altında ve süre içinde başvurularını tamamladıktan sonra Tarsus Belediyesi yardımlarını yatırdı.

………….ooo…………

TARSUSLULARIN YAKIN DOSTU ABDURRAHMAN YAĞDIRAN VEFAT ETTİ

Tarsusluların yakın dostu; değerli bestekar ve sanatçılarımızdan Abdurrahman Yağdıran Hakk’a yürüdü. Bir dönem Tarsus Türk Halk Müziği Derneğinin koro şefliğini de yapan Abdurrahman Yağdıran’ın bestelenmiş birçok türküsü bulunuyor. Bunlar içinde özellikle Postacı türküsü meşhur olmuştu.

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ DESTEK VERDİ, ÜRETİCİYE VERİLEN MARULLARIN HASAT ZAMANI GELDİ

Tarsus Belediyesi’nin, tarım alanında hayata geçirdiği projeler meyvelerini vermeye devam ediyor. Miras projesi kapsamında vatandaşa destek olmak amacıyla dağıtımı yapılan ve üreticilerin tarlasına ekimi gerçekleştirilen Tarsus kıvırcık marul ve yerli çeşit marul fideleri hasada hazır hale geldi. Böylece yerli ve milli bir tohum türü daha çiftçiyle buluşturulmuş oldu.

………….ooo…………

MİLLİ YOL PARTİSİ AKDENİZ,YENİŞEHİR VE SİLİFKE KONGRELERİ YAPILDI

Milli Yol Partisi Mersin İl Yönetim Kurulu üyesi Dehri Kanat’ın yaptığı kongrede Nejla Taş Milli Yol Partisi Yenişehir ilçe başkanı seçildi. Akdeniz ilçe kongresinin divan başkanlığını Milli Yol Partisi Tarsus İlçe Başkanı Zekeriya Nuranoğlu’nunyaptığı kongrede Ayfer Desteli Milli Yol Partisi Akdeniz ilçe başkanı seçildi.Silifke ilçe başkanlığına Abdullah Bolat seçildi.

………….ooo…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE EKİPLERİ 20 METRELİK KUYUYA DÜŞEN KEDİYİ KURTARDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliği arama-kurtarma ekipleri, Tarsus’ta yaklaşık 20 metre derinliğinde olan ve kullanılmayan atık su kuyusuna düşen kediyi kurtardı.

………….ooo…………

KENTİMİZDE 23 NİSAN COŞKUSU

Tarsus Kent Konseyi Bisikletli Ulaşım Çalışma Grubu olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programları kapsamında gerçekleştirdiğimiz

TARSUS BİSİKLET ÇOCUK ŞENLİĞİ yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızla birlikte  yoğun bir katılım ve neşe içinde geçti.

………….ooo…………

SEDA SAYAN TARSUSLULARIN GELİNİ OLDU

Ünlü sanatçı Seda Sayan, kendisinden 25 yaş küçük sevgilisi Tarsuslu Çağlar Ökten ile dün akşam İstanbul’da evlendi. Sayan’ın oğlu Oğulcan Engin, nikaha katılmadı.

………….ooo…………

MÜDÜR  EBUBEKİR FİL ‘’ MUHTARLAR BİZİM GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZDIR’’ DEDİ

Tarsus İlçe Emniyet müdürü Ebubekir Fil, “Ramazan ayının getirdiği bereket ve manevi yönünün arttığı bu iftar soframıza geldiğiniz için Allah razı olsun. Özellikle birim amirlerimiz ve muhtarlarımızın bir araya geldiği bu kutsal buluşmada amacımız halkın seçtiği muhtarımız ile birimlerimizi kaynaştırmak ve onlardan gelecek talepleri en seri şekilde hayata geçirmektir. Onlar bizim gözümüz kulağımızdır’’ dedi.

27 NİSAN 2022’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN TARSUSLU GAZİYİ KARŞILADI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda yaralanan Tarsuslu Gazi Uzman Çavuş Mehmet Ercan’ı ailesiyle birlikte havalimanında karşıladı.

………….OOO…………

TARSUS’TAKİ LGS KURS MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ, MOTİVASYON ETKİNLİĞİ İLE MORAL BULDU

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ve yoğun ilgi gören Tarsus Mithatpaşa, Eski Ömerli ve Yenice Yaşar Bayboğan Kurs Merkezi’nde LGS’ye hazırlanan öğrencilere yönelik ‘Motivasyon Etkinliği’ düzenlendi. LGS öğrencileri için ilk kez düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Kent Orkestrası’nın muhteşem performansıyla gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

………….OOO…………

DOÇ. DR. ÖZBOZKURT VE YEŞİLKUŞ’TAN TİCARET  BAKANI DR. MEHMET MUŞ’A KİTAP TAKDİMİ

Akademi Derneği Başkanı, akademisyen ve köşe yazarı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Başkan Yardımcısı Fatma Yeşilkuş, ulusal basında yoğun ilgi gören “Siyasetin Dijital Mimarisi: Sosyal Medya” ve “Organizasyon Nasıl Yönetilir? İş’te Yönetim” başlıklı kitaplarını Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’a sundular.

………….OOO…………

TARSUSLU BİR BABANIN FERYADI

Tarsus ve Çamlıyayla eşrafından Cumali Atıcı adlı baba, engelli çocuğu için hayırseverlerden yardım istiyor. Şehitler Tepesi mahallesinde ikamet eden ve 9 yaşında olan çocuklarının engelli olması ve sürekli bazı şeylere ihtiyaç duyması nedeniyle bunu karşılamakta zorluk çektiklerini belirtti. (not. yardım yapabilecekler 0552  8329122 nolu telefondan bilgi alabilir)

………….OOO…………

EBUBEKİR KARAHAN, YAKINDA ÇAMLIYAYLA’DA GÖREVE BAŞLAYACAK

Tarsus Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ebubekir Karahan’a Tarsus kaymakamı Kadir Sertel Otcu plaket verdi.

………….OOO…………

HER KİTABA SADECE BİR TIKLA ERİŞİM

Tarsus belediyesi ‘’Geleneksel kütüphane anlayışına yeni bir boyut kazandırıyoruz. Kitaplığınız artık cebinizde. Tarsus Okuyor Dijital QR kütüphane ile binlerce kitaba istediğiniz zaman, istediğiniz yerde erişebileceksiniz.’’ Açıklaması yaptı.

………….OOO…………

KAYA’DAN KANDİL KUTLAMASI

Borsa Başkanı Murat Kaya “Kadir Gecesi” nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Ramazan ayı ile birlikte zenginleşen ve Kadir Gecesinde doruğa çıkan manevi güzelliklerimizin, sevgi, merhamet ve yardımlaşma duygularıyla toplumsal huzur içinde kuvvetlenerek devam etmesi temennisinde bulundu.

………….OOO…………

TARSUS TİCARET BORSASINDA EKİNCİOĞLUNUN KANDİL KUTLAMASI

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

   ………….OOO…………

TARSUS’TA 15 HAYVAN ARAÇ ÇARPMASI SONUCU TELEF OLDU

Tarsus’ta tarım işçilerini taşıyan minibüsün çarptı, 15 küçükbaş hayvan telef oldu.Eski Ankara Yolu Aladağ Mahallesi yol ayrımında H.D. idaresindeki 42 EUD 31x  plakalı tarım işçilerini taşıyan minibüs, seyir halindeyken önüne küçükbaş hayvanlar çıktı. Sürücü H.D., fren yaptı ancak anlık duramayan araç, D. D.’e ait 15 küçükbaş hayvanın telef olmasına neden oldu. Kaza sonrası olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi.

………….OOO…………

TARSUS’TA DAHA ÖNCE AKÜSÜ ÇALINAN PİKABIN BU KEZ KENDİSİ ÇALINDI

Tarsus’ta bir süre önce üzerindeki aküleri çalınan pikap bu kez tamamen çalınıp götürüldü. Milli Gazete Tarsus temsilcisi ve Saadet Partisi Tarsus ilçe yönetim kurulu üyesi olan Hüseyin Kışoğlu’nun çekme belgeli pikabı önceki gün gece yarısı  Şehit Kerim mahallesinde park ettiği yerden çalındı.

28 NİSAN 2022’de TARSUS

KUAFÖRÜM KÖYÜMDE PROJESİ

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi ve Tarsus Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Çamalan Mahallemizde kuaförlük hizmetine ihtiyaç duyan kadınlara, Kişisel Bakım ve Güzellik Atölyesi hocası ve kursiyerlerimizden oluşan ekip ile ücretsiz kuaförlük hizmeti sağlandı. Proje, kırsal ve merkez mahallerimizde sürdürülmeye devam edecek.

…………ooo…………

BAŞKAN SEÇER ‘’TARSUSLULAR MÜSTERİH OLSUN’’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VahapSeçer  Ekspres Gazetesi Kurucusu Mustafa Erdoğan ile görüştü.Erdoğan, dün  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Başkan Seçer, ‘’Tarsuslular müsterih olsun. Güzel şehir Tarsus daha da güzelleştirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Herşey güzel olacak. Biraz zaman ‘’dedi.

………….OOO…………

ANTALYA’DA HIRSIZLIK YAPTILAR MERSİN’DE YAKALANDILAR

Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre;  Antalya ili Manavgat ilçesinde meydana gelen hırsızlık olayı şüphelisi 1 şahıs ticari araç ile kaçtığı esnada Silifke ilçesinde tespit edilerek Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyon ile kıskıvrak yakalandı.

………….OOO…………

MERSİN’DE ARAÇ SAYISI 681 BİN, TARSUS’TA 110 BİN

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, Motorlu Kara Taşıtları, Mart 2022 sonuçları değerlendirildi. Bu araçlardan  yaklaşık 110 bini Tarsus’ta bulunuyor.

………….OOO…………

TARSUS KARBOĞAZI’NIN AÇILMASI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Mersin Akdeniz’de ki köşesinde Harun Arslan’ın yazdığına göre, Karboğazı  Tesislerinin açılması yılan hikayesine döndü.

………….OOO…………

HAKAN TEMUR HASTANEYE KALDIRILDI

Tarsus BASIN-DER Dernek Başkanı Hakan Temur ani rahatsızlığı nedeniyle Mersin Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı.2. başkan Nevzat Doğan ‘’Gerekli müdahalenin yapılmasının ardından şuan durumu iyi olan  Hakan Temur’a geçmiş olsun diyor, biran önce eski sağlığına kavuşmasını diliyorum.’’ Dedi.

………….OOO…………

MERSİN POLİSİ 226 KAÇAK TELEFON ELE GEÇİRDİ

Mersin KOM Şube Müdürlüğünce İlimiz genelinde gümrük kaçağı telefon, sigara, çay, tütün ticareti yapan, haksız kazanç elde ederek devleti zarara uğratan şahısların tespit ve yakalanmaları yönünde sürdürülen çalışmalar kapsamında, ilimiz dâhilinde ve Şırnak İlinde 11 şahıs ve 1 suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplamda 12 şahsın yakalandı.

 ………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDU-ZONGULDAK KÖMÜRSPOR MAÇ BİLETİ SATIŞTA

TFF 2. lig beyaz gruptaki Tarsus İdmanyurdu, ligdeki son iki maçından öncekini bu hafta sonunda Zonguldak Kömürspor ile yapacak. Son maçımız ise İzmir deplasmanında Bucasporla oynanacak. Geçen Pazar deplasmanda oynaması gereken Kastamonuspor maçını rakibin ligden çekildiği için oynayamayan sarı lacivertliler hafta sonunda boş durmayarak Zonguldak Kömürspor maçına hazırlandı. Zonguldak maçının hazırlıkları Cuma gününe kadar sürecek .Bilet satışı başlıyor.

29 NİSAN 2022’de TARSUS

BAŞKAN SEÇER’DEN TARSUS’A BAYRAM MÜJDESİ: 41 YENİ ‘SARI LİMON’ SEFERE BAŞLADI

Başkan Seçer, Tarsus’ta merkez ve kırsal mahallelerde hizmet vermek üzere yeni alınan 8,5 metrelik dizel atak 41 otobüsün anahtar teslim törenine katıldı. Seçer,“Bugün burada 41 kere maşallah demek için toplandık. 41 aracımız sizlere hayırlı uğurlu olsun. Bizlerin bayram hediyesi olsun. Güzel günlerde kullanın” dedi.

………….OOO…………

 TARSUS’TA BİSİKLET FESTİVALİ HAZIRLIĞI

6-7-8 Mayıs’ta bisiklet festivali  yapılacak. Bütün Tarsusluları bekliyoruz. Tarsus’u biraz hareketlendirelim. Herkes bisikletini alsın, bu 3 gün yapacağımız etkinliklerde bizlerle beraber olsun istiyoruz”

………….OOO…………

BAŞKAN DİNÇER’E TARSUS ODA BAŞKANLARINDAN TAM DESTEK

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin 7 Mayıs’ta yapılacak seçimli genel kurul öncesi, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün şehri Tarsus’ta kurulu meslek odası başkanları Birlik Başkanı Talat Dinçer’e destek ziyaretinde bulundular.

………….OOO…………

AYAKKABICILAR FEDERASYONU BAŞKANI TARSUS’A GELDİ

Türkiye Umum Ayakkabıcilar federasyonu başkanı Ahmet Aydan Tarsus’a geldi. Tarsus kunduracılar Odası başkanı Ersin deveci “Federasyon başkanımız Ahmet Aydan, Tarsus’a gelerek odamızı ziyaret etti.

………….OOO…………

TARSUS’TA ECZANE TEKNİSYENLERİ GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Mustafa TANRIVERDİ ve Yönetim Kurulu üyeleri, 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü münasebeti ile Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCUyu ziyaret ettiler.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Dernek Başkanı Mustafa Tanrıverdi’nin şahsında tüm eczane teknisyenlerinin  Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Gününü kutladı.

………….OOO…………

TARSUSLU KARATECİ TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Tarsuslu karateci Zümra Zelal Yasit, Türkiye ikincisi oldu. Tarsus Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Zümre Zelal Yasit Türkiye Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonasına katıldı. Yasit, müsabakalarda Türkiye 2.‘si olarak Bosna Hersek’te ülkemizi temsil edecek. Sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

………….OOO…………

TARSUS’TA MÜZİK FESTİVALİ KONSERİ

Şarkıcı Ceylan Ertem, 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahneye çıkacak. Şarkıcı Ceylan Ertem, 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahneye çıkacak. Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre, konser 25 Mayıs Çarşamba saat 20.00’de Tarsus Baca Meydanı’nda gerçekleştirilecek.Ceylan Ertem, ücretsiz gerçekleştirilecek konserde sevilen şarkılarını seslendirecek.Mersin’de 21 Mayıs-11 Haziran’da yapılacak 20. Uluslararası Müzik Festivali’nde 12 konser düzenlenecek.

………….OOO…………

ÇAMLIYAYLADA İLÇE MERKEZİNDE İFTAR SOFRASI KURULDU

Çamlıyayla Belediyesi tarafından Kadir Gecesi’nde kurulan Gönül Sofrası’na yüzlerce kişi katıldı. Çarşı merkezinde kurulan Gönül Sofrası’nda yüzlerce kişi ezanın okunması ile birlikte İlçe Müftüsü Halil Mücahit Poyra’nın duaları eşliğinde hep birlikte oruçlarını açtılar.

………….OOO…………

 KÖPEKLER SALDIRDI

Tarsus’ta dün sokak köpeklerinin saldırısı gündem oluşturdu. Köpeklerin saldırısı sonucu boynundan ve bacağından yaralanan 9 yaşındaki kız çocuğu Y.C., hastaneye kaldırıldı.

………….ooo…………

ÖNDER EGE TİY KULÜBÜNDE

Tarsus İdmanyurdu Eski Kulüp Başkanı Önder EGE, Kulüp Başkanımız Ali İLK ile kulüp binamızda bir araya gelerek kulübümüze bir ziyaret gerçekleştirdi.

………….ooo…………

TARSUS İDMANYURDU-ZONGULDAK MAÇI BİLETLERİ YARIN SATIŞTA

TFF 2. Liğde Pazar günü oynanacak olan Tarsus İdmanyurdu-Zonguldak maçı Biletleri yarın satışta. Biletler şehir stadı gişelerinden satın alınabilecek. Kapalı 20 TL açık 10 Tl olarak satılacak. Maç saat 15.00 de başlayacak.

30 NİSAN 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 180 MAHALLEYE ÇIKARMA

Tarsus Belediyesi, vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinleyerek çözümcü belediyecilik çalışmalarını sürdürüyor.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’TARSUS’A EN İYİ HİZMETİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’

Hizmette katılımcılığı esas alarak gerçekleştirdiği Mahalle çıkarması ile vatandaşların her daim yanında olduklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’Mahallelerimize yaptığımız ziyaretlerimizle hemşerilerimizle bir araya gelerek onların taleplerini dinliyor, yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler veriyoruz” dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA 1 MAYIS KUTLAMASI HAZIRLIĞI TAMAM…

Tarsus’ta 1 Mayıs işçi bayramı hazırlıkları tamamlandı. Yarın kutlanacak olan 1 Mayıs için STK lar Kleopatra kapısı yanında SAAT 11.00 de,  toplanıp yürüyüş yapacak.  Yürüyüşe katılanlar Saat 12.00 de  Cumhuriyet alanına gelerek etkinliklere katılacak. Burada konuşmalardan sonra  konserler verilecek.

……………ooo…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS VE ÇAMLIYAYLA’DAKİ ÜRETİCİLERE ALIÇ FİDANI

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nin yürüttüğü çalışma kapsamında diğer ilçelerde olduğu gibi Tarsus ve Çamlıyayla’daki üreticilere de alıç fidesi dağıtımı yapıldı. Düzenlenen törenle 22 üreticiye toplam 489 alıç fidesi teslim edildi.

………….OOO…………

TARSUS’TA TİYATRO ÖDÜLLERE DAĞITILDI

Uluslararası Lions 118 U Yönetim Çevresi Lions Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ‘Yılın Sanat Öncüsü’ ödülüne layık görüldüğü tiyatro ödüllerinde Mersin Şehir Tiyatrosu da 14 farklı dalda ödülün sahibi oldu. Tarsus Amerikan Koleji’nde gerçekleştirilen törende ödülü, Başkan Seçer adına Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger aldı.

………….OOO…………

KEBAPÇI EYÜP MARKASI TESCİLLENDİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin markalaşma sürecine desteğini sürdürüyor. Bu kez de lezzet ustası Kebapçı Eyüp, Tarsus TSO öncülüğünde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından aldığı belge ile markasını resmi olarak da tescillemiş oldu.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİNDE BAYRAMLAŞMA

Tarsus  Belediyesinde ramazn bayramı bayramlaşması yapıldı. Dün Meclis salonunda Belediye  Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kentimiz için el birliği ile emek verdiğimiz kıymetli personellerimiz ile bayramlaştı. Bozdoğan ‘’Tüm çalışanlarımıza ve ailelerine mutlu bayramlar dilerim.’’ Dedi.

………….OOO…………

KÖPEK YARALADI, TEDAVİ GÖRDÜ TABURCU OLDU

Tarsus ‘ta önceki gün sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kız taburcu oldu. Olayda kulağından, boynundan ve bacağından yaralanan Kardelen Yaren Ç. (13), tedavisinin ardından taburcu oldu.

………….OOO…………

KUMARCILARA AMAN YOK

Tarsus ‘ta  polis tarafından düzenlenen operasyonda kumar oynatan 3 işletmeye para cezası kesilirken sahipleri gözaltına alındı.

………….OOO…………

TARSUS’TA YENİDEN PAMUK EKİMİNE AĞIRLIK VERİLECEK

Tarsus Belediyesinin yerli tohum seferberliği ve çiftçiye destek çalışmaları çerçevesinde, 5 dönümlük araziye ‘beyaz altın’ pamuk tohumu ekildi.

1 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS’TA 1 MAYIS KUTLAMASI

Tarsus’ta 1 Mayıs kutlaması bugün  yapılıyor. Bugün  saat 11.00 de Kleopatra meydanında toplanacak olan siyasi partililer ve sivil toplum kuruluşları  bayrak ve flamalarla yürüyüşe  başlayacak . Cumhuriyet alanında saat 12.00 de 1 Mayıs ile ilgili konuşmalar yapılacak.  Ardından konser verilecek.

………….OOO…………

JANDARMADAN HELİKOPTERLİ DENETİM

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla, denetim faaliyetlerini her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirerek sürücülerde “yakalanma duygusunu” sürekli ve üst düzeyde tutabilmek için Jandarma Trafik sorumluluğunda bulunan karayollarında trafik denetimi yapıldı.

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDU BAŞKANI ALİ İLK’TEN TARAFTARA BAYRAK ÇAĞRISI

Tarsus İdmanyurdu Başkanı Ali İlk, taraftarlarımızın ve kentin desteğini sağlamak ve özlenen 1. Lig heyecanını yaratmak için Tarsus’taki cadde ve sokakların Sarı-Lacivert bayraklarla süslenmesi gerektiğini söyledi.

………….OOO…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS ST. PAUL MEYDANI’NDA MUHTEŞEM KONSER 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus St. Paul Kuyusu yanındaki meydanda “Bahar Konseri” düzenledi. Tarihi alanda seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle müzikseverleri büyüleyen Büyükşehir Kent Orkestrası ayakta alkışlandı.

………….OOO…………

TARSUS’TA MOBİLET HIRSIZI GÖRÜNTÜLENDİ

Tarsus’ta bir kişi, apartmanın bodrum katındaki motosikleti çaldı. Ancak hırsızlık anları güvenlik kamerasına takıldı.Olay,  Fatih Mahallesi 1523 Sokak üzerinde bulunan apartmanda meydana geldi.

………….OOO…………

TARSUS’TA TRABZON’UN ŞAMPİYONLUĞUNA KUTLAMA

Süper ligde Trabzonspor şampiyon oldu. Bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden  Trabzonspor son maçında Antalya ile 2-2 berabere kaldı. Kutlamalar tüm yurt genelinde olduğu gibi Tarsus’ta da yapıldı. Trabzonspor taraftarları kent içinde bayrak ve araçlarla şampiyonluk turu attı.

………….OOO…………

BAŞKAN SEÇER’DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi: “1 Mayıs, emeğin ve alın terinin günüdür.” dedi.

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDU -ZONGULDAK KÖMÜRSPOR MAÇI BUGÜN SAAT 15.00 DE

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, ligdeki son iki maçından öncekini bu hafta sonunda Zonguldak Kömürspor ile yapacak. Son maçımız ise İzmir deplasmanında Bucasporla oynanacak. Zonguldak maçının hazırlıkları tamam. Takımımız 1 Mayıs 2022 Pazar günü sahasında Kömürsporu konuk edecek.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi